Őrizetbe a gyermek politika, dokumentumok, előnyök

Gyermekotthonok ma Magyarországon túlzsúfoltak. Sajnos a helyzet, ha a szülők nem tudnak vagy nem akarnak nevelni a saját gyermekei, nem ritka. Adj egy gyermek menedéket élni a család és a szeretet lehet, anélkül, hogy az örökbefogadási eljárás. A mai napig a jogszabály a Magyar rendelkezik még egy alternatív tervezési kapcsolata a baba, azt szeretné, hogy a képzést. Ez akinél a gyermeket. Hogyan lesz egy őre, amit a jogait és kötelezettségeit ez az állapot?Letéti vagy gondnokság?

Őrizetbe a gyermek politika, dokumentumok, előnyök

A fejében a sok hétköznapi emberek a „letéti” és a „jóléti” elválaszthatatlanul összekapcsolódik. Tény, hogy ez nem teljesen igaz. Valóban, beszélünk az oktatás és biztosítja a gyermekek szükségleteinek bal szülői gondoskodás nélkül. Azonban abban az esetben a gondozási beszélünk 14 év alatti gyermek. Gondnokság - egyfajta kapcsolat, amely vonatkozik a serdülők idősebb 14. A gyám köteles emelni a gyermeket, monitor ételét, az oktatás és teljesítése egyéb szükségletek, mint azt a jogot, hogy képviselje és megvédje érdekeit az osztályon. Néha az őrizetbe a gyermek használják köztes változata a tervezés elfogadását megelőzően.

Megkülönböztető jellemzői a gondnokság

Letétkezelés, ellentétben elfogadását, nem rejtély. Biológiai szülők jogosultak információt a család a gyám, hogy kommunikáljon a gyermek. Ebben Custodial család nem zavarja a babát, és elrejti a tényt, hogy nem családi kapcsolatot vele. A gyermek állami gondozásba vételét, megtartja a nevét. Biológiai szülők kötelessége, hogy a fia vagy lánya él a család, a gyám, fizetni tartásdíj. A gyám kap ellátást a gyermek egy állami gondozott, és meg kell készítsen éves jelentést az ezen alapok felhasználásához.

Hogyan válhat egy gyám?

Őrizetbe a gyermek politika, dokumentumok, előnyök

Ki vehet egy gyermek állami gondozásba?

Vegye ki a gyermek nő fel egy család nem rendelkezik a jogot, hogy az idősek éves kor felett 60 év. Nem kap, hogy akinél a gyermeket, hogy azok, akik már eltávolították előtt vagy megfosztották a szülői jogokat a biológiai gyerekek. Vannak korlátozások egészségügyi okokból: gyám kell lennie jogi hatásköre nem rendelkezik egy krónikus betegség, potenciálisan veszélyes az egészségre mások. Őrizetbe a gyermek felhívni a jelöltet egy tisztességes pénzügyi helyzetét. Az ellenőrzések figyelembe veszik a feltétele a meglévő lakások, a rendelkezésre álló elfogadható életkörülményeket a gyermek tartózkodási helye, az anyagi jólét.

Milyen dokumentumok szükségesek a regisztrációhoz gondnokság?

Annak érdekében, hogy hivatalossá az ellátást, meg kell adnia egy másolatot az útlevél és az adóazonosító számot. Ha egy potenciális őre házas is kell a tanúsítványt a fogva tartás. A jelenléte lakás - egy nagy plusz. Ügyeljen arra, hogy a dokumentumok megerősítik jelenlétében egy lakás vagy ház a tulajdon és kivonatokat a személyes fiókot. Megerősíti, hogy szükség és anyagi jólétét. Segítségre van szüksége a munka az elmúlt évben helyzetét jelzi és a fizetés a kérelmező.Őrizetbe a gyermek politika, dokumentumok, előnyök

Milyen egyéb dokumentumok akinél a gyermeket lesz szükség? Szintén szükség van a jellemzői a foglalkoztatás, ha a jelölt gyám nem működik, illik egy hasonló igazolást a lakásügyi hatóságok. Idő kell, mire az orvosi vizsgálat és pszichológiai értékelés. Kiegészítés összeállított csomagot szükséges dokumentumok nyilatkozatok a családtagok, hogy hozzájárul ahhoz, hogy elfogadták a gyermek családi, megerősítését hiányában korábbi ítéleteket, megkötése SES vizsgálat után a lakáscélú helyiségek elfogadhatóságát élő gyermek, és önéletrajzában semmilyen formában.

Dokumentumok gyermek

Felügyeleti jogát a kiskorú gyermek csak akkor lehet kiadni a rendelkezésre a szükséges dokumentumokat és a gyermeket. Szükséges igazolása - születési anyakönyvi kivonat vagy útlevél több mint 14 osztályokon. Fontos, hogy megerősítse az igény és / elfogadhatóságát gondnokság. Ez a halotti anyakönyvi szülő vagy dokumentumok, amelyek igazolják a képtelenség / nem hajlandó teljesíteni a feladatait.

Ha a szülők még élnek, és nincsenek megfosztva a szülői jogok, bizonyos esetekben szükséges lehet, hogy hozzájárul az átruházás a gyermek állami gondozásba. Azt is kell egy orvosi igazolást az egészsége, és a papírt az intézmény, amelyben van egy gyermek (amelyek megengedett kisebb átviteli a családban). Gyermekek 10 évnél idősebb joga van arra, hogy hivatalosan kifejezni a vágy / nem hajlandó tartózkodni egy adott család őre.

Felügyeleti jogát a kiskorú gyermek ellátásokat és

Az állam segítséget nyújt gyermeket nevelő családok gondozásba vételét. A mai napig a gondnokság érdekli, hogy a gyermekek oktatását az állami intézmények a jómódú, tehetős család anyagilag. És ellátásokat az állam, csak részben, hogy megkönnyítsük az gondozók és a díjakat. Az átvitel után a gyermek a család tette egy összegben. Akkor is fel havi juttatás gyermekelhelyezési. Hazánkban az összege 6-8000 rubel, ami attól függ, a régió és a kor a gyermek. Az egyik család lehet az ellátást legfeljebb 8 gyerek. Ugyanakkor szem előtt tartani azt a tényt, hogy egy gyermek támaszkodik juttatás értéke egy egységet, és a két nevelkedett egy család, - 1,5 egység támogatás.

Mit kell tudni a letéti?

A fő különbség a gondnokság elfogadásának az, hogy az első esetben a személy vesz a gyermek családja, hiszen jártak szülő. Vannak olyan esetek, amikor a gyermekek gondozási, elválasztani a gyám miatt a helyreállítási biológiai szülők jogait. Letétkezelés - ez a forma jogviszonyban a nevelt gyermek, amely bármikor megszakítható. Ez az oka, hogy a legtöbb örökbefogadó szülők inkább örökbefogadásra őrizetbe.

Őrizetbe a gyermek politika, dokumentumok, előnyök

adható ki ideiglenes akinél a gyermeket, ha szükséges. Ez az opció esetén megfelelő, hogy a szülők, bármilyen okból, átmenetileg nem tudja ellátni a feladatait. Méltó okok: súlyos betegség, a hosszú munka utazások. Gyakran ilyen esetben, az ideiglenes őrizet díszíteni rokonok vagy közeli barátok a szülők. Mindenesetre, a gyámság a kiskorú gyermek átveszi a gyámhatóság. Ellenőrzések nem kell félni, sőt, követeli az ellenőrök nem túl nehéz.

A gyermeknek kell saját ágyat és egy asztalt ülés. Ha egy kiskorú rokkant, tette egy külön szobában. Többek között követelmények - tisztaság és a rend a házban, a képesség és a vágy, hogy szervezzen egy változatos és kiegyensúlyozott étrend a gyermekek számára. Ha a gyermek elhelyezésével úgy tűnik, túl időigényes, hogy többet megtudjon a program „Foster Family” a területen. Ez a kiviteli alak lényegében megkönnyíti egy magát. Használja, a pár tudja venni a család egy gyermek, vagy több, kap jelentős támogatást a gondnokság, valamint a bérek a feladatok teljesítéséhez a szülők.