Otthon kerti hogyan nőnek citromfű otthon

Otthon kerti hogyan nőnek citromfű otthon

Melissa - egy csodálatos növény. Egy kellemes illat és gyógyító tulajdonságokkal jogosan kell elfoglalja jogos helyét a lakásban ablakpárkányon. Melissa szeret hozzá a különböző italok, különösen teák, saláták, köretek, levesek. Még ha adunk egy fekete bors Permetvíz száraz formában is megváltoztathatja citrom ízű. Kiváló kapcsolatokat uborka, paradicsom, padlizsán, gomba, hal.Tara és talajművelés

Grow balzsam otthon egyszerű. Konténerek folyamat lehet felvenni minden. Alkalmas dobozok, virágcserepeket, bögréket. Felveszik a nagy állandó jelenlétét az növényeket vagy kompakt (tőzeg, műanyag) - a transzplantáció esetén a fiatal hajtásokat. Tank magasságban kell lennie kisebb vagy egyenlő, mint 15 cm.

A növények alkalmazása gyógyászati ​​célokra

Ez a kultúra tartalmazza az összetételét anyagok, amelyek elpusztítják a baktériumok elszaporodását a szervezetben. Ez a gazdag C-vitamin, karotin, hasznos olajok, savak, tanninok, réz. Melissa már régóta használják antibakteriális szerként sebek kezelésére katonák harcban.

Széles körben használják alacsony immunitás, alvási rendellenességek, idegrendszeri zavarok, szédülés, magas vérnyomás, reuma. Melissa javítja a szívműködést, és csökkenti a görcsöket. Ennek alapján azt, hogy a gyógyító tinktúrák, főzetek, balzsamok. Az úgynevezett „életelixír”, amely a test ifjúság, életerő, javul gondolkodás.


vetőmagvak

Több fajta citromfű, más szaga, virágzó pillanatban, a forma a levelek, üzem méretét. Az előnyös fajták:
 • citrom;
 • Pearl;
 • mész;
 • Felálló.
Ültetés előtt magokat merítjük, 2 órán át halvány kálium-permanganát-oldatot. Magok elültetése a kiválasztott tartályt, mélyülése 0,5-1 cm-es. A fedőlap laza talajba. Csomagolásokat a növények ültetett fedőfilm és elhelyezni hővé.

A magokból hajtások körülbelül két hét. Ha hígítás szükséges, úgy hajtjuk végre jelenlétében a növény 2-3 leveles. Egy nagy kapacitású fér 7 baktériumokat. A termés lesz kész gyűjtés 1,5-2 hónap 6. fokozat a levelek. Időben termelt növények is késleltetik a virágzást, amikor a levelek válnak durva.

Imádja növényápolás szabályok

 1. További lefedettség;
 2. Termékeny szubsztrát;
 3. Jó és rendszeres öntözést;
 4. permetezés;
 5. Időszakos megtermékenyítés;
 6. Rendszeres metszést;
 7. Hőmérséklet 20-25 °.
Ha a kulturális létesítmény lesz elég fény, akkor ne vesszen, hanem növekedni fog lassan, és a levelek elhalványulnak. Melissa - víz-szerető növény igényel bőséges öntözést, különösen nyáron. A forró napokon öntözni kultúra minden nap, és fújjuk le a leveleket langyos vízzel. Akkor lesz nagy és fényes zöld. A hideg vágás

Nem lehet állóvíz a bankot. Növény elpusztul. Hosszú ideig ez biztosítja a megtermékenyítés.

Egy ponton a növény lehet akár 4 év. A legjobb feltételeket és időtartamát megléte biztosítja majd tavasszal az átültetést. Növekvő otthoni ablakpárkányon Melissa elég kényelmesen. A legfontosabb dolog - a hőmérséklet, fény, öntözés, műtrágyázás. Ezután rövid (25 cm) szép bokor Melissa fog tetszeni a vastag, dús növényzettel.

Hasznos tippek poznovatelnye cikkek kamionosok és a gazdák. Ültetés, karbantartás, a betakarítás. Persze egy csomó információt virágok, bogyók és gombák. Az oldalon a „Hasznos trava.ru”