Sarkantyúvirág palánták otthon tippeket növekvő


Sarkantyúvirág - egy nagyon vonzó növény nagy levelei és kerek alakú fényes nagy virágok. A virágok finom illata, és sok színes árnyalatok. Vannak más nevet - kapucinus. Sarkantyúvirág használják díszítésére virágágyások, erkélyek, párkányok, függőleges rácsok és akasztós kosarak. Ez a szülőhelye of America (Dél-és Közép). A természetben megtalálható dombos vagy sziklás terepen, valamint az alföldön és erdei aljnövényzet. Kapucinus képviselt kertészet számos faj és fajta. Attól függően, ahol a növények lesz leszállás kiválasztott ampelnye, cserje vagy liannye faj. Ez a virág használják a kulináris művészetek, és gyógyászati ​​célokra.A főbb előnyei a dísznövény akkor ez egy hosszú és dús virágzás, és tűrőképesség. Ezek a funkciók tették sarkantyúvirág nagyon népszerű a kertészek körében.

Vannak egynyári és évelő fajták nasturtiums. nőnek, és azok, míg másokat a saját hazájában. A mi éghajlati, hideg tél ültetés ez a virág a nyílt terepen ez csak akkor lehetséges, mint egynyári.

Sarkantyúvirág palánták otthon tippeket növekvő

Hogyan növekszik a sarkantyúvirág az országban vagy otthon?

Szaporított növények három módja van:

 • közvetlenül a magvakat;
 • palántákat;
 • dugványok.

A magoncok szaporított ritka fajok, ahol a magokat nehéz beszerezni a kereskedelemben. Ugyanezt a módszert használják tenyésztésre új fajták.

Vetés nasturtiums lehet közvetlenül a földbe, ez megtörtént a magokat. Ez az eljárás előnyös Sok kertész, mert elég egyszerű.

Bizonyos esetekben tanácsos, hogy növekszik a csemete először otthon, majd átültetett be egy váza, vagy virágágyás faház. Általában ez azért van szükség, hogy siettesse a virágzás kezdetekor.

Nézzük laknak palánta módszer kapucinus tenyésztés.

Sarkantyúvirág palánták otthon tippeket növekvő

Hogyan kell elkészíteni a magokat?

Mielőtt lesz partra palánták jövőben, akkor el kell végezni különleges bánásmódot sarkantyúvirág magvak.

 • Már a kezdet kezdetén meg kell rendezni a magokat és kiválasztja a legjobbat. Kicsi, fejletlen és hibák azonnal el kell távolítani.
 • A második lépés - fertőtlenítő. Ahhoz, hogy ezt a borsó magot helyeztünk erős kálium-permanganát oldattal rövid ideig (15 perc). Lehetőség van erre a célra, hogy a forró víz (50 Celsius fok).
 • Ezután borsó csomagolva cheesecloth és vízbe tesszük egy napra. Ha a magok készek az ültetésre, lehet áztatni hosszabb ideig. Például amíg amíg vannak kis rostochku.

Mindezek az intézkedések segítenek enyhíteni a vastag bőr a magok és feltételeinek megteremtése a gyors csírázást.

Sarkantyúvirág palánták otthon tippeket növekvő

Magok ültetése palántákhoz

Elkészített magokat ültetünk külön-külön tartályokban, amelynek átmérője 10 cm. Egy használható csésze vagy edények tőzegből, amelyet el kell távolítani az alján.Konténerek úgy választjuk meg, hogy ettől kezdve kényelmes transzplantáció a növényeket a földbe kezelési módszer a darab földet. Roots sarkantyúvirág gyenge és sérülékeny, emiatt a növény nem tűri az átültetést. Palánta többszörözés módja nem túl kényelmes a kezdőknek jobb, ha nem használja azt.

Fajták Ajánlott termesztésre a lakásban, ha cserépbe ültetett a talaj, és ott folyamatosan növekszik.

Sarkantyúvirág palánták otthon tippeket növekvő

Választott a talaj

A talajban, ahol a magok elültetése megvásárolhatók kész a boltban fogják elvégezni (speciális készítmény palánták virág). Egy másik lehetőség -, hogy készítsen saját kezét. Például, tőzeget kombinált homok és talaj lapot.

