Pink zoster (Gibert) emberekben - tünetek és kezelés

Pink Gibert megfosztják a személy - ez a bőrgyógyászati ​​betegség heveny és jellemzi a bőrkiütés. Kiütés kinézni rózsaszín foltok, amelyek származhatnak a szülő lepedéket. Megtalálható a neve rózsaszín zuzmó mint rózsahimlő mállásának, korpásodás.A betegség leggyakrabban diagnosztizált emberek között fiatal korban 10-40 év. Pink zoster nem jellemző az idősek, vagy 10 év alatti gyermekek. A csúcs az esetben fordul elő, az őszi és tavaszi, amely azzal magyarázható, nőtt a betegek száma a megfázás fertőzések, amelyek ellen a leggyakrabban fordul elő a herpesz Gibert. Van információ arra vonatkozóan, hogy ez a bőr patológia sokkal gyakoribb a nőknél, mint a férfiaknál. Között a teljes száma bőrbetegségek egy része rózsaszín lichen esik 4% -ában.

A férfi beteg volt egyszer rózsaszín lichen általában immunitás fejlődik ki, azonban ez nem mindig történik meg. Néha újra nyilvántartásba az akut betegség, amely akkor jelentkezik, amikor a jelölt csökkenése a szervezet védekező.

A túlnyomó többsége az orvosi források szerint a rózsaszín zuzmó nem igényel kezelést. Attól a pillanattól kezdve a betegség kialakulásának a teljes emberi hasznosítás kellene 2 hét és 1 hónap. Ezalatt az idő alatt a test megbirkózni a betegséggel és a visszaesés merülnek fel problémák. Azonban a regisztrált esetek, amikor az övsömör érinti lenyűgöző része az emberi bőr, és ad neki, hogy ne csak a lelki, hanem fizikai kényelmetlenséget. A legsúlyosabb esetekben ótvar követhetik a beteg hat hónapig. Amikor hasonló klinikai képet lehet rendelni különböző gyógyszerek célja, hogy enyhítse a beteg állapotát.

Bár a rózsaszín lichen nem továbbítják egyénenként, hogy tartozik a fertőző-allergiás betegségek, pontosabban, hogy a csoport a fertőző erythema. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy ez a fajta megfosztásáról felmerül a fertőző betegségekkel szemben, és olyan allergiás reakció a bőr.

Tünetei rózsaszín zuzmó

Mivel gyermekkorban és felnőttkorban betegség ugyanaz, ezért a következő jelenségek jelölhető rózsaszín zuzmó:

van egy nagy folt az emberi test, amely elérheti a 10 cm átmérőjű. Ez az orvosok hívja a szülő helyszínen. Színe változó, akkor a halvány rózsaszíntől a vörösig. A bőr az érintett területen kiszárad.

Viszketés és égő érzés zavarhatja a beteget, de ezek az érzések panaszkodnak csupán 50% -ánál a rózsaszín zuzmó. Azonban egy negyed betegek jelzik kifejezett viszketés, amely gyakran társul más hatással van a bőrben, vagy felmerül a megnövekedett érzelmi labilitás beteg.

Helyek, ahol a helyszínen gyakran a következő: mellkas, hát, nyak. Lábak, kezek, arcát a betegség gyakran nem befolyásolja.Egy hét múlva (maximum 10 napig) napjától képződésének elsődleges helyszínen a testen van több kis elváltozások, ovális vagy kerek alakúak. Ezek mérete nem olyan nagy, mint a szülő helyszínen, általában nem haladja meg a 15 mm átmérőjű. Új helyeken is jól látható a háttérben az nem befolyásolja az egészséges bőr.

A megkülönböztető jegye a másodlagos foltok megfosztva Gibert rejlik a sajátosságait a helyét. Hajlamosak csoportokat alkotnak, amelyek hasonlítanak a körvonalait egy karácsonyfa. Szélei mentén a helyszínen egyértelmű határokat, a közepén egy kis pehely.

Gyakran másodlagos elváltozások találhatók Langer vonalak. Úgynevezett feltételes vonalakat a bőr felszínén, amely jelzi a maximális nyújthatóságának irányával a bőrben. Rózsahámlás kiválasztja ezeket a helyeket, mert pályájukon található kötegek kollagén rostok.

Kiütések nem azonnal jelentkeznek, akkor előfordulhat szakaszában időközzel körülbelül 10 nap. Mielőtt a szervezet lesz a következő csoport foltok, egy személy léphet rossz közérzet, gyengeség, és néha hidegrázás. Ez az állapot mérgezés okozta.

Semmilyen esetben nem önálló diagnózis, összpontosítva a leírása a betegség tüneteit, akár összehasonlítva fotók. Néhány más faj zuzmó is jellemzi a megjelenése vöröses foltok. Az emberek gyakran összetéveszthető a rózsaszín lichen planus, ami több káros az egészségre. Ezen túlmenően, egy hasonló klinikai képet rendelkezik másodlagos szifilisz, pszoriázis, kanyaró, rubeola. Fellebbezés a bőrgyógyász további diagnózist szükséges, bármely öngyógyítást bőrbetegségek elfogadhatatlan.

Sok felnőtt nem tapasztal tüneteket, és figyelni, hogy csak azért, mert a megjelenése foltok. Ezek viszket csak miután egy forró zuhany, vagy azért, mert a stressz.

A gyermekkor, a foltokat gyakran kíséri testhőmérséklet emelkedés, fejfájás, nátha, torokfájás.

Okai rózsaszín zuzmó

Eddig még nem állapították meg, hogy az igazi oka a rózsaszín zuzmó. Szintén nem elszigetelt kórokozó, a betegség provokáló. Néhány tudós azon a véleményen vannak, hogy a Gibert zoster összefüggésbe hozható a herpesz fertőzés, azaz gerpevirusami 6. és 7..

Ők magyarázzák ezt azzal, hogy mielőtt az emberi test van kiütések, egyes betegek influenzaszerű tünetek. Ezen túlmenően, ez határozza meg a szezonális kapcsolatot a betegség. A csúcs a tavaszi és őszi, ha van egy hőmérséklet-különbség is van, a csökkenés az immunrendszer erőssége, a növekvő száma, akik megbetegszenek megfázás fertőzések.

A kérdés az átviteli módok rozvogo megfosztva is nyitva marad. Van olyan feltételezés, hogy a betegség átvihető a levegőben lebegő cseppek. Mindazonáltal még mindig nincs egyetértés abban, hogy a rózsaszín övsömör fertőző egyáltalán. Ez nem történik meg minden, mert a szervezet könnyen megbirkózni az erős immunrendszer, az a betegség kialakulását.

Egy másik elmélet az okokat rózsaszín zuzmó azon a tényen alapul, hogy a betegség fertőző és allergiás reakció. A tudósok, mint egy visszaigazoló e verzió, az eredmény az, hogy a betegek egy rózsaszín zuzmó van egy pozitív válasz a intradermális injekció streptococcus vakcina.

Hívei a harmadik elmélet azt sugallja, hogy a rózsaszín zuzmó csak egyfajta reakció hipotermia. Úgy hívják Gibert zoster bőr hideg, amely által okozott csökkenés az immunrendszert.

Végül a legújabb elmélet oka a rózsaszín zuzmó tartja egy idegösszeroppanást, idegösszeomlás, súlyos stressz (tünetei és okai a stressz).

Talált hibát a szövegben? Válassza ki, és néhány más szóval, a Ctrl + Enter

Mennyire veszélyes rózsaszín megfosztják? Következmények és szövődmények

Pink zoster nem tekinthető az emberi egészségre veszélyes betegség. Ritkán hozzájárul a bármely szövődmények és következményeit, és a foltokat, hogy a betegség hagy maga után a bőrön akarat után 1-11 hét. Rendkívül ritka betegség hat hónapig tart.

Szövődmények rögzített egyes esetekben az alábbiak lehetnek: