Olvasóterem - Orosz Elektronikus Könyvtár

Hamarosan ilyen pénz összegyűlt annyi, hogy a spanyol peso leértékelődött. Voltak hamisítók, hogy a veretlen alacsony minőségű arany (és ők mindig egy ötvözet réz) meghatározott fejedelmi márka. A hatóságok elrendelték igyekezett összegyűjteni az érméket, és indiai védjegy ee vagy hogy az indiánok az arány egy peso spanyol peso és fél indián.Muiski nagy volt uzsorások. Tehát, ha az áru időben nem fizet, akkor minden következő hónapban fizetni nőtt a felére. Azt kellett volna fizetni egy becsületes adósságot. Nem számít, milyen beteg, gyenge vagy részeg indiai, de ha szükség volt azt mondani, hogy mennyire van, vagy hány van, ő az igazat.

Mi volt a gyakorlat szigorúan megkülönböztetni munkanapokon és ünnepnapokon. És mi minden esetben, hogy nem keveredtek. Így minden hónapban volt három részre oszlik, tíz napot. Az első tíz napon férjek nem kapcsolódik a feleségükkel, és minden rágás közben koka keverve Datura-fű, hogy megkönnyítsék a lélek és a test a gondokat és aggodalmakat, és hozta tiszta arca fenyegető mi istenek. A következő tíz nap mind a területen dolgozó, útépítésre, felújítani a házat, és növeli ezzel a vagyonukat. De az elmúlt tíz nap kaptak kikapcsolódás, az örömök az otthon és a kereskedelem. És egy ilyen eljárás megfelel minden családjára csak néhány állapotváltozás nem következik be tíz napon belül, mint mi, guatavityan, és miután három vagy hét napig. Hogy az emberek miért muiskov erős volt testben és lélekben, és nem tudom, tétlenség és a lustaság. Voltak szorgalmas, mi nők, szorgalmas gazdák, edzett és szívós harcosok, papok és bölcs uralkodók.

amelyben a misztériumok indiai hit és az igazság a „aranyozott, ember,” megnyílik

A Szent Atyák és szerzetesek, akik betörtek New Granada, végtelenül szidtam minket nagyon csúnya szó, amit imádkozunk megfelelően alkalmazkodni új Isten Krisztusban és a bűn ellen Isten parancsolatait, titokban bálványimádással. Igen, van igazság ezekben a szavakban. Jómagam, bár, és megkeresztelkedett, és egészen mostanáig, a fából készült keresztet Krisztus gondolatai viszont a nagy és mindenható Bochica V Csak hiába hívtuk ateisták. Ez a spanyol csak egy isten, és emlékeznek róla csak vasárnap. Mi, muiski, istenfélő ember, és nem egy nap telt el, és az órát, ezért nem hozza az áldozatok és áldoztak tiszteletére hatalmas védő. És vannak sokan, van, mert egy isten nem engedheti meg magának, hogy lépést tartson minden, ami történik a földön, a föld alatt, és az égen.

Az évtizedek óta a keresztény atyák, mint a gonosz keresőkutyák keresik és szippantás a hely, ahol még mindig a szentélyeket és oltárokat. Bár a papok minden nyolc napon át őket egyik rejtekhelyéről a másikra, érintetlen szentélyek fogy. Nem is olyan régen, apám hozta Alonso Ronquillo Bogotá háromszáz bálványok és az gyászos sír az indiánok, amely szándékosan hajtott a főtér, a szobor öntött forró tüzet.

És most a lesen kerület egész csoportok vadászok indiai bálványokat. A harmadik napon a Mansehra apja megtámadta a helyes útra, és egy késői órán az éjszaka betörtek egy félreeső barlangban, közel a falu Ramiriki. Ott, a fény egy füstös fáklyát látta az indiánokat, letérdelt előtte a királyi sas egy fa három méter magas. Körülötte voltak más képeket. Mindegyikük spanyolok kihúzta, darabokra vágjuk és tűzre vetik, ami azonnal lángra. Az indiánok elkapta a bot, látva a halál a kedvenc az istenek, de féltek muskétagyártás. És így minden nap. Ölte meg istenek, velük együtt meghal a lassú halált muiskov emberek. Ha nyitott és bemocskolják az én menedékem, és meghalok.

