Staphylococcus aureus Tünetek, kezelés, fotók

Staphylococcus aureus Tünetek, kezelés, fotók
Staphylococcus aureus - egy nagyon gyakori és nagyon veszélyes opportunista baktérium, amely hatással lehet bárki kortól és nemtől. Ezek a mikroorganizmusok a közös területeken, ahol van egy csomó ember.A fertőzés forrását megfertőződik egy felnőtt vagy gyermek. Az aktivált kórokozók által azoktól, akik már egy meredek csökkenése immunitást vagy rosszabbodnak.

Az egyik legnehezebb típusú staphylococcus tartják arany. Ez lesz az oka a különböző betegségek a torokban. És ha ez túl aktív reprodukciója egy személy kaphat akár gennyes mandulagyulladás.

Annak ellenére, hogy a mikroorganizmus maga eléggé tanult, hívta őket a staphylococcus fertőzés továbbra szempontjából a kezelés egyik legsúlyosabb betegség. Ez érdekes tény annak köszönhető, hogy a nagy változékonysága Staphylococcus és az a képessége, hogy gyorsan rezisztenciát fejlesztenek ki a különböző antibiotikumokkal (különösen dózisban nem tartása a beteg által, kapó multiplicitással gyógyszerek és időtartama a természetesen).

Staphylococcus aureus: mi ez?

Staphylococcus aureus baktérium, megjelenésében hasonlít egy labdát. A betegség nagyon gyakori. Szerint 20% -át a világ népességének már közvetlen hordozói Staphylococcus.

Ő mutatnak mindenhol: a bőr, az orr, a bél, a torok és még a nemi szervek. Ez előfordulása is befolyásolja számos betegség, amely kíséri és baktériumok okozzák.

A főbb okok hozzájáruljon a staphylococcus fertőzés különítjük:

 1. A krónikus betegségek;
 2. Immunszuppresszió miatt a stressz, beriberi, antibiotikumok, a helytelen táplálkozás és a fogadó immunitás nyomasztó szerek;
 3. Kölcsönhatás potenciális hordozó fertőzés (például angina, amely által továbbított levegőben lebegő cseppek.);
 4. Amennyiben nem tesz eleget egészségügyi normák létező szervezet vágások, horzsolások, nyílt sebek. Aureus sebfertőzés vezethet a gennyesedés és végeredményben az fertőzés vérrel;
 5. Evés mosatlan gyümölcs, zöldség és más szennyezett élelmiszerek baktérium.

Gyakran a fertőzés Staphylococcus aureus és befolyásolja a gyermekek. kockázati tényezők ebben az esetben:

 1. A kórosan halad a terhesség;
 2. Hosszú ideig vízmentes vonalak;
 3. A preeklampszia a terhesség alatt;
 4. Csecsemő alultápláltság;
 5. A születés egy koraszülött baba;
 6. Ennek elmulasztása a gyermek személyes higiénia.

A legnagyobb probléma kezelése során staphylococcus - az, hogy ő egy csodálatos vitalitását. Ezt a mikroorganizmus nem képes befolyásolni sem hideg, sem közvetlen napfénynek, sem a nedvesség hiánya. Még jóformán szárított aStaphylococcus megtartja tulajdonságait.

Hogyan Staphylococcus aureus

A legtöbb esetben a fertőzés fordul elő az egészségügyi intézményekben. Staphylococcus aureus kerül továbbításra a levegőben lebegő cseppek és a táplálék útján (fertőzött hús, tojás, tejtermékek, sütemény, sütemény krémmel), vagy a háztartási tárgyakat.

Fertőzés behatolnak a test a gyermek, mint microtraumas a bőrön keresztül vagy a nyálkahártyát a légzőrendszert. Legmagasabb a fertőzés veszélye is koraszülött csecsemők és gyermekek legyengült immunrendszerű. Szülés során, sebeken keresztül vagy karcolás, valamint az anyatejjel egy anya képes megfertőzni a gyermeket. Ha a baktériumok került az anya teste át a repedések a mellbimbót, ez ahhoz vezethet, hogy a gennyes mastitis neki.

Staphylococcus aureus gyermekeknél és újszülötteknél

Az egyik által termelt toxinok Staphylococcus aureus - eksfoliatin hajlamos erősen ütni csecsemők. Kiválasztódik a méreg behatol a pórusokat, a bőr és a provokálja hólyagok kifelé hasonlítanak a égések, és emiatt, kapott elnevezése a szindróma „leforrázott baba.”

Ez a betegség ritkán jut újszülöttek azok 6 hónapig védi a mentelmi kapott anyatejet, baby párhuzamosan a kapcsolatot a baktériumok előállított további immunrendszert, amely továbbra is, hogy megvédje őt. Betegségek megelőzése gyermekgondozási kell venni annak a higiénia és a táplálkozás.

A veszélyesebb baktérium?

A gyengülő szervezet védekező fertőzés felébred, és okoz a különböző betegségek, a vér vagy szepszis fertőzés. Patogenitású Staphylococcus aureus társul három tényező.

 1. Először is, a mikroba nagyon ellenálló a fertőtlenítő és a környezeti tényezők (ellenálljon 10 percig forralva, szárítási, fagyasztási, etil-alkohol, a hidrogén-peroxid, kivéve a „zöldtakarmány”).
 2. Másodszor, a Staphylococcus aureus penicillinase enzimeket és ligázt, így védve szinte minden antibiotikum penicillin és segít olvad a bőrt, beleértve a verejtékmirigyek, és mélyen behatolnak a szervezetbe.
 3. És harmadszor, a mikroba termel endotoxin, ami mind a ételmérgezés és szindrómája mérgezés egy szervezet, míg a fejlődés a fertőző és toxikus sokk.

És, persze, meg kell jegyezni, hogy nincs immunitás a betegség, így egy felnőtt vagy gyermek, akiknek sikerült gyógyítani a Staphylococcus aureus, lehet fertőzött újra.

Tünetek Staphylococcus aureus

Staphylococcus aureus Tünetek, kezelés, fotók


A gyermekek és felnőttek staphylococcus ami a különböző elváltozások - tályogok, szőrtüszőgyulladás, gidradenity, dermatitis. carbuncles, ekcéma. csonthártyagyulladás, bűnöző, osteomyelitis, szemhéjgyulladás, szőrtüszőgyulladás, kelések, gennyes, tüdőgyulladás. meningitis, peritonitis, epehólyag-gyulladás, vakbélgyulladás.

Tekintsük a leggyakoribb betegség okozhat Staphylococcus aureus.

 1. Tápcsatornában. Néhány órán belül a vevő élelmiszer, amelyet szennyezett staphylococcus, kezd fejlődése az élelmiszer mérgező. Úgy kezdődik, ismételt hányás, hányinger és szájszárazság. Aggódik hasmenés és hasi fájdalom.
 2. Bőrbetegségek. Attól függően, hogy az elváltozás staphylococcus, bőrbetegségek szét cellulitis vagy tályog, kelések vagy carbuncles. Jellemző egy forraljuk bőrpír, keményedés és nyomásérzékenység a bőr, kelés - egy sokkal súlyosabb betegség, ahol többszörös hajhagymákat. Ez kísérheti láz, gyengeség, erőtlenség.
 3. Tüdőgyulladás. a leggyakoribb a gyermekek, különösen a kisvállalkozásoknak, szintén diagnosztizálták az emberek gyengült; azzal jellemezve, egy rövid kezdeti időszaka láz gyors fejlődése légzési elégtelenség fejezhető obstruktív tüneteket.
 4. Nyálkahártya. kórokozó gyakran megtalálható az orrgarat és a torokban. Ha fertőzés alakul ki, a gyulladásos folyamatok figyelhetők meg a fül, az orr, a torok. A súlyos formái középfülgyulladás merülnek fel. arcüreggyulladás. Nem mindig foltos titkos jön a felszínre. Sajnos, nehéz diagnosztizálni.
 5. Bakteriális szívbelhártya-gyulladás egyik szövődmények staphylococcus bacteremia. Leggyakrabban alakul ki, és a személyek legyengült immunrendszerű, valamint a kábítószer-függők.
 6. Sztafilokokkusz leforrázott bőr szindróma vagy szindróma „leforrázott bőr” - egy másik megnyilvánulása a staphylococcus fertőzés fordult elő, elsősorban a csecsemők és a kisgyermekek. Ő megnyilvánulása a betegség hasonlíthat skarlát (mint egy kiütés), vagy orbánc (tűzhely vörös gyulladt bőr sima határok), talált streptococcus fertőzések.
 7. A toxikus sokk a legsúlyosabb betegség okozza a Staphylococcus aureus. Ez hirtelen kezdődik, és folyik emelt hőmérsékleten, szédülés és fejfájás, alacsony vérnyomás, szívverés és a hányás. Az egész test, vagy egyes helyeken kiütés formájában foltok. Egy héttel később, van peeling a bőr.

Mint látható, attól függően, hogy az érintett területen tünetei Staphylococcus aureus gyermekek és felnőttek egy alapvető különbség. Ezek közvetlenül kapcsolódnak a helyére baktériumok jutnak a szervezetbe, a beteg immunológiai állapotától és az agresszivitás a kórokozó. Megfelelő kezelésére Staphylococcus aureus függ az adott helyen a fertőzés zavar.

Hogyan lehet megelőzni a fertőzést

Ragaszkodjon bizonyos megelőző intézkedéseket, hogy elkerüljék a fertőzés.

 1. Figyeljük meg a higiéniai szabályok, mossa meg a kezét is;
 2. Ne érintse, ne fésülje sebek, bőrkiütés;
 3. Ne használjon más emberek higiéniai termékek: borotvák, fésűk, törölköző, stb.;
 4. Kövesse a szabályokat a termikus feldolgozása és tárolása az élelmiszerek.

