Ostnovnye okozza az öngyilkosság - studopediya


Ostnovnye okozza az öngyilkosság - studopediya

A világ minden 20 másodpercben egy ember öngyilkosságot követ el, és 2 másodpercenként valaki megpróbálja sikertelenül öngyilkosságot elkövetni. Az öngyilkosságok száma meghaladja az áldozatok számát emberölések és háborúk együttvéve.Annak ellenére, hogy az öngyilkosság jelensége tanult sokáig, még mindig sok tisztázatlan törvényeket.

Az öngyilkosságok száma elkövetett a világon, folyamatosan növekszik - körülbelül Ezt bizonyítja az adatokat az International Association figyelmeztetések SamoubiystvInternational Egyesület öngyilkosság megelőzése, amely végez ilyen számításokat, mivel a 1950-es.

Öngyilkosság általában elkötelezettek a kétségbeesés, hogy tiltakozzon, hogy fenntartsák az önbecsülés eredményeként aberráció, annak érdekében, hogy elkerüljék a fájdalmat, vagy hogy bosszút álljon.

„Kockázati tényezők” a szegénység, a munkanélküliség, a veszteség szeretteit és problémák a családi kapcsolatokat.

Az emberek a családban, aki öngyilkos lett, inkább hajlamos az öngyilkosságra. Ugyancsak fontos az erkölcsi és fizikai sérülések gyermekkorban.

Megmagyarázhatatlan okokból, a férfiak négyszer nagyobb valószínűséggel, mint a nők, hogy öngyilkos, de a nők két - es háromszor nagyobb valószínűséggel vállalnak öngyilkossági kísérlet (pontos adatok nem állnak rendelkezésre, de feltételezzük, hogy minden „sikeres” öngyilkosság számlák 8-20 sikertelen elkövetni).

Szavazás folytattak különböző országban szerte a világon, azt mutatják, hogy akár 80% -a serdülők időnként gondolni, hogyan lehet öngyilkos.

Azonban a legnagyobb az öngyilkosságok száma követtek a nyugdíjas korú, amely, mint általában, korábban nem ismerték fel a jelenléte az ilyen szándék.

Sokak szerint a tanulmányok (például egy külön jelentést a vezérkari főnök sebész SShASurgeon szentelt a probléma az öngyilkosság), az emberek eltérő szexuális orientáció két-háromszor nagyobb valószínűséggel, mint a társaik hagyományosan orientált önkéntes halált.

Például sok „szegény” latin-amerikai országok és a Közel-Keleten, az öngyilkossági ráta sokkal alacsonyabb, mint a „gazdag” Nyugat-Európa országaiban.

Ebben az esetben úgy vélik, elég virágzó gazdasági szempontból, a balti államokban, valamint Magyarországon és Finnországban, az öngyilkossági ráta már régóta jóval magasabb, mint a páneurópai „norma”.Újabb paradoxon hihetetlenül magas öngyilkossági ráta szigetállam (Kuba, Japán, Sri Lanka, Mauritius et al.). Van is egy kapcsolat a vallás és az öngyilkosság. Az iszlám országokban előnyösen öngyilkosságok közel nulla (0,1 100 ezer. Populáció). Azokban az államokban, ahol a lakosság nagy része vallja a kereszténység és a hinduizmus, ez a szint sokkal magasabb -. 11,2 eset per 100 ezer keresztény állam Indiában, illetve 9.6.

A túlnyomórészt buddhista országokban ez még magasabb - 17,6 Az öngyilkos 100.000 ateista állam (NAM.

Például Kínában), eléri 25,6 100 ezer. Lakos. Érdekes, hogy az öngyilkosságok száma, a férfiak 3,5-szerese a keresztények között és a buddhisták, mint az öngyilkosságok száma a nők, és a muzulmánok körében és a hinduk, a különbség háromszor kisebb.

Becslések szerint az American Association SuitsidologiiAmerican Szövetsége szuicidológiájában, a legtöbb öngyilkosság (90%) szenvedett mentális Illés betegségek kábítószer-függőség, az alkoholizmus és így tovább. Az Egészségügyi Világszervezet arra a következtetésre jutott, hogy az öngyilkosság számlák 1,4% -a által okozott gazdasági veszteségek betegségek (néhány régiókban a világ, ez a szám eléri a 2,5%). Az emberek száma, akik önként távozott az életből, elég gyakran van elég gazdag emberek gyakran széles, néha a világ ismert.

Például az öngyilkosságok annyira különböző személyiségek, mint a római filozófus és államférfi Cato az ifjabb, holland festő Vincent Van Gogh, japán író Yukio Mishima, a brit megfelelője Artur Kestlerarthur Koestler, amerikai rockzenész Kurt KobeynKurt Cobain és mások. A jogszabályok számos országban hosszú ideig nem volt rendelkezés kimondja, öngyilkosság bűncselekmény.

Vannak azonban kivételek, a leghíresebb, amelyet a japán vallási kultuszok, gyakran egyenesen nemes halálra a saját kezével a kategóriában magasabb erkölcsi ideális.

Másrészt, a hihetetlen hatást, amelyet a kereszténység az élet minden területén az európaiak évezredek óta, nem tudta megakadályozni a járvány az öngyilkosság között a felsőbb osztályok a középkorban.

Az ilyen eltérő nézetek a felmérések a jelenség az öngyilkosság mindig nyomon követhető.

Például az ókori filozófusok Platón és Arisztotelész kezeljük az öngyilkos rendkívül negatív. Azonban néhány filozófus, akik a kortársak (pl sztoikusok) öngyilkos gondolatok a legfőbb megnyilvánulása az emberi szabadság.

A kereszténység rendkívül negatív hozzáállás, és utal az öngyilkosság, a lényeg, hogy az öngyilkosság vitték eltemetni a unconsecrated földön - a temetőn kívül kerítés. Vannak azonban olyan gyülekezetek, bizonyos körülmények között indokolhatja az öngyilkosság. Szerint Minoisa Becslések szerint a nyugati civilizáció rendszeresen értékelnie a hozzáállása öngyilkosság.

A legjelentősebb változások mentek végbe a 18. században, az elején a korszak a gyors fejlődés a tudomány: az öngyilkosság lett tekinthető nemcsak „egyéni akció a kísértő (ördög)”, de úgy is, mint a kölcsönhatás eredményeként az egyén és a társadalom számára.

Érdekes, hogy a szemléletformálás tükröződnek Angol - egészen a 18. századig, hogy olvassa el ezt a jelenséget használja a „öngyilkos” self-gyilkosság után válik sokkal gyakoribb semleges kifejezés „öngyilkos” öngyilkosság.


var begun_auto_pad = 11298765; var begun_block_id = 240956560;