Roddnya) - Talajvizsgálat otthon

Savasságát.

Ahhoz, hogy a magas hozamok és hatékony felhasználása udooreniya, minden kertész tudnia kell, hogy milyen típusú talaj az ő helyén. Semlegesítése savanyú talajok (lime) gyakran elengedhetetlen. Mint ismeretes, a talaj erősen savas (pH 3-4), savas (pH 4-5), enyhén savas (pH 5-6), semleges (pH = 7), lúgos (pH = 7-8), és erősen lúgos (pH = 8-9) .A legtöbb gyümölcs, zöldségek és más termények előnyös szennylazító gyengén savas, semleges (pH 5,5-7) és nekotororye (chokeberry, homoktövis, fekete ribiszke) - semleges.

Közelítése talaj reakció lehet megítélni, amelyek növekednek a gyomok, de a kerti telek folyamatos harc velük, így ez a tényező nehéz használni a gyakorlatban.

Webhelyen, hogy meghatározza a savasság a talaj, akkor az univerzális indikátor papír (TU 16-99 -1.181-71) használt vegyi laboratóriumokban meghatározására reakciókat a különböző megoldásokat. Eladják a boltokban, „kémiai reagensek.”

Ez az 60 vagy 75 szál szűrési világos narancssárga színű, keverékével átitatott a mutatókat, amelyek megkapják egy adott szín különböző pH-értékeken. A szalagok hossza 5 cm, szélessége 1 cm, eltarthatósága 5 év. Mert papírt szállított színskála tíz normál többszínű csíkos, több mint amelyek mindegyike tartalmazza a pH-értéket. A mérés pontosságát az egyetemes indikátor papír - akár egy pH egységgel.

Talajvizsgálat kell tenni a különböző helyeken és különböző mélységben. A reakció a talaj megoldást kell meghatározni a vizes extraktum. Erre a célra egy üveg vagy műanyag edény vizet önteni. Ágy talaj egy tiszta ruhával, hogy rögzítse, és vízbe mártott. A víz nem zavaros. (Az egyik a talaj térfogatára számítva veszi 4-5 rész víz.)

5 perc elteltével száraz vizsgálati papírcsíkot elmerül a talajban oldatba 2-3 másodpercre, vagy alkalmazni, hogy egy csepp ez a megoldás. Ezután a papírt eltávolítjuk, és azonnal össze megszerezte a színes a skála. Szerezd meg a talaj pH értékét megoldás.

Ha a talaj savas, meg kell, hogy a hamu vagy mész, vagy porított cement épületben. A túlzott lúgosság lehet csökkenteni hozzáadásával föld semleges vagy savas, és az összes alaposan.

Azokon a területeken, hasonló állandó talajvíz talajvizsgálati végezhetjük a helyszínen. Erre a célra, eső után egy kis jól a felülúszót vízzel kellően alsó szalagot Univerzális indikátor papír, hogy meghatározzuk a pH-t. „Reef” Használhatja a tesztpapirrat pontosabb meghatározása talaj reakció. Ez is egy szűrőpapíron hossza 8, szélessége 1 cm alkalmazzák szerte a színes sáv különböző színekben. Minden csíkot tartalmaz a szín értékét egy szűk pH-tartományban, például a 5,8; 6.2; 6,6; 7,0; 7.4.

Annak megállapításához, a pH a száraz papír „zátony” drop a talajba oldatot úgy, hogy az összes színes csíkok voltak a vízben, majd hasonlítsa össze a színskálával papíron, amelynek pH-számokkal. Azonos színező a tesztcsík egyik a szalagok és a skála jelzi a pH-értéket. Annak megállapítására, a talaj reakció elején, akkor univerzális indikátor papírt, majd finomítani a pH - papír „zátony”.

Elemzés alkalmazásával lehet végezni a sav-bázis kétszínű indikátor papírok: piros lakmusz (indikátor színe átmenetet pirosról kék), kék lakmusz (színváltozás a vörös dd | kék) és semleges lakmusz (pH = 5 - piros, több 8 - kék).

Red lakmuszpapír erős alap oldat színe kékre megváltoztatása nélkül a színe erősen savas oldattal (pH 4-6,4 - Színes átmenet).

Kék lakmuszpapírral savas és erősen savas oldat vörössé válik, anélkül, hogy a változó szín erős bázikus oldatban (pH = 5-8 - a szín átmenet). Ha megszerzi a semleges lila-ibolya színű.

Semleges lakmuszpapír egy erősen savas (pH = 5) pirosra erős bázikus (pH-értéke nagyobb, mint 8) - kék.

Ellentétben a piros és kék lakmuszpapír lakmuszpapír semleges pH-tartományban 5-8 festék nem változik.

Így a hozzávetőleges meghatározása a talaj reakció alkalmazható sav-bázis két-színes papír finomítani - univerzális „zátony” és más indikátor papírok keskeny pH-tartományban.

Mikrobiológiai elemzés - semmi sem könnyebb!

Sokan valószínűleg tudja, hogy a talaj termékenységét határozza meg nem csak az ásványi összetétele, hanem azok gumusoobrazuyuschimi élőlények átalakítani a szerves anyagok és az ásványi anyagok olyan formában, hogy a növények képesek elnyelni. Jól ismert szerepe a közös férgek át a szerves maradványok a humusz. De nem mindenki tudja, hogy velük együtt több millió élő mikroorganizmusok a talajban, amely átalakítja a szerves maradványok a humuszréteg. Láthatatlan mikroorganizmusok, baktériumok és gombák folyamatosan újrahasznosítás szerves anyag, biztosítani erőművek 57 százalékkal.Típusú mikroorganizmusokat - nagy készlet. Köztük van mezőgazdaságilag hasznos, hogy kötődnek a nitrogén, foszfor, kálium, nyomelemek, és vannak rossz Általánosságban, ezek a gombák megtámadják a növényeket. Feature támadás mikroorganizmusokból, hogy növényi betegségek nem azonnali, és néha nem látható, így a termés elvész a betakarítás után.

Minden, persze, szeretném tudni, hogy mi élőlények élnek csak az ő helyén, és nem történik meg, hogy a teljes termés hatással lesz néhány káros gomba. Mikrobiológiai vizsgálatokat laboratóriumban - ez egy hosszú és nagyon drága.

Egyszerű módszer arra, hogy a mikrobiológiai összetételét a talaj otthon.

A technika nagyon egyszerű. Felkészülés szalag tiszta ruhával vagy szűrőpapíron, vagy hulladék darab film vagy fényképészeti papír méretét 5x15sm. Ezután a csíkokat a talaj felső rétegében 3-4 helyen. Ezt az alábbiak szerint: mi meríti lapáttal függőlegesen a földbe eltávolítása nélkül, az eltolódások a réteg feküdt a lemez szilárd oldalán óvatosan eltávolítjuk lapáttal. Kissé tömörítő nyílásba. Hagyja a papír vagy szövet a talajban három hónapig. Ezután óvatosan vonjuk ki a mintát, tisztítani a talajt és a természet kolóniák mikroorganizmusok, amelyek elpusztítják a szövet, vagyis azok, akik nőtt fel a vizsgálat szövet vagy papír és szennyezi néhány növényi kórokozók, meghatározza a feltétele a talaj.

Jellemzően a patogén gombák formájában telepek fekete, szürke, lila-bíbor szín és elosztva a teljes minta felületén. Ha van egy fekete, kormos gomba kolónia stahibotrisa, ami hatással van a hagyma, fokhagyma, kukorica, szalma gabonafélék, így meg kell változtatni a forgás az oldalon. Ez a gomba formák supermikotoksin hogy igen kis dózisban egyenlő egy milliomod milligramm kilogrammonként okoz mérgezést (stahibotriotoksikoz) a lovak, szarvasmarhák és emberek. Úgy tűnik, duzzanatokat alján a fej, a repedések megjelenése az ajkak és a viszkózus nyálfolyás. Összehasonlításképpen, a toxicitása peszticidek (még a legveszélyesebb halált okozó), 5-40 mg / kg testtömeg. Nem szabad elfelejteni, hogy ez a gomba toxin nem pusztul magas hőmérsékleten, kémiai és mechanikai feldolgozása.

Ha a felszínen a papír vagy szövet alakul ki lila-bíbor kolónia tartoznak a Fusarium. Mérgező hatása az emberi mikotoxin ez a gomba ismert volt 1943-ban. Ha a kukorica alacsony hőmérsékleten tárolják, de ez a gomba a fertőzött, hatással van,, „imbolygó kenyeret.” Hatása hasonló a hatása a toxinok alkoholt. Fusarium gyökér rothadás miatt sok termesztett növények, gyümölcs- - abszcisszió és kiszárítja a levelek.

