Öngyilkos viselkedés - tünetek, okok, diagnózis

Szuicid viselkedés - a gondolkodás és a patológiás formája passzív tevékenység típusától rendkívül veszélyes módon, hogy elkerülje a élet problémáit felbontás. A különböző történelmi tereptárgyak különböző táptalaj előadott értékelési kritériumokat ezt a jelenséget. A legtöbb esetben (például a kereszténység) öngyilkosság ítélni és utal az egyik legnagyobb bűne. Egyes vallások nyíljon lehetőség a saját leállításával élet (korábban elfogadott India önáldozat özvegyek).Bármi legyen is az értelmezés nem volt a jelenség az öngyilkosság, elméleti szempontból öngyilkosság - egy nagyon veszélyes, de megelőzhető és kiszámítható jelenség. Azt találtuk, hogy a legtöbb öngyilkosságot követnek el a tartományban 15 és 25 év, és az időskori - miután 70. A statisztikák szerint az éves halálozási arány miatt az öngyilkosság a világon körülbelül 1% -a az összes haláleset. A férfiak az áldozatok öngyilkossági cselekmények négyszer gyakrabban, mint a nők. Így körülbelül 73% a befejezett öngyilkosság végeztünk kaukázusiak. Azt találtuk, hogy több mint 90% -a azoknak, akik meghaltak eredményeként öngyilkosság, kórtörténetében mentális betegség, az esetek többségében - a depresszió.

Bár évszázadok tartott számos tanulmány öngyilkos viselkedés annak érdekében, hogy elméleti alapot ezt a jelenséget, mint ma nincs egyetlen elmélet, amely megmagyarázza a biológiai természete öngyilkosság. Között a különböző fogalmakat, három fő elmélet az öngyilkosság: pszichopatológia, pszichológiai és szociológiai.

Öngyilkos viselkedés: jelek

Tény, hogy minden öngyilkos viselkedés összefüggésben lehet a három csoport egyikébe: az igaz, a demonstratív, rejtett látható.

Az igazi (valódi) öngyilkos akciók. bár gyakran meglepőnek tűnik, ők soha nem spontán. Ezek a próbálkozások - gondosan átgondolt és kiszámítani, hogy az utolsó részlet, mindig megelőzi egy jelentős változás a gondolkodás, viselkedés, nyilatkozatok egy ember, aki úgy döntött, hogy öngyilkos lesz. Net öngyilkos viselkedés alakul eredményeként nagyon törődnek az élet értelmét, és abban nyilvánul meg, elsősorban a depressziós tünetek: melankolikus hangulat, depresszió, kialakítva a gondolatok a lelkifurdalás és önálló rosszallás, vitákat értelmetlensége létezését. Érdemes megjegyezni, hogy az igazi öngyilkos megnyilvánulások - hangsúlyos és felülmúl azok gyakoriságát és intenzitását más érzelmi jellemzők és jellemvonások. Azonban ezek a jelek gyakran nem veszik észre szeretteit, és nem tekinthető erős figyelmeztető jelek a közelgő veszélyre. Valódi öngyilkossági kísérlet - ez mindig egyensúlyban képest (a legjobb jellemzője a psziché) oldat, amelyben az egyes hűség teljesen meggyőződve.

Azonban a legtöbb próbálkozás, hogy öngyilkos utal, hogy a demonstratív öngyilkos magatartás. Tippek a többiek, és gyakran kifejezetten színházi előadások - egyfajta, bár abszolút logikátlan és ésszerűtlen eljárás tartani a párbeszédet a közeli emberek. Mivel a Számos tanulmány eredményei, a legtöbb a „demonstratív” Suicide nem akar, és nem tervezi, hogy meghal, de csak folytatta a cél: elérni, és lehet, hogy mások hallhassák, hogy felhívja a figyelmet a problémákra, „kérni” a szükséges segítséget. Ez a cinikus módon, hogy felhívják magukra a figyelmet - nem szabványos eljárás, megfélemlítés által használt gyenge akaratú emberek, akik más módon nem befolyásolják, vagy nem tudja, hogyan kell használni őket okosan. Ez a dráma lehet, hogy megpróbálja megmagyarázni, hogy milyen sorrendben feltétele: „Tedd ezt vagy azt, szükségem van valami, vagy én lógni magam, leugrik egy hídról, én vetem magam az autó alá ...”. És sikeres kísérlet - ben egy tragikus baleset, katasztrofális hiba, mert a szándék az volt csak, hogy megfélemlítsék, hogy elérjenek valamit. Azt lehet mondani, hogy a fő hibája demonstratív öngyilkosságok - a hiánya képes hallani, megérteni és elfogadni az összes többi, és ez az oka konstruktívan megoldani a problémákat nem tudnak.

