Rajzó méhek rajzása méhek rajzása jelek repülni raj rajzási okokból hozzájárul a fiatal királynő

Rajzó képesség - a méhek reprodukálni és letelepedési eltávolításával a család együtt a méh. Felkészülés rajzó kezdődik jóval azelőtt, egy raj kimenet. A kapcsolat a méhraj a fészekben nagy változások. Miután telelő telelő méhek helyébe fiatal, most megjelent a sejtből. Fiatal méhek képesek, hogy akár 4-szer a lárvák több mint áttelelt. Ez hozzájárul a gyors növekedés a méhcsalád.Arányosan számának növekedése a méhek a család nő naponta lerakott, a család gyorsan növekszik. Úgy épül fel egy csomó fiatal méhek, nem túlterhelt etetés utódokat. Ha ebben az időben nincs kiosztás a természetben nektár gyűjtésére ami kapcsoló nem elfoglalt méh család egy csomó méhek ki a munkát. Működési állapot a méhcsalád csökkenése.

Rajzó méhek rajzása méhek rajzása jelek repülni raj rajzási okokból hozzájárul a fiatal királynő

Jelek rajzás. A jellemző az állam a méh raj család - fül-csészék és peterakás bennük. Mielőtt rajzó méhek újjáépített 10 és királyné sejteket. Építőipari celluláris megálló, indulási méhek nektárt csökken. A család sok drone utódokat. Száma szoptató méhek méh csökken, csökkenti peterakás, könnyebbé válik, és képes repülni. Mass öreg anyajuhok eltérnénk a raj, átlagok 197-203 mg, 20 mg tömege kisebb, trágyázott fiatal királynők induló raj. Recesszió tojás növekedéséhez vezet inaktív méhek, amelyek gyűjtik a migráló fedélzeten, és lógott alá egy méhkas tekercset. Ezek a méhek energia tárolására, és továbbra is fiziológiailag fiatal. Energia méhek használni mentelmi új fészket.

Okok hozzájárulva a raj: túlcsordulás a fészek fiatal méhek, nem alkalmazunk; jelenléte a kaptárban öreg királynő; indokolatlan bővítőhely és az elégtelen szellőzés; túlmelegedés az aljzat túlcsordul a maximált utódokat. A fő oka a nem kielégítő állami raj kiválasztási feromonok a méhben. Ez magyarázza a megjelenése számos családi trutovok méhek, kisebb építési tevékenység és lefektetése méhanyákra.

Indulás raj. Amikor rajzó család két részre van osztva, megközelítőleg egyenlő részre. A méhraj légy minden korosztály számára. Körülbelül 80% -a az összes méhek, hogy eltérnénk a raj, méhek képeznek, legfeljebb 24 napon. Néha egy bogarak 7% a herék. Roy kiesett a nyolcadik követő kilencedik napon peterakás a méhben tálak. Ekkor az első királynő sejteket lezárjuk. Indulás raj megrekedhetne miatt eső és a hideg időjárás. Aztán, amellett, hogy a régi, egy raj fiatal királynők jelennek meg, most megjelent a királynő sejtekben. Roy folyik jelet az egyes méhek nem fújja a szél oldalon. Ha a méhek közül választhatnak otthon, repülnek a távolság néha akár 215 km vagy annál több. Az első raj általában ojtott egy fa, bokor vagy speciálisan elrendezett sarj alacsony a földről, ahol továbbra is több órán keresztül, majd elrepül egy új helyre.Leigazolások második és az azt követő raj. A család, megjelent egy raj részei maradnak a méhek, fészekalja kanca és lárvák különböző fejlettségű. Méhek, szabadul fel a lezárt fiasítás, alkotják a nagy részét a második raj.

Az első fiatal királynő derül ki az anyalúgból a nyolcadik napon, miután a tömítést. A második raj egy fiatal méh, ha az időjárás nem késlelteti az első raj ki a kilencedik napon az első után. Egy-két nappal a kiadás a második és az azt követő raj lehet hallani a riasztó megszólal királynők. Őket megismerhetik a jelenléte a méhben a fészekben versenytársai. Második raj kevésbé érzékeny a zord időjárás, mint az első, és repülni nagy szél. A raj lehet több dáma, mind kiemelkedett a királynő sejtekben.

A második vagy harmadik nap után a második klaszter a harmadik raj lehet repülni meddő koca. Minden ezt követő méhraj száma csökken. Megszűnése után a rajzó méhek rág királynő sejteket és elpusztítják anyajuhok, amelyek a számukra. Fiatal királynő illeszkedik a herék, és a család visszaállította a szokásos sorrendben.

Átlagos rajzó egybeesik azzal az időszakkal a maximális fejlődés méhcsaládok, amikor történik a legtöbb felnőtt és fejlődő egyének, de néhány év rajzási előfordulhat nagyon korai. Először legkorábbi rajok a központi öv a Szovjetunió mehet májusban. Swarm ideje tart, kettő és hat egyházfi. Egyes helyeken rajzó lehet ismételni.

családi Otroivshiesya ezek energiáját alkalmazzuk raj LEHANGOLÁS méhsejt és méz gyűjtésre. Rajzás költséges munkaerő fogása raj és ültetési őket a kaptárban, továbbá az előállítás során a családok raj csökkentette a termelékenységet. Ezért nagy méhészetek kell venni a megelőzés a rajzó intézkedések speciálisan kifejlesztett módszerek mesterséges szaporítása méhcsalád.

Referenciák: NL Burenin, G. N. Notova. Handbook méhészet. Budapest, "Kolos", 1984

További cikkek a témában.

Kérdések és válaszok.

10 a legkisebb bolygó kígyók
Körülbelül a legkisebb kígyók bolygó, azt fogja mondani, hogy ebben a cikkben. Mi ez - legyen annyira apró?

A legnépszerűbb kutyafajta a világon
A népszerűsége a fajta - ez csak egy múló hóbort. Ezt figyelembe kell venni, lehetőség, ismerkedés a mi értékelésből.

A legszebb pók a világon
A látvány egy pók, akkor általában tapasztalni a félelem vagy undort - ami lehet szép, ezek a borzalmas nyolclábú lények, hogy enni legyek?

3000 tényeket az állatok és növények
Érdekes, szórakoztató, érdekes tényeket az élet állatok és növények a képeken.

Hogyan kell helyesen etetni a halakat?
Kiderült, vannak szabályok és titkok.

10 legintelligensebb állatok
Lehet állatok hasonlítható egy férfi, akinek szellemi képességeit?

10 legtöbb goromba típusú akváriumi halak
Egyes akváriumi halak sajátos jumping. Úgy ugrik ki a víz felszínén néha igen magas, és messze.

Meglepő tények a lepkék
Ha Európa csak élvezni a szépségét lepkék, Kínában, Dél-Amerikában és Indiában, tudják, hogyan kell főzni, és szórakoztató enni.

10 leglassabb állatok
Ki az állatok között nagyon-nagyon lassú a bolygón?