Paradicsomos sárga levél - mit kell tenni, hogy miért beteg növény sárga paradicsom palántákat milyen

• A tápanyagok hiánya;

• gyökér kár a merülés során, ültetés vagy lazítás;

• betegség okozta egy gomba vagy vírus;

• elégtelen hőmérséklet vagy a megvilágítás;• a felesleges nedvességet, vagy annak hiánya;

Leggyakrabban, sárgulás miatt előfordul, hogy a szűkös talaj, különösen a nyílt terepen vagy üvegházakban nagy területek, ahol sokkal nehezebb minőségének ellenőrzésére a föld. Hiánya nitrogén manifesztálódik egy tünete ennek a régi levelek leesik az idő múlásával, a szélük kissé szárítjuk. Ha figyelmen kívül hagyja ezt a problémát folytatódik, a növény szára kezd hervadás és elvékonyodnak húzva egy bokor, míg a levelek ritkák, a kis- és sápadt. Hiánya miatt a kálium levelek sárgulnak szélén a régi és a fiatalok csavart egy csőbe. Először is, vannak kis sárga-barna foltok mentén szélén a lap, de az idő nem kombinálják egy sorba. Ennek eredményeként, a levelek elszáradnak lassan.

Paradicsomos sárga levél - mit kell tenni, hogy miért beteg növény sárga paradicsom palántákat milyen

Hiánya miatt magnézium sárgasági között tapasztalt az erek, a lap hullámos, ottopyrivaya fel. Ugyanez a jel azt mutatja, hogy nincs molibdén, de a probléma az, ritka. Kén éhezés, először jelenik meg a halványzöld fiatal levelek, akkor kezdenek megsárgul, és az erek pirosas. Abban az esetben, ha a tartós hiánya fenti nyomelem szár paradicsom növények gyengül, és törékennyé válnak. Vashiány alakul vas klorózis, ami abban nyilvánul formájában halvány sárgás levelek zöld vénák. Ez a probléma azért veszélyes, mert kezd halványulni a csúcs és a növények, bokrok, és teljesen leállítja azok fejlődését.

A hiányzó kálium nemcsak megnyilvánulása halványsárga foltok fiatal levelek, hanem károsítja a gyümölcs csúcsi rothadás, és lehet továbbítani az egyik gyümölcs a másikra. A tetején a paradicsom megbarnul, és arra kényszerül belsejében. A gyümölcsök és teljesen alkalmatlan a friss fogyasztásra, vagy akár dobni (a legjobb, ha éget).

Sárga paradicsom palántákat - mi a teendő?


Abban az esetben, hiány nyomelem szükséges a takarmány műtrágyát, amely azt. Így például, a nitrogén éhezés el lehet kerülni permetezés a karbamidot. Ehhez tíz liter vödör vizet adjunk hozzá 1 evőkanál. Ön is használja ökörfarkkóró. Először meg kell ázni - 1 vödör trágyát 4 vödör vizet. Szóval hagyjuk 3 napig. Mielőtt megtermékenyítő, vízzel kell hígítani arányban - 1 vödör áztatott ökörfarkkóró 3 vödör vizet. 1 bokor paradicsom 1 liter is elegendő. A talaj kell feltétlenül kell nedvesíteni, mielőtt termékeny. A víz a növények gyökerei nem a lombozat.Mi a teendő, ha palánták paradicsom sárga hiánya miatt a kálium? Ő tele van a segítségre a kálium-nitrát. Spray kell feloldani 1 teáskanál 1 liter vizet és öntözésre 1 evőkanál egy tíz literes vödröt. Jó kompenzált szintű kálium a talajban, egy olyan hagyományos fa hamu.

Mi van, ha a paradicsom sárga levél, és úgy tűnt csúcsi rothadás?

Ahhoz, hogy csökkentsük a vashiány 0, 1% -os oldat vas-szulfátot vagy vas-kelát. A második hígítjuk arányban 1 liter víz 1 g műtrágyát. Ha nincsenek trágyázás, akkor használja a rozsdás szögek. Ezek kerülnek a talajba, közel a gyökerekhez. Hasonlóképpen töltse réz, kivéve, hogy ahelyett, hogy egy réz huzal szegek.

A paradicsom sárga levél a nyílt terepen - időjárási okok


Paradicsom - olyan növények, amelyek inkább többnyire napos és meleg időjárás. Tehát, ha az utcán sokáig tartja a hideg időjárás, mert zavarja az anyagcserét a növény. Úgy kezdődik, hogy ne csak elhalványul és dobja levelek, hanem virágokat. És ha az időjárás nedves, akkor fejlődik ki a betegség is lehet kezdeni, hogy rothad a gyökerek. Sokkal forró és száraz időjárás, valamint egy ritka öntözés égési sérüléseket okozhat a levelek a bokor paradicsom. Leggyakrabban ez a probléma jelentkezik üvegházakban, telepített a szabadban. Mivel a nedvesség jelenhet olive brown pecsételő vagy másképpen úgynevezett Cladosporium. Különösen kemény és gyors ez a gombás fertőzés a gyengén megvilágított üvegházakban.


Paradicsomos sárga levél - mit kell tenni, hogy miért beteg növény sárga paradicsom palántákat milyen

A levelek színe sárga paradicsom az üvegházban vagy az utcán: mit kell tenni - a kártevők és betegségek


Az egyik legveszélyesebb betegség a paradicsom burgonyavész. Különösen gyorsan nyilvánul az üvegházakban vagy Üvegházak magas páratartalom, a hőmérséklet és a rosszul szellőző. Mi van, ha a sárga palánták paradicsom, mert ez a betegség? Ha a növény súlyosan érinti (az elején a fade), a legjobb, hogy távolítsa el együtt rög. Ha voltak jelei, valami mást segítségével öntözés fitosporin bokor. A forrás a betegség gyakran a magok magukat, így mindig szükséges feldolgozni őket ültetés előtt.

blight előfordulhat miatt sűrűn beültetett paradicsom és a páratartalom. Ez a betegség kiirtani egy nagy része a betakarítás. Mi van, ha sárga paradicsom palántákat burgonyavész? Ha csak a levelek fertőzött, akkor el kell távolítani anélkül, hogy elhagyná a fertőzött levelek. Közvetlenül ezután, a kezelendő, például fitosporin vagy készítmény „Home”. Burgonyavész paradicsom lehet fertőzött a burgonya, így biztos, hogy ossza meg a leszállást.

Levelek pedig sárga paradicsom: mi a teendő, ha az okokat nem hoztak létre, a megelőzés

Szert kell azokat a fajtákat, amelyek ellenállóak a legtöbb betegség, és ültetés előtt kezelendő magok oldattal 1% mangánt.

Nem kell locsolni a paradicsomot túl gyakran, a talaj nedvesen kell tartani, laza, de nem túl nedves és nem a héja.

Az sem megszúrja egymáshoz közel (kevesebb, mint 40 cm), ennek köszönhetően zavart szellőzés és kaphat a betegség mellett a növények kezdenek nyúlik, és elvékonyodnak és gyenge.