Pink zoster - a betegség tünetei, megelőzése és kezelése rózsaszín zuzmó okoz a betegség és annak

Egy másik nevet a betegség - Gilbert-kór. Lényegét tekintve olyan bőrbetegség fertőző-allergiás jellegű. A fő megnyilvánulása ez foltos kiütés a bőr a beteg.Mi okozza / okozza rózsaszín zuzmó:

Számos elmélet kialakulásának rózsaszín lichen planus. Ma a legelterjedtebb az a nézet, amely szerint a fejlesztési patológia eredeti szerepének bakteriális fertőzés, és esetleg a vírusos eredetű. Ezt támasztja révén néhány vizsgálatot végeztek olyan betegeken. Például, ha az alkalmazás intradermális vakcinák ellenanyagokat tartalmazó Streptococcus baktériumok, a továbbiakban: a bőr allergiás reakciók fejleszteni, jelezve a jelenlétét a kórokozó a szervezetben.

Emellett nagyon gyakran rózsaszín zoster alakul akut légzőszervi megbetegedés által okozott influenza vírusok és mások. A fertőző ágensek jelentős csak az első fejlődési szakaszban az a patológia, később csatlakozott allergia. Ez okozta allergiás reakciókat többnyire kután manifesztációi a betegség.

Tünetei rózsaszín zuzmó:

A betegség elsősorban évesek 20-40 év. Mindig fut egy krónikus, időszakok súlyosbodása és javítja egyértelműen kapcsolódik a évszakokban. Leggyakrabban a következő súlyosbodása fordulhat elő tavasszal és ősszel. A bőr ugyanakkor van egy hatalmas különféle elváltozások.

A megjelenés ezek a kis foltok kerek vagy ovális, és rózsaszínes (és ez annak köszönhető, hogy a betegség neve). Először is, van egy nagyon kis méretű, de aztán fokozatosan nőtt, de végül a méret 1-2 cm. Körülbelül 50% -a az összes beteg kezdetben úgy tűnik, a bőrön is egy ilyen plakk, amely a továbbiakban a szülő. Hogy elérte a legnagyobb méretű - 3-5 cm. A színe az ő világos rózsaszín. Ez a „anya spot” létezik a bőr 7-10 napig, majd elkezdenek terjedni ez, vetítések kiszúrta a határidőre fedél szinte minden a páciens bőre. Aztán néhány nap múlva a megjelenése elváltozások, azok központ fogadja sárgás bőr, felülete szaruréteg ráncossá válik, a továbbiakban rastreskivayas nagy több kis pehely. Elvégre ők otshelushatsya és visszafogja a bőrt a terület a tűzhely körül az utolsó olyan, mint egy kis „galléros” A neotshelushivshihsya mérleg. Ő vezeti pereme körül a központi része a kamra, amely egy barnás-sárga színű.

Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a betegség ciklikus, így a beteg bőre lehet mind gócok, amelyek különböző szakaszaiban fejlődését. Azokban az időszakokban, amikor a beteg bőrén vannak új foltok, szenvedhet a teljes egészség: vannak rossz közérzet, fáradtság, enyhe testhőmérséklet emelkedése. Fokozott szubkután nyirokcsomók, különösen a nyak és az állkapocs alatti.Mint már említettük, a betegség kezdetben válik ciklikus. Az első 2-3 hétben a betegség bekövetkezte előtt 10 kitörése új léziók. Ezt követően, az új kitörések nem jelennek meg, és a régiek már 6-8 hét spontán elmúlik. A bőrön át a helyén az egykori elváltozások marad semmi nyoma. Ott jön egy teljes helyreállítást. Bármilyen érzés a részét a beteg távolléte miatt a betegséget.

A betegek nem mutatják az orvos egyáltalán nem panaszkodom. Azonban, az emberek betegségei, az idegrendszer, a bőr, ha ki vannak téve a különböző ingerekre viszketés. A jövőben az új betegségek már beteg volt a legtöbb esetben nem történik meg. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a szenvedés után egy rózsaszín zuzmó egy nagyon erős immunrendszer a kórokozókat. Nagyon kedvezőtlen során a betegség hatással van a bőrre a különböző irritáló tényezők, amelyek közé elsősorban mosás a fürdőszobában, és a zuhany, a bőr súrlódást, a ruházat, ultraibolya besugárzással, írástudatlanok bőrkárosodások kezelésére használó gyógyszerek, beleértve az összetételében a kén, kátrány és bizonyos más anyagok. Ebben az esetben, a terjedését is előfordulhat patológiás folyamatot egyéb területeken a bőr eléggé fejlett súlyos komplikációkat formájában foltok az átalakulás ekcémás elváltozások, kapcsolódási a fertőzéses szövődmények, míg a fejlődő különféle gennyes bőrelváltozások (leggyakrabban ez szőrtüszőgyulladás, impetigo, Hidradenitis).

Diagnózis rózsaszín zuzmó:

A betegség diagnózisa alapja főleg során összegyűjtött adatok beteget vizsgálat. Amint a fentiekben említettük, a bőrtünetek a betegség tipikus esetben nagyon jellemző. Néha szükség van megkülönböztetni a patológia szeboroikus ekcéma, pikkelysömör, felszíni fajok Trichophyton, másodlagos időszak szifilisz, kanyaró, rubeola.

Pink zoster kezelésére:

Amikor a rózsaszín zuzmó szinte mindig kedvező. De meg tudja változtatni, amikor rögzíti elég súlyos szövődmények (pl gennyes bőrelváltozások).

Melyik orvos kell fordulnia, ha rózsahámlás:

Van valami bánt? Azt akarom tudni, további részleteket a rózsaszín zuzmó, annak okai, tünetei, kezelés és a megelőzés során a betegség lefolyása és a diéta utána? Vagy van szüksége egy szűrés? Tudod, hogy egy találkozót egy orvos - klinika Eurolabtól mindig az Ön szolgálatában! Top orvos fogja megvizsgálni, és tanulmányozza a külső jelei a betegség, és segít azonosítani a tüneteket, tanácsot ad, és biztosítja a szükséges segítséget és a diagnózis. Azt is hívni az orvost otthon. Eurolabtól klinika nyitva van éjjel-nappal.

Ha bármilyen vizsgálatot végeztek korábban, biztos, hogy az eredmények az orvoshoz. Ha a vizsgálat nem teljesült, akkor minden szükséges lépést megtesz a klinikánkon vagy kollégáink más klinikákon.

You. Be kell, hogy nagyon óvatos megközelítés, hogy az állam a teljes egészségét. Az emberek nem fordítanak kellő figyelmet a tüneteket, és nem veszik észre, hogy ezek a betegségek életveszélyesek lehetnek. Sok betegséget, a tetején nem nyilvánulnak meg a testet, de a végén kiderül, hogy sajnos az általuk kezelt túl késő. Minden betegség saját sajátosságait jellemző tünetek - az úgynevezett tüneteket. Meghatározása a tüneteket - az első lépés a diagnózis betegségek általában. Ehhez csak meg kell évente többször át kell vizsgálni az orvos. nemcsak hogy megakadályozza egy szörnyű betegség, hanem hogy fenntartsák az egészséges lélek test és a test egészére.

Ha azt szeretnénk, hogy kérje az orvos -, hogy használja a szakaszban az online konzultáció. talán meg fogja találni a válaszokat a kérdésekre, és olvassa el a tippeket ellátást. Ha érdekli a visszajelzést a klinikák és az orvosok - meg kell találnia a kívánt információt megjeleníteni. Is regisztrálhat az orvosi portálon Eurolabtól. hogy folyamatosan a legfrissebb híreket és naprakész információ a helyszínen, amely automatikusan elküldjük Önnek e-mail.

Más betegségek csoportjából bőr és a bőr alatti szövet betegségek: