Nyári tó lépésről lépésre

 • Pond kezével: a választott helyszín és mérete
 • Abból, amit lehet, hogy egy tó?
 • Mesterséges tó a kezét: lépésről lépésre
 • Hogyan, hogy a tó, a régi fürdő?
 • Ajánlások díszítő nyaralás a tó
 • Az élőlények a tóban

Nyári tó szolgál majd egy csodálatos hely a kikapcsolódásra, és kérjük a tulajdonos sok éven át. A profi, hogy egy tó közelében, a házát a lehető leghamarabb, de ez a munka költsége meglehetősen drága. De lehet menteni! Elég, ha csak van egy jó pillantást a működését ez a test a víz, és akkor csináld magad. Ha szükséges, az ország lehet, hogy egy egész rendszer tavak, szökőkutak, díszített vele saját belátása szerint.Nyári tó lépésről lépésre

A rendszer a mesterséges tó.

Pond kezével: a választott helyszín és mérete

A méretei a tó saját nyaraló változhat. Ők kizárólag attól függ, a területet a következő országok és a személyes preferenciák.

Waters nyaraló lehet különböző formájú: szigorú geometrikus vagy szimuláló természetes kontúrjait.

Ahhoz, hogy a hely, ahol a tó is található, az ország oldalon, akkor bemutatott egy sor fontos követelmény. Így a tó nem megvilágított közvetlen napfény egész nap. Az optimális megvilágítási periódus - körülbelül 7-8 órát egy nap.

A tó nem takarja el túl sokat. Ha túlzott világítás tó is virágzik, és kapcsolja be a mocsárba, majd a fölös az árnyék tó egyszerűen kihal. Továbbá egy mesterséges tó ne legyen fák. Ellenkező esetben a levelek elrontani rendszeresen tiszta víz vevő tulajdonos bizonyos kellemetlenségeket.

Ne tegyen egy mesterséges tó, ahol lehetőség széllökések erős szél. Általános szabály, hogy a szakértők azt ajánlják, egy tó mellett, a ház vagy a túlsó sarokban az oldalon. Ugyanakkor a tulajdonos, hogy kézzel kell számítani a megfelelő helyre, mivel a fenti követelményeknek.

Vissza a tartalomhoz

Abból, amit lehet, hogy egy tó?

Nyári tó lépésről lépésre

Az áramkör elrendezése a tó ágyban.

Hozzon létre egy mesterséges tóban való nyaraló esetleg használja a különböző anyagokat. Mindegyiknek megvannak az előnyei és hátrányai.

Pond segítségével létrehozott vasbeton, akkor egy nagyon hosszú idő. Ez a kialakítás történik majd egy évszázada. Az alsó tározó lehet biztonságosan járni félelem nélkül, hogy megsemmisítse a szerkezet. A szélén a tó, akkor telepítse a különböző szobrok. Azonban a költségek művek telepítése egy ilyen rendszer kerülne elég drága. Ki kell használni speciális technikák és eszközök. Lebontása a tározó nem igényel kevesebb időt az építkezés.

A legegyszerűbb mesterséges víztározó lehet tenni a használatát film bevonatok. A tó lesz változtatni alakja és mérete, szükség esetén tisztítsa meg és telepítse újra, ha arra szükség van. A film elég olcsó, így nem sverhzatrat nem várható. Ugyanakkor a film nagyon könnyen károsíthatja a tó, és az élettartama viszonylag kicsi. Ha a film alatt lesz a gyökérzet fák nőnek a közelben, akkor törik. A másik hátránya: a tó egy film általában a kis méret.

Építése egy tartály az országban használatával butil gumi gumi - nagyon jó lehetőség, ha van elegendő pénz. Az anyag viszonylag drága, de kiváló teljesítményt és kiváló minőségű. Ellenáll a különböző terhelési sokkal jobb, mint a PVC fólia és egyéb hasonló anyagok. Butilgumi létrehozhat mesterséges tavak különböző formájú.

