Öngyilkosság - okai, tünetei, diagnózisa és kezelése

Öngyilkosság - okai, tünetei, diagnózisa és kezelése

Öngyilkosság - okai, tünetei, diagnózisa és kezelése

A statisztikák szerint az öngyilkosság a második leggyakoribb halálok az emberek 15-29 éves. 30% -ánál, akik öngyilkossági kísérlet, előbb-utóbb meg kell ismételni, és 10% nem tért, amíg rájönnek, hogy szándékát. Jelenlétében súlyos mentális zavarok és fenyegetés retry öngyilkos kezelés szakértők által végzett, a pszichiátria területén. Nem rendelkező személyek mentális zavarok, akiknek a kórtörténetében öngyilkossági kísérlet és szükségük van a szakellátás, lehet látni a terapeuta és a klinikai pszichológusok.Az okok az öngyilkosság

Tinédzserek öngyilkosságot követett el, mert a konfliktusok a szülőkkel és társaik, vagy azért, mert egy boldogtalan szerelem. A serdülőkor az is lehetséges, utánzó öngyilkosság - öngyilkosság példáját követve az igazi idol (például egy színész vagy énekes), vagy a kedvenc kitalált. Vannak olyan esetek egyedi öngyilkosságok és tömeges öngyilkosságot követői destruktív vallási kultuszok. A kezdeményező öngyilkosság ilyen esetekben rendszerint akkor válik egyik vezetője a szekta.

Befolyásoló tényezők kockázata az öngyilkosság

Családi állapot, különösen az oktatás. A megnövekedett kockázata az öngyilkosság (csökkenő sorrendben valószínűség), akik még soha nem volt házas, elvált házas, de nem gyerekek. Öngyilkosság kockázata megnő jelenlétében traumatikus gyermekkori élmények, többek között - epizód érzelmi, szexuális és fizikai erőszak, a korai halál a szülei, a fiatal szülők válása, gondatlanság, oktatási elhanyagolása, túl kemény nevelés hiányával érzelmi kapcsolatot jelentős felnőtt, és így tovább. .

Jellemzői karakter és a személyiség. Öngyilkossági tendenciák gyakran merülnek fel, amikor ultimatism, maximalizmus, demonstratív, megnövekedett szuggesztibilitás kifejezve bűntudat, a nem megfelelő önértékelés (túl magas, túl alacsony vagy instabil), jelenlétében krónikusan kielégítő igényeinek állandó vagy helyzeti (például okozta fáradtság) érzelmi labilitás és képtelen megbirkózni frusztráció. Az öngyilkosság kockázata megnő időszakban a konfliktus, a változó a szokásos sztereotípiák az élet és a veszteség a régi értékeket. Az öngyilkosság, mint a módját, hogy megoldja a problémákat, válassza psihastenichnye személyiség, az emberek, csecsemőkorban attitűdök és a követelmények a kapcsolatot.

Orvosi tényezők. Annak a valószínűsége, öngyilkosság fokozott jelenlétében krónikus fizikai vagy mentális betegség, és a sikeres öngyilkossági kísérletek gyakoribbak betegek szomatikus helyett pszichés patológia. Leggyakrabban, megkísérli, hogy öngyilkos betegek szív- és érrendszeri betegségek és a rák. Más tényezők, amelyek növelik az öngyilkosság kockázatát, - friss sebészeti beavatkozás, a krónikus fájdalom bármilyen eredetű betegség és trauma a mozgásszervi készülék okoztak kiadási fogyatékosság, a vese és a tüdő, valamint a vételi kábítószerek hangulat csökkentő hatás (reszerpin kortikoszteroid gyógyszerek, vérnyomáscsökkentők és mások.).

Betegek körében elmebetegség első helyen a az öngyilkossági kísérletek száma által elfoglalt betegek affektív betegségek (depresszió, mániás depresszió). Annak a valószínűsége, öngyilkosság megnő a két vagy több mentális betegségek, mint például a depresszió és a pánikbetegség vagy szorongásos zavar és a poszttraumás stressz zavar. A depresszióban szenvedő betegeket gyakrabban követnek el öngyilkossági kísérlet után nem sokkal a kezelés kezdetén, amikor van elég ereje a cselekvésre. Emberek mániás depresszió gyakran megpróbálják, hogy öngyilkos az átállás során mániás vagy hipomániás fázis depressziós.Függőséget. Azok között, akik öngyilkossági kísérlet, sok beteg szenved a kábítószer-függőség, az alkoholizmus és a kábítószer. Pszichoaktív anyagok negatív hatással az önfenntartás ösztöne. Válik impulzív viselkedés, képesség kritikus értékelését, hogy mi történik csökken. A beteg öngyilkosságot elkövetni hatása alatt egy pillanatra az érzelmi impulzus. A statisztikák szerint a 20-25% -a az öngyilkossági kísérletet elkövetett állapotában az alkohol vagy kábítószer.