Jó a jövő bio-palánták, tőzeg tabletta. Mi ez?

 • Bio bin - préselik pellet gilisztahumusz. Ez tartalmazza az optimális összetétele tápanyagok szerves eredetű, kémiai mellett. Gilisztahumusz létre földigiliszták, újrahasznosítás trágya. Magok elültetése lehetséges Egy ilyen tartályba. Miután magról csíráztatás, ez kerül a földbe. Van egy speciális shell biokonténer eltörik, és a talajban a növények számára kedvező környezetet teremt a további növekedéshez.
 • Tőzeg tabletta - Termék lekerekített formája préselt felső réteg a tőzeg. Ez biztosítja a tápanyag keverék a növények számára, hanem azért, mert a különleges pórusok gyökerek többet kapnak levegőt. Transplant palánták tabletta kényelmesen. Az egész tablettát helyezünk a talajban, és az anyag létrehozásához használt teste feloldódik. Megtermékenyíteni a növények ültetett már rég nem kell.

Ültetés kell tenni az alábbiak szerint: a föld (vagy a végső szubsztrát formájában pelletek vagy granulátumok) benyomódások a 2-3 cm minden lyuk van elhelyezve 2-3 borsó ..

Sarkantyúvirág palánták otthon tippeket növekvő

Mi feltételeinek megteremtése a növekedés

Egy szobában, ahol beoltott csírázó magokat tartjuk kényelmes hőmérsékletet (valamivel több, mint 20 ° C).

Amikor két hét át, a hőmérsékletet csökkenteni kell néhány fokkal. Ekkor a palánták már most meg kellene nőni.

Egy fontos feltétel -, hogy elegendő világítás. A fény hiánya megteremti az előfeltételeket a fejlődés egy gyenge és beteges palánták. Meg kell hosszabbítani és virágzik rosszul.

A nyílt terepen palántákat ültetnek kész a nyár elején; Ezen a ponton csírák legalább 7 cm. Sarkantyúvirág fél a hideg, elfogadhatatlan, hogy elvesse a növény, ha a talaj éjjel még fagyok.

Transzplantációs palánták készen tippek

Sarkantyúvirág palánták otthon tippeket növekvő

Hogyan törődik palánták?

Care nasturtium egyszerű, de azt nem lehet figyelmen kívül hagyni. a gondozási követelmények csírázó magok és palánták ültetnek ugyanaz.

 1. Kötelező elégséges és időben történő öntözés. Különösen növekedése során ellenőrzés palántákat. Amikor nasturtium virágoznak, locsolás kell minimális. Spray a levelek és virágok tilos, ők inkább a levegőn megszáradni.
 2. Grown palántákat kell elvékonyodott, így csak a nagy és erős.
 3. Ne felejtsük el, hogy gyom és lazítsuk meg a (óvatosan gyökérzete nem sérül meg).
 4. Termékenyít havonta egyszer van szükség. Kerüljük túlzott nitrogén- alkalmazás, de hamuzsír és foszfát kell előnyben részesíteni.
 5. Ha a palánták termesztett belép a virágzási szakaszban, szükséges eltávolítani az elhalt virágokat, hogy megjelent a helyüket újak. Szárított gallyak és levelek vágják speciális ollóval vagy késsel.
 6. Érinti a kártevők növényi kell permetezni egy speciális anyag kerti kártevők.

Sarkantyúvirág palánták otthon tippeket növekvő

Hosszú színes virágokat, fényes zöld levelek, a különböző fajok és fajták, az egyszerűség - minden kapucinus. Válasszon egy fajta, amely tetszik, díszíteni a házat, erkély, ház. Betartását az egyszerű, de fontos szabályt sarkantyúvirág hígításban (például a vetés és gondozás) az erő minden.

Ha azt szeretné, hogy gyorsítsák fel a virágzás pórusok előre növényeket termeszteni otthon későbbi átültetés őket a nyílt terepen. A modern bio urnák palánták nagyban megkönnyíti ezt a feladatot, különösen a kezdők virágkötő.

A szervezetben élő paraziták?

A tünetek megjelenése paraziták a szervezetben lehet:

 • csökkenti az immunvédelem
 • álmosság
 • gyakori fáradtság
 • depresszió
 • fejfájás, valamint a fájdalmak és görcsök a belső szervekben