Sárga foltok a leveleken a paradicsom a melegházban - paradicsom palántát betegség templitse

Szembesülve sohnuvshimi növények az üvegházban termelők meglepett, mert belülről, különleges mikroklímájú, paradicsom bokrok védve a nap, szél, fagy és más káros légköri hatások. Ez a betegség lehet megléte paradicsom által okozott vírusok, baktériumok vagy gombák.Miért sárgulnak és száraz levelek paradicsom

Minden kertész előbb-utóbb szembe kell néznie a sárguló és szárítás a levelek paradicsom. Néha a probléma könnyen kijavítható, de a legtöbb ilyen elváltozások tüneteit számos betegség vezethet veszteség a teljes termés. Sárga foltok a leveleken paradicsom üvegházban lehet létrehozni több oka lehet:

 1. Természetes sárgás. Amikor átültetést csemeték alatt bármilyen stressz, mert a gyökérzet sérült, és az élelmiszer lelassul. Ha a leszállási szabályok teljesülnek, a növény felderül egy héten.
 2. Nedvesség hiánya. Levelek sárgulnak, ha az utcán meleg időjárás, és az üvegházban több mint 35 fok meleg, a növények már nem, hogy a megfelelő mennyiségű nedvességet. A leghatékonyabb - kanyargós a nyitott szellőzőt.
 3. Táplálkozási hiányosságok. Ha bekapcsolta sárga paradicsom az üvegházban, érdemes megnézni, hogy melyik elem hiányzik belőlük. Amikor a levelek vannak csavarva, könnyebb és tette törékenyek, kis réz. növekvő pont blackens lapok sötétedni, és a gyümölcs jelenik plakk - bór-hiány. Sárga a szélek és sekély - a kalcium hiánya.
 4. Leégés. Ha egészséges növények pritenyat nem napjaiban ragyogó napsütés, az alsó levelek kezdenek válni borított sárga foltok.
 5. Betegség. A leggyakoribb ok, amiért a sárga levelek a paradicsom. Betegségek szerint osztályozzák, hogy milyen típusú kórokozó: gomba, vírus, baktérium.

Sárga foltok a leveleken a paradicsom a melegházban - paradicsom palántát betegség templitse


Okozó betegségek sárga foltok a leveleken paradicsom

A valószínűségét a betegségek paradicsom az üvegházban nagy nedvesség miatt, amelyek gyarapodását gombák, penész és a fertőzés. A gombás betegségek közé típusú paradicsom szürke rothadás, Phytophthora, Fusarium hervadás. Vírusos betegségek - ez crinkle mozaik. Rák kifejezés a paradicsom bakteriális fertőzés. A leggyakoribb betegségek okozzák sárga foltok a leveleken paradicsom, üvegházban:

 1. Burgonyavész. Amikor nyilvánul betegség kezdeti szakaszában lesz megsárgult leveleket, majd válnak barna és elsorvad idővel. métely gyakran összekeverik a lisztharmat.
 2. Cladosporium. Egy másik neve - olíva (barna) spot. Foltok jelennek meg a hátsó oldalon a lamina. Először is szenvednek az alsó, majd a felső lapot, majd kiszáradnak teljesen. Néha a tünetek látható a szárak, szár, dugványok.
 3. Fusarium Wilt. Először bokor néz ernyedt és elhervadt, a bizonylatok a vénák kezdenek ragyogást, és a szélén - sötétebbé. Levelek válnak vizenyős, a gyökerek rothadás. Gombaspórák befolyásolja paradicsom termesztését bármely szakaszában.
 4. Alternaria. Egy másik nevet - száraz folt. Alakult sárga vagy barna foltok paradicsom levelek zöld előtt. Fokozatosan, a növény elpusztul.

Sárga foltok a leveleken a paradicsom a melegházban - paradicsom palántát betegség templitse

Mi van, ha a sárguló levelek paradicsom, üvegházban

Azonosításával a betegség okát, könnyen kezdeni, hogy tegyen lépéseket, hogy megszüntesse azt. A válasz a kérdésre, hogy miért levelek pedig sárga paradicsom, először meg kell vigyázni a gyökerek szervezésével rendszeres öntözést. Azt is meg kell szabályozni a páratartalmat és a hőmérsékletet az üvegházban. Öntözés kell közvetlenül a gyökér. Következő lépések - megszabadulni a gyomok és lazítás a talajt, műtrágyázás ásványi műtrágyák. A talaj kell dúsított:

 • nátrium- és kálium-savas mangán;
 • alacsony koncentrációjú ásványi sók;
 • azt jelenti, védelme a gyökérzet (Geteroauksin, Appin).

Sárga foltok a leveleken a paradicsom a melegházban - paradicsom palántát betegség templitse

Ha a növény elhal, betegség miatt, akkor jobb, hogy távolítsa el egy darab földet, és a többi a bokrok permetezni megoldás „fitosporin” - komplex mikrobiológiai készítmények, amelyek megvédik a paradicsom minden gombás és bakteriális fertőzések. Kiváló illeszkedés és gyógyszerek, mint a „Hom”, „Bordeaux-i keverék” Kuprozan”. A védő hatását fungicidek csökkenhet csak eső.