Okai az emberi öngyilkosság

Nézzük meg, mi okozza az öngyilkos személy. Mivel van egy olyan hiedelem, hogy az élet reménytelen? Számos fizikai és mentális betegségek indukálnak állam a reménytelenség és a kétségbeesés, milyen lehet az oka, hogy a döntés, hogy élete végéig.Suicidal oka a mentális zavarok, ami egy markáns érzés szorongás vagy gyengítik a meglévő önfenntartás ösztöne.

Az összes pszichiátriai rendellenességek depresszió legszorosabban kapcsolódó öngyilkosság. A jelentős számú ember szenved az úgynevezett „nagy depresszió” a depressziós fázis a bipoláris zavar, vagy valamilyen fóbiás zavarok, öngyilkossági gondolatok és öngyilkossági kísérletek szed. Nem kevesebb, mint 70% -a öngyilkos áldozatok halál előtt depresszióban szenvedett.

Nehéz mérni a skála az igazi oka a kétségbeesés az öngyilkosság, és hasonlítsa össze a depresszió súlyossága. Alatt súlyos depresszió emberben kiszáradása összes forrás öröm munka, a család, a szeretet, a szokásos és szükséges tevékenységet korábban tette őket boldoggá. A jövő számukra megfosztják a remény és úgy tűnik, fenyegető és sötét. A súlyos depresszió nem tudja elképzelni, bármilyen változás, annál jobb.

Depresszió is okozhat számos fizikai problémák - fáradtság, alvászavar, étvágytalanság, fogyás, az érdeklődés elvesztése, beleértve az öröm a szex. Depresszió folyamatosan emeli a szomatikus fájdalom. Egyes egyének depressziós állapotot, meggyőződve arról, hogy a betegek a súlyos és halálos betegségek.

Az okok az öngyilkos ember. Depressziós személyek nem hiszik, hogy a depresszió okozhat, vagy akár tompítsa. Ebben a légkörben, vannak gondolatok, hogy a halál hozhat enyhülést. A hosszú távú depresszió, annál gyakrabban ezeket a gondolatokat visszaút.

Több mint a fele az emberek súlyos depresszió az öngyilkosság, mint egy lehetőséget, hogy megszabaduljon a szenvedés. Az esetek többségében szerencsére ilyen öngyilkossági gondolatok lebegnek múló és spontán eltűnnek az állapot javítására vagy a kezelés hatására. Még mintegy 15% -a személyek ebbe a csoportba tartozó, öngyilkosságot.

Egyéb mentális zavarok

Mintegy 10% -a az összes öngyilkosságok által elkövetett személyek, akik szenvednek a más mentális zavarok. Leggyakrabban az ilyen rendellenességek (kivéve a hajtások rendellenességek, amelyet a későbbiekben máshol) közé tartozik a skizofrénia és más pszichózisok, szervesen miatt mentális rendellenességek és bizonyos személyiségzavarok. Ezekben az esetekben elterjedt sporadikus depresszió tüneteit. Az öngyilkosság oka lehet akár közvetlenül depressziós érzések, vagy az eredménye számos egyéb jelei a mentális betegségek. Tünetek, mint a hallucinációk, téveszmék, és zavartság vezethet öngyilkosság, mert a halál „logikáját követő” a fájdalmas gondolatok és vágyak. A szkizofrén betegek hallhat „hangok”, amelyek megkövetelik, hogy öngyilkos lesz.

Egyes személyiségi zavarok jellemzik ellenállhatatlan hajlandóság impulzív cselekvések. Ebben a tekintetben figyelemre méltó borderline személyiségzavar. Súlyos esetekben egy személy szenved ilyen rendellenességek önkárosító gyakran okoznak maguknak, vagy öngyilkossági kísérlet. Hisztérikus személyiségi zavarok is gyakran vezethet öngyilkosság, különösen, ha az a személy szenved ilyen rendellenességek jönnek kétségbeesés, hogy nem tudnak vonzani elég figyelmet. Személyiségi rendellenességek gyakran kíséri hiányossága módon leküzdeni a súlyos stressz, ami növeli az öngyilkosság kockázatát.

Az okok az öngyilkos ember. alkoholizmus

Nem kevesebb, mint 25% -a azoknak, akik elkövetik öngyilkosságok, alkoholisták, és még nagyobb százaléka öngyilkosság során nagy koncentrációjú alkohol a vérben. Tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy az öngyilkosság veszélye alkoholisták 10-szer nagyobb, mint a személyek nélkül alkoholfüggőség.

