Növekvő citromfű, a hazai és a kertben


A kert területe lenne kívánatos, hogy nő igénytelen, többcélú növények. Ültetés citromfű (a nép - citrom menta) nem csak értékelni annak előnyeit a szervezet számára, de kap egy díszítőelem ágyra, és a ház felé.Növekvő citromfű, a hazai és a kertben

vetéstechnikában

 • A talaj kell, hogy egy pár hornyok egymástól 4 - 6 cm.
 • Magok kicsi, ezért össze kell keverni egy kis mennyiségű homok, hogy megkönnyítse a vetés folyamán.
 • Osszuk a súlya a hornyok, hogy a mélysége 0,5-0,7 cm.
 • Nedvesítsük be a talaj felszíne.
 • Fedjük le a tartályt üveg vagy film.
 • Tegyük egy napos, meleg helyre.

Kelés után szükséges, hogy egy mezőbe, hogy megkapják a megfelelő mennyiségű fényt, de nem tartoznak a perzselő sugarai. Öntözés kell végrehajtani, mint a talaj kiszárad.

Hajtások jelennek számított 2 -25 nappal a vetés után. Megjelenése után néhány levél van szükség, hogy tartsa a pick. Ez úgy történik, hogy a palánták nem elfojtott növekedését és fejlődését egymást. A távolság a szárak nem lehet kevesebb, mint 5 cm. Ha a vetést elvégezni egy speciális tartályban, ugyanabban a cellában, ahová ültetni, számos magot törli a gyenge hajtásokat.

Átültetést a nyílt terepen készül a május második felében. Ehhez meg kell készítenie egy helyet.

Melissa nőhet a kertben egy jól megvilágított, és a Penumbra. Az elegendő fény, a bokor izzad az illat intenzitása.

Meg kell figyelembe venni azt a tényt, hogy a kultúra ennek a régóta fennálló és egyre 4-9 év.

Növekvő citromfű, a hazai és a kertben

A talaj legyen morzsalékos, egyszerű és tápláló. Mellis nem szereti a savanyú talajt és párás. A felesleges víz elősegíti a gyökér rothadás, így egy helyre száradni a bokor kell választani, ahol esős időszakokban nem halmozódik fel a nedvességet. Ha a kiválasztott hely a föld kemény, akkor meg kell, hogy néhány vödör finom homok.

Miután kiválasztotta a helyet meg kell megtermékenyíteni a talaj. Erre a célra 1 négyzetméter. M. talaj kerül bevezetésre:

 1. 200 g fából hamu (1 csésze);
 2. 10 literes vödör humusz;
 3. Komplex műtrágya, a csomagoláson, amely jelzi az adag.

Ültetés kell egy kis árok található, a parttól két láb egymástól. Minden növénynek van szükség, hogy a lyukba 30-35 cm-enként.

Ha úgy dönt, hogy nem vesz részt a termesztés palánták és a magokat ültetjük közvetlenül nyílt terepen, akkor fel kell készülni az esetleges gyenge csírázás, még gondos segíthet. Ez hatással lehet több tényező:

 1. alacsony minőségű vetőmagot anyagból;
 2. heves esőzések;
 3. „Eltömődése” csírák a gyomok.

Úgy végezzük ültetés a május harmadik hetében a következő algoritmust.

 1. Készíts egy lyukat a régióban 50-60 cm-re egymástól.
 2. Keverjük össze a magokat homokkal.
 3. Mélyítse elegyet fél centiméter.
 4. Meghintjük tőzeg vagy humusz.
 5. Nedvesítsük be a talaj felszíne.
 6. Shelter film.

Megkeményedik a palántákat, és azokat szívós, el kell távolítani a film. Először is, néhány órával később egy fényes nap, és a szedés után tetőfedő anyagot teljesen eltávolítjuk.Melissa szaporodik mind vetőmag és dugvány és oltvány. Ha már van egy felnőtt bokor ananász, majd üljön le, hogy sokkal könnyebb lesz: Bend néhány hajtások a földre, javítsa őket, és megszórjuk a földre. Néhány hét után a gallyak gyökeret, és lehet ültetni egy új helyre.

És szaporítani dugványok, vágott elég a kertben a barátokkal, vagy vásárolni a boltban egy csomó friss fűszernövények, lerövidíti a szára 2-3 cm, és tegye a vízbe. Extra ellátást igényelnek egy hét van a gyökérzet - és a dugványok készen állnak ültetés a virágágyás.

