Ribizli kiszárad, miért, mit találunk az okát és a lehetséges

Ribizli kiszárad, miért, mit találunk az okát és a lehetséges

Gyakran kertészek, akik jöttek a kedvenc nyári rezidenciája, felfedezik, hogy a tegnapi szemet fiatal zöld levelek ribizli, kiszáradt.

És ha az ok nem triviális szárazság, a növény segítségre van szükségük.Ribizli kiszárad, miért, mit találunk az okát és a lehetséges

Anélkül, ribizli, nem tud semmilyen ország oldalt a déli régiókban a Távol-Keleten és Szibériában.

Jó télállóképesség és sokszínűségét fajták hozta ribizli megérdemelt szeretet kertészkedés. A bogyók nem csak ízletes, hanem egy igazi bánya vitamin „C” - az első eszköz leküzdésére vitaminhiány a téli hónapokban. Kiváló termés nagy illatos bogyók -, hogy dédelgetett cél kertészek. De mi van, ha Radovan young zöldek múlt hétvégén bokor kezdett száradni? Miért történt, és most mit kell tennie?

Ribizli kiszáradt, miért?

• A természetes közé tartozik a száraz évszakban, amikor a növény a tűző napon locsolás nélkül. Bush, halálhoz vezethet helytelenül kiválasztott cserje ültetés, ha közben az eső gyökerei nélkül jó vízelvezető elárasztják és érinti a rothadás.

• Rovarok - paraziták, ami miatt szárad ribizli: normál levéltetvek, vörös gall levéltetvek, ribizli steklyanitsa, hangyák, pillangó, lepke, pók és CECIDOPHYOPSIS Ribis, muslica.

• Betegségek a növény - egy bokor a betegség, amely gyakran a az invázió a rovarok és paraziták. A leggyakoribb - a véna csíkos mozaik, egy gombás betegség anthraknózis, cerkos penész, amerikai vagy európai lisztharmat, rozsda bokalchataya és bár.

Ribizli kiszáradt: mi a teendő - időjárás okai

Abban az esetben, ha megszárad ribizli abból a tényből, hogy a nyári esőzések, a keresetet el kell pontosan az ellenkezője. A Bush kell önteni a földre, és a körül egy bokor, legalább 60 centiméter dig vízelvezető hornyok, amelyek kivették volna a felesleges vizet a növények gyökerei. Nem szabad elfelejteni, hogy a ribizli - víz-szerető növény, és a végén az esőzések kell elaludni groove.

Ribizli kiszáradt: mi a teendő - a kártevők és betegségek

Ha az ok, amely megszáradva ribizli rovarok vagy betegség, szükséges sürgős lépéseket, különben a bokor veszhet el.

Leggyakrabban ribizli-levéltetű támadása, és a „tulajdonosok” - hangyák. hogy ezek a rovarok tenyésztik a saját igényeit. Meg kell alaposan vizsgálja meg a talaj körül a bokor, és ha kiderül, hogy közel egy hangyaboly, volna, hogy „mozog” távol ribizli. Ezt meg lehet tenni egy lapáttal egyszerűen emelés kis mennyiségű föld része a hangyaboly, és távolítsa el. Föld alatti részét kell tölteni vízzel -, akkor a hangyák megy.Ahogy elleni megelőző intézkedések invázió a levéltetvek, töltheti beporzás vagy szórással a bokor vagy pernyét megoldás - egy pohár hamu egy vödör vizet. Ezen kívül vannak olyan levéltetvek természetes ellenség - a katicabogár, így ha ez lehetséges, hogy „tárgyalni” velük, ültetett az egész bokor vonzzák füvet. Alkalmas tansy, édeskömény, kamilla vagy bazsalikom, levéltetvek kitörli néhány napon belül.

Tovább ellenség ribizli - atkák. A kullancsok élősködő a bokrok kétféle: ribizli bajt, és a pók. Az első veszélyes, mert tönkreteszi a vesét ribizli, ezért a termelékenység zuhan. Második megöli a levelek. Ismerje meg a „munka” egyszerűen - a levél jelenik meg fehér foltok, amelyek hosszú távon növekedni, és teljesen fedőlapot, amelynek következtében megszárad. Ezen túlmenően, kullancsok hordozói betegségek ribizli is szenved sokáig. Harcolj mindkét faj a kullancsok, hogy segítsen kéntartalmú megoldások, mint például a kolloid kén, malation és phosphamide.

Ribizli kiszárad, miért, mit találunk az okát és a lehetséges

Parazita, amely gyakran érinti ribizli - rozsda - kétféle. Rust egy bár úgy néz ki, mint egy kis pont a leveleken, narancs. Ez általában esik a ribizli a tűlevelűek. Bokalchataya rozsda át a közeli bokrok növekvő sások, úgy néz ki, mint a narancs szemölcsök. Mindkét faj a parazita segít permetezni a bokrok fitosporin, és ha nem segít - megy több súlyos kábítószer - 1% Bordeaux folyadék. Harcolni rozsda szükség négy permetezéssel egy 10 napos szünetet.

Ribizli kiszárad, miért, mit találunk az okát és a lehetséges

Anthrac- ribizli általában akkor fordul elő a nyár közepén. Ellenőrizze, hogy lehetséges, hogy egy piros-barna foltok a levél mérete körülbelül 1 mm. Ha nem történik intézkedés, a foltok mérete megnő, és lefedi a teljes levél, amely kiszárad és meghal. A kórokozója anthraknózis - egy gomba, a spórák, amelyek telelnek át a lehullott levelek egy bokor alatt. Ezért olyan fontos, hogy tisztítsa meg a tavaszi lombok a bokrok tavasszal, és elégetjük. Kezelése, hogy gombás betegség által végzett permetezéssel fungicidek bokor.

A leginkább a betegségek, paraziták és a kártevők tavasszal feldolgozása ribizli bokrok és a talaj alattuk két százalékos megoldást Nitroíen vagy malationra. A nyár folyamán, mint a megelőző intézkedésként, akkor megszórjuk a mazsola fundazol. A rugó nem lenne felesleges eltávolítani a Bush paluyu tavalyi lomb, ami gyakran telelő lárvák a kártevők.

Ribizli kiszáradt: mi a teendő - ha az okokat nem telepített

Ribizli kiszárad, miért, mit találunk az okát és a lehetséges

Ha nem tudja meghatározni az okát szárítás ribizli, meg kell váltani a vágás. Kezdje beteg ágakat, mindig égő őket a fertőzés megelőzésére. A tudás a kor a bokor segít meghatározni az életképessége, akkor lehet, hogy a régi és az „megfiatalítani” a vágás nem fog sikerülni. Ebben az esetben az a legjobb, hogy vágják ki a bokor, és a helyén, előre fertőtlenítse a talajt, és a szükséges műtrágya a növény fiatal.

Annak érdekében, hogy a ribizli a kiszáradástól, és nem fáj, ez könnyű. Megfelelő leszállási hely bokrok, ami nem lesz pangó víz, öntözés során aszályos időszakokban, tavaszi nagytakarítás lehullott leveleket a bokrok alatt, időben permetezés a gyógyszerek és a beporzás ribizli hamu vezet az a tény, hogy a nyár végén ribizli öröm nyári lakosok és a kertészek érett rojt nagy bogyók az irigység a szomszédok.