Míg a túlzott alkoholfogyasztás néha egy mellékhatása a depresszió, és a segítségével ital betegek próbálják leküzdeni vagy maszkot depressziós rendellenességek, van egy nagy számú bizonyíték, hogy a túlzott alkoholfogyasztás vezethet az öngyilkosság és a depresszió nélkül. Az alkoholizmus gyakran okoz a családi és szakmai problémák, nehéz kapcsolatot a törvény és a kapcsolódó érzéseit frusztráció és a bűntudat. Az képtelenség, hogy szabályozza az alkoholfogyasztás alkoholisták, értékeli és ellenőrzi a helyzetet, tartsák be a társadalmi normákat élesíti a mentális problémákat. Ezen túlmenően, az alkoholizmus kíséri szomatikus problémák, mint a májbetegség, emésztési rendellenességek, neurológiai rendellenességek, a krónikus és fájdalmas visel karakter. Mindezek a nehézségek is nagy jelentőséggel bír a döntés, hogy visszavonja az élet.Ezen túlmenően, a közvetett kémiai alkohol hatásait az agy gyengülésével fékezés során. Súlyos alkoholizmus elvesztéséhez vezet a védőgátat, amely megakadályozza megsemmisítése.

Az öngyilkosságok száma kábítószer-használók körében sokkal magasabb, mint az általános népesség körében. A kábítószer-használat okozza ugyanazt a munkát és a családi problémák, mint az alkoholizmus, feltéve azonban, kivéve, hogy tilalmával kapcsolatban gyógyszerek ütközik a törvény elő sokkal gyakrabban.

Kábítószer okozhat sok fizikai problémák - a vértől fertőzésnek ellenálló agykárosodás. Fenntartható használata kokain is pszichózist okoz. Néhány kokain szenved paranoid pszichózis, úgy tűnik, élénk hallucinációk és téveszmék, ami oda vezethet, hogy az öngyilkosság, valamint a támadások más emberek.

Kokain, mint a többi stimulánsok - hatásos és függőséget okozó anyagok. Megszűnése után hosszú távú használatra kokain humán depresszió előfordulhat, tartós sok nap, és kíséri az öngyilkossági gondolatok és cselekvések. Az egyéb illegális drogok, az úgynevezett „angyal por” (PCP), egyfajta gyakran okoz hallucinációk, amely felébreszti a vágyat, hogy elkerülje az élettől.

Számos gyógyszer orvos által előírt okozhat hangulati zavarok és a depresszió-szerű tünetek. Ezek közé tartoznak a szteroidok, bizonyos gyógyszerek kezelésére használt magas vérnyomás, és más gyógyszerek. Ezek a farmakológiai hatóanyagok nem kevésbé jelentős, mint okai a depresszió, mint más tényezők. Természetesen egy ilyen depresszió után eltűnik a gyógyszer visszavonására, vagy a helyébe másik gyógyszer. Természetesen, ha úgy érzi, hogy a depresszió összefügg a kinevezését a gyógyszer adását azonnal forduljon orvoshoz.

Suicidal tényezők: Statisztika

öngyilkossági esetek különböznek egymástól. Ugyanakkor többségük alapul kisebb vagy nagyobb számú közös tényező. Ezek a kockázati tényezők származnak ezek a statisztikák azt mutatják, jelentős valószínűsége az öngyilkosság egy adott csoportban, a másik pedig egy megbízhatóbb módszer előrejelzésére nincs. Öngyilkosság, természetesen előfordul más személyek nem tartoznak ebbe a kockázati csoportba.

• A nemek. öngyilkossági esetek (azaz befejezett öngyilkosság) fordul elő a férfiaknál 7-szer gyakrabban, mint a nők. Nők, másrészt, négyszer nagyobb valószínűséggel, mint a férfiak öngyilkossági kísérlet. Amennyiben komoly szomatikus betegségek az öngyilkosságok száma magasabb a nők, mint a férfiak.

• A mentális zavarok. A több öngyilkossági cselekmények egyének depressziós tünetek majdnem 8-szor nagyobb, mint a hétköznapi emberek. Összefüggő betegségek szerves agykárosodás, skizofrénia és más affektív betegségek (mint például bipoláris zavar és mánia), súlyos személyiségi rendellenességeket és a súlyos pánik és fóbiás rendellenességek is kíséri, nagy a kockázata az öngyilkosság.