Key jelek, amelyek jelzik az öngyilkossági tendenciák:

Gyakran előfordul, hosszú, affektív kijelentéseket emberi öngyilkosságot módon megszabadulni a „terheket” az élet. Például az „inkább nem is született”, „Jobb meghalni, mint élni.”Erős aggodalomra halálra, mint egy „jelenség, adományozta felülről.” Túlzott elválasztó irodalom, mozi vagy szektariánus kitanítás hangsúlyos mortalitásra és tiszteletére örök álomban.

Keresés eszközöket lehet használni, hogy öngyilkos, mint például a korpás, a lőfegyverek, kábítószerek.

Pesszimista értékelését a jelen és a jövő, a hiányzó remény változás a jobb, az érzés, a végtelen, fekete csíkokkal. Man érzi tehetetlen, nem számít, milyen, akkor sem képes nem épít, és nem tesznek hatékony intézkedéseket megváltoztatni a helyzetet, hisz „nincs kiút.”

Kifejezett kisebbrendűségi komplexus: az egyén magát hibáztatja mindenért, ami történik, van a gyűlölet és az undor, a szégyen magam, mint egy ember. Gyakori nyilatkozatai: „Én nem vagyok jó semmire”, „Nélkülem minden jobb lesz.”

Néhány ember azt mondja: „választás” fogyatékos: igyekeznek, hogy az ideális állapot, próbál a folyamatban lévő projektek is gyorsabban lezárul. Néhány meglepő háztartások sürgős elkészítésére lesz, vagy meglévő megváltoztatásához.

Lehetnek szokatlan az egyes karitatív nagylelkűség, amikor elkezdett adja oda a többi ember, nem csak a személyes tárgyait, hanem nagy értékű termékek. Ez természetellenes aktus adományokat suitsidentov mint egyfajta „kegyelem” a rutinos sin - öngyilkosság.

Amellett, hogy a sivár hangulat, lehet rögzíteni kitörése megmagyarázhatatlan agresszió, majd egy ideig a mentális relaxáció. Közelebbi vizsgálata az egyéni viselkedés vezethető a gondolkodási folyamat, amely vázlatosan a lánc: gondolkodás céltalanság lét - dobott a keresést egy megoldás - a kiutat (öngyilkosság).

Sok egyén, az öngyilkosság gondolatával során depresszió, kezdődik a kábítószer-használat vagy megpróbálja háttérbe szorítják a valóság „zöld kígyó.” Bár a gyógyszeres kezelés és az alkoholizmus kezelésére és a kábítószerrel való visszaélés az elsődleges önálló betegség, abban az esetben egy szélsőséges formája a depresszió, ezek szenvedélybetegségek - hanem egy eszköz, hogy enyhítse szenvedését. Suitsidentov aggasztó, hogy épeszű, nem lenne képes elvégezni megfogant aktus megszüntetése az élet, és eltávolítja az akadályokat a tudat útján intoxicants.

Ez rendkívül veszélyes jel: váratlan, szokatlan, hogy egy személy hívások vagy látogatások barátok, ismerősök, rokonok. Az egyén próbál építeni a beszélgetést, hogy az interjúalany úgy érezte, hogy vele búcsút örökre.

A kritikus állapotban a személy: allopsihicheskaya derealizáció - fájdalmas érzés irrealitás, az elidegenedés, a Phantom a világ. Az egyén rendkívül aggasztó, gerjesztett állapotban. Gyakran autopsihicheskaya tájékozódási zavar, a személy megszűnik navigálni, megérteni a saját identitását és deperszonalizáció - kiábrándulást a self. Lehetnek kényszerítő verbális hallucinációk formájában szavazattal, rendelés, hogy néhány életveszélyes hatásokat.

