Sárguló alsó levelek paradicsom palántákat

Fő »Paradicsom» sárguló alsó levelek paradicsom palántákat

Miért levelek sárgulnak a paradicsom palántákat?

A paradicsom válogatós növények és palánták is meglehetősen rezisztens a változó körülményekhez, és ritka öntözést a különféle betegségek. De elég gyakran kertészek szembesülnek azzal a ténnyel, hogy a levelek paradicsom palántákat sárgák. Ennek oka előforduló sok.Tehát még mindig, hogy miért levelek pedig sárga paradicsom palántákat, és mit kell tenni? Három fő oka a palánta levelek sárgulnak.

Megsérti a gyökér a táplálkozás történik, ha kárt a gyökerek és mert a kihűlés, mint az egész növény, vagy csak annak egy részét a föld alatt. És a megsértése hőmérséklet hatással van minden fázisát a növény fejlődése végéig termőtest.

Azonban, lehűlés sárga és kékes listya.Pri összes mechanikai sérülés a gyökerek (például kiültetés után egy ágyhoz vagy a talaj lazítása) csak az alsó levelek pedig sárga. Amikor a növények gyökeret eresztenek és növekednek vissza új járulékos gyökerek, levelek színét, és lő vosstanavlivaetsya.Ochen fontos ideje, hogy megértsük, miért a sárguló levelek a paradicsom, akkor lesz ideje a harcot a betegséggel.

Érdekes kérdés:

Miért megsárgul és száraz levelek paradicsom palántákat

Paradicsom - hasznos zöldség Solanaceae család, amely nagyszámú B csoport vitaminokat, C-vitamin, a cukrok, ásványi sók és szerves savak. Paradicsom növény évelő, de kertészeti használják, mint egy éves.

Termesztése paradicsom kezdődik ültetés a palántákat. És akkor szembe kell néznie egy sürgető probléma a szárítás és sárgulás listev.Vo Először paradicsom, mint a magas talajnedvesség és a levegő száraz.

Még egy rövid kiszáradása a talaj veszteséget okoz szöveti rugalmasságot és a hervadás levelek. A magas páratartalom, magas hőmérsékletnek legyen kitéve a paradicsomra is kialakulhat a betegség, amelyek közül az egyik Fusarium hervadás. Ez egy gombás betegség a paradicsom.

Az elején a növények elvesztik turgora levelek kezdődik a hervadás és után is locsolás megjelenés elhalványult. Ez azért van, mert a micélium áthatolt a gyökerek az érrendszerbe a növény és blokkolják azt.

A megbetegedett paradicsom megállítja a mozgást a tápanyagok és a víz, gátolják a növekedést a levelek pedig sárga és otmirayut.- megelőző intézkedések: feldolgozás margotsovkoy magvak, palánták fertőtlenítés dobozok, tesztelt talaj keverék, paradicsom palántákat műtrágya kálium és a foszfát műtrágyák; - Kezelés: gyógyszeres kezelés HOM - 40 gramm 10 liter vody.Vo Másodszor, sárguló és haldokló le levelek a paradicsom palántákat annak köszönhető, hogy kondenzált kirakodást, mivel egy ilyen palánta tesztek: - a tápanyagok hiánya és a nedvesség; - a napfény hiánya és árnyékos ültetési mélység; - szakaszon, ami a törékeny szárak; - csökkentett szellőztetés és hozzájárul a gombás zabolevaniy.V harmadik paradicsom palántákat törékennyé válik, levelek sárgák, és leesik a fény hiánya és a túlzott öntözés. Intézkedések: Palánta kell helyezni egy napos helyen, az ablakok nyitva - tanítani a szabadba, rendszeresen öntözzük és umerenno.V negyedik sárguló levelek és a halál a paradicsom is hozzájárulhat, hogy hiányzik a nitrogén vagy kaliya.Pri hiánya a talajban levő nitrogén, paradicsom növekvő erősen depressziós, kis levelek, szert Lime színű, sárga vagy lila árnyalatú erek mentén, majd haldokló levelek.

A szára vékony és merev. Művelet: az első jele hiányzik a nitrogén ellátás a takarmány palánták karbamid (karbamid) - 20 gramm 10 liter vody.Pri kálium-hiány csökken a fotoszintézis.

Paradicsom elnyomott, hajtások fejlesztésére gyengén, növények kanyarban, a felső kiszáradnak. A levelek die teljesen vagy részlegesen, a szélén első lap sárga. Óvintézkedések: Javasoljuk műtrágyázás kálium-szulfát, vagy a hamu - 1 tk 5 liter vizet.

Sárga paradicsom palántákat

Miért sárga paradicsom palántákat? Ez a probléma néha előfordul, mint egy kezdő kertészek, valamint a tapasztalt. Ha sárga paradicsom palántákat, a jövőben Crop csökkentett lehet az a minőség és a kolichestva.Prichiny sárguló levelek eltérő lehet.

Néha az alsó levelek sárgulnak, és leesik, és a következő levelek nőnek változtatás nélkül. A levelek lehetnek sárgák való kitettség miatt alacsony hőmérsékleten fagyasztás alatt. Ok sárguló benőtt, de jó minőségű palánták lehet hiány a föld.

Az is lehetséges, sárgulás, ha a transzplantáció alakult sűrű földlabdával, ami ahhoz vezetett, hogy az élelemhiány, a betegség és a halál a gyökerek. Ilyen palánták mindig nagyon hosszú maradt fenn. Sárgás paradicsom palántákat megfigyelt hiánya teljesítmény.

Gyakran nincs elég nitrogén és egyéb nyomelemek. Magoncokat sárgák azonnal a transzplantáció után a földbe. Ez annak köszönhető, hogy egy kisebb sérülés során a transzplantátum magát, valamint a hatását az alacsonyabb hőmérsékletek reagáltatva oldott ásványi anyagokat a talajban veschestvami.Dlya megelőzésére sárgás növények szükséges, hogy műtrágya.

A maximális koncentráció nem haladhatja meg az 1 százalékot. Magasabb koncentrációban képezhet pont égések. Erre a célra a használata kényelmes, folyékony műtrágya.

Úgy tartják, hogy biztonságosabbak. Az egyes növények esetében szükséges, hogy elegendő mennyiségű földet egy bokor kell elszámolnia a körülbelül három liter zemli.Pri helyes működését az ültetés, időszerűségét, etetés problémák a paradicsom nem.

Valld be, egy jó és tapasztalt pomidorovody, mert ha éppen kezdő, akkor is fáj a palánták - hogyan kell kérni itt kezdődik pomidroved: D.Skoree valószínűleg igen, fáj. Könyvek és tapasztalat semmi sem helyettesítheti.

Tehát a betegség a paradicsom palántákat, vagy hogy miért beteg paradicsom palántákat Elvileg paradicsom - a kultúra nagyon szívós. Tárgy néhány egyszerű szabály, hogy tényleg nem fog megölni egy bottal.

Kivéve néhány sluchaev.Itak - a leggyakoribb változat beteg palánta (a déli és napos területek - nem igaz). A levelek fokozatosan elhalványul, sárgulnak, majd kapcsolja fehér, néha kiszárad. Elszárad, és leesik a sziklevél levelek először, majd a többit.

Amikor elkezdtem nőni paradicsom, azt gondoltam, hogy öntözni őket takarékosan. Nos, támogatom a talaj kissé nedves, mint itt a szokásos szoba színek - alaptámasz minden alkalommal nem lehet durva. Víz csak akkor, ha nagyon száraz.

Ügyeljen arra, hogy ideje, hogy a víz, akkor is, ha nincs nap paradicsom podvyavshie. Kivéve, ha elhalványul a rendkívül -ez bolezni.Osobenno burjánzó ez fájó gyenge fényviszonyok között, ha nincs VHogyan kell menteni a növények, ha már beteg? A levelek színe sárgára és fehérre, kiszáradnak foltok? Az alsó levelek kezdtek leesni?

Illusztráció a téma. Úgy néz ki, és szikleveleiből paradicsom palántákat, amelyeket itatni túl sok (vagy csak a talaj túl sűrű és fojtogató a gyökereit is), és amelyhez túl kevés napfény. A legjobb kezelés - kevesebb locsolni, és tegye a nap!

Először ellenőrizze, hogy a föld nem túl sűrű, hogy a gyökerek lélegezni benne. Mindenesetre, akkor próbálja menteni a növény a következő módon. Köszöntsétek az összes tartalmát a pot-ra egy újságot. Óvatosan kaparja ki a fő gyökereit az egész földet.

Ne próbálja elszakítani a gyökerek. Attól függően, hogy a kor, hogy maradjon, vagy csak a fő mag, (a kor palánták 2-3 hét), vagy egy plusz számára - néhány másodlagos gyökerek (ha palánta idősebb).

Ellenőrizze, hogy a gyökereket bal fehér és egészséges. (Ha ők rothadt, sárga vagy fekete - ez egy másik eset). Az átültetést palánták különböző talajban kissé nedves, fény, lélegző.

Öntsünk egy gerinc, mindössze 20 milliliter vizet, ez lehet egy kis rózsaszín kálium-permanganát oldattal. Ie öntsük úgy, hogy a talaj nedves volt a helyén a pot, ahol a szár és a gyökér növények. A többi földterület hagyni enyhén nedves.

Aztán, ideális esetben, tedd a növény egy napos ablakban. Ha a gyökerek sérült súlyosan, és a növény hervadásokat a nap - pritenit, vagy átrendezni egy-két nap, hogy egy másik ablakban. De akkor biztos vagyok benne - sok a napsütés, a sok fény.