Érdemes megjegyezni, hogy a súlyos formái staphylococcus fertőzés ritka, és általában a gyermekek egészségi problémával, veleszületett betegségek, fejlődési rendellenességek.

Kezelése Staphylococcus aureus felnőtteknél

Aureus - szokatlanul szívós baktérium. Ahogy a mondás tartja, a víz nem süllyed a tűz nem éget. Rendkívül ellenálló a környezeti tényezők. Nem mindig halnak meg különböző fertőtlenítő módszerek: forró, kvartsevanie használata fertőtlenítő, fertőtlenítés, autoklávban. Ez bonyolítja a kezelés Staphylococcus aureus. Nehéz megtalálni az antibiotikumok, amelyek hatással aureus. Immunitás a baktériumok nem termelt, az állapot kiújulhat.

Staphylococcus aureus gyógyítja, hanem annak a ténynek köszönhető, hogy a mikroorganizmus képes fejleszteni az antibiotikumokkal szembeni rezisztencia, a kezelési eljárás gyakran bonyolult. A kurzus a felírt antibiotikumok vizelési teljesen, mintha a beteg nem fejezte be a pályát, akkor meg ne haljanak mind Staphylococcus aureus (a belekben vagy más szerv), és később ő lesz ellenálló a kábítószert.

A eredménytelensége vagy lehetetlensége antibiotikum terápiával rendelt staphylococcus bakteriofág, amely lényegében, egy vírus baktériumok. Előnye, hogy csak bizonyos kórokozók, anélkül, hogy károsítaná a normál mikroflórájának nincsenek ellenjavallatok és a mellékhatások.

A legrosszabb ellenség aureus - brillantzöld oldatot (Zelenka vulgaris), és hlorofillipt olajos vagy alkoholos oldatban. Zelenka kezelésére használt sebekre. Chlorophyllipt az orvos által előírt rehabilitációs az orr-garat és torok.

Staphylococcus aureus Tünetek, kezelés, fotók

Staphylococcus aureus a bélben: tünetek és kezelés

A legtöbb esetben, a lappangási idő a fertőzés után, úgy egy baktérium nem több, mint egy nap, így az első tünetek jelenhetnek meg, miután csak 5-6 óra.

Staphylococcus aureus a bélben a következő tünetek:

 • diszpepszia, kifejezve híg széklet, miközben ösztönzi a WC nagyon gyakori (akár 10-szer egy nap), és az összhang a hulladék tömeg vízszerű nyálka vagy vérből;
 • Vágási intenzív fájdalom a gyomortáji régió és a has;
 • hányinger, hányás;
 • észrevehető intertrigo;
 • A testhőmérséklet emelkedése az alacsony értékek
 • gyengeség és fáradtság.

„Fighting” egy staphylococcus fertőzés irányul:

 • elnyomása aktivitásának a kórokozó;
 • immunrendszer javulása;
 • metabolizmusát serkentő;
 • krónikus betegségek kezelésére, amelyek gyengítik a test.

A választás a kezelés alapja a bélsár elemzést.

Staphylococcus aureus az orrban: tünetek és kezelés

A kedvelt élőhelye S. aureus az orrüregben. És ez is megtalálható a teljesen egészséges emberek. Sokan sokáig csupán hordozói kórokozó baktériumok.

 • bőrpír a nyálkahártya bélés a orrgarat epithelium;
 • sorvadása a nyálkahártyán az orrgarat;
 • hideg, érzéketlen a kezelést;
 • láz;
 • általános mérgezés;
 • megjelenése az orrnyálkahártyán göbös formációk.

Jelenléte staphylococcus fertőzés gyakran vezet a fejlődés a gyulladás. krónikus nátha. frontális orrmelléküreg-gyulladás. valamint sorvadás az orrnyálkahártya. A kezelés Staphylococcus orr szükséges olyan esetekben, amikor a betegség gyulladáshoz vezet, és a megjelenése sinusitis, krónikus vagy akut rhinitis. Munkássága a test miatt legyengült immunitás.

Staphylococcus aureus Tünetek, kezelés, fotók

Staphylococcus aureus a torokban: tünetek és kezelés

Kocsi fertőzés általában tünetmentes. A gyengülő szervezet védekező Staphylococcus aureus a torokban tüneteket okozhatnak gennyes mandulagyulladás:

 • a hirtelen testhőmérséklet emelkedése;
 • súlyos fejfájás;
 • gyengeség, étvágytalanság romlása;
 • megnagyobbodott mandulák, amelyek zavarhatják előfordulhat, amikor nyeléskor, vérbőség és a nyálkahártya megjelenése
 • gennyes plakk
 • növekedése a regionális nyirokcsomók.

A megkülönböztető jegye ezen betegségek jelenlétében Staphylococcus aureus a torokban egy gennyes váladék. Mivel a kezelés a Staphylococcus gégész általában antibiotikumot írnak a lehető leghamarabb, hogy megbirkózzanak a fertőzés, és megakadályozza megismétlődésének valószínűségére legalább a közeljövőben.