Növekvő paradicsom palántákat az otthoni gondozása hibák

Növekvő paradicsom palántákat az otthoni gondozása hibák
Üdvözöljük, kedves barátaim blogom! Tudja, hogy a legbuzgóbb tulajdonosok, és a tél nem a pihenés, hogy felkészüljenek a tavaszi ültetési anyag? Ma fogunk beszélni róla, és azért vagyok itt, mint a termesztés paradicsom palántákat az otthoni alakulni izgalmas élmény, amely minden bizonnyal hozza a sok móka, ez annyira érdekes - nézni a megjelenése apró rostochku! Tartsuk szem előtt tartva -, hogy egészséges és erős ha nőttek a fiatal növényeket, attól függ, hogy az aratás!Megfelelő előkészítése a talaj és a vetőmagok

A termesztés paradicsom palántákat jelentőséget a készítmény a talaj, hogy pontos legyek - a megfelelő készítmény. Ha nem akar bajlódni magát, lehet kapni kész pochvosmesi a boltban még jobb kihasználására tőzeg tabletta. Inkább, hogy előkészítse a talajt az ültetés a saját, és most megmondja, mire van szükség erre. Bit tartozékok:

 • fél vödör tőzeg morzsa;
 • fél vödör gyep talaj;
 • egy negyed vödör talaj lap;
 • néhány marék fűrészpor.

Leszek egy csomó palánták, így az elegy színe egy vödör, de lehet hogy a hozzávalókat kisebb mennyiségben. Kis titka - biztos, hogy végezze mentesítésére talaj, különben fennáll a veszélye a meglepetés a termesztés során. Ahhoz, hogy elpusztítsa a káros mikroorganizmusok akkor semmilyen módon:

 • öntözés kálium-permanganát oldattal (erős koncentráció);
 • pörkölés a sütőben vagy nyílt tűzön;
 • öntözés forró vízzel;
 • forró gőz.

Növekvő paradicsom palántákat az otthoni gondozása hibák

A magok is szükséges előkezelés, az utóbbi években egyre több olyan esetben, amikor az eladók nyújtunk a rossz minőségű termék. Csökkentse a kockázata, hogy a beteg palánta egyszerű technikákat, amelyek segítségével elpusztítani fertőzések:

 • negyed óra, hogy ellenálljon paradicsom magot egy kálium-permanganát oldattal (egy pohár vízben - 2 g por.);
 • ázni egy éjszakai ültető szódaoldattal (egy pohár vízben - 1 c szóda.);
 • áztassa a víz és aloe juice (1: 1) legalább egy nap;
 • Levél Fitospirina ültetési anyag az oldatban (cseppek előállítására egy fél pohár vízzel) 1 óra hosszat.

Minden, amit teljes mértékben felkészült az ültetés, és a magvak és a talaj nem kell aggódnia, hogy a palánták sztrájk hirtelen lecsapjon betegség vagy kártevő, és elpusztítja a finom levelek.

Seed vetés és a csírázási a palántákVetés előtt a talajba kell nedves, de vigyázzon, hogy ne a sárban - a magok rothadás. Töltsük előkészített konténerek - dobozok, csészék vagy edényeket talaj, ha a tartály nagy, végre sekély (maximum 1 cm) barázdák. Spoon a magok egy kis távolságra egymástól, annál ritkábban fog leszállni őket, annál tovább lehet menni anélkül, hogy a pick.

A jelenléte egy kis egyszerű melegágya (polietilén fólia vagy üveg) gyorsan megkapja a palántákat, néha apró rostochku jelennek meg 4-6 nap. Fontos, hogy ültetés után konténerek állt egy meleg helyre, lehetőleg közel az akkumulátort. Természetesen minden nap ellenőrizni, hogy a termőtalaj száraz volt, és ha szükséges, bő meleg vízsugár egy porlasztó.

Néha előfordul, hogy a talaj túl nedves, majd szárítsa meg egy kicsit, néhány órával eltávolítjuk parnichok.

Növekvő paradicsom palántákat az otthoni gondozása hibák

Major hibák az ellátás a fiatal növények az első napon

Mi szükséges a növények az első napokban? Kötelező feltétele, palánta termesztés technológia - rendelkezésre álljon a megfelelő világítás. Mivel a téli természetes fény nem elég, akkor vegyél egy lámpát.

Ügyeljen a kis növényeket, hogy magas páratartalmat. Rögtön kikelése után nem bérelt melegágya, és hagyjuk állni egy ideig, naponta egyszer, az emelés a film paradicsom hozzászokott a friss levegőre. Csak egy fél hónap bérelt kiterjedő, amikor a palántákat érett és elkezdett aktívan növekszik.

Azt akarom mondani, hogy részletesen öntözés, itt még a tapasztalt kertészek hibáznak. A fiatal növényeket öntözni legyen nagyon óvatos, akkor használja ezt a pipettával vagy egy nagy fecskendőt (tű nélkül). Kis titka - ha reggel azt észleli, hogy a levelek kezdtek elsorvad azonnal tölteni öntözés! Elhalasztása a folyamat az esti, akkor vonakodva győződjön meg arról, hogy a növényeket kezdenek eltűnni.

By the way, ha túlzásba az öntözést, ez is fenyegeti a pusztulás csemeték. Közvetlenül azután, hogy a piszok, nedvesítsük meg a föld megáll, helyezze a tartályt a palántát egy meleg helyre, és a megújuló mérsékelt öntözést csak a szárítás után a talaj.

Kis növények, amelyek már be egy pár hétig, akkor kezdődik a takarmány. Mi jobban használható, mint a műtrágya? Azt tanácsolom, hogy vegye igénybe a szerves vagy vásárolni gilisztahumusz. Ha a műtrágya vásárolt a boltban, majd vízzel hígítjuk, figyelembe fél adagot a gyártó által meghatározott a gyógyszer. Milyen gyakran hozzájárul a tápanyagok? Nem kevesebb, mint egyszer egy héten.

A pick - hogyan kell csinálni?

Már a palánták első levelek? Ha túl sűrűn vetett magok, palánták kell átültetett egy tartályban valamivel nagyobb méretű. Hogyan kell ezt csinálni, anélkül, hogy veszélyeztetné a paradicsom? Általában ezt: jól öntözött talaj, majd óvatosan távolítsa el a palántákat (használhatja kanállal vagy egy speciális eszköz szedés).

Növekvő paradicsom palántákat az otthoni gondozása hibák

Ha azt tanácsolják, hogy csípje a fő gyökér, nem ajánlom - fiatal növény, így megsérült a transzplantáció során, hogy miért teszi rosszabb? Óvatosan engedje le a paradicsom, egy nagy darab földet egy fél-csésze talajjal töltöttünk, és adjuk hozzá a szükséges mennyiségű őrölt. Minden maradék vizet a növény, és visszaküldték az ablakpárkányon.

Miután egy pár hétig lehet szükség újabb átültetést már nagy kapacitású (körülbelül egy liter). Ismételje meg a folyamatot ugyanúgy, mint az első swordplay. Ha lehet, akkor vegye még nagyobb cserépben, de általában elegendő, és literenként.

Ha azt észleli, hogy a paradicsom bokrok kezdenek termelni első virág kefe, kezdenek felkészülni a csapadék, a növények az üvegházban vagy a nyílt terepen - egy hét után meg lehet ezt tenni. Tanácsot ad a meleg napokon teszik csemeték keményedés - az utcán. Ha nem tudja, akkor csak nyissa ki az ablakot, de vigyázz, hogy nincs huzat.