Sajgó lábak okok, kezelés

Sajgó lábak okok, kezelés

Milyen gyakran jön haza, és levette cipő, panaszkodnak a szoros, hogy a lába „fáj, zümmögő, és leesik!” Leggyakrabban, kellemetlen érzés és fájdalom a lábakban pontosan megnövekedett fizikai igénybevétel miatt - fáradtság, nagyon egyszerűen fogalmazva. És ez érthető is - ez a lábunkon rejlik az egész fő terhelést. És ha a súlya a személy túlzott? emberi láb még ennél is nehezebb.Azonban, sajnos, nem mindig az egyetlen oka a fáradtság, ami a fejlődését a fájdalomérzet a lábakban. Néha ezek okai sokkal komolyabb, és közvetlenül kapcsolódik a jelenléte az emberben bizonyos betegségek.

Ez körülbelül ezek a betegségek és lesz szó ebben a cikkben. Elvégre, ha valaki tudja, hogy fájdalmat okozhatnak a láb, ő képes észrevenni ezt vagy azt a problémát, és ne hagyjuk, hogy vegye folyamán, és az idő, hogy orvosi segítséget kérni egy orvos, aki tesz egy felmérést, hogy tisztázza a diagnózis és a megfelelő kezelés, hogy hozza enyhülést a beteg ember.

Az ilyen betegségek orvosok közé tartoznak:

Atherosclerosis és az artériás

Abban az esetben, ha egy személy jelen a lábikra fájdalma, valamint a gyakori görcsök, különösen gyakran előforduló, vagy ha lépcsonjáráskor vagy az éjszaka, akkor feltételezhető hogy egy személy birtokolja érelmeszesedés az erek és artériák. Sőt, még egy további jellemzője az érelmeszesedés és érrendszeri artériák tartósan hideg taposó, függetlenül az év, és a közeg hőmérséklete. Ezen túlmenően, a férfiak a lábujjak megszűnik növekedni testszőrzet, és ott lehet különböző problémákat a szexuális funkciót.

Hogy figyelmen kívül hagyja ezt a problémát egyáltalán nem lehetetlen, hiszen a nem megfelelő kezelés gyakran jár a fejlesztés kellően súlyos szövődmények, például agyvérzés. Ha a fenti tünetek a beteg kell a lehető leghamarabb orvosi segítséget kérni, egy orvos vagy érsebész. Orvos írja egy beteg a szükséges vizsgálatokat: mágneses rezonancia kontraszt angiográfia, ultrahang.

És a fenti adatok alapján az orvos a diagnózis megerősítésére, és előírják a kezelés, hogy hozza egy személy megkönnyebbülés állapotban. Különös figyelmet erre a problémára kell figyelni, hogy a dohányosok. A nikotin nagymértékben súlyosbítja a betegség következtében is kialakulhat üszkösödés. Ezért, ha a beteg dohányzik, annál inkább szüksége van a lehető leggyorsabban, hogy egy orvos, és hagyja káros szokás a dohányzás.

endarteritis

Abban az esetben, hogy egy személy jelenlétében a gyulladásos folyamat, amely érinti az artériás szövet, az orvosok beszélni ebben a betegségben, mint endarteritis. Ebben a betegségben a személy panaszkodik előfordulása rendkívül akut fájdalom, amelyek székhelye vagy a láb vagy a vádli izmait. És a fájdalom teszi magát úgy érezte, nagyon gyorsan, és nem este, mint általában történik fáradtság. Az ember ahhoz, hogy át minden 50-100 lépéseket, hogy úgy érezte, hogy a lába fájt, és még a zsibbadás a lábak a térd alatti. Ebben az esetben egy személy egy kis szünetet, hogy egy rövid megálló ideális esetben egy kicsit leülni. Azonban, sajnos, ez megkönnyíti az állam a beteg csak egy rendkívül rövid idő alatt, ami után a fájdalom jött vissza.És ebben a helyzetben, a személy kell a lehető leghamarabb, hogy kérjenek segítséget az orvos - a terapeuta vagy egy érsebész. Orvos írja elő egy beteg ember szükséges komplex kutatási - mágneses - rezonancia kontraszt angiográfia, ultrahang a vérerek és az artériák, a tanulmány a vér beteg személy szükséges, hogy erősítse meg vagy cáfolja a jelenléte a gyulladásos folyamatok emberben.

Miután minden a tanulmány eredményeit kész lesz, az orvos pontos diagnózist és felírni a legoptimálisabb kezelést, figyelembe véve minden egyes személy jellemzői és a természet a betegség és annak színpadon. Azonban ez a betegség nagyon alattomos. Ha a beteg úgy érzi, rendkívül éles és nagyon erős fájdalom a lábakban, amire szükség van a lehető leggyorsabban okoz brigád „elsősegély”. Lehet, hogy egy személy lesz szüksége a műtét, és azonnali.

Arthrosis, arthritis

Abban az esetben, séta személy úgy érzi, éles fájdalom az ízületekben, az orvos jelenlétére gyanakodnak rá az egyik két feltétel - vagy ízületi gyulladás vagy osteoarthritis. Egy személy szenved ilyen betegségben, nem csak nem tud járni sokat, de csak állj ott sokáig - kezdi panaszkodnak hogy az ízületei kezd „csavarja”, és a lába fájt. Ha jobban megnézed, akik szenvednek e betegségek az emberi láb, akkor észrevehetjük, hogy a bőr az érintett ízület duzzadt, kivörösödött. Egy másik jellemzője ezen betegségek meteozavisimost -, amikor a változó időjárás a fájdalom intenzitása nagymértékben fokozott.

Tisztázza a diagnózist kell orvos - reumatológus. Annak érdekében, hogy biztosan megállapítani, hogy egy személy arthritis vagy osteoarthritis, szükséges, hogy egy tanulmány a vér analízis, és a röntgenvizsgálat az ízületek. Ezen adatok alapján az orvos nevezi különleges bánásmódot.

thrombophlebitis

A másik ok, amiért a fájó lábak, a thrombophlebitis. A beteg éli meglehetősen erős lüktető fájdalom a vádli izmait. Ezen kívül, a beteg és a borjak is dagad a pirulás, egy panaszkodnak égő érzés a lábikra izom erek módosított - tömör és nagyon észrevehető.

A kezelést meg kell orvos által előírt - a sebész, aki specializálódott kezelésére vénás betegségek. A kezelés lehet konzervatív és műtéti, sebészeti munkát. Általános szabály, hogy minden attól függ, milyen mértékben elhanyagolják a betegséget, és milyen nagy a kockázata a vérrög szétválasztás.

csontritkulás

Nagyon valószínű, hogy egy személy fájó lábak miatt a csontritkulás. A csontritkulás alakul ki, amikor az emberi test valamilyen - bármilyen okból van egy akut hiány kalcium a szervezetben. Fájdalom esetén, ha egy személy szenved csontritkulásban, meglehetősen akut, és ezen kívül is gyakran alakulnak ki a rohamokat. Leggyakrabban ez a betegség a nőket érinti, akik már elérték a negyven éves, különösen a kék szem, szőke haj és a bőr.

A betegség miatt hatalmas mennyiségű különféle negatív hatások. Ezért a beteg embereknek kell a lehető leghamarabb, hogy kérjenek segítséget egy orvos. Az orvos választja ki az optimális kezelési rendet fog megszabadulni a betegség vagy legalábbis csökkenti megnyilvánulása a minimum.

lúdtalp

Szintén igen gyakran emberi lábak fáj, mert miután már lúdtalp. A legfontosabb jellemzője a jele annak, hogy egy személy lúdtalp, hamar úgy érzi fáradt járás közben. Mivel a betegség megjelenik fájdalom a láb és a lábak.

lúdtalp kezelésére van szükség. Az orvos megmondja, hogy a szükséges gyakorlatokat, hogy meg kell csinálni minden nap, és segítségével választhat footbeds. Továbbá, a nők lúdtalp kell adnunk a magas sarkú cipő és a túl szűk cipő.

Ha nem hagyja figyelmen kívül a fájdalmat a lábában, és azonnal orvoshoz kell fordulni, és kövesse az ő utasításai, nagyon hamar, a lábak visszatér a korábbi értelemben vett könnyedén!