paradicsom palántát termesztés lépéseket otthon

paradicsom palántát termesztés lépéseket otthon

Talaj keveréket palántákhoz

A paradicsom palántákat kell készíteni tápláló laza lélegző keveréket 2-3 hétig. Ennek összetétele függ a termékenység és a lazaság használt földterület. Használhatja a földet a kertjéből ki tök növények. Például, a készítmény lehet:  1. 2 rész humusz, 1, vagy 2 rész egy jól rothadt komposztot (attól függően, hogy a talaj termékenységének), 1 rész mosott folyami homok.
  2. 2 szárazföldi része a gerinc uborka, 1 rész egy jól rothadt komposztot, 1 rész mosott folyami homok.

Ebben a keveréket adjuk hozzá vödör 1-1,5 csésze fából hamu és műtrágya foszfor, mint például szuperfoszfát (1 evőkanálnyi) vagy kálium-monofoszfát (1 teáskanál csúszdával).

Ha fel jó humusz, a kettős szuperfoszfát, ami a szerves és a nagy mennyiségű nitrogén (9-19%), nem használják, mivel a a szubsztrát eredményeként lesz sok nitrogén, és az első csíranövény növekedésének kell tartani egy minimális, hogy ne okozza a gyors növekedés a vegetatív (zöld) rovására a gyökerek. A korai növekedés a növények kell érvényesülnek a szubsztrát, vagy ez csak elég foszfor. Ezért a készítmény a talaj keverék szükséges hozzá egy egyszerű szuperfoszfát vagy klasszikus kettős, amely 42-49% emészthető foszfor- és szerves adalékok. A színe a világos szürke műtrágya, pellet szabálytalan alakú kb nagyságának hajdina és a rizs.

paradicsom palántát termesztés lépéseket otthon
A homokot szükség fellazítják a talajt. Ha a talaj van elég laza, a homok mennyisége is csökkenthető. Homok lehet cserélni perlit, vermikulit vagy vízzel jól átitatott kókuszreszelék rost, amely értékesített blokkok. Használhatja tőzeg, de csak alföldi. Mi nem mindig értékesítik. Gyakran az értékesítési tőzegmoha, de van egy magas savtartalma. Erre a célra van szüksége, hogy a moha óvatosan. Különösen nem kell helyezni az alján a pot, mert moha magába szívja a nedvességet, de ez ad egy nagyon rossz dolog. A föld ezután szárazon. Moss őrölni, és alaposan összekeverjük a talajjal.

A pusztítás a kórokozók és kártevők, talaj felmelegedjen vagy promorozit. Hevítése a nedves talaj hajtjuk végre a hőmérséklet körülbelül 80 ° C-on Ezután lehűtjük a + 20-25 ° C-on zárt edényben. A fagyasztás nem 3-szor. Erre a fagyott talaj bekerülnek a meleg szobában, ellenáll a héten, majd ismét hozza a fagy. Ilyen eljárások, a talaj, steril. Úgy kell semmisíteni minden életet. Továbbá, meg kell „újraéleszteni”. Erre a célra, a szubsztrátum szobahőmérsékletre öntjük EM készítmények.

Fertőtlenítésére a talaj lehet önteni elő meleg oldatot kálium-permanganát vagy könnyű fitosporin hatóanyag oldatot Alirin, Gamair.

Az elkészített keveréket két-három héttel ültetés előtt lehet önteni EM készítmény (Radiance, Bajkál et al.). Ez hozzájárul a hasznos mikroorganizmusok a talajban, amely gazdagítja és revitalizálja a földre.

vetés ideje

Vetés előtti kezelés paradicsommag

Csírázás paradicsom tárolt magvak 7-8 év, és hőmérsékleten + 14 + 16 ° C és a páratartalom legalább 75% és legfeljebb 20 év.

Kiültetés előtt kezelése és áztatás nem szükséges az összes magot! Vásárolt vetőmag, amelyek színes (vörös, zöld, stb) került feldolgozásra. Ez az információ tükröződik a zsákok. Vetnek száraz.

Szaporítóanyagaikban venni a barátok és a vásárolt nyers, igényel előzetes fertőtlenítő kezelés. Ezt meg lehet tenni a különböző módon. A leggyakoribbak:

  1. paradicsom palántát termesztés lépéseket otthon
    Feldolgozás egy 1% -os kálium-permanganát (kálium-permanganát) 20-45 percig, majd öblítés folyó víz. Ez a kezelés elpusztítja a okozó kórokozók gombás és baktériumos betegségek. Nem csinálni.
  2. A hőkezelés megbízhatóbb módszer, mivel ahol a kórokozók elpusztulnak gombás, bakteriális és vírusos betegségek. Fajták vetőmagja tekert kendővel és nyakkendő. Ruhát a számozott vagy fizessen fokozatú golyóstoll. Azt, hogy egy listát a fajták és a számozott ruhával. Svertochki tegye egy termosz egy széles nyakú, öntsünk forró víz hőmérséklete + 45 + 52 ° C-on, és zárja a termosz. Hőmérővel mérje a víz! Állj egy termosz 20-30 percig. Ezután svertochki azonnal öntjük tésztaszűrő vagy szűrő folyó hideg víz, 1-3 percig.
  3. Tudod, hogy a száraz hőkezelés, azaz, felmelegíti a magok hőmérsékleten 70 ° C-on 1 órán keresztül, de, hogy ha van egy sütő. Közönséges háztartási sütőben erre a célra nem fog.

Ezután a kezelés után a magokat kívánt esetben, lehet áztatni egy növekedési stimulánsok :. Appin-extra, cirkon, HB-101, LIGNOHUMATE, Ekogel, Uniflor, Glow, Tsitovit, gyümölcslé oldatot aloe, stb Az oldatokat a készítmények és áztatási idő keresni utasításokat . Én nem ezt a kezelést.

Ha a magok friss, fertőtlenítés után és áztatva csak meg kell vetni. Régebbi magvak tudunk a csírázásra at + 24 + 26 ° C-on Ügyeljen arra, hogy a hegye a gerinc kikelt már nem volt 1-1,5 mm.

paradicsom palántát termesztés lépéseket otthon
paradicsom palántát termesztés lépéseket otthon

Ábra. 1 - előállítása magok hőkezelés

Vetés és a csírázás

Leszek paradicsom nélkül csákány, mert Régóta olvasni néhány papírt, hogy a jelenléte 2-3 leveles a palánta megállapított virágzat. Ebben az időben, a stressz szerezhetők be swordplay első virágzat károk és késlelteti a növények növekedését.

Vetési kis csésze, a beadott térfogat 100-125 ml. Töltse ki őket az alapjait, öntözés, minden pohár elvetett magok, hogy a mélysége 1-2 cm 1-1,5-2, megnyomja a magokat, meglocsoljuk vízzel és egy jel oltjuk fajta. Csészék hozott dobozok. Bezár fiókok üveg, és tegye az ablakpárkányon felett az akkumulátort. Szükséges a csírázási hőmérséklet + 25 + 28 ° C-on Üveg minden nap nyitva szellőztetés. Ha szükséges megszórjuk a spray. Növények ellenőrizze naponta kétszer vagy háromszor.Amint a pot hurok rostochku, ha az üveg mutatott erős fény fitolamp. Mikor a sziklevelek a palántákat csészék, amelyben vetettünk 2 mag, hagyja egyedül, és vágja le a felesleget. Ha sziklevél levelek nem veszik le a héja a mag, majd spray a víz vagy palánták óvatosan húzza. Ha a növény gyenge, vagy hajlított, elutasítják.

A 2. ábra azt mutatja, konténerek palánták. Az első sorban a csésze kapacitás 100-125 ml. Utolsó az első sorban - 140 ml. A második sorban - 0,5 liter, 0,9 liter, 1 liter és 2 liter. Virágcserép palánták 2,5-3 litert fotó nem kerül bemutatásra.

paradicsom palántát termesztés lépéseket otthon

Ábra. 2 - Tartályok palánták

paradicsom palántát termesztés lépéseket otthon

Ábra. 3 - Permetezés növények

Megvilágítás és hőmérséklet

Grow jó palánta nélkül nem működik a kiegészítő világítás. Backlight szüksége 14-16 órát egy nap. Éjjel, világítás le kell állítani. Nagyon jó a LED fitolampy. Azt palánták 7-10 nap tartani az egynapos fényében ezek a lámpák. Aztán kikapcsolja éjjel. Felfüggesztett lámpával magasságban 15-20 cm-re a palántákat. Mivel ezek emelést. Korábban helyett fitolamp voltak fénycsövek, de nem biztosítja a szükséges világítás, palánták erősen feszített, és végül is váltották.

paradicsom palántát termesztés lépéseket otthon
Az első héten a növényeket növekvő gyökérzet. A szükséges hőmérsékletet ezen a napon + 20 + 22 ° C-on, éjszaka + 18 + 20 ° C-on Aztán két fokkal magasabb. A magról leszek egy erkély, részben szigetelt. Hideg időben a hőmérsékletet rajta fűtő, amely úgy van beállítva, hogy 18 ° C-on Kiderült automatikus be- és kikapcsolása. Nappali hőmérséklet az erkélyen fokozza a napot. Amikor az időjárás egyre melegebb, fűtő tiszta. Ha szükséges, nyissa ki az ablakot a szellőztetés.

Ha ez nem volt lehetséges, hogy növekszik a palánták az erkélyen, a ház nőtt párkányok. De szembe azzal a problémával hőmérsékletet. Két küszöb nagyon forró miatt az elemeket. A föld gyorsan szárad, palánták nyújtva. Meg kellett csatolni kell a pohár whiskyt papíron vagy vastag papírra, kerítések le palánták az akkumulátort, állítsa be a szellőző ablak. Egy hideg ablakpárkányon, és ott menő föld és a gyökerek. Emiatt a növény kezdett fájni, sőt megölték. A párkány alatt fiókok polisztirolhab csésze csatolja a lemezt.

Öntözés palánták csak végezni langyos vízzel védte. Mivel van egy kis csésze, meg kell itatni gyakran, de lassan. Öntözés jobb reggel, hogy a föld ne száradjon ki a nap. Kiszáradás megakadályozása földet a csészék nem kell. Ez ahhoz vezethet, hogy további apikális gyümölcsök rothadása a paradicsom és más betegségek. De a túlzott öntözés káros, mert gyökerek nem kap elég levegőt és a rothadás.

Transzplantációs palánták más konténerek és gondozás

Amikor a gyökereit elfoglalja az egész földet com, majd átültetett pohárkákba csésze nagyobb kezelési módszer. Én 2-3-szor. Első alkalommal csinál átrakodás amikor palánták kialakítva 3-4 leveles. Mint már korábban említettük, ebben a cikkben, a kor két kis levelek eljárással készült virágos kefe. Sérülést a gyökerek ebben az időben lehetetlen. Ezért kezelése - ez a legjobb módszer a kiültetés. Kezelése során a növények veszik át a göröngy. Akkor veszi át a leveleket, de ez lehetetlen, hogy a száron.

paradicsom palántát termesztés lépéseket otthon
Tartályokból 100-125 ml transzplantációs palánták hagyományos szemüveg süllyeszthető térfogata 0,5-0,9 liter. Kezelése során a növények eltemetni sziklevél levelek. Az egyes csésze birochku I ragaszkodni a a fajta neve.

Következő változás képessége 1,5-2 liter, ők értékesítik a rózsák. Ha a palánták vannak nyújtva, ez is kissé mélyült. Abban az esetben, hosszú Cold Spring transzplantáció a tartályban 2,5-3 liter. Ezek a konténerek nem kihúzható ágy. Eltávolítása előtt a növények a cserépben előre öntözött paradicsom, enyhén nyomja le az oldalán, és óvatosan rázza ki a földes szobában a tenyér, feladja a növény törzsétől az ujjai között. Tall paradicsom cserépben ilyen döntetlen tét.

Ha a palánták érintik egymást elhagyja, akkor elkezd nyúlni. Ezért a csészék elmozdulnak egymástól, ha szükséges, amíg elég hely. De az az időszak végén a termesztés az otthoni tér még mindig nem elég.

Azt nőnek magas üvegházhatású fajták. A palánták otthon kezd kialakulni mostoha. Ők rendszeresen távolítsuk el. Szintén otthon a növények alkalom, hogy engedje 1 virág ecset, és néhány fajta növekedés közepes és 2 kefe. Virágok az első kefe teljes virágzás. Ezek beporzás. Csináld jobban reggel, megható minden virág kefe, puha kefével, fültisztító pálcikát, stb Meg tudja rázni egy kis növény, és megérinti a szár. Lehetőség van a porlasztásra virágos kefék bórsav oldat (1 gr. Bórsav feloldjuk 1 liter forró vízben, majd az oldatot lehűtöttük), vagy kábítószer-petefészek.

paradicsom palántát termesztés lépéseket otthon
Ha a palánták nagyon erősen feszített, lehetőség van, hogy vágja le a felső része a szár, hagyva az alján a növény 2-3 leveles. Vágja le a gyökér része, forgalomba egy üveg, míg a fennmaradó alsó első elhagyni 1-2 mostohafia, és amely forma a növény. Ez az eljárás gátolja palánta növekedését, hanem eltávolítja a kifejezés érését.

termékenyítő palánták

A növekedés a palánták kell etetni, mert korlátozott mennyiségű földet tápanyagok gyorsan fogy a növények. De emlékeznünk kell arra, hogy jobb „alultáplálása» a növény, mint a »túletetés«. A bővelkedés műtrágya éget a gyökerek, lassuló növekedés és vezethet növény pusztulásához. „Túltáplált” palánta túléli rosszabb kiültetés után egy állandó helyen. Ő bőséges levél tömeg, de kevés gyümölcsöt.

Mert palántanevelés során szüksége haza a takarmány 1-2 alkalommal komplex műtrágya öntözés révén, és levelekkel táplálkozó végezhetjük a leveleken keresztül. Root etetés után végzik öntözés tiszta vízzel. Keverjük néhány műtrágya nem szükséges.

További termékenyítő trágya jó használni különleges paradicsom vagy komplex típusú Bona Forte, nyegle Akvarin et al. Amely az összes makro- és mikroelemek a normális fejlődését a növények. Ezeket lehet a szubsztrát, és a levelek alkalmazás (levélen alkalmazás).

Külön végrehajtott gyökér és a levélevő és takarmányozási szerves és szervetlen műtrágyák.

Ha palánták jelei a tápanyagok hiánya, amelyek a takarmány műtrágya egy bizonyos anyag, ami hiányzik egy része a földön. Például, hiányzik az alapvető ásványi anyagok (nitrogén, foszfor, kálium) látható a következő:

  1. Ha a levelek alsó oldalán vesz egy lila árnyalat, a szár kemény lesz, nincs elég foszfort. Megkövetelése termékenyítő kálium-monofoszfátot, vagy egy kivonat szuperfoszfát. Páraelszívó szuperfoszfát előállítására ilyen arányok: 2-3 evőkanál műtrágya felöntjük 1 liter forró vízzel. Nem kevesebb, mint 12 órán át keverés közben periodikusan. Az így kapott hígított infúzió 10 liter vizet. Öntözés kapott oldatot.
  2. Ha a növény késleltetett növekedés, fényes levelek, és nem nő, ez nem elegendő nitrogén. Ebben az esetben, a Fed karbamid-oldatot (per 1 evőkanál karbamidot 10 liter vízben), ammónium-nitrát vagy kivonat a trágya.
  3. Ha a levelek sötétebb lesz, göndör fel a széleit a képződött sárga-barna foltok formájában peremén, nincs elég kálium. Takarmány lehet kálium-monofoszfát vagy monokálium-foszfátot (15 g 10 liter víz) és kálium-nitrát (1 evőkanál 10 liter vízben), kálium-szulfát (15-20 gramm 10 liter víz).

Lehetőség van, hogy végezzen lombtrágya szórással a levelek.

paradicsom palántát termesztés lépéseket otthon
Komplex műtrágyák mellett a fő ásványi anyagokat tartalmazó nyomelemeket, amelyek szükségesek a növények növekedését. Használható bármilyen vízoldható műtrágya a palántákat.

Jó eredményt ad öltözködés műtrágya Uniflor-növekedést. Ez tartalmazza nyomelemek és összetett. Ők lehet végezni gyökér műtrágyázás 1-2 alkalommal, és a levél több alkalommal. Hígítsuk utasításoknak megfelelően. Rengeteg más műtrágyák. Például Akvarin, Humate, Fertikov Suite és így tovább.

Kezdés termékenyítő palánták

Az első etetés végzik jelenlétében palánták 3-4 leveles. Dose ugyanakkor, hogy kevesebb, mint a fele a csomagoláson feltüntetett.

Kizáró palánták már nem tette ki a nagy dózisú műtrágya. Etetés szívesebben töltik 1 alkalommal 7-10 nap, de nagyon kis adagokban, hozzátéve, műtrágya, hogy a locsolás a víz. Permetezés EM-gyógyszer tölteni 1-2 alkalommal a nő. Miután itatni oldatot fitosporin M tea gyenge színt potenciális kórokozó baktériumok a talajban.

Ha a gyanú betegségek palántákat, akkor attól a pillanattól kezdve, amikor a növények gyökeret ültetés után a föld, a nyár folyamán kell fordítani 1-2 gyökér vagy levélkezelés a levelek megoldásokat gyógyszerek fitosporin, Alirin, Gamair.

Itt valóban, és minden bölcsesség termesztésének paradicsom palántákat a haza.

A következő lépés - az ültetési palánták, hogy egy állandó helyet a kertben.

Véleményező -Albina Ivanovna Reschikova agrármérnök, vezetője a klub zöldségtermelőinek

Eljárás palántanevelés nélküli merülés