Növekvő paradicsom palántákat a haza - ajánlások, fotók, videók

Növekvő paradicsom palántákat a haza - ajánlások, fotók, videók

Növekvő paradicsom palántákat a haza visz egy csomó időt, szükségük van bizonyos áldozatokat (például el kell távolítani a párkány kedvenc virág), de a helyes megközelítés kapsz egészséges palánták csak azokat a fajtákat, hogy szükség van. Ha vásárol egy kész palánták ilyen garancia, és nem zárni, mert a gátlástalan eladók nagyon. És persze, a saját termesztés, akkor kap az erkölcsi elégedettség. Kár.Az elméleti minimum

Az igény, hogy növekszik palánták paradicsom abból a tényből ered, hogy a hő-szerető paradicsom. A tenyészidőszak hosszú és egy rövid nyáron. Még a korai fajták kezdik az első érett gyümölcsök 90 nap kelés után - és csak akkor, ha a nappali hőmérséklet-tól 20 ... 25, és az éjszaka - 16 ... 20 fok. Teljes értékű növények, mint a paradicsom legyen másfél hónap. Összesen 135 Days of Summer.

ahol felnőtt

Paradicsom palántákat növekszik az otthon, akkor:

 • hiányában egy olyan nagy teljesítményű fitolampy - a párkányon egy ablak minden oldalon, kivéve az északi;
 • ha fitolampy - még a pincében.

Leggyakrabban azt termesztették egy ablakpárkányon, és ez súlyosan korlátozza a választás szempontjából.

vetés ideje

A választható ételekkel

Általában, paradicsom palántákat nem nőnek mindenkor ugyanabban a tartályban, de ülő külön edényekben előfordulása a második lapot. Ülőhely végezzük a helytakarékosság elején a termesztés és egyidejűleg ülő tartsa a pick -, hogy távolítsa el a csúcsát a fő gyökér. Betakarítás után növényi formában rostos gyökérzete a típusú nagyszámú gyökerek a termékeny felületi talajréteg. Ez az, amire szükségünk van.

Így az ételek termesztésére paradicsom két típusa van:

 • széles és nem túl mély (7cm) kapacitás vetés;
 • palánták dobozok vagy edényeket térfogatban 500 ml per növény.

Növekvő paradicsom palántákat a haza - ajánlások, fotók, videók

Az anyag nem különleges szerepet játszanak. Alkalmas fa poliészter festés, műanyag, horganyzott vagy rozsdamentes acél, jól tette edények a film is alkalmas. A lényeg az, hogy:

 • kapacitás stabil volt;
 • volt lyukak vagy vízelvezető réteg a nedvesség feleslegének eltávolítására.

Vigyázat! Tőzeg cserepek!

Szeretném figyelmeztetni a felhasználót olcsó Tőzeg cserepek csemeték. Nem mindig a tőzeg cserépben: néha készült sajtolt aprított karton néhány szintetikus kötőanyag. Úgy látszik, ez a kötőanyag valami megkülönbözteti a talaj: palánták cserépben beteg és súlyosan satnya.

Válogatás a talaj

Gyakrabban, mint a palánták paradicsom otthon a kész csomagokat a Tőzeg keverék. Ezek, sajnos, nem mindig jó minőségű, és csak a tapasztalat lehet tanulni a hiányosságokat a keveréket. Tudom talaj jártak jól „Dream botanika” csomagolásban 35 litert, és a „Land kedvenc növények” a „Fusco”. Azonban, talán szerencsém volt a párt.

Ha nem akar vásárolni kész talaj, főzzük meg magad. A legegyszerűbb „dolgozik” keverék - keveréke humusz és a gyep föld aránya 1: 1. Egy kicsit nehezebb, de jobb a gyökérzet - komposzt, tőzeg talaj, folyami homok az arány 1: 2: 1. Ezen felül, akkor egy keverék összetétele:

 • fény réti talaj (felső réteg) - 2 rész;
 • gyep őrölt - 2 rész;
 • humusz - 1. rész.

Ehhez a keverékhez hozzáadunk mintegy I Matchbox superforsfata dobozok és kálium-szulfát 10 literes vödröt. Kiderült mérsékelten laza elég termékeny talaj semleges savasságát. Ez nagy a palántaneveléshez paradicsom, paprika és uborka.presowing kezelés

Ha friss magok egy jó producer, aki felkészítette őket a vetés, nem kell mást - csak koca. Ha a mag minősége kétséges, akkor jobb, ha elvégzi vetés előtti kezelést.

 • az idősebb mind a vetőmagok csírázását feltételezett alacsony - hőkezelés + mikrotápanyag-oldat;
 • vetőmag povernhnosti amely fennállhat a fertőzés (pl szomszéd adott saját kert), - rézkarc fungicid és baktericid készítmények. Ez az, amit írtam egy csomó az elmúlt évben; Ismétlések elkerülése, csak ajánlani, hogy tanulmányozza a cikk „előkészítése vetésre paradicsom palántákat.”

Ez a könnyebbik része. Amikor palántanevelés az otthoni gondozás munka termelékenysége kevés, és így nem siet, és élvezni a folyamatot.

Növekvő paradicsom palántákat a haza - ajánlások, fotók, videók

 • földi kapacitás;
 • magok;
 • toll vagy pálca a vetés;
 • és a vízpermet;
 • Az üveg vagy műanyag táskák fedez.

Burst bottal a talajt a magvak mélyülő. Ha egy közös postafiók, koca egy jobb rendszer 4x4 cm, vagy kissé nagyobb sűrűségben lesz könnyű ülni nőtt palánták be az egyes edények. A lyukak mélységét - 1 ... 1,5 cm.

Tedd az egyik egy mag mindegyik mérőhelyen, és öntsük az összes permetezéssel.

Óvatosan elalszik üregeibe laza talaj, öntözött kissé azonos szórópisztoly, terjed üvegtartály vagy elrejtése egy műanyag zsákban. Mi tesz egy meleg helyre.

Növekvő paradicsom palántákat a haza - ajánlások, fotók, videók

A magról általában megjelennek mintegy 4-7 napig. Közvetlenül a megérkezésük után palánta dobozban kell, hogy fény és hogyan lehetne jobban megvilágítja a „hurkok”. Elég hosszú és intenzív lefedettség az első pár napban, amely palánták erős kezdés. Ezt követően, dolgozzanak sokkal gyorsabb, mint az imént az ablakpárkányon.

Care palánták paradicsom

miközben a hőmérsékletet

Amikor nőtt a hazai fenntartani az optimális hőmérséklet nehéz. Ezért írom ezt a bekezdés további sorrendben. Így, az optimális hőmérsékletet palánták paradicsom:

 • kezdetben napos idő - 20 ° C napközben 17 ... 18 éjszaka;
 • kezdetben pasrunuyu időjárás - körülbelül 2 fok alatt;
 • megjelenése után 4 igazi levél - 18 ... 20 ... 14 a nappali és 15 éjszaka.

Növekvő paradicsom palántákat a haza - ajánlások, fotók, videók

Ha nincs lámpa további kiegészítő világítás palánták, legalább próbálja meg, hogy megkapta a maximális napfény. Ne sűríthető növények, helyezze az edényeket, hogy minden növény borította többé-kevésbé egyenletesen időközönként átrendezheti.

Ha lehetséges dosvechivat palánták, próbálja, hogy ez egy 15 ... 18 óra fény naponta több (jobb). A napsütéses napok, a háttérvilágítás bekapcsol csak sötétedés után, felhős palántákat kell dosvechivat folyamatosan.

Öntözés legyen meleg víz. Sami öntözés kell ritka, de bőséges intézkedés - a földes tarja első megnedvesített, majd száraz néhány napig. Ha a föld felszínén a bankban lesz állandóan nedves, magoncok beteg, „csaló” vagy gyökérrothadás. Kockázatának csökkentése lehetséges szórnak őrölt megoldás „fitosporin M” ültetés előtt a magvakat. Ezt a biológiai termék, ez teljesen biztonságos, így lehet használni, még a lakásban.

Ha a növény nem elég világos, a támogatási intenzitás az öntözés kell minimális - különben a növény fogja húzni.

Mintegy swordplay palánták paradicsom nagyon részletes számla itt - Azt javaslom, hogy olvassa el. Ebben a cikkben csak megemlíteni, hogy a merülés legyen fázisban két valódi leveles, vagy egy kicsit korábban, és miután felvette a növényeket meg kell öntözni bőségesen, hogy megfelelő tapadás a talaj gyökereit.

Ha a fény nem elég palánták jobb, ha nem táplálkoznak. Amikor a felesleges ásványi táplálkozás és a fény hiánya a növények erősen megnyúlt és ártalom lesz nagyobb, mint amelyet a hiány az alapvető tápanyagok (amelyek nem mind ugyanaz fog történni, ha van egy jó föld). Ha a palánták megvilágított további és elég intenzív, akkor csak két etetés:

 • etetés - 10 ... 14 nap szedés után;
 • etetés - egy héttel a kiültetés előtt, hogy egy állandó helyet.

A megoldás etetésére - 10 liter víz:

 • ammónium-nitrát - 5 ... 7 g;
 • superforsfata egyszerű (az úton, ez nagyon rosszul oldódik vízben) - 30 ... 40 gramm vagy dupla - 15 ... 20 gramm;
 • kálium-szulfát - 15 ... 20 gramm.

Ha ezek a műtrágyák kapható ott, az egész komplexum helyettesíteni lehet 15 ... 20 gramm NPK. Takarmány legyen reggel, egy napsütéses napon. műtrágya oldatot öntünk a gyökér. Miután termékeny növényeket locsolni egy kicsit, hogy elmossa a csepp oldat véletlenül esett a szára.

Készítsünk paradicsom palántákat kiültetés

Leszállás előtt egy állandó hely csemeték megbontjuk - meleg napokon hozza az erkélyen vagy az utcán, és este ismét felvesszük a házban. Szükséges, hogy a növények alkalmazkodtak az új körülményekhez, „keményített” paradicsom rosszabb elviselni transzplantáció és jelentősen satnya az utolsó temperálás.

Különösen fontos az alkalmazkodás palánták átültetésre egy nyílt terepen. Jó idő esetén ez kezd keményedni 30 naposak, és 3 ... 4 nappal a transzplantáció is lehetséges elhagyni az éjszakát az utcán.

Ajánlott irodalom