Nagyon sok istenek, és jó, és bosszúálló, az alakja a madarak és állatok körül minket muiskov. Minden mondani nincs mód, csak a legnagyobb elmondani. Nagyon megtisztelve érezzük magunkat őse muiskov Baciu, mi a kép egy kígyó, és láttuk, hogy a nagyon Földanya, aki elküldi a gyermekei bőséges gyümölcsöt nélkül hagyta őket éhen halnak. Baciu ellenőrzött ajándék pártfogolni a gyümölcs, hogy feláldozta gumi és gyümölcsfák.

Az ő isteni házastárs nagy Bochica uralkodtak minden elemét, és ez nem az ő egyenlő az istenek között. És gyakran megfordult az emberek formájában királyi sas. A legmagasabb az összes, pártfogolta csak nemes uralkodók és dicső katonák guecha. Ima egyszerű indiánok nem éri el a fülébe nagyhatalom. Irgalmas Chibchachum, amely „a védőszentje, a támogatást az emberek” Bogota, megvédte a kereskedők, ékszerészek és a gazdák.Rainbow Kuchavira védnöke nők munkaerő és a szenvedés a láz, hogy feláldozta a rossz minőségű arany, smaragd és gyöngyök. Kuchaviru félt. A megjelenése az égen a hét színű köpenyt nagy megdöbbenést keltett az indiánok között, mert szerint a ötleteket, hogy azt az emberek halálát.

Isten vala muiskov fun - Nenkatakoa. Azt válaszolta, hogy a vallásos körmenetek és különböző fesztiválokon. Ő is segített, hogy a fát a hegyek és a forró föld az építési templomok és paloták. Az áldozat volt csak chicha és nálunk lerészegedés a mi szabadság. Azt ábrázolják, mint egy medve borított köpenyt, mely alól kinyúló a farok. Volt egy másik nevet - „Pho”, a róka, és a megjelenése is vegye. És ő volt az isten a takácsok és művészek, akik festett kabátok.

Félelmetes Gigvae és Chibafruime, kegyetlen háború isteneinek, végzik a vállán a bőr jaguárok és pumák, és fejüket borított maszk formájában szájkosarat ilyen szörnyű vadállatok. Ez volt a telhetetlen bendő. Ezek tér ki csak akkor, ha a lábuk halmozott fogoly fejét. Segítség nélkül sem fogant kampány nem volt sikeres.

És sokan elmondhatnák mi istenek, de a türelmetlenség miatt menjek azoknak, akiknek köszönhetjük az életünket. Arról van szó, az istenek, a nagy mindenható Sua és Chia - A Nap és a Hold. Ott volt a mértéke, hogy a nagyság függött él vagy meghal muiskov emberek. Ezért mindig ügyel arra, hogy éjjel és nappal, a jótékony sugarakat világít meg minket és földünket, hogy nem veszíti el egy pillanatra annak jótékony erejét. És, hogy a Nap és a Hold volt, hogy folyamatosan táplálják az emberi test és a vér. Meggyőződésünk, - ha nem feláldozni a nap ártatlan fiataloknak, véget, minden élet eltűnik a a föld színéről. Ezért gyakran emberi vért ontottak az áldozati hegyek. Mert így óriási nagyságát Sua, nem volt könnyű a falakon, amelyek befogadására ragyogása és a kegyelem. Körül minden falu választottunk magányos hegyek és sziklák. A tetejüket először találkozott a reggeli napsugarakat, és így elkötelezett a hatalmas V

A legjobb, a leginkább kellemes a Sun, az áldozatok fiúk, akiket egyre messze keletre a többi törzs. Úgy hívják őket, „moha” vagy „ECHO” - hajléktalan. Fáradhatatlan kereskedők vásárolt hat-hét éves ECHO és így tiszteljük őket, hogy átkerült a vállát, nem teszi lehetővé számukra, hogy érintse a földet. Ők nagyon drága: csak az erős vezetők és a nagy törzsek is kap ez a fiú könyörögni Sun helyét népéért. Kevés uralkodók, például keselyűk Bogota, vásárol két vagy három egyszerre, „The Sunshine Boys”.

