Papilloma kutyáknál okoz, diagnózis és terápia

Ezek daganatok rendszeresen kiigazított kezdők elájul és szédül. Úgy néznek ki, nagyon kényelmetlen, és javasolja a legrosszabb. Mindazonáltal papilloma - ez csak egy jóindulatú daganat a kisülés fibroepiteliom, mint egy kis szemölcs, vagy polip.Kutyák papillomatosis (úgynevezett többes klaszter szemölcs) - nem ritkák.

A hely és a megjelenés

Alapvetően papillomavírus, amelyek puha és laza szerkezetű bőséges vérellátás kutyákon tanulmányoztuk a szájüregben (nyelv, az arc, az íny, a szájpadlás), valamint az ajkak. Ezek külön helyezkedik el egymáshoz, vagy zsúfolt. Súlyos esetekben, először jelenik meg egy építmény, amely körül végül kialakult több és több.

Egy kicsit ijesztő 🙂

Úgy véljük, hogy a kutyák papillomatosis - ijesztő betegség, és nem igényelnek figyelmet. A legtöbb esetben így van, és kielégítő immunitás jön öngyógyítás.

De még mindig megéri megérteni, hogy a szemölcsök nehéz rágási folyamat eshet a fogak közötti eredményeként fog összetörni, és a helyükön alakul fájó - közel a sebek, vagy ami még rosszabb - a kimerültség miatt képtelen enni rendesen.

A második kellemetlen pillanat papillomatosis - a lehetőségét degeneráció szemölcsök rosszindulatú daganat, ami vezet elkerülhetetlenül a kutya halála. Azonban mindezen hatások annyira ritka, hogy még csak nem is veszi őket a fejét.

Hol vannak a papilloma

Megbízhatóan okai még nem állapították meg. Tehát a múltban, sok szakértő azt állítják, hogy a daganatok által okozott betegségek az idegi vezetés a szövetekben. Mások úgy vélték őket az eredmény egy krónikus gyulladás, a harmadik és a szemölcsök tulajdonított születési rendellenességeket okoz.

Ma a legtöbb állatorvosok vannak döntve a vírus természetét eredetének papilloma, különösen azért, mert van néhány fertőző. Kölykök és serdülők miatt gyenge immunrendszer valamilyen kockázatot.

Forrás már beteg állatokat. Hordozzák a vírust a vérben lehet egy nem steril eszközzel, továbbá, hogy keresztül kell továbbítani tárgyak és állatok ellátása.

Ugyanakkor a leggyakoribb formája a betegség átterjedését - a játék során a tanulók közötti, különösen a közös pálcát, labda és egyéb játékok.

Ezért, ha a kutya beteg, akkor abba kell hagynia annak minden érintkezést más állatokkal elkerülése érdekében az új fertőzések!

Ez papova van fajspecifikus, azaz a fertőzött személy a kutya nem tud.

Hogy néznek ki

Papilloma kutyáknál okoz, diagnózis és terápia

Ebben a képet látjuk két új formációk rózsaszínű, felső és alsó ajak.

Papilloma kutyáknál okoz, diagnózis és terápia

És itt - ez a világosszürke szín és egyéb korall.

A kezelés papilloma egyszerű, sőt, a legtöbb esetben, akkor adja át magát. Ha úgy találja, egy vagy kettő, és nyilvánvalóan nem zavarja az állat életfunkciók - bölcs nem csinál semmit. Ellenőrizzük a szájon át naponta, és valószínűleg 10-12 nap (maximum - egy hónap) nem lesz nyomukat.

Súlyosabb esetekben, beavatkozásra van szükség.

Nézzük meg a leghatékonyabb kezelési módszerek, bevált több generáció tenyésztők és az állatorvosok.  1. A legegyszerűbb és legolcsóbb lehetőség - fertőtlenítése a szájüreg egy gyenge kálium-permanganát oldattal (1: 1000), majd egy injekciós tövénél novocain szemölcsök.
  2. Szintén gyakran megszabadulni a szemölcsök kauterezés lyapsisom vagy erős savak, például az ecetsav.
  3. Tudod igénybe radikálisabb módszerek: eltávolítja az olló, árukapcsolás az alapja a téma. Néha elég, hogy csökkentsék az egyik legnagyobb szemölcs nyomon követni a többi eltűnt.
  4. Egy másik kezelési lehetőséget - intravénásán 5 ml novocain (0,5%) 3 naponként (összesen három injekciót).
  5. Sok állatorvosok és az összes felhasznált terápiás injekciót motorháztető papilloma ugyanazt a kutyát. 1-2 injekciók és minden menetben.

Egy kis búcsú

Nagyon gyakran vetkliniki szabhat betegek kezelésére ez a diagnózis. Ennek során olyan exotica például kauterezés folyékony nitrogénnel, lézeres eltávolítása. Jön a műtéti beavatkozás altatásban!

Felhívjuk figyelmét, hogy reálisan értékeli a helyzetet, és nem zárkóznak a könyörgés, amelynek az a célja, hogy szerezzen pénzt, cserébe a művelet vagy a kezelés, amelyben nincs szükség!

Ossza meg ezt a cikket barátaiddal:

Ha szeretné, hogy megvitassák ezt a témát, kérjen tanácsot a tapasztalt tenyésztők, illetve, hogy kifejtsék véleményüket - üdvözli a fórumot.

Papilloma kutyáknál okoz, diagnózis és terápia

Igen, igen gyakran a tulajdonosok (főleg kezdőknek), először szembesül a papillomavírus vannak terror, feltételezve, hogy a legrosszabb dolog, mint a „kutyám van egy daganat a szájában, mit kell tenni?” 🙂

Mondd, kérlek. És ha egy papilloma az arcon, a nyakon és a szem fölötti egyetlen darab. Ez kerül sor? A kutya nem érintkezik a másik, de játszik a cica. A cica semmi. de korábban az utcán élt. kötőhártya-gyulladás, és leválik a füle. Most Pussy egészséges. és a kutya elkezdte megjelenő ezeket a dolgokat. És hogyan tudjuk kezelni őket, antibiotikum típusú tsiprovet. Köszi előre.

Papilloma kutyáknál okoz, diagnózis és terápia

És milyen korú? Általában a kutya nyakához pappilomy után jelenik meg 3-5 év. Akkor újra olvasni a cikket újra, kezelje őket csak akkor van értelme, bizonyos esetekben. Azt akarod, hogy a végén, hogy a kedvence volt jó egészségnek örvend, nincs célja megetetni egy antibiotikum? 🙂
És hagyja őket, ha nem zavarja!

Dog 3,5 év. Chihuahua. Félek. ez ijesztő. Soha nem volt.

A Labra ajak papillomák állatorvos tanácsos a kezelés alá ronkoleukine. Öröm nem olcsó)) Polechu hiszem SDA-2.

Köszönjük honlapon! Minden jól van megírva! Mi, magyar spániel volt, ez szemét, nagymama aggódik vitte az orvoshoz, aki megnyugtatta egy kicsit, de még mindig aggódik érte. Azt olvassuk a cikket, és megnyugodott egyáltalán! És megtalálták az oka!

Zdravstvuyte.umoey kutyák jelennek növedékek a bőrön .vyglyadit, mint egy nagy fekete szemölcs. Először jelent meg a hátán. Hagyni. Négy hónappal később, az ő oldalán. Mit kell tenni? Vet mondja el kell távolítani. De ez nem oldja meg a problémát. Akkor javasoljuk, hogy.

Papilloma kutyáknál okoz, diagnózis és terápia

Ezek a daganatok - papillomák vagy más tumorok? Mi diagnózis teszi az orvos? Tsistologiyu csinálni?

Sajnálom, érted - „citológia”? vagy ez valami más?

Bántam a kutyák, fehér pitypang zselé vagy gyümölcslé fokhagyma

hogy a papilloma keresztezett kutyák?

Papilloma kutyáknál okoz, diagnózis és terápia

Ezt a kérdést a legjobban megoldani egy állatorvos. A pritsnipe, papillomatosis - közvetett bizonyítékok problémák immunitás.

A kutya a felső ajak, a belsejében, laza formáció. Papilloma cikkek nem hasonlóak. Még csak nem is látja őket. Felhívta a figyelmet az orvos azt mondta, papilloma vírus. Tsikloferona kijelölt pályán. De most egy másik kérdés merült fel. Védőoltás. A legyengült immunitás félt megtenni, és a papilloma már 2 hónap (az észlelés időpontjától) nem megy el. Azonnali, akkor oltására a kutya, vagy nem a jelenléte a fertőzés, figyelembe véve a normál vérvizsgálat?

Az oldalon a talpába ​​volt ilyen shtuka.Chem jobb kezeljük?

Mi papillóma a szemhéj és közvetlenül érinti a szem. Azt mondta az orvos feltétlenül megszabadulni tőle. különben ez veszélyezteti a szürkehályog .Sobachule 9 éve. Ő nevezi ki természetesen a hormonok Solu-Medrol. Ha nem adja át - törölni. 4 ukol..esche első forgalomba előre. Experience. gyógyszer nagyon erős és pobochek csomó.

Jó az idő. Evelyn, olvassa el az utasításokat, hogy a gyógyszer Solu-Medrol, és most jön a zűrzavar. Hány olvasó körülbelül papilloma mindenhol írják, hogy ez a probléma az immunitással, hogy van, legyengült immunitás - felmászott ez fáj. Ezért azt írják, hogy mi kell, hogy ösztönözze az immunrendszert, fokozza. Az utasítások a Solu-Medrol (legalábbis az egyik találtam a i-TE) megállapította, hogy lenyomja az immunrendszert és megszünteti a gyulladásos folyamatok, mint általában. A kutyám is, egy időben diagnosztizáltak papilloma vírus, ezért ha lehet leiratkozni, kérjük az orvos azt állította, a célja? Köszönöm.