Típusai és jelek a közelgő öngyilkossági

Két csoport az öngyilkosság - demonstratív és igaz. Amikor demonstratív öngyilkossági cél nem megfosztja magát az élet, és milyen hatással van a többi, segítséget hívni. Öngyilkossági kísérlet ilyen esetekben többnyire impulzív, szemben kifejezett szenvedély. A cél az igazi öngyilkosság - a saját életét, a körülményektől függetlenül, a közvélemény és egyfajta család. Igaz öngyilkosság általában előre megtervezett, jól előkészített esemény.

Suicide előzi különleges érzelmi állapot, mely kombinációja az elszigeteltség érzésének (senki sem érti, én nem érdekli), a tehetetlenség, reménytelenség és a jelentéktelenség saját (szégyen, egyfajta nem értés, az alacsony önértékelés). Ez a készlet a tapasztalatok arra ösztönzi a beteget, hogy megoldást találjanak. Mivel a helyzet megoldhatatlan, az egyetlen lehetőség a beteg látja öngyilkosság - az utolsó indulás élet, megszűnik, mert így, hogy megszüntesse a fájdalmas gondolatokat és érzéseket.

Igaz öngyilkosság előzi előkészítő időszak. Jellemzően időtartama az időszak néhány nap, néha betegek keltető szándékát, hogy öngyilkos több éve. Ebben az időben, a betegeket tekintve a helyzetet, elemzi az eseményeket, amelyek tolta őket a döntés, hogy öngyilkos, és megvizsgálja a lehetséges következményeit az öngyilkosság. A betegek a kiválasztott eljárás az ellátás az élet, határozza meg, hogy az idő és a hely terve egy műveletsor.

Mert gondolkodás és tervezés, majd gyakorlati lépéseket kell „rendbe” az életét. A betegek, akik tervezik, öngyilkosság, terjesztésére adósságok, tiszta lakás, válogatás a dokumentumok levelet akarat, kérjen bocsánatot az ellenség, ami látogatók a barátok, hogy másoknak néhány értékes dolgot a memóriában. A betegek válnak nyugodt és csendes, elszakadt a létező valóság. Ez a viselkedésbeli változás, különösen ha a súlyos megoldatlan problémák korábbi hívók düh, tehetetlenség érzése és más hasonló tapasztalatokat lehet tekinteni, mint egyfajta marker közelgő öngyilkosság.

A betegek gyakran elhagyják az öngyilkosság az adatokat, amelyeknek indokolja az öngyilkosság, bocsánatot kérni, vagy vádolni valakit az ő távozása életét. Közvetlenül azelőtt, hogy öngyilkosság, sok beteg lezuhanyozni, cselekményeket vizelés és székletürítés, és tegye a tiszta ruhát. Néhány feltételeinek megteremtése időben felfedezték a test - hogy egy barátja a kulcsokat a lakás, kérte, hogy jöjjön egy bizonyos időben, ne zárja be az ajtót, és így tovább ..

Az öngyilkosság megelőzése

A pszichoterápia használt traumás helyzetekben neurózis, obszesszív-kompulzív zavar, generalizált szorongás, depresszió és egyéb mentális zavarok. A pszichoterápiás munka a betegek, akik öngyilkosságot kísérlet vagy öngyilkossági gondolatok és szándékok, amelyek nélkül lehetséges a pszichotikus tünetek és elégséges belső erőforrások létrehozására konstruktív szövetség pszichológus, vagy terapeuta. A leghatékonyabb a reménytelenség érzése tekinthető a kognitív viselkedésterápia - egy technika azonosítását célzó diszfunkcionális minták a gondolkodás és viselkedés helyett ezeket a sztereotípiákat az új, adaptív és aktív képzés az új gondolkodásmód és viselkedés az élet különböző területein.

Szükség esetén a betegek öngyilkos hajlammal írnak fel antidepresszánsokat nyugtató hatást. Az antidepresszánsok használata stimuláló hatás ellenjavallt, mint a drogok, és csökkenti a gátlás mértéke javíthatja az a szorongás. Az aktivitás növekedése hátterében a tartós depressziós hangulat és depresszív gondolatok indíthatnak egy öngyilkossági kísérlet. A kezdeti szakaszban a kezelés bármely antidepresszáns kell különösen óvatos a beteg monitorozása.

A betegek, akik öngyilkossági kísérlet, vizsgáló pszichiáter. Azonosításában mentális rendellenesség és folyamatos fenyegetést az öngyilkosság egy kényszerű kórházi a pszichiátriai osztályokon (beleértve a terápia). A betegeket, feltételek megteremtése, amelyek megakadályozzák kárt a saját maguk és mások (helyezni egy speciális kamrában, a nyugtatók és az antipszichotikus gyógyszerek, a beteg van rögzítve az ágy, ha szükséges). Tactics kezelés határozza meg egyénileg, attól függően, hogy jellegét és jellemzőit az alapbetegség, ami elindította a öngyilkossági kísérlet.

Öngyilkosság - kezelés Moszkvában