Paradicsomszósz használatát paradicsomszósz, paradicsomszósz összetétele, hogyan kell kiválasztani a paradicsomszósz, blog

Paradicsomszósz használatát paradicsomszósz, paradicsomszósz összetétele, hogyan kell kiválasztani a paradicsomszósz, blog
Paradicsomszósz - egyik legforróbb mártások a világon. Ha a paradicsom készült friss paradicsom, fűszerek, kiderül, hasznos termék, gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Azonban, a legtöbb üzlet mártások például illatanyagok, színezékek és tartósítószerek. További információ a paradicsom és hogyan válasszuk ki a minőségi termék, amely megmondja tovább.Összetétele paradicsomszósz

 • Fehérje - 1,32 g
 • zsírok - 0,18 g
 • szénhidrátok - 5,38 g
 • Víz - 91.12 g
 • telített zsírsav - 0,025 g
 • élelmi rost - 1,5 g
 • szacharidok - 4,25 g
 • keményítő -
 • hamu - 2 g
 • Vitaminok (mg-ban): béta-karotin - 0,259 A-vitamin (RE) - 22 mcg B1-vitamin - 0,024 B2-vitamin - 0,066, B5-vitamin - 0,309 B6-vitamin - 0,097 B9-vitamin - 11 mcg C-vitamin - 7, E-vitamin (TE) - 1,42 K-vitamin - 2,8 mg, PP-vitamin (niacin azzal egyenértékű) - 0975 kolin - 9.9.
 • Ásványok mg. kálium - 331, kalcium - 13 Magnézium - 16 Nátrium - 524 Vas - 1,02 foszfor - 26, cink - 0,2.
 • Minerals vmkg: mangán - 0,107, réz - 117 mikrogramm fluor - 34,9, szelén - 0,2.

Calorie 100 g paradicsomszósz - 24 kcal.

A használata paradicsomszósz

Paradicsom tartalmaz C-vitamin, E, B-csoport, karotin, cellulóz, glükóz, fruktóz, szerves savak. Továbbá a paradicsom gazdag karotin tartalmaznak keményítőt, kalcium, kálium, vas, foszfor, jód, klór, szilícium és a magnézium, a kén. Tartalmazza a paradicsom C-vitamin és a pro-vitamin erősíti az immunrendszert, és almasav és citromsav segít normalizálni az emésztőrendszer, szabályozza a sav-bázis egyensúly. A paradicsom hasznos a szív- és érrendszeri és az emésztőrendszer, megsértve a só anyagcseréje.Tartalmazza a paradicsom likopin, az anyag segít a megelőzés a szív- és érrendszeri betegségek, rákok. Likopin már nem friss paradicsom, és a sült és főtt, és minél nagyobb a hőkezelés, annál nagyobb a likopin koncentrációja. Így, likopin paradicsomszósz, mint a friss paradicsomot.

Ellenjavallatok

Rengeteg paradicsom nem alkalmazható betegeknél epekövesség. Magas vérnyomás, a betegségek a kardiovaszkuláris rendszer és a vesére nem szükséges enni sózott paradicsom.

A használata paradicsomszósz

Paradicsom szósz lehet használni a tészta, pizza, eloltani a hús vagy hal. Sima zabkása vagy burgonyapürével lesz jobb ízű, ha hozzá egy kis paradicsomszósz.

Hogyan válasszuk ki a paradicsomszósz

Amikor a beszerzési paradicsomszósz kell választani egy terméket üvegpalackban, mert az íze és aromája a mártást megmarad, ahogy kell egy műanyag tartályba. A fedél fém legyen, és ha a nyomás a fedél közepén, a gyapot nem lehet (egyébként, a csomagolás lezárt, és a mártást sérülhet).

Meg kell figyelni, nem csak a csomagolás, hanem a kompozíció paradicsomszósz. A szósz csak természetes termékek, nem kell mesterséges színek és ízek.

A szín a paradicsomszósz kell természetes, nem maró-narancs vagy fényes skarlátvörös. Ha a paradicsomszósz van darab fokhagymát, akkor kell, fehér, nem rózsaszín (egyébként mesterséges vörös színezéket adtunk a szósz).

Általános információk a cikket

Paradicsomszósz használatát paradicsomszósz, paradicsomszósz összetétele, hogyan kell kiválasztani a paradicsomszósz, blog