Éltek a szentélyek, ahol hódolatát isteni tiszteletnek. Az indiánok úgy gondolták, hogy az ECHO képesek voltak beszélni a Nap és küldjön neki egy kérést papok imádkoztak a nép jólétét. Az egyik fő feladatai a fiúk énekelnek szent énekeket. Amikor elkezdtek hangot a magas, tiszta hang, az indiánok sírt. Reggel a papok viselt ECHO a kezét, hogy a kínálat és a folyó, hogy azok is mossanak arc és a test. Szokatlan, megfürdött, és senki, még a kormányzó, nem tudott enni őket egy edénybe. De ha a pap megtudta, hogy valaki ECHO ismerte az asszonyt kergette ki a szentély, és ő egyre ugyanaz a fiatal férfi, mint az összes többi.

De itt jön a tizenötödik tavasz, és az ECHO elérte a kor, amikor a nagy Sua hívta őt, hogy megtalálja az ő ártatlan vér és a hús határtalan erejét és hatalmát. Ez akkor fordul elő az emberek egy nagy ünnep. A legjobb fűszerek, olajok és felkenettessék a test a Nap fiú, öltözködés azt gazdag ruhák. A hosszú menetet a papok, az Echo emelés a feje fölé, lassan és ünnepélyesen vitték utolsó útjára a szent hegyen. És ez történt a napokban, amikor az istenek tisztítjuk a legkönnyebb ég felhős, hogy semmi nem akadályozta a nagy nap, hogy magukat a hőn áhított zsákmány. A luxus köpeny mártott ECHO. Ragadós, szomorú hangok fuvolák töltött a környéken. És mindenki tudta, hogy a papok, feketébe öltözött, áttört ebben a pillanatban az áldozat mellkasát és visszanyerhető a még élő, dobogó szívvel! Most a szív „került egy kehelybe, a vér is megszórjuk minden előrejelzést Sunny Hill. A fiatalember testét temették becsülettel egy barlangban vagy bal temetetlen a tetején. A papok tért vissza néhány nap múlva, és ha nem találta meg a maradványokat, örültek, azt gondolva, hogy a nap is teljesül, és lesz és tovább adni az embereknek a fényt, meleget és gazdag életet. engedelmeskedve ezt a szokást, az indiánok dobta a testet a lábát a keresztény fiúk, mert megszerezte az első keresztények fiai a nap. bár a szövetségeket, hogy kihívást jelent az istenek tartják megbocsáthatatlan bűnnek bennünk, Mui Cove, de be kell vallanom, hogy ez a kérdés let állandó szívemben. Most, amikor sokan éltek, és közel egy dátum magad Guahayoke, a démon a halál, úgy tűnik számomra, hogy a papok feleslegesen kiömlött vért tiszteletére a nagy Sua. Elvégre harag erős keresztény ő és nem tudtam megmenteni minket. Igen, és az aszály és rossz termés a túl gyakran szenvedtek a mi földünkön. Ezért megparancsolta népének, hogy cserélje ki a vér emberek a szent vér papagájok. és a papok kezdtek feláldozni nap papagájok 100-200 darab egy időben. De a madarak első képeztek beszéli a nyelvünket, a nap azt hiszem, hogy azok a férfiak.

De Sua elfogadták javára és a többi áldozat. Az ő tiszteletére, égett az áldozati tűz smaragd. Az erősebb volt az uralkodó, a több és jobb minőségű kövek vesd be a lángot, elkötelezett a nap.

A muiskov sokan voltak templomok a városokban és falvakban az út mentén, a folyók, tavak, a szent hegyek. Ezek voltak rendes ház vagy kunyhókat. A padlót borította puha zsinór és bélelt padok. Voltak különböző formájú arany, réz, fa, agyag, fonalakból pamutból és viasz ábrázoló istenek. Ezek a számok, mindig hozza parami- női idol, a hímmel együtt, és ők voltak a termékenység jelképe. A paloták királyok és a kapuk templomok összekötött sima út fákkal mindkét oldalon.

Papok „ehchki”, vagy ahogy ők hívják őket keresztények „szürke tőkehal”, úgy, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk emberek. San pap áthaladt az anyai vonalon nagybátyja unokaöccse, fia nővére. Hecke - a főpapok - imádkozz egész nemzetek és népek. Minden közösség különített a legjobb földet, hogy táplálja a papok, a női alkalmazottak, és minden asszisztensek. Miután a pap nem tudott tisztátalanná magát egy egyszerű földi munka, ahogy beszélt a nagy istenek.