Az üzletek kifejezetten eladni speciális műanyag tartályokat, hogy hozzon létre a víztömeg a kezüket. Ezek tartós és jól tolerálható számos kedvezőtlen időjárási körülmények között. Azonban az ilyen tartályok vannak hátrányai. Egyikük a méret. Általános szabály, hogy valamennyi tartály kicsi, és az is, hogy több már tervezett uszoda. A második hátrány a konténerek egy viszonylag magas költség.

Nyári tó lépésről lépésre

Hajtőberendezésének egy mesterséges tó.még a régi fürdő lehet használni, hogy hozzon létre egy kis tó. Bath megfelelő méretű lehet egy csodálatos dekoráció a kertben. Meg lehet biztonságosan használni, hogy virágágyások és a virágágyások. Továbbá, a régi fürdő kiválóan alkalmas víztárolók. Az egyetlen hátránya ennek a tó mérete kicsi.

Készítsünk eszközöket a munkát:

 1. Spade.
 2. Kötelet.
 3. Talicska.
 4. Lapáttal.
 5. Polietilén fólia.
 6. Műanyag cső.
 7. Dekoratív kő.

Vissza a tartalomhoz

Mesterséges tó a kezét: lépésről lépésre

Nyári tó lépésről lépésre

Rendszer létrehozása egy patak a kertben.

Segítségével egy hosszú kötelet, hogy jelölje meg a körvonalait a tározó területén, amely 30 cm-esek a tervezett tó. Vegye ki a felső réteget a talaj. Először használja a lapát, akkor - lapát, eltávolítva a fellazított talaj. A föld tudunk egy talicska közelében szállított. A felső réteg a talaj alá is lehet helyezni a málna bokrok, feketeribizli gyümölcsfák vagy alatt.

Távolítsuk 2 réteg a talaj. Fold külön. A jövőben célszerű összehangolni az ágy talaj a tóban. Ahhoz, hogy távolítsa el az alsó réteg lesz szükség, mert csákánnyal sziklás talaj a földre. Ez a föld az is szükséges, hogy külön-külön állapítja. Ez szolgálhat szubsztrátja a növények a tóban. Az ágy a tározó tervezett nagy pontossággal. Meg kell egyeznie mélység körül. Abban az esetben nem egyforma hosszúak, a víz folyjon ki belőle a kis helyeken.

Adjon tó egy ovális, félkör alakú, vagy más kijelölt alakzat. Előkészíti a talajt a víztest, hogy rá egy cső. Mivel a műanyag cső 2 biztosítja a szükséges forgalomban a vizet. Vízre nyomócső 3 szállítjuk. Szükség van arra az esetre, hogy a víz túlfolyik a tó az esőben. Ez a cső számára elérhetővé kell tenni a gyors és egyszerű tisztítás. Télen a víz a tó kell üríteni, és a csövet - átfedés.

Nyári tó lépésről lépésre

Reakcióvázlat beton tározó.

Továbbá szükség van, hogy a polietilén fólia, 1 mm vastagságú és fektesse tó. Ha a film nem elég a teljes területen, ragasztó darab 2 útján nedvességálló ragasztó. A választás a színes műanyag fólia, tartsa szem előtt, hogy a belőle függ a hang az elővárosi tó. Akkor töltse ki a gödör vízzel.

Ha szükséges, a közepén a tó, akkor telepíteni egy kis szökőkút. Az üzletek eladni különleges szivattyúk szökőkutak eszköz. A maximális hatás egy ilyen kút, ha meg tarka fények. Ez megköveteli a kisfeszültségű transzformátor. Mesterséges tó is díszített dekoratív kő vagy kavics. 2 hét múlva a tóban lehet helyezni úszó növények: vodokras béka, vízi jácint, és mások.

Vissza a tartalomhoz

Hogyan, hogy a tó, a régi fürdő?

Ha nem akar pénzt költeni anyagokat, akkor lehet, hogy egy mesterséges víztest a régi medence. Ehhez szüksége lesz:

Először is meg kell, hogy készítsen egy lyuk a földben. A gödör legyen mélyebb, mint a szélei fürdő mintegy 40 cm. Ezt követően meg kell feldolgozni a gödör szélén. Ehhez a talajt el kell távolítani a kerület. A sávszélesség -. Mintegy 40 cm-es csík, amellyel a talaj és a gyep, szükséges, hogy elmélyítse ahhoz, hogy ugyanazon a szinten a széleit a fürdőt eltávolítjuk.

