Papagájok Lovebirds faj, fotó, karbantartása és tisztítása az otthoni

Lovebird (latin Agapornis.) - a baromfi, méretei alig meghaladva pirók, kivéve, hogy egymásra nehezebb. Színes minden fajta lovebirds világos, a karakter - egy huncut és barátságos, és az ellátást ilyen aranyos madarak szerény.Papagájok Lovebirds faj, fotó, karbantartása és tisztítása az otthoni

Fotó: Papagájok lovebirds

A nemzetség lovebirds közül a 9 madárfaj, nézzük meg őket:

Masked Lovebird (Agapornis personatus). Természetes élőhelye Kenyában és Tanzániában. madár mérete kicsi - akár 15 centiméter, a farok - körülbelül 4 cm bevonat fényes tollak egy fekete fej, has, a hát felső - zöld alapszínű - sárga-narancs csőr - piros, fehér foltok a szem körül .. A nőstények barnás fejét.

Papagájok Lovebirds faj, fotó, karbantartása és tisztítása az otthoni

Fotó: Maszkos Lovebird

Arcú Lovebird (Agapornis roseicollis). Gyakran megtalálható a lakások madárlistákat. Homeland a faj - a dél-nyugati részén, Afrikában. Rózsásfejű törpepapagáj van egy érdekes szín arcon és a nyakon madarak - rózsaszín és narancssárga homlok - pink, világos csőr. A legfontosabb része a farok - zöld, a hátán is előfordulhat tollak kékes árnyalat. A nőstények valamivel nagyobb, mint a hímek, a többi képviselői mindkét nemnél azonos.

Papagájok Lovebirds faj, fotó, karbantartása és tisztítása az otthoni

Fotó: lovebird rózsás

Chernoshchyokov Lovebird (Agapornis nigrigenis). A színe emlékeztet a maszkos lovebirds, de mérete jóval kisebb - akár 13 centiméter. Bird szürke fej, a felső része a mell - narancs-piros, piros csőr. A farok tollak - fekete, zöld farka magát, mint a test többi részébe. Lovebird lakja ilyen a dél-nyugati részén, Zambia.

Papagájok Lovebirds faj, fotó, karbantartása és tisztítása az otthoni

Fotó: Chernoshchyokov elválaszthatatlan a

Narancsfejű törpepapagáj (Agapornis pullarius). Színes papagáj-zöld fű, a belső rész a szárny fekete. „Maszk” vörös-narancs: a homlok, a nyak, az arc, mell részét. Nőknél tollazata sárgás-zöld, és a színe a fejét közelebb a narancs színű. Body hossza - legfeljebb 15 cm, a farok - körülbelül 5.

Papagájok Lovebirds faj, fotó, karbantartása és tisztítása az otthoni

Photo: A vörös képű Lovebird

Fischer Lovebird (Agapornis fischeri). Egyfajta álarcos törpepapagáj. Zöld tollazat, fej - sárga-narancssárga, piros csőr cere. A terület felett a farok kék. A hím különbözik a női kivéve méretei: a női test nagyobb és szélesebb, mint a csőr. Természetes élőhely - az északi Tanzániában. Testhossz - akár 15 centiméter.Papagájok Lovebirds faj, fotó, karbantartása és tisztítása az otthoni

Fotó: Fischer Törpepapagája

Szürkefejű törpepapagáj (Agapornis canus). A tollazat a hátán, a farok és has - zöld, a mell, a fej és a nyak, a férfi ezüst-szürke színű, a nőstények színezett zöld. Továbbá, a férfiak különböznek a szivárványhártya színének - ez az ő sötétbarna, világos szürke csőr. A test hossza a papagáj - körülbelül 14 cm, törpepapagáj él a Seychelles, Madagaszkár, Zanzibar, Mauritius.

Papagájok Lovebirds faj, fotó, karbantartása és tisztítása az otthoni

Fotó: szürkefejű törpepapagáj

Hegyi törpepapagáj (Agapornis taranta). A legnagyobb ilyen család lovebirds, madarak, testhossza 16-17 centiméter. Az alapszín - világos zöld, a szem körüli hím tollazata élénkvörös homlok és a csőr is vörös. A női fej zöld. Az alsó része a szárnyak és a szegély a toll - fekete. Él az Etiópia és Eritrea.

Papagájok Lovebirds faj, fotó, karbantartása és tisztítása az otthoni

Fotó: hegyi törpepapagáj

Liliana Lovebird (Agapornis lilianae). A színe ezek a madarak nagyon hasonló arcú, de toll a homlok, a nyak, a csőr színe jobban hasonlít eper, így gyakran hívják klubnichnogolovymi. A szem körül fehér foltok, csőr - piros. Felesleges törzs festett sárga-zöld és a madarak hasa világos zöld, és a mell és a fej hátsó részét - sárga, a fej tetején és vissza - gazdag zöld. Természetes élőhely - a keleti Zambia déli Tanzánia, Malawi, Mozambik.

Papagájok Lovebirds faj, fotó, karbantartása és tisztítása az otthoni

Fotó: Lilian által Lovebird

Örvös vagy Ozherelovy Lovebird (Agapornis swindernianus). Azt találtuk, Közép-Afrikában, Nigériában és Libériában. Az alapszín - zöld, nyak és a fej - egy fekete csőr és fekete. Neck madár halad narancssárga csíkkal hasonlító gallérral. A sárga mell tollak, és toll a farok - egy fényes, kék-kék. Body hossza - akár 13 cm, a farok - körülbelül 3 cm.

Papagájok Lovebirds faj, fotó, karbantartása és tisztítása az otthoni

Fotó: Lovebird Ozherelovy

Alapvetően lovebirds tartalmaznak párban vagy kisebb csapatokban, hogy könnyen megszelídített, és nem okoz bajt. A legjobb, hogy a ketrec az árnyékban, távol a huzat és fűtőtestek. Célszerű hagyja, hogy a papagájok repülnek, nyúlik a szárnyukat. A legjobb, hogy a csibék akár 3-4 hónapig, akkor könnyebb alkalmazkodni az új feltételekhez. Érdemes megjegyezni, hogy ha azt akarjuk, hogy tanítani egy papagáj beszélni, meg kell tartani egyedül, madarak, hogy rokonokhoz, ezek a tanulmányok az alacsony nyomáson. Más típusú papagájok lovebirds nem tartalmazhat, ezek a területi. ketrec méretét az egyik -. 80h30h40 lásd helyett alom használt égetett homokkal vagy fehér papíron. Drinkers, etetők kell biztonságosan rögzíteni, hogy a rúd a ketrecbe. Tedd is a kádban fürdésre - lovebirds mint vízkezelés, valamint egy csésze kalcinált finom folyami homok, kréta és ásványi kötszerek. Ülőrudakat kényelmesnek kell lennie, és nem túl széles, akkor is tesz egy ketrecbe játékok.

Ami etetés, lehet adni a kedvencek gabona keverék (zab, köles, fűmag, kendermag és kanárimag, sütőtök, görögdinnye mag), szintén hasznos darab zöldségek, gyümölcsök, gyógynövények, bogyók. Lovebird fajta könnyen fogságban, a madarak kell lennie az azonos típusú utódai kereszteződésének lesz eredménytelen. A nőstény 4-8 tojást, inkubációs idő - 3 hét. 8 hét után, akkor az utódok teljesen független.

Papagájok Lovebirds faj, fotó, karbantartása és tisztítása az otthoni

Érdekes tények az lovebirds

  • Annak ellenére, hogy a szép legenda, lovebirds élhet egyedül. Még ha a madár meghalt egy partner neki (vagy vele) is ültetünk más, kialakult egy új párt. Bár meg kell jegyezni, hogy a természet e madarak mutatják hűség;
  • Lovebirds megszokja az embereket, akik nem félnek tőlük, a felhívásra, másolja a különböző hangokat;
  • Angol hívja ezeket a papagájok «szerelmes madarak», azaz „szerelmes madarak”;
  • Az élettartam a papagájok - 10-15 éves, akkor nem nevezhető a hosszú élettartam.