Sedum kiemelkedő osztály jellemzőit, alkalmazási

Sedum kiemelkedő osztály jellemzőit, alkalmazási

Ez a virág is nevezik pályázaton szedum csodálatos. Ha ültetett, ez a növény egyedül, anélkül, hogy más fajok, nehéz elérni a hatását a fényerő és élénkségét a táj. De az ágy, mixborders vagy homokkő területen kiemelkedő kövirózsa és más hasonló pozsgás nemcsak kellemes a szemnek, hanem megszabadítjuk a túlzott aggodalom az ellátást a telepítések.Stonecrop látható a szempontból Botanikai

Kétféle változatban a név eredete a Sedum. A latin ige sedere (SIT) - elhagyja kövirózsa üljön közel menekülni, mivel nincs levélnyél. Ezen túlmenően, a növény, így finoman üljön a felületen alkotnak folyamatos szőnyeg, egyedülálló a maga érzékenység. Egy másik változata a latin név eredete is. Sedo szó fordítása „alábbhagy.” Ezt a feltételezést kapcsolódik az a tény, hogy bizonyos típusú kövirózsa már régóta használják, mint egy olyan nyugtató fájdalom szindrómák.

Sedum tartozik a legnagyobb nemzetség Crassulaceae. Ez a zamatos, híres robosztus és képes túlélni, még a hegyek és nagyon száraz területeken.

Virágzás szedum kiemelkedő, leggyakrabban a kertekben, luxus minőségű virágzat, amelynek átmérője 15 cm jellegű lila, lila és rózsaszín koronás sapkák magas hajtásokat elérve fél méter .; kert szedum fajok nőnek fel, hogy 80 cm. A sűrű ültetés puhasága és a szépség színek emlékeztető gyönyörű festmények.

Vonzza a figyelmet a nem csak a virágokat, de a levelei maguk a növények. Ezek lédús, húsos, sűrűn kiterjed a szára, így a színüket - zöldről sötét bordó színű, szürkés árnyalatú.

De kora ősszel veszi a legélénkebb szín és még díszíteni a kertek között pusztuló növények. Sedum kiemelkedő nem fél még a kis fagy, úgy szerette a kertészek, díszíteni részletekben hosszú távon.

A leggyakoribb fajták szedum kiemelkedő

Sedum kiemelkedő osztály jellemzőit, alkalmazási

Hosszú ideig a kertekben termesztett fajták prominens kövirózsa, ismert, hogy képes fenntartani a hosszú távú dekoratív:

Hogyan kell helyesen gondozása stonecrop

Sedum feltűnő, mint minden pozsgás, nagyon igénytelen növény. De világítás játszik dekoratív szerepet. A napfény hiánya, a fényerő, a szín elvész, virág szára nem jelenik meg. Árnyékolás elfogadható, de nem az intenzitást. Bár fajok, mint a Sedum hamis, nagyon elégedett hiányában a napfény, fűtés közvetlenül.

A legjobb megoldás a fő talajtípusok Sedum homok, kis komposztálják. Humusz vezetünk nagyon takarékosan. A műtrágyák nem szükséges.Koronák listáját növény igénytelen követelmények - egy ritka öntözés. Sedum csodálatos - nagyon szárazságtűrő. Öntözés csak akkor van szükség, nagyon fiatal növények vagy a hosszú hiányában esők.

Stonecrops nőnek fel, hogy néhány évvel nélkül transzplantáció, de néhány évente, hogy fenntartsák a sima szőnyeg szükséges perecherenkovyvat. Telepítések instabil fajták fagy „megfiatalodott”, ha friss hordozó és eltávolítása a régi hajtások. Tavaszi szőnyegek talpra segítség nélkül a saját vetés.

Ahogy szaporodik stonecrop

Sedum kiemelkedő osztály jellemzőit, alkalmazási

Nem munkaerő legkiemelkedőbb nemesítési eljárással kövirózsa van dugványok. A talaj elő ültetésre minden gond nélkül, még a legapróbb gyökere metszés hajtások. Készítsünk hajtások számára leszállás előtt a hideg időjárás. Darab szárak virággal vannak vágva, és tároljuk meleg helyen nedvesség kizárása. Körülbelül 40-45 nap a axils a levelek, amelyeket már szárítva, vékony gyökerek kezdenek megjelenni az új hajtások.

Később, amikor a kis növényeket fejleszt legfeljebb 5 cm, akkor finoman kitörni gyökeret a dobozok megfelelő talaj. Szobahőmérsékleten kevés öntözést és a megfelelő világítás segít dugványok jól növekednek ideje ültetés egy állandó helyet a tavasszal.

Alkalmazások kerttervezés

A kertek díszített sok különböző növények. Nagyon sokan igényelnek állandó figyelmet, a pénzügyi (műtrágya, például) és a fizikai költségeket. Ezért fényes virágok szerény különösen nagyra értékelik kertészek törekszik, hogy a webhely és a szép és ápolt, és nem igényel túlzott erőfeszítést.

Stonecrop megfelel a vágyak szerelmeseinek táj és díszítő művészet. A legfontosabb dolog - ez még mindig jó virágágyások járdaszegélyek és sziklás kertek. Ez lehet veszteségmentes a kertben vonzó belépni és a vidéki valóságot, és a táj az elővárosi kúriák:

  • Sziklakertek. Most nagyon népszerű módon díszíteni akár a legkisebb kertben. A hasonlóság köves vagy fából készült hajók szépen ültetett és alulméretezett és magas minőségű stonecrops. A legjobb az egészben, hogy ez a szépség lehet mozgatni körül az oldalon, és ha a növényeket képességét, hogy egy mobil.
  • Curb. Tall fajták Sedum nézel határok határoló helyspecifikus funkcionális terület. A kombinált növények virágok, különböző színű, kövirózsa indokolja egyik nevek - „csodálatos”.
  • Virágágyásba. A tervezés virágágyások használják talajtakaró, és igen változatos sedum. Nagyon nagyra kitartást a városi környezetben - szennyezett atmoszférában növények nem félnek.
  • Sziklakertek. Kövirózsa, a természet hozzászoktak a sziklás és száraz talaj, nagyon organikus megjelenés minden kertek, amivel együtt jár a kövek jelenlétét. Ő fogja díszíteni és alpesi hegyre, a hegy lejtőjén, és egy lapos része. Stones csak fokozza a szépségét különleges növények.

A növények gyógyászati

Sedum kiemelkedő osztály jellemzőit, alkalmazási

A hagyományos orvoslás kínál különböző típusú kövirózsa kezelésére számos betegség. A szezonban a gyűjtemény gyógynövények, fontos, hogy ne tévesszük össze az azonos faj, mivel mindegyik fajtának a célját. Köztük is vannak mérgező - Sedum.

Sedum kiemelkedő használják a népi gyakorlat a kenőcsök, borogatás és infúziót. Ezek az eszközök segítenek megbirkózni az ilyen széles körben elterjedt betegségek, mint iszkémia, epilepszia meghibásodása a tápcsatornában. Jó hatással, és ez is a kezelés trofikus fekélyek, égések, csonttörések.

Minden stonecrops van összetételükben anyagok, amelyek segítenek enyhíteni a fájdalmat. megállítani a vérzést, csökkenti a vérnyomást, nyugodt a idegrendszer, mérgek. Ne feledd, hogy a ellenjavallatok rosszindulatú daganatok és gyomorhurut.