Növekvő paradicsom palántákat a haza, tanácsot kertészek

Növekvő paradicsom palántákat a haza, tanácsot kertészek

Növekvő paradicsom palántákat

Mit kell tudni a paradicsom palántákat

A sikeres termesztés a kedvenc paradicsom termelők a földön, meg kell kitalálni, hogyan paradicsom palántákat termesztett otthon, mi az elkészítése az ültetési anyag, meghatározása az időzítés vető és gondozása.Paradicsom palántákat termesztett otthon eltér a vásárlás egy jó alkalmazkodóképessége a földre. A hazai termesztés palánták tartják előnyösnek, mint megvenném.

Meghatározó szerepet játszik termesztése paradicsom minőségű ültetési anyag. A legfontosabb, hogy egy nagy termés a paradicsom a kiválasztási egészséges és életképes magok a kultúra, amelyek a betegség-ellenálló palánták Solanaceae növények.

Gyümölcsök, palánták termesztett otthon fog tetszeni a kertész íze, mert lehetséges, hogy növekszik palánták kedvenc paradicsom fajták.

Egyes kertészek használja a magokat a gyümölcsök kertjében, míg mások szerint tartósan frissítés magvak és azok megszerzéséhez évente.

Ki döntött, hogy növekszik paradicsom palántákat először otthon, akkor jobb, ha vásárolni mag kedvenc fajta, ugyanakkor tud nőni az új fajták.

Azok, akik mennek, hogy pénzt takarítanak, nem vásárolnak magokat, és termesztenek saját nyaraló, némi tapasztalattal, képesek azonosítani sikeres, így a gyümölcs a magot. Ezeket az anyagokat a jó mag csírázási 7 évszakok.

Kiválasztása a különböző paradicsom tudni kell, hogy vannak olyan fajták determinált, korai termés, és határozatlan, magas és termő egész szezonban.

Hogyan növekszik palánták paradicsom vetőmag

Termesztése paradicsom palántákat A magból kérjük kertész sikert gondos előkészítése a vetésre szánt.

Hogyan kell helyesen magok elkészítésére.

Előállítása magvak végezzük 1-2 napig ültetés előtt. Annak érdekében, hogy magas minőségű vetőmag, ki kell őket helyezni egy tartályt vízzel.

Üres paradicsommag vágókocákat könnyen, lebegnek a felület, amely alkalmas magvak aljára.

Ha több fajta, áztatás után a magokat csomagolva egyetlen simítással. Miután a magokat fertőtleníteni és áztatjuk duzzanat.

Feldolgozás paradicsom magvakat legjobb töltött egy kálium-permanganát oldattal mindenki által ismert. Ahhoz, hogy a meleg vizet adunk hozzá, kálium-permanganát kristályok, míg a folyadék lila.

Sustain magok az oldatban kell 20-25 perc. Fertőtlenített magok vízbe helyezzük szobahőmérsékleten duzzadni 10 órán át.

Ha ültetési anyag összegyűjtött több mint 3 évvel ezelőtt használta a megoldás, hogy ösztönözze a csírázást. Vásárolt vetőmag és összegyűjtjük az elmúlt évben nem igényelnek felkészülés ültetés, akkor kihajt és így tovább.Amikor palántanevelés lehet egy win-win módon használható, vetőmag háromszor hetenként. Így könnyű megtalálni az optimális ültetési ideje.

Kiválasztása Talaj az ültetés paradicsompalántákat

Termesztésére paradicsom palántát életképes kell készülni előre a megfelelő alapozót.

Egyes kertészek ragaszkodunk a közönséges földet a kertben, így az üvegházhatást talaj, tőzeg és a humusz.

Egyéb késztermék használata pochvosmesi SOD talaj, tőzeg, humusz, hozzáadunk 5 g szuperfoszfát, karbamid és kálium-szulfát.

Ha nem tud főzni dúsítás hozam, akkor lehet megvásárolni virágüzletek.

Amikor pochvosmes nem vesz föld fertőtleníteni a fertőzés megelőzése érdekében a kórokozók elleni védekezés feketerothadást számos kártevők.

