pszichológia a kapzsiság - okainak és módját, hogy megszabaduljon

Amikor molekuláris biológus Dzhon Medina, megkísérelte a tudományos elemzés a kapzsiság, belefutottam komoly akadályokat. Eddig még senki sem fedezte fel az emberi gén kapzsiság, és különben is, senki nem javasolta, hogy a „standard, egységes, széles körben elfogadott e fogalom meghatározását.”pszichológia a kapzsiság - okainak és módját, hogy megszabaduljon

Okai kapzsiság

Greed gyakran azért, mert a korai kedvezőtlen tapasztalat, mint a hiányzó szülői szeretet, érzések a nélkülözés, vagy fordítva, a túlzott gondoskodás. A jövőben a szorongás és a sérülékenység, gyakran kombinálva az alacsony önbecsülés, hozzájárulnak ahhoz, hogy egy személyt keres csere intézkedéseket, hogy megfeleljen az igényeiknek, a végtelen hurok a tárgya az ő kapzsiság. Felhalmozódása megtakarítások gyűjtése, és így tovább. D. válik egy életforma, kitölti az időt, és tapasztalt, mint valami nagyon szükséges, mert a személy nem rendelkezik más fontos célokat.

Elválaszthatatlan társa a kapzsiság a félelem, a stressz, a depresszió. Kapzsiság nem csak csökkenti a pszichoszomatikus állapot egy személy, de konfliktusokat okozhat megtörni az interperszonális kapcsolatok, a féltékenység, az irigység, a pénzügyi problémák, valamint disadaptative viselkedési formákat, mint a szerencsejáték, csalás, lopás. Végül egy kapzsi ember sohasem boldog, aki mindig valami hiányzik. Annak ellenére, hogy az akvizíció a kívánt előnyöket a személy nem éri el a várt elégedettség.Pszichológus Abraham Maslow azt javasolta, hogy az egészséges emberek egy sor szükségletek, és ezek az igények vannak elrendezve egy hierarchikus struktúrát. Az ő „hierarchia igények” képviseli, mint egy öt szintű piramis, a bázis alján, és szüksége van a magasabb követelmények szerint.

kapzsiság probléma az, hogy megáll az a személy, az alsó szinten a piramis, és így megakadályozza okot a növekedés mértéke és az önmegvalósítás.

A kapzsiság nem csak az önérdek. Nincs semmi baj alapvetően a saját igények és vágyak, de a kapzsiság - egy állam túlzott önzés. Ez egy sokoldalú és többrétegű.

Mit kell tenni?

Azonban, a kapzsiság nem halálos betegség, lehetőség van arra, hogy ellenálljon. Tudatában annak, hogy a kapzsiság nem az élet könnyebb, az első lépés a „gyógyulás”. Fontos szempont az is az önismeret, önismeret a saját „én”. Ez az igény a személyes fejlődés, növeli az önbecsülésüket területeken nem kapcsolódik a tulajdonosi és a vagyonosodás.

Meg kell összpontosítani a saját életüket, képességeiket. Kerülje hasonlítod magad másoknak. Nézni az embereket, akik kétségtelenül kapzsi, és elemezni kell a viselkedésüket. Viszont a figyelmet arra a jó pillanatok az életükben, akik a közelben vannak. Adj nekik egy kicsit a figyelmet, és kap ez a saját kielégülést.