• Családi állapot. A legtöbb ember, aki akar meghalni, egyetlen, özvegyek (özvegyek), vagy elváltak időszakban rendezésének pontszámok az életét egyedül maradjanak.

• Az alkohollal való visszaélés (gyógyszerek). Jelentős aránya, akik úgy döntöttek, hogy önként vonja az élet, alkoholisták vagy show-függőség más gyógyszerekkel. Mintegy 20% öngyilkosok csak a halála előtt, részeg vagy vett gyógyszerek és toxikus gyógyszereket. Mintegy 15% -a alkoholista meghal öngyilkosság.

• Az életkor. Öngyilkosság gyakran által elkövetett évesek 40 év felett. Legmagasabb öngyilkosságok száma megtalálható a korcsoportban több mint 65 éve. Az elmúlt 20 évben az öngyilkosságok száma éves férfiak körében 15-35 éves nő.

• Stressz tényezők. Az öngyilkosságok száma drámaian növekszik az esemény az ember életében nehéz válságok, amelyek magukban foglalják a munkahely elvesztése, halála élettárs vagy személyes megaláztatás.

• öngyilkos magatartás a múltban. A kockázat a befejezett öngyilkosság egyértelműen magasabb azok körében, akik korábban is hasonló próbálkozások, vagy azoknak, akik korábban gondolták ezekről vagy más módszerekkel az öngyilkosság. Ezek az öngyilkossági kísérletek gyakran (de nem mindig), hogy korábban ismert volt, hogy mások.

• Tanúk öngyilkosság. A családtagok vagy közeli barátok öngyilkossági magukat magas az öngyilkosság kockázata. Ez vonatkozik az érzelmileg labilis egyének, az öngyilkosság kockázatát, amely még növeli is a termelés az újságok és televíziós hírek, például az önkéntes távozás életének kiemelkedő vezetője.

• Kivonat egy pszichiátriai kórházba. Az öngyilkosság kockázata a pszichiátriai betegek növeli tartózkodásuk során egy pszichiátriai kórházban, és a nők számára - az első hat hónap elteltével a kibocsátásra egy pszichiátriai klinikán. A férfiak, a kockázat továbbra is egy éven belül az ürítés után.

• Depresszió serdülőknél és pubertás válság. Serdülők jeleit mutató depresszió ugyanakkor, hogy véleményük, tapasztalható súlyos áramütést vagy személyi válságok (az iskolában, szerelmi kapcsolatokat vagy sport) egy csoportja magas az öngyilkosság kockázata.

Súlyos szomatikus betegségek

A közhiedelemmel ellentétben, a teljes öngyilkosságok száma személyek körében súlyos betegségek, mint a szívbetegség vagy a rák (kivéve időskori) nem sokkal nagyobb, mint a lakosság, akkor is, ha a betegséget okozva nekik rendkívüli fájdalmat, és diagnosztizált gyógyíthatatlan. A statisztikák szerint az öngyilkossági kockázat csak kevéssel haladja meg a normál szintre.

Jelentős része a tanulmányok öngyilkosság, összpontosít személyiségek, nem depressziós, nem él vissza az alkohol és a drogok, rendszerszinten egészséges és nincs egyértelmű tünetei a mentális zavarok. Bár még mindig a genetikai hajlam az öngyilkosság nem bizonyított, tudományos vizsgálatok szignifikáns különbséget találtunk a kémia az agy öngyilkosok és azok, akik természetes halállal halt meg.

Egyes kutatások azt mutatják, hogy az agy a öngyilkosok, valamint az agy olyan személyeknél, akik hajlamosak a kijelzők durva, erőszakos viselkedés, azzal jellemezve, szokatlanul alacsony szerotonin szint - neurotranszmitter, amely kapcsolatban van a depresszió, impulzív viselkedés és az agresszió. Ez még nem ismert, hogy az alacsony szerotonin szint oka öngyilkosság vagy csökkenése szerotonin szint vezet vissza a depresszió vagy öngyilkossági gondolatok. Ezek a vizsgálatok azt mutatják, hogy az arány a szerotonin-szint szolgálhat egy „biológiai marker” potenciális öngyilkos áldozat, hogy a jövőben is lehetővé teszik, hogy ez a fejlesztés lehetséges megelőző intézkedéseket.

Az ezt a cikket olvasunk: