Stonecrop - ültetés és ápolási otthon, tenyésztés, fajok, fotók, hogyan kell gondoskodni stonecrop

Stonecrop (Sedum) egy olyan lap, zamatos növények, amelyek rideg és törékeny levelek és hajtások. Megérkeztünk szinte minden típusú kövirózsa (kép, amit adnak alább) Afrikából és Amerikából. Stonecrop ültetés és ellátás nem túl bonyolult, és megkapjuk az egyes tulajdonos.Sedum - faj és fajta képekkel


Stonecrop - ültetés és ápolási otthon, tenyésztés, fajok, fotók, hogyan kell gondoskodni stonecrop

Photo: Kilátás stonecrop - lila

És a takarmány, és gyógyítja mi szélességi különleges növények - Stonecrop magenta (S. pur link.) És Sedum (S. acre L), hat sor kövirózsa (S. sexagulare L). Minden típusú stonecrop vastag, húsos levelek tartalmaznak sok nyálkát, amelyre az úgynevezett „hasadék káposzta.” Nőnek száraz napenergia helyek és tárolja a nedvességet a levelek borítják sűrű bőrszerű héj, megakadályozza a párolgást.

Stonecrop - ültetés és ápolási otthon, tenyésztés, fajok, fotók, hogyan kell gondoskodni stonecrop

Fotó: Variety stonecrop - fanyar

Kis kövirózsa, a fajta csípős és hat sor (akár 5-15 cm) vontunk be egy vidám virágos szőnyeg nagyon száraz, homokos lejtőkön, ahol a fű nem nő más.

Stonecrop - ültetés és ápolási otthon, tenyésztés, fajok, fotók, hogyan kell gondoskodni stonecrop

Photo: Kilátás kövirózsa - hat sor

A levelek a faj kövirózsa növekszik felálló szára puha, amelynek végei nyitottak sárga csillag az 5 szirmok. Virágzat sűrűn ül a tetején minden szár. A magas párja lila virágok, összegyűltek egy virágzat a határidős corymbiform (30-60 cm) kocsány inkább hegyvidéki területen, és nőhet körében magas fű, jellemzően egyéni vagy csoportos.

Rövid információ stonecrop Care

Születési hely. Mexikóban, Japánban.

Helyezzük termesztés. otthon kövirózsa kell találni napos és mérsékelten meleg helyen. Télen, előnyösen nem magasabb, mint 5-10 ° C-on

Ápolás otthon stonecrop. nyári itatni nagyon kevés; téli majdnem száraz szubsztrát. Trágyázás nem szükséges.

Kiültetés stonecrop. nagyon ritka. Ha szükséges, módosítsa a szokásos üvegházi virágföldet.

A szaporodási stonecrop. levelek vagy csúcsi dugványok, ami könnyen ereszt gyökeret.

Stonecrop - ültetés otthoni gondozást


Stonecrop - ültetés és ápolási otthon, tenyésztés, fajok, fotók, hogyan kell gondoskodni stonecrop

Stonecrop megkülönbözteti az a tény, hogy a kúszó, egyenes, prosztata ágak és szárak. A levelek szemben, örvös, és általában, nagyon szokatlan, azt mondhatjuk, ritka levelek egy ilyen tervet. A növény nagyon szép, és jelenléte a házban, neki kényelmes.

Care kövirózsa otthon meglehetősen bonyolult, nem lesz szükség a te készségek a szakmai kertész, olvasás néhány ajánlást, akkor könnyen nőnek nagy és szép növény.A hőmérséklet az ültetés és gondozás stonecrops

A legjobb hely, kövirózsa helyét kell jól megvilágított oldalon a lakás, vagy a kertben. By the way, a nyári, Stonecrop nyugodtan maradjon az utcán. Amint látható, a növény rendkívül photophilous, és ha ez nem elég, akkor várjon visszahúzás növények, lombozat, a veszteségeket és eltávolítás szára, ami akkor egyetértek, nem szükséges. Ha lehetséges tegye Stonecrop a napos oldalon nem, ne aggódj, a problémát meg lehet oldani a segítségével a mesterséges világítás.

Abszolút minden típusú kövirózsa, amely mellesleg, mintegy hatszázan, nyugodtan eltölteni a nyári utcán, ők nem félnek a magas hőmérséklet, sőt éppen szükség van rájuk a nyáron. Télen ellátás kövirózsa kell helyezni egy hőmérséklet-tartományban alacsonyabb, mert szükségük van a pihenésre is, ha a hőmérséklet-tartomány 8-12 fok. Továbbá, ha tud nyújtani a sok fény kövirózsa és a téli, könnyű tartani a telet a meleg szobában.

Hely leszállás stonecrop

Stonecrop - ültetés és ápolási otthon, tenyésztés, fajok, fotók, hogyan kell gondoskodni stonecrop

Mint tudod, ügyelve kövirózsa, különösen közvetlenül az ültetés után, ez magában foglalja számos különböző tényező, kezdve a hely, ahol el kívánja helyezni a növényt, és befejezve a páratartalmat.

Kövirózsa legjobb tiszteletére magát, ha betette egy világos és szó napfényben fürdik helyén, annak az a magyarázata nagyon egyszerű - a növény rendkívül könnyű szeretni. És ha ő a fény hiánya, a lombozat indulhat nagyon erősen, hogy vegyenek részt, és az alsó levelek, és nem esik el, majd egy vékony száron nem lesz nagyon szép levetkőztet lesz látható hegek. Nem kell ilyen események kimenetele, ezért megpróbálják biztosítani, hogy ilyen körülmények között megőrző stonecrop. Természetesen vannak olyan lakások, ahol a napos oldalon, ebben az esetben a mesterséges világítás, meg kell, hogy tartalmazza körülbelül 14-16 órát egy nap.

Ahogy Stonecrop locsolni otthoni gondozást

Otthoni gondozást és kövirózsa Öntözés: öntözés a növények kell mértékkel, csak akkor, ha a talaj kiszárad. Ha feltesszük a szárazság a vegetációs időszakban a nyáron, az üzem kezdi elveszíteni levelek. Ha jön a tél, locsolás és minden lesz szűkös, a növény kell vízzel telített legfeljebb havonta egyszer. Ha az árvíz a virág, akkor nagyon valószínű, hogy a gyökerek rothadás. A növény tökéletesen kapcsolódik a minimális páratartalom, meg kell permetezni, akkor is, ha úgy érzi, hogy a forró nap és rossz neki. Nem, nem szükséges, az egyetlen dolog, amit meg kell, hogy - a friss levegő, a nyári Stonecrop ki az erkélyre.

Ez előfeltétele a jó növények növekedését. Ne legyen baj az ellátás kövirózsa etetni a műtrágya, meg kell tenni a növekedési időszak. Télen nem kell zavarni ezt a növényt.

Hogyan törődik kövirózsa nyári és téli?

Stonecrop olyan növény, amely nem igényel éves transzplantáció, ezt meg kell tenni minden két évben. Nem kell használni a nagy cserépben lesz sokkal jobb, ha húzza a növény a régi bankot, egy kicsit lazítsa meg a földet, amelyben nőtt, és tedd vissza, de megszórjuk a hordozóra. Legyen nagyon óvatos, mert ha átültetni a növény könnyen megsérülhetnek.

Közeledve a transzplantációs stonecrop fontos meghatározni két dolgot: a pot és a szubsztrát. Ami az első, sőt, amikor az átültetést kövirózsa, meg fog lepődni, hogy nem volt rá szüksége, nem kell, hogy egy nagy bankot. Fogott egy rizóma növény, jól rázza fel, és helyezzük egy régi bankot, csak egy kivétellel - a talaj kell lenniük. Szubsztrátja kövirózsa vegyes megközelítés: add a levél föld, humusz és homok. Minden egyenlő arányban.

A szaporodási stonecrop otthon

Stonecrop - ültetés és ápolási otthon, tenyésztés, fajok, fotók, hogyan kell gondoskodni stonecrop

Stonecrop terjednek otthon sok szempontból. A leghatékonyabb és energiafogyasztás: a szétválás a bokor, a csúcsi szár, és a közepén a bokor és a levél.

Sedum szaporított az otthon kell lennie olyan helyiségben, ahol a hőmérséklet nem alacsonyabb, mint tizennégy fok. A magoncok előtt a tenyésztési folyamat levegő száraz, és megszórjuk a helyet, ahol vágni szén.

Annak ellenére, hogy Care stonecrop elég gyakori, sok hibát, ami rendkívül kedvezőtlen hatással az állam a növény. Ha megtartja az otthoni Stonecrop nem kellően megvilágított szobában, akkor valószínűleg lesz beteg. Ha véletlenül vizet a növény, akkor elkezd rohadni, és meghal. Továbbá, nem kell permetezni a leveleket, a foltok maradhatnak rajtuk.

A legnagyobb veszély, mint tudjuk, vannak a kövirózsa kártevők és élősködők: root férgek, amelyek hátrányosan befolyásolják az egész növényt, kezdődik visszafordíthatatlan folyamatok: a gyökerek megjelennek duzzanat, levelek elszáradnak, és összezsugorodik, a növény elpusztul. Ennek megakadályozására is vigyázni stonecrop.