Port házi receptek feltételek

Port házi receptek feltételek
Porto vagy portói bor - a híres portugál bor, vagy ahogy más néven „likőrbor” - lényegében egy pohár bor alkohol a főzési folyamatot. A termelés port bor fermentációs folyamat megszakad útján etil-alkohol 77% -os, amely leállítja a fermentációs és javítások fermentált cukor a bor.Annak ellenére, hogy a hazája portói bor - Portugália, hazánkban ez a fajta bort készített több mint 100 éve. A déli parton a Krím és a Fekete-tenger partján, a Krasznodar régióban a tökéletes feltételeket a szőlőtermesztés megnövekedett cukortartalma, így értékes borászok. A történelem portói bor Magyarországon nyúlik vissza, a második felében a 19. században. A borászok az idő megpróbálta létrehozni a saját fajta finom bor. 1985 előtt a Szovjetunió kiadott akár 2 milliárd. Liter port évente. Ezek többnyire közönséges fajta, számos kijelölt, de voltak elit, „vintage” típus, kivéve azokat. Ezek a borok voltak több mint 60, és 15 közülük a saját nevét és a díjak nemzetközi kiállításokon. Indikátorai szovjet vintage port az alkoholtartalom némileg eltér a portugál. Az átlag 17,5% alkohol és 10% cukor.

Fortress eredeti port átlagosan 16-22% alkoholt tartalmaz. Sok fajta mind olcsó és a luxusszállodák port. Ahogy pezsgő, konyak vagy whisky, port van egy bizonyos földrajzi helyhez. Ez a bor szőlőből a Douro-völgy Portugália is tekinthető valódi Porto. Több 1 BC Görög történetíró Polübiosz írta a hatalmas szőlőültetvények és olcsó bort a Douro. Az első évezred tartották borkészítés megerősítése a portugál területen. A 1143, Portugália függetlenné vált, és a borok a Douro fokozatosan eltér a szomszédos országokban. Portugál szomszédok elsajátította előtt hosszú tengeri utakat, és a kereskedelmi hajók rásnak a tengerek és óceánok, így sokan már tudják, portugál bor. Azonban ez még nem volt port. A bort szállították nagy hordókban, de rövid távon. Miután néhány évszázaddal, a kereskedelem bővült, bor termelése nőtt, és a távolságok váltak úgy, hogy néha volt sok hétig, sőt hónapig az értékesítés előtt a helyek. Bor ilyen utazások, hogy új tulajdonságokat, vagy csak egy portot.

Úgy folytatta volna a borkereskedelemmel, ha ez nem volt véletlen, hogy kiderült, a borok a Douro döntő. 1688-ban, a francia Korol Lyudovik XIV betiltották az export francia bort Angliába bosszú a tény, hogy az angol parlament megfosztotta más hatóságok Jacob II. Nyolc évvel később az angol király William III is betiltották az import francia bort Angliába pedig aláássa a meglévő kereskedelmi kapcsolatok és a megnövekedett kereslet a bor, amely nem áll semmilyen politikai nyugtalanság nem veszít népszerűsége. A 18. század elején Angliában létrehozni kereskedelmi kapcsolatok Portugália és elkezdte importálni bort onnan. Mivel a fő kirakása port volt elég távol Angliában, az úton a rendeltetési több hónapot vesz igénybe. Ez idő alatt, néhány portói bor. Annak érdekében, hogy valahogy csökkenteni a szállítás házasság portugál borászok kezdett hozzá etilalkohol a hordó bort. De az áramlás a bor Angliában nagy volt, és az alkohol feltöltési borkészítés nem mindig ellenőrzik, és lusta alkalmazottak újratöltött alkohol, anélkül, hogy megvárná a végén a fermentáció. Ebben az esetben a cukor, ami a hiba, nem perebrazhival és a bor megsavanyodott, és erős, és nem változtatják tulajdonságaikat hosszan tartó szállítás. Angol Portugál bort, így a hőn áhított, hogy őket érdekli, hogy ez a bor. Azt mondták, hogy a bor a portugál Porto városa. És elkezdte, hogy hívják Anglia - portói bor, vagy csak port. A népszerűsége az ital nőtt és nőtt, a brit kereskedők kérdezni, hogy „mi az a bor”, hogy fennakadtak a borászok, és elkezdtek kifejezetten az alkoholt a folyamatot, amely a bor. Ez tartott, amíg 1730, amikor is több mint húzott árcsökkenés, és egy egész iparág Portugália veszélybe került. De a helyzet meg nem oldódik, Portugália miniszterelnöke Zhoze De Marquis Sebyastyan Pompalu. 1756-ben bevezette a szabályokat a szőlőtermesztés, hogy örökre meghatározott határai növekedés a nyersanyagok termelésére portói bor: a völgyben a Douro folyó (Douro). Ő fejlesztett szigorú szabályok terep - lejtők kell délre, van közömbösség nem kevesebb, mint 60 fok, és a magassága a szőlő kell kezdeni a 500 m tengerszint feletti magasságban.

A mai napig csak néhány terület Portugália szőlőt gyártására séta Porto bort. A bor az azonos nevű a palack csak akkor lehet értékesíteni a város Porto. Ott vannak telepítve ugyanolyan szigorú követelményeket e brandy vagy pezsgőt. A terület a növekvő szőlő húzódik 136 km-re mezo Frio Bark d'Alva a spanyol határ. Ez a terület van osztva 3 fő éghajlati régiók. A nyugati területen a Lowe Corgo (vagy Baixo Corgi), amely elindítja a torkolatánál, a folyó Corgo a Douro folyó a lejtők egy kis lejtő, hanem egy vastag réteg földet, valamint a legpuhább éghajlat, anélkül, hogy éles hőmérséklet-változások miatt a tenger közelsége. Esik eső terület meghaladja az 1000 mm évente. Ez a terület termel több mint felét portugalkogo port. Neighborhood APME Corgo (vagy Shem Corgi) található a központi része a régió, keletre fekszik a szurdok a folyó Corgo de Valeyra kása. Ez a terület a legalkalmasabb a termelés portói bor, a szőlő, a helyi talaj rendkívül édes. A hátránya a magas bérköltség a betakarítás és a termesztés szőlőültetvények, mert a meredek lejtőkön. De a szőlő ilyen körülmények között kiderül, kiváló minőség, amely lehetővé teszi, hogy az elit fajta portói bor. Évszázadokon át a bérlők szigorúbb megközelítése ültetvények kőlapokkal okozott több földet, készített rendszeres pótlása a talaj. Douro folyó folyik itt, faragott a föld 500 méter mély szurdok lejtőin, ami egy 60 ° -os szög és a szőlőtermesztés évszázadokon egy sorban. Feltételrendszer lehetővé teszi, így a helyben termesztett szőlőből a legmagasabb cukortartalmat. A harmadik terület - Superior - fut Gorges de Valeyra zabkása a spanyol határ. Nincsenek meredek lejtők, a technológia használata, de a környéken termelt csak 13% -a teljes összeg szőlőt a régióban a Douro.Eddig a legösszetettebb a termelés port szüreti marad. Még a 21. században egyes részein a Douro szőlőt is kézzel szedik és szállítani kis rekeszek alatt található, ahol, mint egy évszázaddal ezelőtt, csoportosították egy nagyobb edénybe, és a helyszínre szállított, ahol a berendezést lehet felhajtani. Modern feldolgozási ciklus megszünteti a kézi (vagy inkább -nozhnoe) szőlőpréselés - most a folyamat zajlott berendezés. A nagy centrifugák pár napos összezúzzuk. Együtt a zúzás megy végbe, és egyenletes elkeverése a cellulóz. Az eljárás hasonlít a régi módszerek, de csak az új környezetben történik egy sokkal kényelmesebb fém konténerek. A nagy tartályok szőlő masszát fermentált állandó hőmérsékleten 36 órán át, ami után a sörcefrét alkohol szőlő-alkohol (pálinka), tisztított, szűrjük, és öntjük fából butts hosszú távú expozíció. Átlagban, minden 550 literes hordóba (kis palack) adunk 100 liter bor brandy. Minden erjedt cukor marad a bor, amely lehetővé teszi, hogy elérjék a édességét. Extra cukrot adunk a borhoz - ez a követelmény a tisztaság port törvény.

Port - ez is egy művészeti keverékek. Ezt úgy érik el segítségével a keveréket egy nagy szám a fajták és az új ízeket. Blend nem azt jelenti, rossz minőségű vagy rosszabb. Éppen ellenkezőleg - a legcsodálatosabb fajták elő ezzel a módszerrel. Természetesen, egy ilyen fontos kérdésben hozott tapasztalt kóstolók, aki mintavétel különböző hordók, hogy a saját keverék. Term érlelés hordóban portói bor - akár 50 év, a végső keverék tartalmazhat a bor és a 50 éves és a 10 éves expozíciót. Hogy a megfelelő keverék kapott elit gyűjthető fajták, amelyeket azután tároljuk évek, évtizedek óta a hűvös pincében.

Tawny - egy különleges fajta port. Idővel, tölgyfahordós érlelés a bor elveszíti gazdag szín, sápadt, de vesz egy teljesen új tulajdonságokkal - gazdag aromájú túlnyomórészt finom illatok édesgyökér, mogyoró és az érett gyümölcs. A hosszú érlelés hordóban teszi ezt a fajta port különösen vonzó. Szokatlan ízek képest brandy, és a „Toni” iszik, elsősorban a desszertbor végén az étkezés. Tony lehet inni hűtött csokoládé, mandula vagy suhofruktami.Ruby - fiatal port borok sűrű gyümölcsös ízű, érlelt hordó, általában házasításával készül évjáratú különböző években. Fajták között a rubin bor előfordulhat, mint egy egyszerű port, valamint néhány érdekes port érlelt borok hordóban akár 4 évig ugyanazt a technológiát, mint a szüret. Fehér port készül egy hasonló technológia, az egyetlen különbség az, hogy készül a fehér szőlő. Csakúgy, mint a rubin, fehér portói bor készül több termés, illetve éves és idősebb legfeljebb 4 évig tölgyfahordóban, valamint az összes fenti fajták. Fehér port is jó, aperitifként, vagy libamájjal, mint előétel.

Portugál minőségellenőrzési szorosan figyelemmel kíséri a betartása minden szabályt, és az üveg portói kiváló feltétlenül illik egy adott parcella, amelyet beillesztett fólia alatt. Ez az üzenet jelzi a palack számát, a gyártó és a szervezet, hogy adja meg ezt a biztonságot: Porto Wine Intézet (Instituto do Vinho do Porto). Azt kell mondanom, hogy vintage port - egy ritka bort. Ez csak 2% -át a termelés portói bor, és mivel a ritkasága és minőségének kötelező tesztelés nagyon drága. Ez egy ital különleges alkalmakra. Amellett, hogy a szüret, Portugália termel rengeteg bor a magas vagy közepes minőségű és nagyon egyszerű hétköznapi port borok, amelyek alkalmasak a szabadság, amelyben a számos fontos, nem elitizmus. Minden információ a bort kell bemutatni a címkén egy tömörített formában, így a helyes választás, fontos megjegyezni néhány konkrét szimbólumok. Tehát Colheita felirata azt mondja, hogy emelkedett port szüreti egy év. Lágrima - fehér, édes portói bor, az egyik édes bor a világon. Lagrimu inni csak hűtött hús és olajbogyó előételek. Csak drága portói bor Vintage pipacsok írt egy évben, míg a többi keverésével állítják elő, ezért ne tegye szüreti termés.

Port borok egymással nagyon különböző időben és kitartást karaktert. Határozottan - minél hosszabb az expozíciós, annál jobb. szüret érlelés zajlik két szakaszból áll: az első a hordó (nagyon röviden), majd az üveget bizonyos feltételek mellett, évtizedekig. Az átlagos tartózkodási ideje a szüreti - 30-40 év. Az összes többi fajta érik tölgyfahordóban kapacitású 550 és 10.000 vagy több liter 3-40 év. Először is, ez mindenféle faj Tawny.

Portói bor tengerészek egykor az ő karakteres és erős ízű, de idővel, a borászok elérték ilyen tökéletes mesterségét, hogy bizonyos port borok hasonló drága konyak, így a megfelelő alkoholfogyasztási port lehetővé teszi, hogy élvezze a teljességet íz és aroma a nap italt. Tálaljuk port történt a dekanter tulipán szemüveget, mint konyak. Régi bor és különösen a szüreti kell a „felkészülés”: a palack álló helyzetben néhány nappal a tervezett rendezvény. Üvegek nagyon régi bor, egy úgynevezett „héja” kell állni függőlegesen legalább 124 óra. Vörös port a hőmérsékleten + 18 ° C, és fehér, + 10-12 ° C-on Dugót kihúz a palackot, nem tömíti el újra - ez tönkreteheti a legfinomabb ízeket. Egy pohár tele nem több, mint a fele és a bal „lélegezni” körülbelül tizenöt percig. Ezután kezdheti kóstolás. Jó port nem kell falatozás, különösen akkor, ha a zársebesség mért évtizedekben. De nem minden port borok büszkélkedhet olyan történelem, egy kis bort, nőtt a „közönséges”, de nem „dorosshih”, hogy ő bátyja, meg lehet inni egy megfelelő alkalomra snack. Ezek lehetnek olyan „kék” penészes sajt vagy cheddar klasszikus és a Gloucester, és bogyós desszertek, dió és csokoládé. Kiválóan alkalmas a port és a szivarok, ismét itt az analógia brandy.

Bár a port született Portugáliában, és ő megpróbált különböző időpontokban és más országokban. Jobb, mint bármilyen más kikötői megkapni a magyar borászok a Krímben, amely lehetővé tette a szőlő, hogy a szükséges anyagok előállítására portói bor. Az első port Magyarországon megjelent erőfeszítései révén Prince Golitsyn megjelent 1879-ben néven „Nikita erős.” Ezek meglehetősen szerény adag borral szánt a királyi család. Köztudott, hogy a császár Miklós II szeretett sétálni a botanikus kert Alupke egy üveg port. Az 1917-es forradalom, a termelés a krími port röviden megállt, de aztán lendületbe, hála a kemény munka a szovjet borászok, és mindenek felett, Alexander Alexandrovich Egorov, aki a hosszú élete során többször erős fokozat a krími port. Szovjet bor sokszor nyert nemzetközi kiállításokon, és nagyra ínyencek és most.

Portói bor otthon Photo receptek