Ha a felület a szövet vagy papír kialakítja szürke kerek vagy gömbölyded telepek tartoznak a gomba Alternaria, betegséget okoz sok növény. Ez képezi egy barna folt felületén a gyümölcs, mint a redukáló értékesíthetőségét termékek.

Ha a felület szövet vagy papír, sárga, zöld vagy rózsaszín, az azt bizonyítja, a Mycobacterium és egészséges talaj.

Ha a szűrő egy vagy két kolóniák gomba hetomium szürke-zöld domború pontok (ez a termőtestek a gomba), majd a talajt, amelyeket rendszerint a nitrát-nitrogént a termék nem lesz egy nagy felhalmozódása a nitrátok. Ebben az esetben van szó, környezetbarát termékek.

Ha a gomba telepeket szétszórva a szűrő, a talaj tartalmaz sok nitrátot és az összes termék ezen a területen nagyon szennyezett és használhatatlan. Az ilyen termékeket mindig ki kell áztatni étkezés előtt legalább egy órával. Ugyanez a gomba formák spóratartókat és fedőlemezeken káposztalevél, azaz lehet meghatározásához használt, a nitrát szennyezés káposzta.

Mintegy mikrobiológiai módszerek meghatározására talaj kell műtrágya.

Annak megállapításához, a talaj kell nitrogén műtrágya szükséges, hogy a hulladék a film, rentgenoplonku vagy fotópapírra.

Tedd csíkot a talaj felső rétege három vagy négy helyszínen függőlegesen alatta a lapát erősen a falnak szorítva a talaj. Hagyja öt napon keresztül. Ezután eltávolítjuk, mártott háromszorosa egy vödör vizet. Ha egy film minden elsöpörte, és világossá vált, ezért a talajban élő mikroorganizmusok nagyon aktív. A felszínen a film egy réteg zselatint, amely fehérje. Annak bomlás mikroorganizmusok, ammónia. Amikor kölcsönhatásban más vegyületekkel a talaj rendelkezésre álló növények képződött ammónium formává nitrogén. És ha a zselatin a film teljesen elbomlott, elszíneződött film, nincs szükség a nitrogén műtrágya. Ha ez nem elszíneződött és sötét marad, szükséges, hogy a teljes adag nitrogén, körülbelül egy evőkanálnyi négyzetméterenként, ha az elszíneződés része, kell, hogy egy adag nitrogén műtrágya szerinti lebontási fok: 70-50-30 százalék.

Annak megállapítására, hogy szükség van a talaj foszfor műtrágya, meg kell tenni a lemezt, fehér pamut ronggyal vagy szűrőpapíron. Csináld ugyanúgy, mint azt fentebb leírtuk. Ne felejtsük el, hogy nyomja szorosan a szövet vagy a szűrő a talajra profilt. Hagyja az anyagot a talajba 30 napig. Ezután távolítsa el és tisztítsa meg a talajt, és látni a lebomlás foka. Ha volt öt nappal film elszíneződött, és a szövet vagy a szűrőpapír szétesnek 75-100 százalékkal, a talaj nem igényel nitrogén- vagy foszforatom műtrágyák.

Állítsa az önálló talajvizsgálat

Opció a lusta - Lustre Leaf szett lehetővé teszi, hogy gyorsan értékelje a minősége a talaj otthon.

Luster Leaf szolgáló kitek meghatározására nitrogén, foszfor és kálium, valamint, hogy értékelje a pH-t. Ahhoz, hogy ellenőrizzük a pH-szint, vezérlik a jelöléseket a tartályt, megszórjuk a talaj és fedjük le vízzel. Ezután vedd a kapszula, öntsük a tartalmát a fiolába rázza meg. Most már csak azt kell összehasonlítani a tartalmát a színskála a tartályba.

Ellenőrző nitrogén, foszfor és kálium kicsit nehezebb. Ehhez keverjük össze egy része a föld öt rész vízzel, keverjük és hagyjuk kicsapódni. Akkor hogy a pipetta és töltse fel a tartályt, felfedi kapszula, öntsük a tartalmát a fiolába, és ismét rázzuk. Hasonlítsa össze a színe a tartályban lévő folyadékot skálával. Egy sor részletes utasításokat áll rendelkezésre, a megadott e helyett egy rövid leírást az ebben a cikkben.