Részleges memóriazavar tünetek, okok, kezelés

típusú amnézia

Sok fajta betegségek, a külső körülményektől függően:

 • a veszteség időszakban (retardirovannaya, retroantegradnaya, antegrád, retrográd)
 • Fejlesztési (haladnak, visszafejlődik, helyhez kötött).

Fő okoz részleges emlékezetkiesés

Az egyik leggyakoribb ok a fúga stádium vagy állapot egy személy váltás utáni tájat. Például olyan formában történik, ha mozogsz, hogy egy másik lakóhely. Sőt, a memória is elhalványulnak események néhány perctől néhány évben.A második ok merül fel, amnézia vagy disszociált alatt erős sokk és trauma. Egy személy „törölt” néhány pillanatig életrajz okozó negatív emlékeket. Gyakran előfordul, hogy ez lehet a veszteség szeretteit. Főszabály, hogy visszaállítsa az események sorozata végzett hipnózis ülés.

Továbbá, részleges memóriazavar következménye utáni hipnotikus amnézia. Az expozíció után az agy keresztül hipnózis egy személy teljesen nem emlékszik semmire, ami történt vele abban a pillanatban.

Emlékezetkiesés elég gyakran előfordulnak, és ezek nem mindig jár semmilyen súlyos betegségben vagy az életkor. Természetesen az idős lakosság veszélyeztetve van, mint az elmúlt években, nehezen megjegyezhető számok, nevek és egyéb alapvető információkat.

Abban az esetben, megsérti a agyműködés megmaradnak parciális fragmenseket a memória, okozza a szerves amnézia lehet:

 • Wernicke-Kazakov szindróma;
 • Alzheimer-kór;
 • alultápláltság;
 • görcsök;
 • fejsérülések és rendellenességek az artériákban a nyak
 • Tiamin hiány;
 • herpes encephalitis, stb

És a memória elvesztését követően történik gyógyszert be nem tartása a dózist, és egymással kombinálva. Ha az ok az volt megnyugtató, altatók, barbiturátok, vagy az általános érzéstelenítés, akkor abbahagyja őket, ami után az állam fokozatosan vissza.Gyakori tünetek amnézia

Természetesen a tünetek formájától függ, súlyossága és a jogsértés természetét. Amellett, hogy a megjelenése ájulást válthatnak fejfájás, csengetés és fülzúgás. zavarok látásélesség, csökkent koordinációs térben, ingerlékenység, szédülés és egyéb tünetek.

hogy elemezze a meglévő tünetek, végezzen egy sor felméréseket részleges amnézia. Ez nem csak a diagnózis, hanem megérteni az okokat megsértését. A fő diagnosztikai eljárások:

 • electroencephalogram;
 • komputertomográfia;
 • X-ray angiográfia vagy agyi erek.

Hatékony tippek javítja a memóriát

 1. Annak érdekében, hogy elkerüljék a kellemetlen tüneteket, ezért fontos, hogy figyelemmel kíséri az egészségügyi és a megelőző intézkedéseket. Nagyon fontos, hogy ellenőrizzék tömeg, mint az elhízás közvetlen hatással vannak az agy működését és a memória állapotát. Ezért javasolt, hogy a helyes táplálkozás és a takarékos módszerek testtömeg csökkentésére.
 2. Átmeneti amnézia előfordulhat bárhol és bármikor. Ha frissíteni a memóriát egy rövid ideig, akkor próbálja meg, hogy néhány mély lélegzetet. Ezek az intézkedések eredményezik, hogy a gondolat pihentető test és az agy oxigénnel dúsított, így „tárolt” kívánt információt.
 3. Terhelés alatt a nap folyamán ajánlott írásban körülbelül egy cselekvési tervet, amely nem fogja elfelejteni fizetni számláit vagy bármely érdeklődő eseményeket. Ezen túlmenően, az ilyen bejegyzések jobban lerakódik a fejét sokáig. Ugyanebből a célból megjegyzi notebook segítségével tanulók emlékezni a választ erre a kérdésre. Képzeld el az oldal előadás, és az anyag könnyebb megjegyezni.
 4. Fiatal szülők, hogy segítsen: kezd kialakulni memória már kisgyermekek játékos módon, hogy ne vegyenek részt a jövőbeli kezelésében. Ennek eredményeként, a gyermek csinál, amit szeret, és ugyanabban az időben, hogy javítsa az agyműködést. Jutalmazásával üldözés közé felvette rejtvények, a játék-tudós, a megállapítás a szobában lévő tárgyak, a kiválasztás rímek, rajz asszociatív tömb stb

Hogyan segít az a személy?

Ha részleges emlékezetkiesés tünetek zavarják aktív tevékenységet igénylő hatékony kezelés. Természetesen előre amnézia azonosítania kell a kórokozót. Mivel a kezelés szakemberek felírni antioxidánsok, B-vitamin, glicin, cortexin memantin és más gyógyszerek, hogy javítsa az agy működését és a memória. Bizonyos esetekben a neuropszichológiai rehabilitáció, amely lehetővé teszi, hogy visszaállítsa fontos funkciókat.

Ahhoz, hogy a kezelés hatékonyabb legyen, szükség van, hogy egészséges életmód, racionálisan osztja időt munka és a pihenés, alvás, gyakrabban a friss levegő, a testmozgás, eszik változatos. Ezek az intézkedések enyhíti a kellemetlen tüneteket, és csökkenti a káros hatások valószínűségét a kezelés után.