Portugál kikötő története ital - nő s nap

Általában az összes híres bor - súlyos díványkrumplik: ők születtek, nőnek és érett a hazai és csak előrehaladott életkor, az eltelt késleltetés és létfontosságú érettség, elmennek otthonról, majd a nagy fényt, ahol már várja, hogy a szakértők és ínyencek. Vannak ezek között félig legendás borok és a helyi hírességek, akik töltik egész életüket a pincében, mint a remeték, vár zarándokok. És az egyetlen kikötő a korai gyermekkorban - oly módon, sőt, az egyik változat szerint, az úton Portugáliából Angliába született.  • Portugál kikötő története ital - nő s nap

Ez történt a közepén a XVII században, amikor Nagy-Britannia tilalmat behozatalára Bordeaux bor ellenséges Franciaországban. Portugál borászok úgy döntött, hogy kihasználják ezt a tényt a növekvő export-Britanniába. Ahhoz, hogy a bor, vagy nem eléggé érett, éretlen, volt egy általános hiba európai borok az időben, nem savanyú a vízi szállítás során, néha adunk egy bizonyos mennyiségű alkoholt.

És azt hiszem, hogy ez nem csak az egyetlen apát Lamego tulajdonában ez titok. A történelem azonban valamilyen okból hozott nekünk az adott epizód. Tehát nincs más választásunk, mint elképzelni, hogy a két fiatal urak csizma hímzett camisoles a fodor, ami örömteli izgalom le a végtelen lépcsősoron, törött a hegyen, ahol áll a kolostor kolostori.

  • Portugál kikötő története ital - nő s nap

A születés port

más #xAB; Aranyszabály # xbb; kifejlesztett több évszázados múltra tekint vissza a portói bor: szőlő alkoholt adagolunk, amikor töltött (átalakult alkohol), a fele a rendelkezésre álló cukor a szőlőlé. Ugyanakkor, és ez közhely, minden jó borász testesítik kreatív, attól függően, hogy milyen telített cukorral vándorlás gyümölcslé.

  • Portugál kikötő története ital - nő s nap


Port kívül a völgy

Brit hagyomány kölcsönzött a portugál

  • Portugál kikötő története ital - nő s nap

Így az ajtót, hogy a borpiac zárt mindazok számára, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy saját raktár a helység Porto antidemokratikus döntés, de bölcs, mert a vevő nem lehet félni, hogy a vásárolt termékek és megbízhatatlan véletlen producer. Ez a törvény, azt kell mondani, úgy ítélte meg, egészen a közelmúltig, és megváltoztatta csak 1986-ban. Most a piacon a port lehet menni, és nagyon kevés bor rendek (ahol hívják őket Quinta) a Douro-völgy. Között borszakértők alakított egész #xAB; frakció # xbb; győződve arról, hogy port, mint bármely más nagy bor kell assamblirovatsya és palackozott csak azon a helyen annak eredetét. Azonban a legtöbb csecsemő vintage port kell maradnia raktárak Vila Nova de Gaia a hagyományos módon. És még mindig a portugál hegyközségi átok minden, ami történik néven port régión kívül a Douro, függetlenül attól, hogy legalább Dél-Afrika, bár a Krím-félszigeten.

Portugália ajándékok

Portugália gyakran nevezik #xAB, múzeum bor # xbb, különösen azért, mert a szőlőt is termesztik és dolgozzák fel az archaikus, #xAB; elavult # xbb;, módszerek. Egyes gazdaságokban a Douro-völgy, akkor is látni a szőlő zsineg körül a fákat, mint a régi időkben. A tartályt, amelyben a szőlőt lenyomva, az úgynevezett lagars maradtak nemcsak mint turisztikai attrakció megjeleníthető turisták: a bor egyes kikötők, sőt még #xAB; szül # xbb; őket.

  • Portugál kikötő története ital - nő s nap

Akár 80-es években a portugál borok ritkán megy a világpiacon. Eközben a potenciális helyi bor hatalmas, és mivel az elején a 90-es évek nyilvánvalóvá vált, hogy az összes szakemberek. Az első kapott elismerést vörös száraz bor a Douro-völgy, valamint azokról a területekről és a Tao Bayrada délre is. És míg a Douro bor ára egyre magasabb bayradskie is jelentősen olcsóbb, és néha egyáltalán nem rosszabb minőségű.

Ami a fehérborok közül az első helyen kell hívni Vinho Verde, hogy paradox módon, #xAB; zöld # xbb;. tényleg #xAB; zöld # xbb; mint készült éretlen szőlőből, ami nekik egy kis pezsgés és egy csodálatos, fényes frissességét. A legtöbb ilyen borokat szőlőből készült alvarinyu a messzi Észak-Portugáliában. By the way, Vinho Verde vannak piros, sötétlila, de ezek a friss illat és ital, valamint a fehérek, erős hűtés. Ezek a borok nem érdemes tartani sokáig. Annak megállapítására, hogy a fiatalos energia, jobb dugót kihúz a palackot az elkövetkező hónapokban a vásárlás után.

#xAB; Ruby # xbb;, #xAB Tony # xbb; és #xAB; Vintidzh # xbb;

  • Portugál kikötő története ital - nő s nap

az #xAB; táplálékra # xbb;?

  • Portugál kikötő története ital - nő s nap

bor elit