Paradicsom palántákat otthon, amikor a növény növekedését, stb

Válasszon magvak és előkészíti a szubsztrát

Tehát ültetés paradicsom palántákat kezdődik kiválasztásával magokat. Külföldi márkák, mindig úgy tűnik, hogy valami jobb - de ez nem mindig valóban jön az ültetés anyag. Az a tény, hogy a magokat elő kifejezetten bizonyos régiókban, ahol az éghajlat és a hagyományos termesztési technológia. Különösen az otthoni termesztés ma is jobb, hogy ilyen fajták, mint „Ilinichny”, „Magyar Kert”, „Sedékiás.” A magokat a boltban vásárolni az úgynevezett „régiónként”. Plant csak 4-5 fokozat - azonnal látni fogja, mi a legjobb, és melyek nem.Poison ezek a magok nem szükséges - ők vannak gravírozva. De ha már összegyűjtött anyagot a saját kertben, biztos, hogy kezelje a sötét rózsaszín kálium-permanganát oldattal - mintegy fél óra alatt. A kényelem, csomagolja a pamut párna. Ezt követően, mossa ültetés előtt - több vizeken.

Ami áztatás magokat ültetés előtt, lehetőség van arra, hogy vegye figyelembe a két pontot: képzetlen magvak adhat akár 70% -kal kevesebb, csírázás, mint kicsírázott, de másrészt, sokan úgy gondolják, hogy ha a száraz magok nem csíráznak a földön is - a vitalitás és a termelékenység bizonyos fajták szerint egy nagy kérdés.

De ahhoz, hogy a talaj a palántákat nem különösebben igényes - jól tűri a száraz, a levegő, nem hal meg anélkül, műtrágya és könnyen növekszik, még a savanyú talajt. Ezért a lakásban fel elég nehéz - száraz levegő csak hasznot. Ezért, ha azt tervezi, a növekvő otthon főzni magadnak hordozón (föld vályog + + + TALKS komposzt), vagy vásárolni a tőzeges talaj. Mindenesetre, a föld lesz párolt, nem számít, hol nincs meg. Az a tény, hogy a hazai hajtások - ideális hely a gombák fejlődését, sőt elég ártalmatlan az üvegházban vagy a kertben. És soha nem veszi a földet a virágágyások vagy veteményeskert - akkor semmi értelmes nem fog növekedni. Grassy föld megragad a terület, ahol nem kevesebb, mint 5 év évelő füvek és talajtakaró hogy három éves korig.

Paradicsom palántákat otthon, amikor a növény növekedését, stb

Folyamat és csíráztatott magvakból

De mielőtt elkezdené magok ültetése, áztassuk egy különleges megoldás. Egy liter vízhez adjunk az alábbi lehetőségek közül:

 • 1 teáskanál fahamu
 • 1 teáskanál nitrophosphate
 • 2 gramm „Bouton”
 • 1 teáskanál "Effekton"
 • 1 ml "Appin" készítmény
 • 1 teáskanál műtrágya „Agricola-Vegetát.”
 • 1 teáskanál „Csepp”.

Áztatás a magok szövet táska és az egész nap - úgy, hogy az oldat hőmérséklete 20 ° C alatt Közvetlenül ezt követően még nedves, tegye a táskát egy műanyag zacskóba, és tegyük a hűtőbe még két napig - ez jó hangulatban magot. Az hűtött koca közvetlenül a földbe - a palánták barátságos és gyors.

Paradicsom palántákat otthon, amikor a növény növekedését, stb


Népszerű kamionosok hibák kezdő

Tehát otthon kezd növekedni palánták kell egy kicsit később, mint az üvegházban. Az a tény, hogy egy lakásban, vagy házban mindig sötétebb és melegebb, mint a védett földre. Még egy ablakpárkányon nem csak nőnek meg - akkor „szenved”, ha vetsz túl korán.

Nagy paradicsom magot vetett praktikus csipesz. Tedd a tömörített talaj egy darabot, és csatolja a címke mindegyik barázda az a fajta neve. Megszórjuk a talaj 1 cm-es rétegben öntözés növények és a fedőfólia. Az optimális hőmérséklet a csírázási - + 20 ° C-on Amint látod hajtásokat, át az ablakpárkányon, és távolítsa el a film.

Paradicsom palántákat otthon, amikor a növény növekedését, stb

Amikor a nő a legfontosabb dolog -, hogy elkerüljük a gyakori hibákat kezdők:

 • Fajták úgy választottuk, amely nem áll ellen a nyújtás (ezek „fejek hengerelt” otthon).
 • Ez nem volt megfigyelhető, amíg a végén a hőmérséklet és a páratartalom.
 • Magokat vetettünk túl korán.
 • Túl sok a víz.
 • A talajt vettünk kifogásolható.
 • A magról amikor az átültetést, üvegházban vagy szabadföldi nem edzett.

És a legkedvezőtlenebb körülmények között növekvő - vizenyős talaj, hő- és gyenge fényviszonyok mellett. Ez lehet mondani, ezek a jelek: vékony hosszúkás szárak, levelek és lehullott törékeny rügyek.

Különösen kényelmes nőni palántákat tőzeggolyók - kiderül, minőségi és swordplay ő nem kell. Acquire azok, amelyek körülbelül 33-36 mm átmérőjű, és a növény minden egyes ilyen vetőmag 2-4. Gyenge hajtások akkor csak prischipnite. Amikor hajtások jelennek meg egy csomó gyökerek, chat tőzeg tabletta átültetett egy másik tartályba - körülbelül 0,5 liter. Ezután - minden ugyanaz, mint a rendszeres otthoni nőtt, csak a pick már nincs szükség.

Hogyan kell merülni palánták haza?

Megkezdése előtt a szedés a palánták nem termékenyítik - csak öntözni. Dive-fázisban a két levél. Amikor eljön az ideje, majd újra pot a paradicsom az egyik már egyéni minőségükben. Temetni sziklevél levelek. A talaj egyidejűleg hozzá egy evőkanál műtrágya «Signor Paradicsom”. Két héttel később a takarmány a szokásos bonyolult.

Hogy minden jól ment, felkészülés a fiatal növény egyedi kapacitás - jobb, mint a műanyag pohár, 0,5 liter. Ha veszel egy kisebb összeget - kell merülni kétszer. Általában a folyamat lehet elvégezni kétféle módon:

 1. Mi ültetett egy növény, majd végül kap jó palánta erős gyökérzet.
 2. Ültetett két növény egyetlen bankot, és ennek eredményeként a két gyökérzettel. Miután a palánták elérte 10-15 cm magas, szorosan kötődnek a szára egy nylon szál. Amint nőnek együtt (és nő együtt), finoman csípje a tetején a gyengébb. Az eredmény egy bokor erős szár és a gazdag termés. Mert magas fajták - ez szükséges.

10-12 nappal a kiültetés előtt a palánták arról, hogy oltja - legalább egy elemi hőmérsékletet csökkentjük 18-20 ° C és 14-16 ° C-on És 4-5 napig ültetés előtt szállítani akár 2-3 órát a szabadban, és az utolsó napon - már egy nap. Alacsony hőmérséklet befolyásolja a kelbimbó, hogy azok még változhat fiziológiai tulajdonságok, valamint a paradicsom válik teljesen kész teljesen eltérő termesztési feltételek.

Paradicsom palántákat otthon, amikor a növény növekedését, stb

Amikor a növény a paradicsom a kertben?

Itt tehát rájött, hogyan növekszik palánták paradicsom otthon. De hogyan lehet megérteni, hogy készen áll a csapadék? Az ilyen fiziológiai jellemzők:

 • Internódiumai rövid.
 • A szár vastag, és a magassága nem haladja meg a 30 cm-t.
 • Minden növénynek - 6-7 levél.
 • Virág kefe - az egyik a közép- és késői érésű fajták, és egy vagy két, a korai érésű.

Palántanevelés az ő ablakpárkányon, akkor pontosan tudja, mit szeret, mit vadászott, hogy grade-e vagy sem az adott területeken. Tudod, mit kell várni, és azt is pontosan kiszámítani jövő termés és a minőség. És ez egy valós üzleti tevékenység!