Paradicsom megsárgul alsó levelek ültetés után -zabolevanie vagy annak variánsát a norma


Sok kertészek, különösen a kezdők, a kérdéseket, hogyan kell menteni a paradicsom, ha sárgulnak az alsó levelek ültetés után. Aggodalomra ad okot az indokolja, hogy a paradicsom - kultúra szeszélyes, hajlamosak a gombás és vírusos betegségek, valamint az expressziós reagál a hiányosságokat néhány elem a talajban. Nem időben hozott intézkedések, amelyek kezelik a problémák gyakran elvesztéséhez vezethet növények és termények.Ahhoz, hogy helyesen azonosítani az oka a sárguló levelek paradicsom ültetés után, szükséges, hogy értékelje a természet a lézió. Gyakran tapasztalatlan termelők kezdenek pánikba a növényeket minden egy sorban, csak súlyosbítja a helyzetet.

Paradicsom megsárgul alsó levelek ültetés után -zabolevanie vagy annak variánsát a norma

Ha nincs ok az aggodalomra

Tartsuk szem előtt, hogy egy erős, egészséges kaptárban visszaállíthatja az alsó levelek, mint felesleges, először megszabadulni a sziklevél. Ez az időszak egybeesik a leszállás a talaj vagy üvegházban.

Ha a gyökérzet közvetlen traumatizált, a növény újra elosztja forrásokat arra a pontra, a növekedés, a rajz hatalom alulról. De amikor a lap sárga egyformán expresszálódik foltok és elváltozások nem képződik.

Paradicsom megsárgul alsó levelek ültetés után -zabolevanie vagy annak variánsát a norma

A hiányzó elemek

Az ok, amiért az alsó levelek paradicsom sárga, nem mindig a betegség. A tetején a növényeket a tápanyagok hiánya kezd húzni őket alulról, ami után a szárítás gyengülése és lemez lemezek.

Annak szükségességét, hogy etetés egy adott elemet lehet meghatározni számos funkcióval.

 • Nitrogén. lamina egyenletesen sárga, ahol a növény maga úgy néz ki, törékeny, vékony szárral. Tud segíteni öntözés karbamid-oldatot (30 g 10 liter vízben).
 • Kálium. erek zöldek maradnak, veszteség a sebszélek felől indul, amely képződik barnás perem, hengerelt lemez és fokozatosan kiszárad. Az ok lehet túl savanyú talajt, mint a jelen esetben, a kálium-bemegy a dezoxidáló. A hátránya az elem kompenzált kálium-nitrát, tenyésztették a 1 st. kanalat egy vödör vizet.
 • Magnézium. passzív jelek magnézium éhezés paradicsom hasonlít hamuzsír, de nem fejezte összecsukható levelek. A vénák zöld marad és sárgulás körülöttük derül finom mozaik. A probléma megoldódott permetezéssel a magnézium-nitráttal (5 g 10 liter víz).
 • Molibdén. kifejezett pettyes megjelenése klorózis, ahol az alsó paradicsom levelei fokozatosan terjedtek barnás fröccsenés, majd sárga, összegömbölyödik. Az alkalmazott kezelés öntettel 0,02% ammónium-molibdát-oldat (2 g 10 liter víz).

A hiánya foszfor alsó paradicsomlevelekből is az első, hogy szenved, de nem sárga, és lila.

Tipp azoknak, akik kedvelik a természetes trágya: a hiányzó nitrogén töltse az infúzió molyhos ökörfarkkóró, csirke trágya, granulált gilisztahumusz, komposzt. Kálium és foszfor olyan fa hamu és serkentő szerek.

Paradicsom megsárgul alsó levelek ültetés után -zabolevanie vagy annak variánsát a norma

Megsértése öntözés rendszer, világítás és a rossz minőségű talaj

Az ok, amiért az alsó levelek paradicsom ültetés után kezdenek megsárgul, lehet, hogy a talaj. A gyökerek a növények igényelnek laza és közepesen tápláló föld, meg kell csinálni elég oxigént. Ha a talaj sűrű, tömör, borított kéreg, akkor a gyökerek gátolta a funkcióját a felszívódás, a paradicsom elkezd energiát takarítson, kezdve az alsó. Megoldást a problémára a pontos lazítás és hidratáló. Ideális esetben, a legjobb paradicsom átültetett könnyebb virágföldet. A halál az alsó szint a lombozat és vezet túl magas savtartalma.Megsértése öntözés rendszer is káros hatással van a növény. Szabályos felesleges nedvességet lélegzőképesség törött a paradicsom gyökerei, savanyú talajt. Sárguló alsó levelek paradicsom és élelmiszer kiszárad is, mivel a nitrogén és a foszfor átkerülnek a szár. Előfordul, hogy a víz alkalmazott meleg időjárás, a víz eléri a levelek, ami éget, fehér foltok.

Gyakran hajtások hosszú az otthon vagy egy bankot túl kicsi, ami a kialakulását egy sűrű facsoport gyökerei. Ez az oka annak is, hogy miért, a leszállás után a földre vagy alacsonyabb üvegházhatású paradicsom levelei sárgák és meghalni. Roots ilyen esetben ez hosszú időt vesz igénybe, hogy megforduljon, és elkezd működni.

Paradicsom megsárgul alsó levelek ültetés után -zabolevanie vagy annak variánsát a norma

betegség

Ha tápanyaghiány lehet leküzdeni több kötszerek, a betegségek, különösen a vírusos, azt állítják, hogy nem csak a különleges készítményekben, hanem a klímaváltozás.

„Hasvízkór” - palánta betegség

Kertészek gyakran panaszkodnak az ismeretlen betegség, amelyben az alsó levelek paradicsom palántákat borítja belülről finom víz buborékok. Ezt követően, ezek tört, így egy sárga foltot szárítjuk. Győzd kezdődik a szélén, fokozatosan halad a teljes levél lemez. A jellemző az, hogy ültetés után egy üvegházban vagy a talajban, ez a jelenség általában eltűnik. Valószínű, hogy az ok, mint a talaj, megsérti a világítás és a locsolás is állott levegő (főleg hőszigetelő üvegszerkezetek).

Néhány tapasztalt termesztők azonosítani a betegséget ödéma (oedemu) - vízkórosság levelek jellegzetes paprika. De vannak különbségek: a oedeme buborékok nem fordul elő, és a növedékek, amelyek nem tört, és nem törlik (ahol az összes levél) és a paradicsom esetében az pöccintesz hátsó részének lamina származik az összes gennyes.

A betegség nem fertőző, mert ez a következménye a megsértése az anyagcsere folyamatokat, az adott növény. Mellette álló érintett paradicsom bokrok más fajták nem fáj - minden attól függ, milyen kényelmes a gyökérzet. Nem kell, hogy gondoskodjon a „karantén”. Ha az összes paradicsom fajták és ültetett egyenlő feltételek mellett minden beteg. Fokozatosan, ahogy a buborékok törni bevont lemezt foltok, sárga és elhervadnak.

 • helyezze a palánták ritkán, jó levegő és szellőztetést;
 • ha a napfény nem elegendő, akkor ajánlott vásárolni fitolamp;
 • így a talaj kiszáradni, majd transzplantáció a paradicsomot és öntsük a földre vermikulit vagy agroperlitom;
 • védi a tartályt a növény (ha átlátszó) a közvetlen napfénytől védve, hogy elkerüljük a gyökerekhez (akkor csomagolja az újság).

A fő ok, hogy miért van hydrocephalus tekinthető, túlfolyó, és a talaj túl sűrű.

gombás

Előfordul, hogy az ültetés után a talajban vagy üvegházban teljesen egészséges paradicsom palántákat egy idő után folt található az alsó levelek, amelyek egyesülnek eredményez sárguló és kiszáradását. Valószínű, hogy a gomba spóra per növény okoztak a Septoria helyszínen (fehér folt). Jellemző tünetek: véletlenszerűen elhelyezve szürke pöttyök a fényes halo.

Barna folt is kezd kialakulni az alsó levelek paradicsom. A növény borítja barna foltok citromos szegéllyel. Sárgulnak az alsó levelek és Cladosporium.

Leküzdésére tett intézkedések a gomba:

 • csökkentése a levegő páratartalma;
 • talajművelés és növényi gombaellenes szerek (Bordeaux-i keverék, „fitosporin”);
 • rendszeres szellőztetés;
 • időben történő eltávolítása az alsó „kipufogó” levelek.

Gomba és bakteriális fertőzés megelőzhető ésszerű megelőző intézkedéseket, kéthetente egyszer feldolgozása „fitosporin”. Az alapot a készítmény a spóra kultúra Bacillus subtilis, amely gátolja a káros mikroorganizmusok. A fő előnye - „fitosporin” egyáltalán nem toxikus. Permetezés végezhetjük bármely fázisában a növekedés.

Processing „fitosporin” kell elvégezni, ha az zavaros, mert a baktériumok elpusztulnak a napfényben.

Általános szabály, hogy az okokat, amelyek a leszállás után csak az alsó levelek pedig sárga paradicsom, könnyen kezelhető. Súlyos betegség rendszerint az egész növény, beleértve a tetejét és a szárak. Ha nincsenek jelei gomba, meg kell megtermékenyíteni a bokor, és optimalizálja a növekedési feltételek.

Jó utat erősíti az immunrendszert és más növények paradicsom a kábítószer „Appin” (adaptogén). Ez segít megbirkózni a betegséggel, valamint kiküszöböli azok következményeit.

A szervezetben élő paraziták?

A tünetek megjelenése paraziták a szervezetben lehet:

 • csökkenti az immunvédelem
 • álmosság
 • gyakori fáradtság
 • depresszió
 • fejfájás, valamint a fájdalmak és görcsök a belső szervekben