A gyermekek és a serdülők, akik úgy érzik, hogy a család többi tagja nem érti őket, hajlamosak, hogy gondoskodjon a menekülés a házat.

Öngyilkos viselkedés: okai

Különös figyelmet kell fordítani azokra, akik a múltban megkísérelt öngyilkosságot van depressziós vagy mániás labilis alkotmány és szenved mentális zavarok. Research International Association of öngyilkosság-megelőzés (International Association for Suicide Prevention) végzett a második felében a múlt század, azt mutatják, hogy 20% és 50% áldozatainak öngyilkossági kísérletet elért véget életének a múltban.

Kockázati tényezők hatnak a globális állam probléma, és az egyén jellemzőit egy személy, ő életmód. A fő okok a következők:

Öngyilkos viselkedés: Diagnózis

Említést halála kifejezett hangosan vagy öngyilkossági tünetek komolyan kell venni. Ha valaki azt mutatja, a fenyegető öngyilkosság, vagy a határán teljesítése egy ilyen kísérlet, szükséges, hogy azonnal cselekedjen, ésszerűen és biztonságosan. Néhány szabály, hogyan kell viselkedni egy férfi, a tervek szerint fejezik be életüket.

Útmutató a cselekvésre, és támogatni a gondolat, hogy látogasson el egy képzett szakember. pszichológus, pszichoterapeuta.

Lehetőleg ne hagyja el a személy egyedül. de semmi esetre sem előírni, hogy tolakodó tanácsot. Be kell, hogy közel legyen a beteg, hogy elrejtse a szeme elől minden olyan tárgy, amely fizikai sérülés veszélyével, hogy megvizsgálja a készlet tartalmát.

A taktika a kommunikáció a beteg - a szerepét a figyelmes beszélgetőpartner. Próbáljon meg magát, hogy elkerülje a képmutatás és a teatralitás. Nem tudja megítélni, és kritizálják az állam, és hogy legyen türelmes, nyitott, nyugodt és magabiztos társa. Meg kell adni a személy egy esélyt, hogy beszélni, gondosan figyelve, hogy ne csak a szavakat, hanem figyeli az intonáció, gesztusok. Megpróbálják kideríteni, mi a jövőbeni tervek vázolt beteg, de ne vegyenek részt a vitában, nem próbálja meg erőszakkal rákényszeríteni szempontból, mondván: „Meg kell élni”, és nem támadhatja: „Te nem jött át.” Fontos, hogy változtatni a gondolkodás egy lehetséges öngyilkos azzal a gondolattal a halál bármilyen pozitív témában. Meg kell próbálnia, hogy közvetítse az ember, hogy nem közömbös, amire szükség van az utak és másoknak, hogy ő - egy tisztességes, tisztességes ember, hogy lezárja azt észlelik, mint ez, és készek segíteni a meglévő problémák megoldására.

Ha egy öngyilkossági kísérlet formájában történik valós veszélyt, azonnal hívjon mentőt.

Bárki, aki megfordult mellette egy férfi mert az öngyilkosság, ő nem hibáztatom magát, hogy nem akadályozza a fejlesztés egy ilyen kritikus állapotban közel. Senki sem tud beavatkozni az érzelmi szféra egy személy, az illetékes egészségügyi ellátás megakadályozhatja, megállítása és gyógyítja a depressziót. Blame a korai, természetellenes halál, nem (kivéve természetesen, a személy tudatosan és szándékosan nem tolta az ezt a lépést). A legtöbb esetben, öngyilkossági kísérlet - a személyes, tudatos és szándékos döntés jogokat. Jobb diagnosztika szélsőséges depressziós tüneteket - annak érdekében, hogy minden egyes szerezni a szükséges pszichológiai ismereteket, tapasztalatokat és a jogot, hogy keresni az alkalmas módszereket problémák megoldására, hogy megmutassa az értékét és egyediségét az emberi élet!