És kevés vizet. Valószínűleg a következő ilyen egyszerű ajánlások, a palánta lesz képes megmenteni. Bár sok felhajtás. A következő alkalommal, amikor a termesztés paradicsom palántákat, valószínűleg a víz kevesebb. Ez a betegség szinte nem beteg paradicsom a déli régiókban, ahol nincs gond a nap, valamint a paradicsom, ami szerencsés, és gyakran egy séta az erkélyen vagy az utcán. Természetesen, ha az időjárás lehetővé teszi. Ez a másik ok, a mi éghajlati északnyugati kell vetni később paradicsom palántákat.

Lásd még:

1 Miért egy paradicsom palántát sárgák: okoz ^

Számos fő oka hirtelen elkezd megsárgul paradicsom palántákat. Ha kapsz egy fogantyú minden helyzetben, megtudja, miért érdemes megbirkózni a problémával sokkal könnyebb lesz.

  • Ha a növények kezdenek megsárgul aljáról a lapot, és egyúttal azt tapasztalhatja, élénkvörös csíkok, a probléma, hogy nem a nitrogén - a legfontosabb eleme a paradicsomra. Ebben az esetben, akkor is észlelni nagyon kis levelek. Be kell használni műtrágyázás, ami gyorsan rögzíteni situatsiyu.Ede egyik leggyakoribb oka - a növények nem rendelkeznek elegendő kálium. Ott is nem nélkülözheti udobreniy.V ha a levelek még mindig összegömbölyödve és fedett pettyes, akkor a probléma hiánya cink. Palántákat udobryat.Kogda sárgulnak a leveleken alakul fehér foltok, a probléma az, hogy a növény egyszerűen nincs elegendő vas. Ha úgy dönt, a megfelelő műtrágya, akkor a probléma megoldódik mindössze egy nap vagy dva.K sárguló okoz az alultápláltság gyökereit. Valószínűleg ez annak köszönhető, hogy gyökér kár leszállás közben vagy szabálytalan változása miatt a hőmérséklet. Ha az ügy a gyökerek, ne aggódj - paradicsom képes megbirkózni ezzel a problémával idővel. A legfontosabb dolog -, hogy megpróbálja nehezebb, hogy ne sértse a kiváltó oka az, hogy nincs sistemu.Prostoy talaj a tartályban. Ha ez megtörténik, akkor óvatosan átültetni a paradicsomot térfogatban gorshok.Problemy a fényerő is okozhat sárgaságot palántákat. A legjobb, hogy meghosszabbítja a napfény növények alkalmazásával villanykörte legalább napi 6 óra.

2 Hogyan, hogy megakadályozzák sárgás paradicsom palántákat? ^

Az első dolog, amit meg kell tenni, hogy megakadályozzák sárguló a levelek - a feltételek megteremtése szükséges a növekedéshez és fejlődéshez csemeték. Szóval, itt fontos, hogy válassza ki a megfelelő talaj, hogy fenntartsák a megfelelő szintű világítás és a páratartalom.

Ne felejtsük el, a rendszeres öntözés és a termékenyítő nitrogénnel, vasat és cinket. Ügyeljen arra, hogy a választás a tartály ültetésre a csomagolást úgy kell megfelelő méretű és leeresztő lyuk összegyűjtéséhez víz - ha a folyadék nem stagnál .Ha ha a talaj mindig nedves, a gyökerek a növények egyszerűen elkezd rothadni.

A legfontosabb -, hogy a kívánt hőmérsékletet megtartsuk. A legkedvezőbb bánásmód - körülbelül 25 fok. Is szem előtt tartani, hogy a paradicsom magokat, mint a nedvesség. Ez teszi gondozó paradicsom vékony ahhoz folyamatot.

Ügyeljen arra, hogy a talaj ne száradjon ki, de nem volt sok nedvesíteni.

3 termékenyítő és növényi keményedés - a garancia az egészség palánta *

Megfelelő trágyázása paradicsom palántákat, hogy elkerüljék sárgás és egyéb problémákat, hogy a halálhoz is vezethetnek, és a betegség a paradicsom. Az első alkalommal a növények táplált kelés után - csak 7-10 nap. Legközelebb - két héttel később.

Különleges takarmányozási eszközöket lehet használni a paradicsom palántákat vagy pedig keverékké egymástól függetlenül: hogy 10 l víz, benne oldott 35 g szuperfoszfát és 5 g mocheviny.Zaprescheno használjon semmilyen típusú száraz csávázására, akinek a földre. Ez ahhoz vezethet, hogy éget a növények gyökereit, és így mindig szükség van a föld smachivat.Problemy a sárgulás okozta oxigénhiány és a gyökérzet: ennek eredményeként a locsolás és a termékenyítő körüli talajt a növény gyökereit lezárjuk, és a felszínen van egy vékony kéreg, amely megakadályozza bejegyzés oxigént.

Ennek elkerülése érdekében ügyeljen arra, hogy óvatosan laza föld felszínén - ez jobb, hogy egy bottal felvenni, hogy ne sértse meg korni.Vazhno oltja növények. Körülbelül 20-25 nap kiültetés előtt a palántákat kezdeni edzés, hozzászoktatni a növény közvetlen napsugárzásnak.

Tudod, hogy egy konténer paradicsom az erkélyen vagy látszanak. Ugyanakkor kezdenek indulat a paradicsom fokozatosan kell: az első, tegye palánták egy pár órát, majd növelje az időt, a lényeg az éjszakai megtisztítása a növény egy meleg helyre.

Csak egy pár nap, akkor tegye a palánták egy teljes nappal és éjjel. Most már tudom, miért a paradicsom palántákat megsárgul, és ezért képes lesz gyorsan megoldani a problémát, ha ez bekövetkezik.

Paradicsom nem tudható, hogy a nagyon válogatós, és figyelmet igényelnek a növények, ezért sok kertészek, a palánták paradicsom nőtt az év során. Nem mindenki rendelkezik a szükséges létesítmények és üvegházak, de ebben az esetben a ruha, és a szokásos üvegezett erkély vagy egy ablakpárkányra a napos oldalon, ahol leadhatja dobozok földön.

Vetőmag, gondoskodás a fiatal hajtások jelennek meg, öntet műtrágya, swordplay - ez nem minden aggodalom, hogy „leesik” hétvégi házak. Nos, ha a növény köszönöm a jó termés, de mi a teendő abban az esetben az a betegség tünetei? Sok kertészek nem értik, miért a sárguló levelek a palánták paradicsom, mert mindent elkövetnek a szabályok szerint, a jó növények egészséges.

És aztán, minden látható ok nélkül a megjelenésük romlik. Meg kell jegyezni, hogy ez elég gyakori jelenség, és annak okait is sok. Tehát még mindig, hogy miért levelek pedig sárga paradicsom palántákat, és mit kell tenni?

Az első az, hogy ellenőrizze a nedvességet a föld erősen átitatott talaj negatívan befolyásolja a fejlesztési rasteniy.Esli megváltoztatja a színét levéllemez, nem erek, ezért a sárguló levelek a palánták paradicsom, nyilvánvaló -, hogy nem elég a nitrogén, így meg kell, hogy tartsa a műtrágya. Ha az alsó levelek elhalnak, akkor főleg ne aggódj.

Néha palántákat egy bankban nőnek mélyen, és annak kiváltó rendszer egy folyamatos gubanc. Megnyugszik a transzplantáció után sokkal nehezebb, ezért addig, amíg a növény úgy van kialakítva, a levelek zheltet.Ne kellene szem elől téveszteni a minőségi vetőmag.

Ha kezdetben fertőzött a gomba, akkor valószínűleg ebben rejlik a válasz a kérdésre, hogy miért a levelek sárgulnak a paradicsom palántákat. A fertőzött lehet föld, eszközöket, amelyek a feldolgozás során.

A gombák veszélyesek, mert rövid idő alatt képes elpusztítani egy hatalmas növények száma, ezért szükséges, hogy kövesse a legújabb, és távolítsa el a beteg paradicsomot egy időben. Ha a saját mag, akkor kell áztatni a kálium-permanganát oldattal gyenge és többször leöblítjük tiszta vode.V bizonyos esetekben a betegség kezdetben hatással van a gyökerek, majd belép a szár, megzavarja az érrendszer.

A növény legyengül, mert nem kaptak vizet és a tápanyagokat. Itt a válasz arra a kérdésre, hogy miért a levelek sárgulnak a paradicsom palántákat.

Ilyen probléma lehet és kell harcolni, a legfontosabb dolog - azonosítani a betegség korai stadiyah.Rassadnye ládákat kell fertőtleníteni a gombák eltűntek. Jobb, hogy a földet az erdőben, vagy rét, kívánatos, hogy készítsen új föld minden évben az üvegházakban.

Minden érintett bokrok kell gyűjteni őket nem volt része, és elpusztítja a külső kertben, vagy veteményeskert, mert a gomba jól tolerálja a szél. Nagyon fontos időben megérteni, hogy miért a sárguló levelek a paradicsom, akkor van ideje a harcot a betegséggel.

Virágágyás jobb, hogy készítsen egy új helyre, ahol nincs fertőzés. A talaj kell ásni ültetés előtt, és adjunk hozzá durva homok. Ezek az egyszerű tippek segítenek megtartani a paradicsomot, és gyűjtsük össze a jó termés.

Lásd még: