pogány szimbólumok

pogány szimbólumok

Pogányság tükröződik a valós világban. Az ember úgy érezte, tehetetlen a természet és annak elemei; próbálják megérteni a jelentését, felfedi a mechanizmus a hatása, hogy a természet, hogy megvédjék magukat a rakoncátlan elemek, volt egy bonyolult kölcsönhatása ezeket az erőket. Pagan szlávok kommunikálni a világ nyelvén amulettek - eszközök, díszek, minták, amelyek az emberek használják, hogy készítsen és védje haza őket.A legősibb szimbólumok oberezhnymi mintákat társított három elem, imádták szlávokkal szimbólumok a föld, víz, tűz. Azt kérték, hogy a szlávok az ő őrzői. Szimbólumok föld - bevetett területen (rombusz, négy részre oszlik a pontokon minden), a termékenység jel (horogkereszt). víz szimbólum - Abyss égi (hullámos vonalak). Tűz jelképe - Saltire (földi tűz) gromovny jel (hat vagy nyolc ágú csillag). Ezeken a fő karakter, a pogány szimbolizmus tartalmazza képet a nap, a szivárvány istennője számadatokat a struktúra tetején, patkó és még sokan mások.

pogány szimbólumok

Szláv pogány szimbólumok helyezni a „veszélyeztetett” területeken a hazai és udvar. Helyesírás dísz bezárják az összes nyílást, amelyen keresztül a gonosz szellemek tudnak hatolni az ember: az ajtók, ablakok, eresz. A szimbólum a nap, hogy kerül a nyílásokat, meg kell védeni a haza egy éjszaka a gonosz. Solar megjelölések is a tetőn, a ház - formájában a gerinc (a ló, mint már említettük, maga a szimbólum a nap (1) bekezdés), a tető alatt - egy igazi nap vagy szimbólum kép az első, a ablakkeretek. A ház homlokzata szlávok képviseli az ég és a tanfolyam a nap - reggel, délben és este. Ebben az esetben a központi törülközőt általában elhelyezett villám jel (egy kör osztva hat ágazat) - jelképe a család, vagy a Perun, megvédi a házat a sújtotta a villám. A szimbólum mellett a nap szinte mindig ábrázolták a szlávok föld jel vagy elvetett területen, jelezve egységét az ég és a föld, egyértelmű. Éber világ és szimbolizálja a képek a madarak, növények, istennők átszőtt fantasztikus lények. Mermaid-Bereguinias megvédi a házat a Na'vi, vámpírok. A legtöbb esetben ezek a képek az ablakkeretek, a bejárat a házba. Képek védi béke a házban Lada (az istennő az öröm, a jólét és a harmónia a családban, az istennő a menyasszony), vagy Mokosh található szintén faragott kötények (ők ábrázolták kezüket fel, mintha azt kérdezné védelem a legfőbb istenek, így égi nedvesség és fény), valamint a gazdasági épületek (e jegyek a kezét, mintha fordult az anya-nedves földön, így a termés).

pogány szimbólumok

Szlávok megpróbálta megvédeni a házat, nem csak kívülről, hanem belülről, így a amulettek ben helyezték el Matice (itt helyezni csak Kolovrat - jele a fajta) az ajtó (a leggyakoribb talizmán - a patkó), a tűzhely, a háztartási cikkek. Szeszélyes dísz megpróbálta fedezni mindent át, hogy a gonosz szellemek veszélyes az emberre.

Különleges mágia és a speciális jelentését a szlávok egy rituális törölközőt. Minták rájuk nem, hogy más, mint a szláv naptár, amely jelképesen tükrözi a család és a klán események vagy az agrár és rituális ünnepségek, jellemző a mezőgazdasági kultúra. Az összes üdülés az első egy törülközőt végzett kenyér és a só. Só - jelképe a Nap, a szeretet; kenyér - a föld, és irgalom; törölköző - jelképe az emberi élet, a sors a zenekar egy része a nettó helyet. A megbízás során a menyasszony és a vőlegény kezét csatlakozott, csomagolva egy törülközőt, hogy a fiatal jómódúak; ugyanolyan értelemben szülés közben nagymama vette a babát, hogy egy új törülközőt. Törölköző obydenniki szőtt és hímzett egyszerű oberozhnym dísz erkölcs elleni, a megkereső eső stb és hogy a törülközőt volt egy csodálatos teljesítmény, a munka, a takács volt, hogy megbirkózzon egy könnyű nap. A temetésen törülközőt karakter ábrázolták a lélek és a temetés (áldozati) tüzet. Az utolsó karakter közös jelképe a Föld, hanem egy rombusz, amely három pár egymást metsző vonal, üres maradt benne. Temetkezési törölközők és törölköző-obydenniki a szertartás után adta a templomba, a megemlékezés a lélek.pogány szimbólumok

A ruhák mágikus élvezi a védettségi minta fedett kapu, a bilincset az ujjak, szegély rések övet. Maga az anyag tartották áthatolhatatlan a gonosz szellemeket, mert részt vesz a termelés tárgyak, bőségesen ellátva mágikus dísz (rokka, szövőszék).

pogány szimbólumok

A legtöbb szorosan kapcsolódik az emberi élet szlávok öv és gallér. Úgy véljük, hogy a gallér a halál esetén, a lélek elhagyja a testet, így biztosan őrzött mintát. Védelme Marks, annyi volt, hogy végül lett egy külön kapun váll ruhadarab - „nyaklánc”. Öv, szíj valaki áthalad a köldökzsinór - a központ az emberi lény, élete elvét, ezért azt is meg kell szőrözöttek oberezhnoy hímzés.

A leggyakoribb oberogovym minta ruha egy rombusz horgokkal - jelek az élet. Kivéve cukorkák, amulettek értéket hordozó tűz, hő, az élet, körök, és volt egy horogkereszt a „bajusz”, rendezte során a nap. A hüvely varrott feltétlenül kumachovye redő, mint a piros szín azt tartják, hogy az tükrözze a rossz energia és egészségének védelme a fogadó.

pogány szimbólumok

Amellett, hogy hímzett és vágott minták, szlávok használt és varázslatszerű medálok, amulettek. Egyes régészek temetkezések egész számok varázsa sorozat felfüggesztett láncok közös alapon. Tehát van két kanál, madár, ragadozó állkapcsa és a legfontosabb egy részében az egyik közülük. Spoon - jelképe a teljességet, a jólét és a megelégedettség, a legfontosabb - a gazdagság jelképe és a biztonság. Állkapocs vagy a fogak ragadozó használták, hogy kivédjék a gonosz, hogy vonzza a szerencsét vadászat, növeli erejét és ügyességi. Ősidők óta, a szlávok úgy gondolták, hogy az állati varázsa hozzájuk menni a legjobb minőségű levágott állat. Függők formájában a madarak és állatok voltak kötve azok az állatok tulajdonságait. Kacsa, például egy szimbólum a nemzés, boldog család. Néha részeként készlet amulettek medálok, harangok felfedezik, hogy harangok elkergetni a gonosz szellemeket; csont kés, amely szolgált elleni védelem a gonosz szellemeket. Nagyon gyakran az ásatások során felfedi zoomorphic medálok - az úgynevezett „korcsolya”. A ló - jelképe a jóság és a boldogság; A kapcsolat a kultusz a nap kiemeli a szoláris jelek a számok. Függők formájában más állatok elég gyakori.

Meg kell lakni az ékszerek a szlávok, aki szintén egy szent jelentése van. Férfi osztályokon viszonylag kevés. Ez általában egy miniatűr képet fegyverek - kések, kardok, fejszék; kis lovak, amelyek a talizmán az úton, és szolgált, mint egy szimbólum az isten Perun. Továbbá, a férfiak viseltek karmai és agyarai a vadállatok, fogott vadászat közben. Azt hitték, hogy ez az erő átadódik a vadász megölt egy állat, amely segít a vadászat, védi az erdőt.

