Növekvő paradicsom palántákat ültetés ellátás és leszállás a virágágyás

paradicsom palántát termesztése lehetővé teszi számunkra, hogy jó termés a paradicsom. Ahhoz, hogy tovább növekszik a kertben sikeres volt, meg kell tudni, hogyan nőnek palánták paradicsom, beleértve azt is, hogy fontolja meg, amikor készül a magokat, ha nem vetnek, hogyan kell gondoskodni a palánták és magról nevelt paradicsom és milyen a növény a fiatal növények a kertben. Mindez tanulni mai cikkben.Köszönhetően íze paradicsom van egy vezető pozícióját a világon az összes növényi kultúrák. Annak ellenére, hogy a paradicsom termofil termesztik mindenhol, és általában a palántákat. Növekvő paradicsom palántákat a haza több lehetséges forgatókönyvet, és néhány közülük nagyon hamar meg fogja tudni.

Növekvő paradicsom palántákat ültetés ellátás és leszállás a virágágyás

Készítsünk paradicsommag palántákhoz

Felkészülés az ültetés csak csírázó fajták, hogy elkerüljék a halált csemeték. Ez veszélyes használni a magokat, vett amatőr kertészek, előzetes fertőtlenítő. Ellenkező esetben a fertőzés a magot. Mérgező túlterhelt és ásványi sókat primert is vezet a halál a vetőmag. Nem lehet vetni a magokat palánták alacsony hőmérsékleten tároljuk. Ezek tartják esővíz 18 órán át, majd csomagolva szövetek és helyezzük egy természetes bioregulátort példa „cirkon”.

Növekvő paradicsom palántákat ültetés ellátás és leszállás a virágágyás

Vetés előtti vetőmag palánták tartalmazhat hőkezelése palánta + 52 ° C-on 25 percig, majd oldatos áztatással a „Appin” műtrágya 18 órán át. „Appin” Aloe juice lehet cserélni napján. Miután a magokat megduzzadnak, akkor lehet vetni, hogy készítsen palántákat.

Növekvő paradicsom palántákat ültetés ellátás és leszállás a virágágyás
Mivel a kávébab növény

Választási lehetőségek Talaj az ültetés paradicsom

Ültetés paradicsom palántákat végezhetjük a földre, és a különböző keverékek a növekvő növények. A fő összetevője a talaj ültetési paradicsom talaj: gyep és a humusz, hozott egyenlő arányban. Kölcsönöz morzsalékonyság használatra tőzeg vagy fűrészpor. Itt olvashat, hogyan kell elkészíteni a talajt az ültetés segítségével hatékony mikroorganizmusok egy korábbi cikkben. Ez lehetővé teszi, akkor is, ha a talaj a kertben, hogy a magas minőségű, egészséges palánták paradicsom.

Ez bizonyult, mint a földi kókusz aljzatra. Ez tökéletes nemcsak palántanevelés uborka, bors, hanem a paradicsom. A magról termesztett kókusz és egy erős és egészséges gyökérzet jellemzi a gyors növekedés és a magas minőség. Gondozó palánták paradicsom az alábbiakban ismertetjük.

Növekvő paradicsom palántákat ültetés ellátás és leszállás a virágágyás

Növekvő paradicsom palántákat

Így a talaj és a magokat állítjuk elő, akkor folytassa a termesztése paradicsom palántákat.

Cikkek a szobába, és dísznövények

Növekvő paradicsom palántákat ültetés ellátás és leszállás a virágágyás
Kínai rózsa vagy hibiszkusz (virág a halál): otthoni gondozást

Vetés paradicsom palántákat előállított dobozok legalább 10 cm. Ültetés paradicsommag jellemzően a mélysége 0,5-1 cm, és egy fedőfólia, üvegből vagy átlátszó fedél-Hood. csírázási idő függ a hőmérséklettől és a minőségi vetőmag. A hőmérséklet + 25 ° C-on, az optimális a magok csírázását, palánták jelennek egy héten belül. Ezért mielőtt csírázó magvak kell tenni a tartályt meleg helyre.

Növekvő paradicsom palántákat ültetés ellátás és leszállás a virágágyás


Amint az első hajtások, szükséges, hogy a megvilágítás a palánták lámpákkal. Mivel a paradicsom nagyon válogatós a világ, az időtartam a napfény számára - 12-16 óra, és az első 2-4 nap után a megjelenése „hurok” általában kívánatos órát világít.

Amikor a csíranövény dobozok átvisszük egy jól megvilágított helyet, és a hűvös levegő hőmérséklete + 14 ... + 16 ° C-on Egy héttel később, amikor a palánták nőnek erősebb, nappali-ra emeljük + 18 ... + 20 ° C és éjszakánként tartjuk + 14 ... + 16 ° C (a hőmérséklet csökkenése éjjel lehet elérni nyíló ablakok. De nem úgy, hogy nem volt tervezetet, és a szél nem fúj magukat a fiatal növények).

paradicsom palántát igényeinek mérsékelt öntözés vízben szobahőmérsékleten. Ne feledje, hogy a paradicsom nem tetszik túlzott pangó vizet. Úgy véljük, hogy eljövetele előtt az első valódi levél palántákat nem kell öntözni, de nézni a földre, és ha ez súlyosan száraz, majd enyhén megszórjuk a vízzel. További locsolás nem lehet több, mint egyszer egy héten, és csak akkor, ha van 5 e lapok lehet itatni gyakrabban - naponta egyszer 3-4 napon keresztül.

A Pick paradicsom

Swordplay palánták végezzük a fejlődési szakasza két valódi leveles. A szükségességét szedés paradicsom palántákat, vannak ellentétes vélemények és a hívei mindegyiknek megvan a maga oka. Ahhoz, hogy megértsük, ez tényleg annyira szükséges csemeték ezt az eljárást, amit tehetünk egy kísérletet: Part raspikiruyte palánta, transzplantáció után azokat csipkedte a fő gyökér egy pohár nem kevesebb, mint 0,5 liter (ha egy kisebb térfogatú tartályokat, meg kell szúrni kétszer ), és a többi a hajtások csak töltheti fel a tartályt egy kis őrölt stabilitás. Ez az egyszerű teszt melyik a palánták jobban fejlődik, és ez valóban szükség swordplay palántákat.

Mielőtt fejest paradicsom, a kelbimbó talajban megnedvesített kapacitást. Amikor swordplay kiültetés palántákat csésze hajthatjuk által a darab, és lehet ültetni egy palánta tartályban két, és amikor húzza fel, hogy 10-15 cm, a szárak szorosan kötődnek a teljes hosszúságú szintetikus végtelen. Amikor a két szárak nőnek össze egy szál eltávolítjuk, és van egy növény, erős szárat és két gyökérzettel.

Növekvő paradicsom palántákat ültetés ellátás és leszállás a virágágyás
Hogyan növekszik gyömbér az ő dacha a nyílt terepen

Növekvő paradicsom palántákat ültetés ellátás és leszállás a virágágyás
Hogyan növekszik a kék luc magról otthon

Növekvő paradicsom palántákat ültetés ellátás és leszállás a virágágyás
Hogyan növekszik a datolyapálma egy kő otthon

Miután a csákány, a hőmérséklet a helyiségben, ahol a palántákat tartalmazott, a hét nőtt 25-27 ºC napos időben, akár 20-22 zavaros, és akár 14-17 ° C-on éjjel, majd visszatér az előző hőmérsékletet.

Két héttel a kiültetés előtt a palánták kezd készülni a feltételeket, amelyek ő az, hogy növekszik a nyílt terepen: öntözés fokozatosan csökkentik, palánták napi tegye röviden a friss levegőt a közvetlen napfény, táplálják oldott 1 g ammónium-nitrát, 7 g kálium-szulfátot és 4 g szuperfoszfát 1 liter vizet, hajtjuk végre megelőző kezelésére betegségek és kártevők egy százalék Bordeaux folyadék.

Növekvő paradicsom palántákat ültetés ellátás és leszállás a virágágyás

Ültetés paradicsom palántákat üvegházban és szabadföldi

Erős és zömök palántákat a lyukakba alkotnak, amely lehet hagyományos ásó, vagy egy speciális eszközt, ültetés. Minden egyes lyukba adunk néhány humusz, összekeverünk 15 g szuperfoszfát. Nos, bőségesen öntözött és elültette a növényben. Ha palánták kifeszített, a paradicsom lehet ültetni ferdén hornyok prisypav őrölt része a szár, megszakítása után 2-3 levelek.

Magas fajták paradicsom javasoljuk ültetés egy árokban a párnázott ágy. A közepén egy ilyen ágy, hogy egy árok szélessége mintegy 40 m és a mélysége körülbelül 30 cm. Az árok töltse fűrészpor, szalma, humusz, öntsük a felső réteg a föld, öntsünk forró vizet kálium-permanganáttal és fedőfólia. Ebben az állapotban az árok kell tartani körülbelül egy hétig, ezalatt a talaj felmelegszik elég, és akkor lehet ültetni paradicsom.

pasynkovanie paradicsom

Csipet a bokrok paradicsom legyen éppen időben, abban a pillanatban, ahogy a menekülés hossza 3-4 cm. Csináld később nincs értelme.

Ne hagyjuk az úgynevezett kender meg pasynkovanii - prischipnut folyamatokat. Sok kertészek sajnálom a növény, és a bokrok után pasynkovaniya sok tuskók. De jelenlétük csak a vezet aktívabb életet különböző mikroorganizmusok felszínén a bokor paradicsom, ezért próbálja meg eltávolítani a mostohagyermek annak alapjait. Megfelelő pasynkovanie segítségével növeli a hozamot a paradicsom.

Cikkek kártevőirtás

Növekvő paradicsom palántákat ültetés ellátás és leszállás a virágágyás
Molytetű az uborkára, hogyan kell kezelni