Használják ezt a hőkezelést forró víz vagy a talaj tároljuk a fagyos.

Konténerek magjait előre elkészített, használják leggyakrabban erre fadoboz és csészék műanyagból készült. Több, mint egy lokális lesz különleges hajók fedéllel feltételeinek megteremtése az üvegházhatás és a használata tőzeg humusz adalékanyagok.

Amikor a vetőmagvak paradicsom figyelembe kell venni, hogyan kezelték őket. Csíráztatott magokat ültettünk 0,5 cm félhold pár granulátumok során nedves talaj a parttól 2-3 cm, szórva talajban gyengítése nélkül leszállás közben.

Vetőmag száraz lune hogy mélyebb 1,5 cm. Csak a leszállás után és leszállás őrölt por finoman öntjük.

Palánta paradicsom lesz erős és életképes megfelelően termesztési feltételek és a megfelelő ellátást.

Tippek gondozása paradicsom palántákat

Néhány tipp, hogy segítsen kertész hogy válaszoljon a kérdésre, hogyan kell gondoskodni a palánták paradicsom.

Care azonnal megkezdődik az ültetés után a tartályokat ki kell terjednie thermofilm, vékony üvegből, hozzon létre egy üvegházhatás és felgyorsítja a csírázás. Sürgős ma konténerek erre a célra van egy speciális sapka.

Mini melegágya ház kell elhelyezni kellően megvilágított és fűtött a nap bent. Fontos, hogy a palántákat a paradicsom + 20 + 24 ° C Ha a csírázás kell távolítani a doboz és a fedél film kondenzációs.

Öntözés ültetés, permetező meleg vízzel. Amint az első hajtások, a fedél meg kell nyitni, hogy távolítsa el a film.

Egy hét múlva, a hőmérsékletet hozott 18 ° C-on keményedő csírázás. A magról erős és meglehetősen sima száron nőnek csak a jó fényforrás.

Meg kell kerülni a túlzott mocsaras talaj elkerülése érdekében a látszatát gyökérrothadás és a „fekete láb”.

A folyamat során a növekvő jelentősége Trágyazás palánták paradicsom. Amint egy pár levelek, műtrágya lehet kombinálni öntözés.

A legjobb a takarmány korán, lesz a szerves trágya. Mikor lesz három teljes levél, tartsa a pick.

Növekvő nélkül transzplantáció segítségével lehetséges csésze készült tőzeg. A hajtásokat átültetett a nagyobb edényeket lyukakkal vagy vízelvezető réteget.

A választás palántákat 2-3 napig tartjuk emelt hőmérsékleten, csak akkor folytassa a régi rendszer:

  • Időben öntözés;
  • lazítás;
  • termékenyítő;
  • biztonsági világítás.

A magról készül ültetés a föld, edzett a héten, hogy az erkélyre, lassan növekszik az idő.

Hajtások ültetett a földbe ismételt és bőséges öntözést, hogy ne sértse meg a gyökérzet.
Termesztésére paradicsom fontos, hogy döntsön a helyet a kertben, egy jó hely, ahol a korábban termesztett sárgarépa. uborka és a hagyma.

A fenyegetés a tavaszi fagyok palánták menedéket, ha a leszállási volt májusban. A jövőben gondoskodni a telepítések időben öntözés, gyomlálás és lazítás a talajt, műtrágya öntettel és időben harisnyakötő.

Palántanevelés kedvenc fajta paradicsom otthon nem nehéz. Ennek legfőbb feltétele a minőségi vetőmag, a meghatározása a vetésidő és elvégzi az egyszerű ajánlásokat.

A megfelelő internetes források, szakkönyvek kertész megtalálja az összes szükséges információt, hogy tudja ajánlásainak tapasztalt kertészek kiválasztásával paradicsom fajták.

Itt megtalálja tippeket és mezőgazdasági gyakorlat a művelés növényi, ásványi kiegészítők receptek és javaslatokat növekvő környezetbarát növények.

Ügyeljünk arra, hogy újra: