Növekvő paradicsom palántákat az otthoni - egy körökre technológia

Élelmiszer piacok tele vannak különböző fajtájú paradicsom, de figyelmen kívül hagyja azokat, akik inkább mindent természetes és házi. A paradicsomot termesztenek otthon, van számos előnye -, hogy az, ami megakadályozza vásárol zöldséget.Azt nem mondhatjuk, hogy a folyamat egyre nagyobb paradicsom otthon is bonyolult. Ő alárendeltje, aki egy szemernyi vágy, a szükséges anyagokat és a lehetőséget, hogy megteremtse a szükséges feltételeket. Továbbra is csak figyelembe kell venni néhány ajánlást.

Növekvő paradicsom palántákat az otthoni - egy körökre technológia

Növekvő paradicsom palántákat otthon

A választás a talaj és magvak - fontos pontokat

Az osztály paradicsommagvakkal könnyen eltéved, mert többek között a fajta nem könnyű kiválasztani a megfelelő minőségű. Nézze meg közelebbről, hogy néhány javaslata a kiválasztási ültetési anyag:

 1. Menj körül egzotikus oldalon. Szokatlan fajták speciális bánásmódot igényelnek, nem valószínű, hogy jó eredményeket ad otthon. Ha lehetősége egyre őket otthon nem mondanak semmit a kifejezett előnyben egy adott anyag.
 2. Kerülje fajták, amelyek ellenállnak a nyújtás. Otthon ezek a magok, így rossz eredmények, mint amikor mászni hajtások hamarosan meghal.
 3. Tartsuk szem előtt, hogy, jól bevált. Vegye szolgáltatás márkák, mint a „Magyar Kert”, „Ilinichna”, „Gavrish”, stb És ne felejtsük el, hogy a csomag legyen részletes információt a fajta.
 4. Nem fukarkodik a néhány lehetőség. Még ha barátai azt tanácsolták, hogy semmilyen konkrét magvak, megragad még legalább három csomag más fajták vagy márka. Ne felejtsük el, hogy a talaj, otthon hőmérséklet, páratartalom - nagyon fontos tényező. Ezért valaki válogatott magvak hajtásokat örömére és csalódást valakit.
 5. Kezeljük óvatosan a javasolt hazai magokat. Ne rohanjon szívesen veszi ültetési anyag, amit ajánlottak az amatőr kertészek. Ha a magok nem fertőzött, nem csak ők adják magukat lehangoló eredményeket, hanem fertőz szomszédos hajtások. Mégis azt szeretnénk, hogy a magokat és növényi őket? Használjon külön ételeket, és arról, hogy vannak gravírozva.

Növekvő paradicsom palántákat az otthoni - egy körökre technológia

Hogyan válasszuk ki a magokat szerint a megrendelések a Mezőgazdasági Minisztérium

Megfelelő talaj - az egyik fő összetevője a sikeres kimenetelét.

Annak ellenére, hogy a paradicsom nem válogatós, meg kell, hogy a föld egy bizonyos összetételű. A megfelelő talaj-paradicsomra legyen:

 • Egy egész gyep talaj;
 • egy pont lombhullató humusz;
 • az egyik fele rész homok;
 • Egy egész komposzt.

Ültetés előtt hajtsák végre, feltétlenül hővel feldolgozási szakaszban. Ez manipuláció megakadályozza a fertőzést a növények, azok betegség és a halál. Egy fontos feltétel - ne felejtsük el, hogy előre kihűlni a gőzölgő földre.

Növekvő paradicsom palántákat az otthoni - egy körökre technológia

Termikus feldolgozás föld otthon segítségével a mikrohullámú

A legjobb eredmény a talaj kell bevezetni műtrágya ültetés előtt kell elvégezni. Topdresszingként kell használni, amely megfelel a zöldségek és változatos. Termékenyítik a talaj szükséges tenyésztés.

Az ültetés idején paradicsommagvakkal

Persze, hogy nem. A táblázat azt mutatja az optimális idő.

Az üvegházhatást okozó paradicsom alacsony szára

Gyakran előfordul, hogy a legjobb időszak a leszállási pont a csomag magot. De ahhoz, hogy csírázni mag biztosan kell megtenni:

 1. Ültetés az első harmadában a magvak - 10-14 nappal a megadott időpontban.
 2. Ültetés második harmadában az összes magot - kellő idő.
 3. Magok elültetése fennmaradó - a vártnál később 10-14 napig.

Növekvő paradicsom palántákat az otthoni - egy körökre technológia

Hogyan válasszuk ki a paradicsom magjait a szabadföldi és üvegházi

Muszáj, hogy készítsen magok csapadék?

Általában magok kerülnek értékesítésre már elő, de annak érdekében, hogy nagyobb százalékban a csírázás kell bizonyos intézkedéseket.

Az egyik legegyszerűbb - a klasszikus kivonatolás. Ehhez, a kar kis kapacitású forralt vízzel szobahőmérsékleten. Az első nyilvánvaló előnye az ilyen módszerek - megtalálható alkalmatlannak magokat. Legyen egyszerű - a gyenge minőségű vetőmagok lesz a felület. Plusz két szám -, akkor felgyorsítja a folyamatot csírázik.

Növekvő paradicsom palántákat az otthoni - egy körökre technológia

Kálium-permanganát - régi, de jól bevált eszköz. Felhasználás előtt a kell készíteni kötést. Hajtsa több rétegben és dunk oldatban (híg kálium-permanganát szükség, hogy bíbor szín). Egyes száraz bintik feküdt a magokat egy fél órát.

Növekvő paradicsom palántákat az otthoni - egy körökre technológia

a magvak fertőtlenítése útján kálium-permanganát

Magok lehet maratott és a közönséges hidrogén-peroxid. Tedd egy fél pohár vizet három csepp-peroxid, enyhén melegítsük a keveréket, és áztassa benne a magokat nyolc percig.Néhány kis száraz magokat lehet helyezni, hűvös helyen, miután becsomagolta egy műanyag zacskóba. Ezt a módszert nevezhetjük egyfajta edzés.

leszállás finomság

És így, a magokat elő - mi a teendő velük most? Kezdeni, meg az otthoni helyen, ahol a hőmérséklet nem csökken húsz fok, de nem emelkedhet huszonöt Celsius fok. Ez nem szükséges megállapítani a kapacitás a talaj és ahol lehet, a huzat.

Növekvő paradicsom palántákat az otthoni - egy körökre technológia

Paradicsom magvak ültetés tartályban

Az eredeti tartályban kell nagy. Így sokkal könnyebb nyomon követni a csírázás. Kívánatos, hogy talál egy sekély konténer.

Ültetés előtt, a talaj legyen jól hidratált. Fektesse a nedves magok bele úgy, hogy ültettek nem mélyebb, mint egy pár centiméter. A hozzávetőleges közötti távolság a magok - körülbelül két és fél centiméter. Ne felejtsük el, hogy egy flakon tiszta vízzel, hogy ne a talaj a standard pereuvlazhnyat öntözés.

Ügyeljen arra, hogy jó lefedettséget leszállás közben, és az első napon a megállapítás a magok a földbe. Ez növeli a termelékenységet.

Növekvő paradicsom palántákat az otthoni - egy körökre technológia

Létrehozása üvegházhatás az élelmiszer-film

Fel kell gyorsítani a folyamatot a megjelenése rostochku használhatja az üvegházhatást. Ez megköveteli csak film. Meg kell lehúzni a magokat azáltal, hogy egy pár lyuk. Vegye le a fedelet a költségek csak megjelenése után több hajtások. Ez általában tíz napon belül a vetés után.

ellátás Jellemzők

A magról szüksége termékenyítést. Csak meg kell valósítania a megjelenése két levél palántákat. Ez az első alkalom, meg egy kis mennyiségű műtrágyát.

Növekvő paradicsom palántákat az otthoni - egy körökre technológia

Amikor az első hajtások palántákat kell megtermékenyíteni

Ahhoz, hogy a baktériumokat nem rothad, ne töltse őket. Elég, ha rendszeresen ellenőrizni a tetején a talaj és a víz, ha száraz.

Egyszer rostochku lesz három lapot, itt az ideje, hogy helyet őket külön-külön. Ehhez általában egy hónap. Ehhez vegye fel egy kis tartályba. A talaj nem lenne szabad eltér az eredetitől. Ez hasznos lesz, hogy néhány defektet az alsó és egy vékony vízelvezető réteg kavicsot vagy tégla töredékek.

Növekvő paradicsom palántákat az otthoni - egy körökre technológia

Létrehozása vízelvezető réteg transzplantációs paradicsom palántákat

Figyelmet kell fordítani, és a hőmérsékleti viszonyok. Kívánatos, hogy a palántákat a szobában, ahol a levegő hőmérséklete huszonhét fok.

Mi a teendő, ha palánták beteg vagy?

Felnövő paradicsom - törékeny teremtés. Sajnos esetben a betegség nem lehet kizárni.

Az egyik leggyakoribb betegség - mozaik. Ez kiváltja a vírust. A jellegzetes tünet - sokszínűség elhagyja. Ők vannak jelen, és a sötét és világos foltok. Később megszerzik sárgás tónusú, göndör és kiszáradnak. Ha a csemete volt fertőzött, akkor el kell távolítani. A többi a kis növények kell kezelni a tejet vízzel (1,10).

Növekvő paradicsom palántákat az otthoni - egy körökre technológia

Paradicsom Betegség - mozaik

Barna levélfoltosság - egy másik betegség. Ezzel szemben a korábbi, ez gyógyítható, de a tartalék csemete nemcsak betegség. A jellemző a fertőzött növények - Beszerzési levél barna foltok. A belső oldalon a lap kaphat egy kis khaki.

Ez a betegség akkor fordul elő, mivel a magas páratartalom és a talaj. A beteget ajánlatos, hogy elpusztítsa a csemete azonnal. Ezután tegyen intézkedéseket, hogy csökkentsék a nedvesség százalékos és spray a fennmaradó palánták fungicid, amely tartalmaz rezet.

Növekvő paradicsom palántákat az otthoni - egy körökre technológia

Barna levélfoltosság paradicsom

A másik veszélyes betegség - csaló. A probléma az, hogy arra utal, hogy a gomba és a fertőző. fertőzés több oka lehet. Itt az üzlet, vagy magas páratartalom mellett, mint az előző esetben, vagy nem megfelelő a talaj. Elismerik a probléma egyszerű - vegye ki a földből halványuló csemete, és megnézzük az alján. A betegség jelenlétét jelzi fekete.

Ebben a helyzetben két megoldás van. Először - locsolás, ahol a csíra, valamint a bevezetését hamu égetett vékony réteg homokot az egész föld felszínén. Ez a technika csak abban az esetben, ha csak egy volt beteg transzplantáció. Ha volt egy pár, akkor jobb átültetni az összes maradék hamu és alkalmazott homokkal.

Növekvő paradicsom palántákat az otthoni - egy körökre technológia

Feketerothadástól betegség paradicsom

Strick - betegség fordul elő, hogy a vetőmagok esetében a fertőzött növények. A jellemző a betegség - egy takarót levelek csíkok tégla színárnyalat. Megjelenése után a plakk elhalnak, és a szár törékennyé válik. A beteg lesz, hogy vágják ki a csemete. A többi nem éri meg semmit, mivel a betegség nem vírusos jellegű.

Fekete Bakteriális Spot provokálja a vírust. Tünetek - megjelenése hosszúkás fekete foltok a leveleken. Növények lehet menteni, ha időben fertőtleníthető a talaj, a szárak és a levelek. Ebből a célból, alkalmas gyenge antimikrobiális megoldásokat, amelyek értékesített üzletek kertészek.

Növekvő paradicsom palántákat az otthoni - egy körökre technológia

Súlyos és elterjedt betegség - burgonyavész. Ez átadható, és támadj fel a hiánya műtrágya. Fertőzés hatására a kombiné megjelennek a sötét foltok, ami azt okozza, hogy kiszáradjon és elhalása. Később, a csemete elpusztul.

Megszabadulni a növényeket betegség nem könnyű. Nagyon gyakran az összes növény fertőzött, így meg kell, hogy emlékezzen a megelőzés. Beolvasztani talajba, amely tartalmazza a jód, réz, mangán és kálium. Akkor sem, hogy saját gyenge megoldások, vagy szerezni minden olyan speciális műtrágya komplexek. Az egyetlen módja, hogy elkerüljék a veszélyeket a betegség.

Növekvő paradicsom palántákat az otthoni - egy körökre technológia

Fehér foltok a leveleken - egyfajta gomba. Hamar eltelt az egyik a másik palántákat. Szórólapok feltűnő fehér-szürke foltok, fekete bors. Ezután a színe a teljes levél lemez megbarnul, és a növény elpusztul.

Mentsd meg a növény lehet erős gombaellenes szer, de ez könnyen károsíthatja az egészséges palántákat. Jobb lenne megszabadulni tőle, és megelőző intézkedéseket. Pour őrölt gesztenyebarna kálium-permanganát oldattal, majd a hamu halom. Abban az esetben fertőzés számos hajtások teljes talaj változásra van szükség.

Van néhány kártevők fertőzik paradicsom palántákat:

 1. Molytetű. Ő húzza ki palánta lé, ami sárgás és szárítása palánták. Ennek veszélye kártevő - molytetű egy vektor betegségek. Megszabadulni ez legyen a malationra.
 2. Tripszek által. Ez a kis pillangó komoly fenyegetést jelent a növények számára. Ártalmas nem csak ők, hanem a halasztott a lárvák. jele vereség - ezüstös foltok, melyek nőnek a szemünk előtt. A legjobb módja a megelőzés - jó fertőtlenítés. Használata dohánypor premetezésre talaj és azt jelenti, Fitoverm.
 3. Bimba repülni - valamit, ami leginkább befolyásolja palántákat. Fly lárvák elpusztítják a hajtásokat, és a tojás a tetején a talaj. Megelőzés és ártalmatlanítása - csaknem teljes eltávolítása a talaj előtt sparring és hőkezelése során a talaj ültetés.