Növekvő citromfű, a hazai és a kertben

Növekvő az otthon

Melissa lehet termeszteni, mint a magvak. Mivel a kis mennyiségű virágcserép nem fog növekedni sok, és a vágás és a folyamatos ellátás létrehoz egy buja zöld bokor.

Csemeték ültetése cserépben otthon történik a tavasszal, de ez lehetséges, és a hideg évszakban a növény palánták és ültetett palántákat, de a növekedés lassú lesz, és a levelek - fényes. A tavaszi és nyári bokrok térnyerése és alkalmazkodik a külső körülmények.

Magok a növekvő növények otthon vetik ugyanúgy, mint a virágágyások. Ültetés csemeték a cserépben 3 után végezzük a megjelenése levelek. Mi megfelelően jár el a következő algoritmus.

 1. Vedd fel a pot 1,5 - 2 liter, hogy a falak nem alatt 15 cm.
 2. Biztosítani kell a jó vízelvezetést. Ehhez, akkor megteszi a kavics vagy duzzasztott agyag.
 3. Pour előkészített talaj és növényi csírát 2 vagy 3 egyetlen tartályban.
 4. Nedvesítsük meg a talajt spray.
 5. Tedd az ablakpárkányon.

Feature ellátás növények otthon öntözés. Fűtés és száraz beltéri levegő hátrányosan befolyásolja a megjelenését Melissa és az ő szaga, ezért is szükséges, hogy hidratálja:

 • öntözzük, mint talaj kiszárad;
 • minden nap permetezni.

Növekvő citromfű, a hazai és a kertben

ellátás Jellemzők

Ha az első évben az ültetési megfelelően gondoskodni a bokor, majd később baj a termesztés kevesebb lesz.

Care végezzük 4 fő területen:

Ha az időjárás meleg, szükséges, hogy megfelelő öntözés Melissa. Úgy tartják, heti 4 alkalommal, és a felhős napokon, ha nincs csapadék, öntözés szükséges 2-szer 7 napig.

Lazítása után elvégzett egyes öntözés, és miután az eső, hogy biztosítsa a jó légáteresztő a talaj, és megakadályozzák gyökérrothadás miatt felesleges nedvességet.

A virágágy vagy egy ágyban a fiatal növényeket kell füvet, szükség szerint: ültetett palántákat még nem elég erős, és a fű is elfojtják a növekedést. A 2. és az azt követő években, az élet ennek a kultúrának a kertben lehet a jelenléte növényzet körül egy kis felnőtt cserjék erős gyökérzet.

Trágyázás történik a szezon elején, amikor a palánták költözött egy állandó lakóhely, vagy hajtásokat, melyek már kibújtak az utcán, elérte az 5-6 cm-es magasságot. Alkalmazza nitrogén műtrágya, hogy növelje a növekedés és erősítése a szár.

Ha harisnya fel a jövő levelek és vágja őket csírázás után minden metszés szükséges, hogy az ásványi komplex, az adagolás a csomagoláson feltüntetett, a gyártó által. Többször a szezon során adhatunk ágyon növény talajtakaró vagy humusz.

Növekvő citromfű, a hazai és a kertben

Melissa - melegkedvelő. Annak ellenére, hogy ellenáll a negatív hőmérséklet, de ajánlott, hogy fedezze a tél:

 • vágni a felső rész, így 1-2 cm-rel a talaj;
 • lazítsuk meg a talaj és enyhén nedvesítse;
 • Megszórjuk a tetején lehullott levelek.

Ez nem hagy obmelchali és menta tovább örömére a friss illat a citrom, szükség van minden 3 évben osztani a növény néhány bokor és székhely őket.

Annak ellenére, hogy a hasznosságát citromfű, amely széles körben használják a népi receptek, annak termesztése nem igényel speciális ellátást, akkor nő a nyári rezidenciája, és otthon egy ablakpárkányon.

Performing egyszerű útmutatót, akkor növekszik a zöld bokor egy kellemes illat. Biztosítása mérsékelt öntözést és a termékenyítő a talaj a szezonban, gyűjthetünk többször a termés levelek.

A szervezetben élő paraziták?

A tünetek megjelenése paraziták a szervezetben lehet:

 • csökkenti az immunvédelem
 • álmosság
 • gyakori fáradtság
 • depresszió
 • fejfájás, valamint a fájdalmak és görcsök a belső szervekben