Nyaki biopszia

Nyaki biopszia

Nyaki biopszia - Ezt az eljárást végzik a nők gyanúja bonyolult nőgyógyászati ​​nyaki betegség. Közben biopsziás mintavétel előállítani a minta további elemzés kimutatására különböző rendellenességek méhnyak, méhnyakrák vagy megelőző állapottal.Cervix - egy keskeny, alsó része a méh, amely között található a végbél és a húgyhólyag. Ez egyfajta csatorna, amely összeköti a hüvely és a méh.

· Mi a nyaki biopszia?

Nyaki biopszia - így a eljárás alkalmazásával történő mélyreható elemzését gyanús a rák egy vagy több darab szövet. Csak az eljárást a méhnyak biopszia az orvos meg tudja állapítani, pontosan, hogy a nő a rák (rák), és előírhatja a szükséges szakértő kezelést.

Beszéd őszintén, még az eljárás „sebészi” erózió bal és jobb ajánlott, és tette a nők meg kell rendelni csak a biopszia eredményeket kapunk. De ez az eljárás elolvasása nélkül is gyakran nevezik ki. Ezen túlmenően, a biopszia méhen kívüli, egyszerű méhnyak erózió. esetén jó eredményeket kolposzkópia és apukák teszt - az a rossz célra. Azonban nézzük foglalkozik a sorrendben.

Nyaki biopszia

· Javallatok és ellenjavallatok az biopszia CERVICAL

Mielőtt biopszia szükséges, hogy biztosítsák apukák teszt és kolposzkópia. Javallatok ez az eljárás - azonosítjuk a gyanús területeket a felületen a méhnyak kolposzkópia. A biopszia nem csak kimutatására méhnyak erózió. akkor is, ha ez igaz, nem ál.

Gyanús webhelyek, amely publikációkat válik indikációja biopszia tartalmazza:

- részletekben epitélium festettük fehér színű után ezeknek kitett ecetsavban kolposzkópia.

A biopszia általában végzik észlelése után néhány rendellenességek a méhnyak normál nőgyógyászati ​​vizsgálat, és miután megkapta az elemzés eredményeit a Pap-kenet. Indikációi biopszia a méhnyak - az, hogy a pozitív eredmény elemzés a papilloma vírus, és néhány, a betegségek, a nemi úton terjedő betegségek. Az a tény, hogy egyes fajok papillomavírus okozhatnak méhnyakrákot, és egyéb ritka, ráktípusok a nemi szervek.

Ellenjavallata nyaki biopszia - jelentése:

- egy vérzési rendellenesség;

- akut gyulladásos megbetegedések.

Abban az esetben, a menstruáció idején a találkozó, a méhnyak biopszia jobb elhalasztani annak befejezését.

· Készítése és eljárások végrehajtása

Hogy van nyaki biopszia? Kezdetnek, akkor át kell adni tesztek, törlőkendő különféle genitális fertőzések. Mi lesz a vérvizsgálatot HIV, hepatitis B és C, RW.Nyaki biopszia

Mivel a felszínen után biopsziát a méhnyak, a sebet, ami időre lesz szüksége, hogy meggyógyítsa az elején menstruáció előírt eljárások első szakaszában a menstruációs ciklus, azaz közvetlenül a menstruáció után véget ért. Bár ez a szabály gyakran vannak eltérések.

Előkészítése az ilyen orvosi beavatkozás is tartalmaz megszerzése írásos beleegyezést a beteg biopsziás. Mikor lesz intravénás anesztézia, a nő tilos enni, legalább 12 órával a beavatkozás előtt.

A biopszia végezhető el több szempontból, de a legmegbízhatóbb, hanem tekinthető a legfájdalmasabb „kés” kerítés anyag (vágott darab szövet), majd varrással. Során bizonyos eljárások szakemberek nem csak, hogy egy minta elemzését, hanem azonnal, teljesen eltávolítani a szöveti terület, amelyen egy anomáliát észlelt.

Biopsziás - műtéti mintavételi módszer egy kis darab a gyanús szövet. A mintát lehet venni egy vagy több területen a nyak azonnal.

nyaki conization - az eljárás során szikével, és a lézer eltávolítjuk a nyak kúpos ruhadarab.

Endocervikális curettage - a különböző biopszia, kapart egy küvettába és endocervikális nyálka.

Milyen mennyiségű szövetet kell venni a mikroszkópos vizsgálatra függ az eljárás típusától. Egyszerű biopszia (defekt) el kell távolítani a nyaki kis területen a szövet felületén.

endocervikális curettage - mintavételi jelenti mintákat a méhnyakból kaparással egy éles eszköz.

Nyaki biopszia

Az ék biopszia (conization) - a legkiterjedtebb formájában biopszia eltávolításával jár ék szövet fragmens.

Gomblyuk elektrosebészeti biopszia - Ez az eljárás magában kimetszése a szövet egy speciális eszközt - egy vékony huzal hurok, amelyen keresztül átmegy a gyenge elektromos áram. A biopszia rádióhullám loop (Surgitron készülék) nem mindig indokolt, mivel figyelembe anyagi kár csekély véralvadás, amely lehet akadálya a szövettan. De az eljárás kevésbé traumatikus és fájdalmas, de akár halált is okozhat hüvelyi vérzés, tartós egy vagy több hétig.

· Mennyi ideig tart az eljárás, és hogy a méhnyak biopszia fájdalmas?

Minden attól függ, hogy milyen fájdalomküszöb különösen a nők, a beavatkozás hatókörének és az alkalmazott módszer, mintavételi anyag. Abban a nyaki fájdalom receptorok vannak, és ha egy gyanús csomagot szövet csak egy van, jól, meg tudod csinálni anélkül, hogy a érzéstelenítéssel, akkor biopsziát lehet végezni még egy steril járóbeteg-ellátásban is. Ha több helyszínen, és a beteg nagyon ideges, akkor a helyi érzéstelenítés: lidocain spray (permetezzük a vizsgálati terület) vagy hatékonyabb injekció lidokain - injekciót közvetlenül a méhnyak. A folyamat kezdődhet méhgörcsök okozta görcsös fájdalom, hogy elkerüljék azt, hogy meg kell próbálnia pihenni, amennyire csak lehetséges.

Abban az esetben, biopsziás ambuláns, a nők kapnak 1-2 napon kórházba. A kórházban - akár 10 napig.

Az eredmények a nyaki biopsziák, várható 10-14 nap. A pontosság az elemzés 98,6%, ami nagyon magas. A beavatkozás után óra Erez 4-6 hét szükséges, hogy megy a vétel nőgyógyászat.

· Miután a biopszia

Annak érdekében, hogy a felmerült után biopszia szövődmények, akkor ajánlott a következő hónapban, hogy tartsa be a következő szabályokat:

1. Ne használja tampon a hüvelyben vagy a zuhany.

2. Ne szex legalább 2 hétig vagy tovább (ellenőrizze a hossza az orvos, ez függ a kötet a műtét).

5. Ne menj szaunák, fürdők és medencék.

Általában a méhnyak biopszia nem jár negatív következményekkel jár az egészségre. Azonban, miután a biopsziát kell készíteni, hogy lehet, hogy vérzik, amelyre szüksége van, hogy kövesse. Ha ők sokkal nagyobb menstruáció - sürgősen orvoshoz. Továbbá, miután a biopszia Alert: erős hasi fájdalom, láz fenti 37,5 C, a jelenléte a vérrögök a hüvelyváladékban, a jelenléte kellemetlen szaga.

Jan Lagidna, különösen MyMom.ru