Okok és kezelés, ha a vér a vizeletben egy macska

Valamilyen okból nem jelent meg vérvizelés - az úgynevezett izolációs vörösvértestek a vizeletben - van egy kisállat, ez bizonyíték patológiai folyamatok alakulhatnak ki a szervezetben az állat.Lehetetlen tisztázása nélkül az okokat előírni kezelés esetén vért találtak egy macska vizeletében.

Okok és kezelés, ha a vér a vizeletben egy macska

Ez a tünet jelezheti előfordulását és betegségek az urogenitális rendszer, és a rosszindulatú daganatok, és a hatása a sérülés után.

Különösen veszélyes, ha van vér a vizeletben egy macska sterilizálás után, vagy a kasztrálás. Ebben az esetben azonnal forduljon orvosához, nem várja meg, amíg a „minden megy”. Ez a szolgáltatás mutatja a szövődmények kialakulásának, és gyorsabb gyógyszeres kezelés, annál nagyobb az esélye, hogy mentse az életét a kisállat.

Okai vér a vizeletben macskák

Vérvizelés állatokban előfordulhat az alábbi okok miatt:

 • a bevezetése a bakteriális flóra, provokálja gyulladás a urogenitális rendszer;
 • féreg fertőzés;
 • parazitás betegségek;
 • allergiás reakciók, beleértve a reakciókat, hogy a gyógyszereknek;
 • mérgezés;
 • sérülések és károk.

A fiatal kölykök vér a vizeletben gyakran sugallja rendellenességet a szerkezet az urogenitális rendszer.

Feltárja a macska vizeletében vért vagy nyákot nem olyan egyszerű, ha bemegy a tálca - töltőanyag elnyeli a természetes szelekció. Nehéz azonosítani a betegség kezdetén, ha az állat szabad életet, és az utcán. Fontos, hogy a tulajdonosok figyeljen magatartásbeli változások pet.

Ha a macska vált letargikus, agresszív vagy túl ideges, nem hajlandó enni, és megpróbálta elrejteni egy sötét helyen, meg kell vizsgálni, hogy sérülés, és ellenőrizze a tálcát. Egyes esetekben, egy csepp vért látható a kabát után azonnal vizelés, más esetekben is kimutatható a vizeletben a macskák vérrögök, vagy vizelet, a nyálkával és állati tapasztal gyakori vizelési, kapcsolódik a rossz helyen.

Azonban egy jó főnök tudja a viselkedését a pet, és észleli a betegség korai szakaszában.

Feltételei amelynek van vér a vizeletben

Nem kell aggódni, csak egy esetben vérvizelés: ha az oka annak előfordulása - katéterezés állat állatorvosi klinikán. Vegyünk egy vizeletminta, ha az állat nem szokott a tálcát, különben lehetetlen.

Okok és kezelés, ha a vér a vizeletben egy macska

A húgycső a macska finom, és ha problémák vannak, mint például a hólyaghurut vagy vesemedence-gyulladás - az érzékeny nyálkahártya sérülést okozhat az eljárás során. Izolálása vérből lesz ebben az esetben a rövid távú jellegét, és meg kell szűnnie, néhány órán belül.Annak megakadályozása érdekében húgycső trauma tapasztalt állatorvos mindig használható görcsoldó gyógyszerek pihenni az állat és zsibbad az eljárást.

Egy egészséges macska vér a vizeletben csak akkor jelenhet meg, az első nappal a születés után. Pecsételő esik a vizelet ki a méh.

Ha krovootdelenie nem áll a második napon a születés után, az állatot el kell végezni, hogy az állatorvos -, így nyilvánvaló, tályog hüvelygyulladás már a korai szakaszban.

Nem lehet vérvizelés és alatt ivarzás. Ez a bizonyíték a betegség.

De ha a macska után ivarzás vizelet a vér, ez nem feltétlenül gyulladásának jele a reproduktív rendszer. Lehet némi átfedés.

Vérvizelés macskáknál szinte mindig akkor történik, amikor egy szervezet mérgezés, mérgezés által okozott különböző mérgek hasonlók, valamint a kábítószer-használat és tisztítószerek.

