Növekvő paradicsom palántákat az otthoni, kerti

Minden magára valamit is adó kertész biztosan akar nőni paradicsom palántákat saját. És itt voltunk teljes kiterjedésű! Paradicsom - egy zöldség, amely büszkélkedhet hihetetlen sok fokozat, egy hatalmas paletta ízeket. Magok minden íze és színe állnak rendelkezésre az összes üzlet.Továbbra is csak a választhatnak a kedvenc fajták és kezdeni ültetés. Ebben a cikkben megtudhatja, hogyan kell erős és egészséges palánták paradicsom és hogyan kell vigyázni rá előtt és ültetés után a földön.

Növekvő paradicsom palántákat az otthoni, kerti

Ma a cikket:

Amikor a telepítési paradicsom palántákat

Az optimális kora palánták ültetése a föld - 60 nap (2 hónap). Ezért szükséges előzetesen meghatározni a fajta paradicsom, amely azt tervezi, a növény, és a telepítési ütemtervet.

A termesztés a paradicsom palántákat

Módszerek az ültetés és a palánta számára kitalált egy csomó paradicsom. Nézzük a legérdekesebb közülük, és ugyanakkor azt mutatják, egy jó eredmény.

A hagyományos módon

Régi, megbízható, jól bevált módszer évszázadok ültetés paradicsom palántákat nagyon egyszerű. Elindításához dekontaminált magvakat, hogy ellenálljon egy 1% -os kálium-permanganát.

Növekvő paradicsom palántákat az otthoni, kerti

Ezután a magokat paradicsomos pakolás kendő és nedvesítsük meg meleg vízben EPIN. Magok kell feküdni egy nedves rongyot nap. Miután a duzzanat készek az ültetésre.

A tartály öntsük talajt. Sokkal jobb, hogy használja a speciális paradicsomra, enyhén összetörni a kezét, hidratálja és egy porlasztó. Helyezzük magokat a felszínen, a parttól 3-4 cm-re egymástól. Kis horpadás az fogpiszkáló, de nem temetni.


Következő jövő palánták alá üveg vagy csomagot, amely szimulálja az üvegházhatást. És hozott egy meleg, sötét helyen. Miután az első csemete hajtások kell helyezni egy jól megvilágított helyet, és néhány napon belül fokozatosan megszabaduljon a csomagot.

Jó paradicsom palántát növekedés két tényezőtől függ: a kedvező hőmérséklet és a jó világítás. Az alacsony hőmérsékletű lassítja a növekedést a palánták, és a rossz megvilágítás miatt a vékony és hosszúkás.

A legkényelmesebb hőmérséklet paradicsom palántákat 22-24 fok. Ha nincs meg a déli ablak, a palánták kell kiegészítő világítás fénycsövekkel.

Megjelenése után az első igazi levelek a palánták különálló merülés tank. Meg kell szüntetni a szűk keresztmetszet, amely negatívan befolyásolja a növekedést, amikor az erősebb hajtásokat eltömítheti gyengébb.

Növekvő paradicsom palántákat az otthoni, kerti

Ültetés paradicsom palántákat tablettákká

Egy másik remek módja a partra. Nagyon kényelmes és a kedvenc sok kertészek. Alkalmas még a kezdők számára, mert a tabletta használata egyszerű, palánták nőnek nagy és egészséges, és nem kell egy pick. Mivel a telepítési magok már elő az arány egy mag 1 tabletta.

Ültetés paradicsomot forrásban lévő vízben

Ez a módszer hasonló a hagyományos egy. De ugyanakkor a magokat a paradicsom és a talaj előfőzött leszállás közben. Úgy véljük, hogy ez a módszer nem igényel előzetes áztatás és mag fertőtlenítése. Forrázás megbirkózik ezeket a feladatokat. Ebben az esetben a palánták nőnek az utat gyorsabban és nagyon aktív.Kínai módon az ültetés paradicsom palántákat

Természetesen ez a folyamat érdekli. Bár mindenhol, és az úgynevezett kínai, de valójában még nagyanyáink és továbbra is használják ezt a módszert. Egyszerűen, ő méltatlanul elfeledett, és nem sokat tudok róla, és mint minden jól elfeledett múlt, ez a módszer visszatért a mindennapi életben, és adott neki egy kínai neve. Ez valójában nem felel meg a valóságnak. Na jó, amíg ő dolgozott.

Előnye, hogy szükség van kevesebb magot a csemeték számára, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy 2-szer több erős és életképes ültetési anyag.

Első pillantásra, a kínai Eljárás palánták tűnhet sokkoló. Nem sok ember szeretne kísérletezni, kockáztatva, hogy továbbra is anélkül, palánták az új szezonban. De a gyakorlat azt mutatja, minden félelmet, alaptalanok voltak. Ez a módszer működik, és jó eredmények és a hozamok.

Szeretném azt is hozzátenni, hogy dobja vágja el a gyökereket palánták még nem éri meg. Nőni fog az új felsők, amely szintén bemegy a növekedés, és gyümölcsöt. Pontosan ez a módszer lényege - egyre palántákat.

Ültetés paradicsom palántákat a cochleában

Egy másik innovatív módon az ültetés paradicsom palántákat, ment a palánta konténerek. Azt is lehetővé teszi, így jelentős mennyiségű ültetési anyag, és ebben az esetben ez lesz található nagyon kompakt, az úgy nevezett „csiga”.

Meg kell figyelni, és hogy ezt a módszert. A végrehajtása nagyon egyszerű, és az eredmények azt mutatták, kiváló!

Ezek érdekes és hatékony módon az ültetés paradicsom. Melyiket válasszam - úgy dönt.

És most fogunk beszélni, hogy mit kell tennie a következő feladat a palántákat, amikor elment a tetőablak és a növekedés, növekszik az egészséges és erős.

Gondozása paradicsom palántákat

paradicsom- felnövő Care tartalmazza: öntözés, etetés, ha szükséges, ragaszkodás a fény és a hő rezsimek és a temperálás előtt csemeték ültetése a földbe.

Kis rostochku itatni ritkábban, mint a nagyok, kész ültetési bokrok. A fő szabály - földes szobában ne száradjon ki teljesen. Öntözés a növény legyen, hogy ha öntözés az egész com magába szívja a nedvességet, és újra öntözés termék csak akkor, ha valaki elkezd száradni. Azaz, öntözés kell bőséges elég, de nem túl gyakran.

Gyakori öntözés kárt növények. Folyamatosan vizes talaj vezethet szár és a gyökér podgnivaniyu, betegség, a talaj savasodás és az alultápláltság palánták.

Öntözővíz kell védeni és a meleg - 20-22 fokos.

A sikeres növekedés és fejlődés a paradicsom palántákat igényel néhány fontos nyomelemeket, mint például a nitrogén, a foszfor és a kálium, és még sokan mások.

Paradicsom, amelyek termesztett egy speciális talaj gyakran nem igényel etetés. A jó talaj mix igazítani elég tápanyagot.

De mindaddig, amíg meg nem találja a jó keveréket, és győződjön meg róla, mint lehetséges, hogy szembenézzen, és nem nagyon alkalmas példányok. Ha észreveszi, hogy csírák rosszullét lassan alakulnak ki, és hiányos a tápanyagok, ez azt jelenti, hogy segítségre van szüksége formájában termékeny.

Hogy táplálja a palánták paradicsom lehet 10-12 nap után a pick. Univerzális öntettel recept: 10 liter víz + 15 g ammónium-nitrát + + szuperfoszfát 30-40 g 10-15 g kálium-szulfátot.

Ha a kötszer nem elég, hogy csírák táplált után ismét 10-15 nap, ugyanolyan arányban.

Ha nem fogadja el a műtrágyák. Lehetőség van helyettesíteni csirketrágyával és hamuban.

Fény és hőmérsékleti körülmények között

Az optimális hőmérséklet a palántanevelés 22-24 fok. És a fény 12 óra hosszú. Kívánatos déli ablakban.

Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, a palántákat a növekedés lassul, akkor mar van húzva. Ez a módja annak, hogy gyenge palántákat, hogy még a leszállás után lesz kevésbé ellenálló, és alá kell betegség.

A hiánya világítás szükséges kiegészítő világítás fénycsövekkel.

Keményedés palánták ültetés előtt a földbe

10-12 nappal a kiültetés előtt tapasztalt kertészek gyakorlat edzés palántákat. Erre azért van szükség annak érdekében, hogy termesztünk melegházi körülmények között állandó hőmérsékletű belül a lakás, a palántát nem sokkolt külső időjárási körülmények között.

Ez úgy történik, a környezeti hőmérséklet csökkentésével. Kezdheted szellőztetés. Aztán, hogy a palánták egy erkély vagy loggia, röviden. Fokozatosan, a tartózkodási idő a friss levegő palánták nőtt. Az elmúlt napokban a palántákat kell elhelyezni az erkélyen az idő.

Ez neki előnyt. Általában a növény kezd, hogy megfékezze a növekedés, nagyobb figyelmet fordítanak a fejlesztés a gyökérzet. A szár megvastagszik, levelek válnak intenzív zöld színű, a növény megszokja a nap és a szél.

Növekvő paradicsom palántákat az otthoni, kerti

Egy jól felkészült palánták tökéletesen túléli, és készen áll, hogy a kedvezőtlen tavaszi időjárás meglepetés. Ha helyesen tette, akkor az idő kiszállásakor a palánták nem lehet kevesebb, mint 7 ezek levelek, és a szár vastagsága nem kevesebb, mint 7 mm, magassága 25 cm. Ebben az esetben, a gyökereket kell elfoglalja a teljes térfogata a bankot.