Zárjuk le a leeresztő lyuk. Ezt követően meritőkád az a gödör alján. Belső tartály gyöngy kezelésére a ragasztó kerámia burkolólapok azzal a kiegészítéssel, színezék. Ezután várja meg, amíg a ragasztó megszárad. Bath jobb fedezetet. 1-2 nap múlva lehet folytatni a munkát. Csempe ragasztó gyorsan szárad (általában kevesebb, mint egy óra), de még meg kell várni, amíg ő „jön”. Kerülete mentén a fürdő kerül szemű háló. Mesh ideális megerősítése. Ezután, a rács alkalmazzák a cement-homok keveréket.

Cement kell tetejére rakott a különböző dekorációs elemek. Ez lehet kavics, cserép, kő. Kívánt esetben, az alak a fürdő víztest lehet változtatni. Ehhez csak meg kell változtatni a helyét a „háló”.

A következő anyagok kéznél, amely korábban tervezett megválni, akkor lenyűgöző tó. A határozatok száma nagyon nagy. Díszítsük egy hasonló víztömeg lehet a saját.

Vissza a tartalomhoz

Ajánlások díszítő nyaralás a tó

Mesterséges víztározó ezenkívül biztosítja a különböző rendszerek, hogy meglepett, és tetszett az a ház vendégei a tulajdonos.

Tökéletes megoldás lesz víz alatti világítás. Színes sokszínű fények a vízben, hogy ez egy nagyon vonzó és látványos éjszaka, akkor tényleg magával ragad a véleményét. A telepítéshez a világítás víz alatt van szükség, hogy egy mini-projektor. Ezek viszonylag olcsó, és a hatás közülük egyszerűen csodálatos.

Egy másik érdekes megoldás a víz feletti világítás. A telepítéshez a fény mellett a felhasznált víz halogén és LED-es lámpák. Ezek teljes mértékben megfelelnek a biztonsági előírásoknak, és a leggazdaságosabb fényforrást.

különleges szivattyúk létrehozásához szükséges gyönyörű szökőkutak. Ezek a szivattyúk két típusa: a felszíni és víz alatt. A különbség a kettő között nem csak a helyszín, de a magassága a vízsugár.

Vissza a tartalomhoz

Az élőlények a tóban

Élettelen víztömeg nem hoz létre a fajta légkör, mint egy tó, ahol hal úszik, és növekedni a növények. Mielőtt egy mesterséges tó az országban, meg kell gondolni, hogy mit fogsz nőni bele.

A vegetáció lehet ültetni a földbe, alján található a tó. Azonban, ha egy kicsit másképp: a növényzet is letelepedett a tó felszínén, és gyökerei vannak elrejtve kosarak a földre.

Közvetlenül a tó lehet ültetni és magasabb rendű növények. Ezek ad a tó természetes megjelenés. Szintén egy mesterséges tó is jól néz tavirózsák és a lótuszok. Nem is kell ültetni, mint Ez lebegő növény.

Kellemetlen fémjelzi az összes víztest egy békalencse. Mesterséges tavak is nem immunis a gyomirtó szerekben. Nem szükséges még külön ültetett, az általában nem magától. És ha már felmerült, szükséges lesz foglalkozni vele.

Mielőtt vásárol egy halastó üdülési szükséges feltételek pontosítására életüket. Hal van megválasztva, hogy azok jól kijönnek. Bizonyos fajta ellenségeskedés és egyszer ugyanazon a területen, elpusztulnak.

Át a tó kell állandóan vigyázni. Szüksége van egy időszakos tisztítása, mivel A víz minden bizonnyal megtalálható a különböző levelek és egyéb törmeléket. Ügyeljen arra, hogy távolítsa el a felesleges növényzet, nem csak a káros békalencse, hanem liliomok.