Pet Shop kellékek valamennyi állat

Pet Shop kellékek valamennyi állat
Annak érdekében, hogy kommunikálni a természettel, sok növény otthon akváriumokban. De nem mindig a lakosság hal. Néha vannak elhelyezve vízi békák, gőték, kis teknősök.Sajnos hazánkban, akkor valóban vásárolni néhány faj. Ez karmos béka - ksenopusy (Xenpous laevis), törpe és PIPA gimenohirusy (Hymenochirus boettgeri); feltételesen itt is hasonló varangyok (Bombina).

A „szoba” Béka igénytelen. Közepes méretű példányok szobát még 3-5 - literes üvegben, de a kényelem megfigyelés a legjobb, ha egy tank 20 literes, 50 - 60litrovy - ez a luxus.

Gyártás és felszerelések az akvárium békák elvileg ugyanaz, mint a hal, de természetesen megvannak a maga sajátosságai. Az első helyen a földet éri, a kiválasztás a növények és víztisztító rendszerek, valamint a békák aktívan ásni a földbe, mint egy, amit - rejtegetnivalója, és sokkal több, mint a hal, szennyezi a vizet.

Primer szolgálhat folyami kavics, vagy sokkal jobb, gránit zúzalék (4-6 milliméter). Az ilyen talaj - jó szubsztrátja a mélytengeri organizmusok, amelyek befolyásolják a biológiai egyensúly az akváriumban és, ami a legfontosabb, hogy nem nagyon alkalmas kotrók és véletlen lenyelés étellel. Semmilyen esetben nem használható homok, különösen kicsi, akkor a legjobb állandó zavarosság, a legrosszabb esetben - a vízkár, nem is beszélve a nem kívánt következményei nyelési egy béka homok.

Pipa pipa kiválasztásánál növényeket kell vennie a szokást békák magatartás aláássa bármilyen témában. Röviden, kívánatos növények kellően nagy, erős szár és a levelek, egy erős gyökérzet (Cryptocorynes, Echinodorus, nagy tündérrózsa-virágúak és mtsai.). A szár alján kell előírni a nagy kövek.

Egyébként sem a földön, sem maguk a növények békák semmit, és jó szűrési és gyakori vízcsere élhetnek tökéletesen nélkülük.

Ami a víztisztító rendszer, feltéve, hogy nagyon kívánatos, különösen az akváriumokban stacionárius fajok. És jobb, ha a szűrő erősebb, mint ami egy adott térfogatú. Alkalmazni erős mechanikai szűrők nem kell, hiszen szinte az összes említett békák - a lakosság állóvíz és a vízáramlás nem szeretet. Ha szükséges, akkor a fűtőtestek és termosztátok.

Emlékeztetni kell arra, hogy az eszközök, különösen az üveg, meg kell erősíteni megbízhatóan, mint egy béka próbál szorítani bármely nyílásba.

Hymenochirus boettgeri K béka vízminőség kevésbé érzékenyek, mint a hal. Sokkal jobb, hogy használja a felülúszó víz, de semmi rettenetes fog történni, ha ez a - csapvíz. Természetesen a szélsőséges hőmérsékletek el kell kerülni. Levegőztetés, annak ellenére, hogy a tüdő légzés békák, kívánatos, de ha nem, akkor nem számít túl. A gyakorlatban a paradox helyzet, annál rosszabb a víz minősége (persze bizonyos határokon belül), annál jobb úgy érzi, béka. Például gimenohirusy, a legtöbb szeszélyes békák említettük, ülve egy liter jar, a „rendetlenség” saját nyersbőr és ürülék - Minden rendben, tegye rá az ideális, egy emberi szempontból, a feltételeket - várják a betegség és a halálozás.

Néhány szó etetés. Minden békák - ragadozók, és a víz sem kivétel. extrakciós összege függ a méret a pofák és a gyomor térfogata. Takarmány a háziállatok, akkor bloodworms, koretra, férgek, ebihalak, és így tovább. N.

Különös figyelmet kellene fordítani a férgek: a tapasztalatom, ez az egyik legjobb takarmányt kétéltűek. Tubifex, de én nem ajánlom a tényen kívül, hogy a féreg él a szennyvíz és felhalmozódik a káros anyagok, az is nagyon zsír, amely kiváltja májbetegség.Egyél békák és szeletelt darab húst és halat, amikor azok az alján.

Sokszor hallom a kérdést: lehetséges, hogy a békák a halakkal? A legtöbb esetben - nem. Pipa és különösen ksenopusy enni, aki kevesebb, mint az értékük. Gimenohirus tökéletesen megfér a halakkal kicsit, de ez nagyon veszélyes környék nagyobb ragadozó halak.

Bombina orientalis Bombina helyzet kissé más. Mint lakói a víz felszínén, akkor közvetlenül veszélyeztetik a lakosság az akvárium azonban nem szelídített vad béka, amikor megijedt termel mérgező bőr váladék és egy kis tartály peretravit hal. Tűz-öblös varangyok fogságban ebben az értelemben biztonságban vannak. Vad, mint egy béka leszállás előtt egy közös akváriumban kell tartani 1-2 hónapig egy külön tartályban, hogy ő volt szokva, hogy a tulajdonos.

Mindenki, aki biztosítja a víz békák, emlékeznünk kell arra, hogy a tartály kell zárni az üveg vagy háló. Ellenkező esetben tudnak ugrani a padlón, hogy megszáradjon, és blúz nagyon okos.

Mert békák illik egyszerű terrárium, terrárium terrárium egy parafa és álmennyezet, és a vízi sportok - aquaterrarium, de mindig jól lezárt edényben. Tartalmazza a terrárium is rendelhető termosztát és időzítő fenntartásához optimális szintjének hőmérséklet és a világítás.

Mert békák nem igényelnek nagy terrárium, de a jellemzői élőhelyeik gyakori tisztítást igényel a ketrec etetés élő rovarokat. Attól függően, hogy a természetes élőhelyei, a béka terrárium alkalmas a legtöbb földet, aquaterrarium (feltétlenül zárva!) És a vegyes típusú terráriumban. Az biztos, hogy a növények és ágak a fa békák, és egy terrárium legyen függőleges. Más típusú munkát is függőleges és harmadfokú terrárium. És persze, minden kétéltűeket menedéket. Szerepe végezhet fix darab kéreg, fél virágcserép vagy kókuszdióból, növény nagy levelei, ág egy fa üreges benne. Sok kisállat boltokban is árulnak speciális menedéket hüllők.

Mint alapozó terráriumokban használt földterület kókusz, sátorlap, moha, tőzeg vagy duzzasztott agyag, változó arányban összekeverünk. A aquaterrarium az alsó jobb, ha nem tesz homok és apró kavicsos, különben a béka, üregi a földbe, sáros víz. Növények, mind a mesterséges és a valódi, gondosan meg kell erősíteni. A regisztráció a ketrec lehet használni uszadék szálak, ami szintén kell lennie stabil és stabil, és nem befolyásolja a nedvesség és nem rothad és szekretálnak gyanták (például, parafa). A világítás legyen rendszeres, de biztos, hogy árnyékot és menedéket, különösen az éjszakai faj. besugárzott ultraibolya fény csak idő típusú, minden esetben, nem túlzásba: a bőr a békák nagyon finom és ők is meghalnak. Elég, hogy egy UV-lámpa Repti-Glo 2.0 vagy Repti-V Az ultraibolya fény különösen fontos a fiatal állatok számára, hogy megakadályozza angolkór és a hiányzó D-vitamin A legtöbb faj elég szellőzőhálóval fedelét vagy a mennyezet a ketrecbe.

Meg kell gondosan figyelemmel kíséri a hőmérséklet a terráriumban. A különböző fajok inkább a különböző hőmérséklet-tartományban, de ha a hőmérséklet túl alacsony, nem hozza súlyos károkat a béka, hogy túl magas okozhat betegséget, és az állat halálát.

Etetés. Takarmány a békák élnek rovarok. A földi faj alkalmas tücskök megfelelő méretű, amely nem haladja meg a mérete egy kétéltű fejét. Gyakran nehezen kap fiatal tücskök, így etetni a békák, mealworms és élő fajok nedves körülmények - bloodworms és a földigiliszták, valamint Drosophila. A lepke lehet helyezni egy külön ketrecben feeder sík, tele van vízzel. Nem kellene dobni az élelmiszer a tóba, mert E víz romlandó. Nagy békák lehet etetni darabokat hús vagy hal, de meg kell tölteni egy kis erőfeszítést, hogy hozzászoktatni őket, hogy ez a fajta étel. Békák, vízi, vagy tengeri takarmány bloodworms garnélarák, néha még táplált élő halak, így például guppies. Nyáron lehet fogni egyes békák számára tücskök vagy szöcskék. Bármilyen ételt kell gazdagítani! Különösen vitamin és a kalcium fontos a fiatal békák, amely növekszik beteg vagy megbetegszik angolkór. Ha a béka földet, a rovarok táplálékául megszórt vitamin és a kalcium por csak tálalás előtt. Nem szabad keverékével megszórják vitamin tücskök „a jövő”, mert eltömíti a pórusokat, és meghintjük a rovarokat, így azok egy idő után meghal. Vízi sportok, akkor vitamin olaj öntet, amelyet alkalmazni kell legfeljebb 1 alkalommal havonta. Akkor beszerezni speciális takarmány keveréke vitaminokkal rovarok és táplálja őket etetés előtt a kétéltűek. Ez a módszer azonban csak akkor van értelme, ha folyamatosan egy nagy csoport az állatok.

Gyakran a terráriumban tegye élő növények nagy vastag levelek, amelyeken béka ül az öröm. Növényi levelek a vegyes típus a ketrecben ráhelyezhető legyen a tartály felületén úgy, hogy a rovarok táplálkoznak, így például, tücskök, könnyen kijutni a víz.