 • Akkor csoda: hol van a hazai kedvenc méreg? Out és macska enni a csalit, amelyet előkészített patkányok vagy egerek;
 • Host lehet hinni a felirat a csövet „diklórfosz” méreg vagy más módon megszerzett rovarölő: csótányok, legyek, bogarak, szúnyogok, - „Ez teljesen biztonságos a gyermekek és az állatok, hipoallergén.” Gyermek Cső elrejteni egyébként, de hogy a macska a feldolgozási térben és figyelmen kívül hagyható. Való érintkezés után méreg közvetlenül a vér okozhat hasonló választ a testben;
 • Ha ön használ gyógyszerek a betegség kezelésére tulajdonosok észre változást a vizelet színe, akkor jobb, ha megtagadja az orvosi berendezések - jele mellékhatásai.

Bukása után vagy sérülés vérzés vérrögök vizeletben jelzi, súlyos sérülést a vesékben.

Pyelonephritis, cystitis és más betegségek urogenitális rendszer macskáknál fordul elő gyakran. Tüneti ezen gyulladásos folyamatok hematuria. Urolithiasisban gyakran a „régi” kor macskáknál sterilizálás után. Konkréciók alakult jelentősen rontja az életminőséget az állat - az egészség megőrzéséhez, és néha az élet, csak a műtét segíthet ezekben az esetekben.

Az érzés, hogy a vizeletben vér helyett megjelent, úgy tűnik, a piroplazmózisra vagy leptospirosis. Paraziták, vezették be a szervezetben, aktívan táplálkoznak vérsejtek, valamint amiatt, hogy a zavar a szervezet természetes szelekció veszi a szín a paradicsomlé. Ha nem kezdi el a kezelést a korai stádiumban, az állat meghal.

Az a tény, hogy a régi macska vére helyett vizelet, arról tanúskodik, hogy a kihalás. Segítség az állat nem valószínű. Ebben az esetben a régi macska tulajdonosa csak enyhíteni a szenvedést.

kezelésére vér a vizeletben a macskák

Okok és kezelés, ha a vér a vizeletben egy macska

A tulajdonos segít az állat, ha az elemzés gyűlnek össze otthon a katéter nem kell telepíteni.

Ehhez, rázza ki a tálca hosszabbítóját, ez ismét mossuk beállítva rács. Elemzés gyűjtjük egy tiszta edénybe.

A látogatás előtt az állatorvos, az állat kívánatos inni gyógynövény főzet - petrezselyem tea vagy medveszőlő - vagy hogy egy pirulát „furadonin”. Ez tisztítja a húgyúti.

A klinikán a tulajdonos fogják kérni, hogy meséljen a viselkedése az állatot, hogy hogyan változott a szokásokat betegség miatt.

Laboratóriumi diagnosztika, hogy azonosítsa a betegség oka véglegesen.

Ha vérvizelés miatt történt hólyaghurut, a vizelet folt egyenetlen - a legtöbb festett első és az utolsó rész. Ha vesebetegségek vizeletben színű húst szennyvíz gyűjtésére.

Ez megkövetelheti ultrahangos vizsgálatot, X-ray a ureter, vese és hólyag.

 • Kezelése bakteriális fertőzések és parazitás fertőzések - hozzárendelés gyógyszerek: antibiotikumok vagy parazitaellenes gyógyszerek;
 • Hogy megszüntesse a daganatok vagy kitermelése köveket el kell végeznie a műveletet. Ha a daganat rosszindulatú etiológiájú megkövetelheti kemoterápiás kezelések;
 • Műtétre lehet szükség, és a macskák, akiknek a veséje sérült meg.

Az állat gyorsan felépült, akkor kell helyezni egy kényelmes környezetben, győződjön meg arról, hogy nincs-tervezetet. A vízhez való hozzáférés legyen ingyenes.

Mint egy gyulladásgátló gyógyszer használt főzetek boróka és zsurló - az állatok nem nekik inni.

Mivel szupportív lehet tanácsolni, hogy módosítsa a diéta kisállat - megy egy speciális takarmányok betegségben szenvedő, a húgyutak. Száraz ételt macskák vese betegek ellenjavallt.