A legmagasabb szükséges védelmet egy nő - folytatója fajta. Kötelező talisman nők voltak a szuszpenzió, amely fel van szerelve láncok és kopott a biztonsági öv, mint egy nyaklánc, vagy a váll. Gyakran került sor formájában egy ló vagy egy ló Utko, ők is rögzítve csengő vagy kacsacomb - Rod jeleként a föld alkotója. Másik lényeges eleme a felfüggesztés volt, hét-rayed kagyló, ami azt jelenti, egészséges, és volt, hogy megvédje a nőt betegségek és a gonosz szem. A harmadik felfüggesztés - kanál szimbolizálja jóllakottság, a jólét a házban; A negyedik - a legfontosabb jelenti le. Szintén felfüggesztése megtalálható kis kések, fülbevalók - jelképe a betakarítás; Chura kép - a gyám a kandalló. Talált függők és megtör a habarcs - jelképe a férfiasság, a termékenységet. Medálok - plakkok igen különböző természetűek, és lehet viselni a férfiak és nők egyaránt a fehérnemű talizmán. Általános szabály, hogy a plakkok napenergia, a szárazföldi és zoomorphic szimbólumok: a Nap kereszt jelzi kiválasztás az emberi életformát, nyolcágú kereszt - a jelképe Roda, gyémánt - föld jelek, képek a madarak, állatok, horogkereszt - ezek mind a fő minták dísz fogasok. Nők szuszpenziót bronzból vagy más sárga, napenergia fém.

Az egyik fő női ékszer fejdísszel - habverővel a lányok, rúg, vagy kokoshnik házas nők. Koszorú - Circle Charm megőrzése jó, világos gondolatok. Kika szimbolizált forduló kürt vagy anya-doki, ő volt, hogy egy nő erejét. Frizura ki gyöngyökkel díszített húrok gyöngyök - Ryasnyi - és időbeli gyűrűk - Colt. Időszaki gyűrűk hasonlítanak kakastaréj, vagy a felkelő napot. Az felületét bevonjuk megjelölések hasonló rúna, valamint jelek Mokosh.

Nyakláncok tagjai egyéni akasztók és félhold. Crescent - kizárólag női kórterembe, mert a hold mindig is egy női bolygón. Crescent őrzik a szeszes italok éjszakai és a Na'vi, felébred a holdfényben. Úgy készült, általában ezüstből vagy más fémből ezüst jelképezi hold. A alkotóeleme a női nyaklánc is készült üveggyöngyök, csontok, kövek és a plakk-szuszpenziót. Néha használják medálok érme. A nyak a nő néha lehet, hogy egy pár nyakláncot, amely egy félhold, plakkok és gyöngyök. Száma ékszer mutatja a nők helyzetét, és természetesen, már a Guardian karaktert.

Karperecet viselt férfiak és a nők, ők kötött ruhanemű ujja, és így nem csak azt teszi kényelmes viselet, hanem őrzött behatolása ellen gonosz erőket. Bangle voltak üveg, a csont, a csavart huzal, egy fémszalag, összecsukható. A karkötő ábrázoló szimbólumot a föld és a nap. Női szárny rögzítve karkötő csuklóját rituális sellő ujjú ing; az ünnepi kör táncok, ezek ujjak kivirult a rituális táncot.

Változhatatlansága pogány szimbolizmus évszázadok azt mondja, hogy a szlávok, elfogadása után is a kereszténység hosszú ideig megmarad számos jellemzője az őshonos vallás, amely kapcsolódik a mindennapi életben. Fokozatosan a mítoszok és szimbólumok értékek feledésbe merült, de töredékei pogányság fennmaradt népi hiedelmek, szokások és hagyományok.