Suicidal tünetek, okok, gondoskodást és a megelőzés

Öngyilkos viselkedés - olyan állapot, ami jellemzi a bizonyos gondolkodásmód és patológiás formája a passzív tevékenység jellege, ha valaki azt akarja, hogy elmenjen a megoldása fontos problémák. Illetéktelen visszavonása élete mindig is súlyos bűn, és ítélték évszázadok óta.Az okok az öngyilkos magatartás


A legfontosabb ok, hogy okozhat öngyilkos viselkedés depresszió. De van, és a hatása az egyéb tényezők, amelyeket nem szabad alábecsülni. Mi lehet ez?

 • egészségügyi problémák
 • A halál egy szeretteik
 • mentális betegség
 • pénzügyi nehézségek
 • átöröklés
 • családi problémák, válás
 • alkoholizmus
 • függőség
 • éretlen érzelmi és akarati
 • trauma gyermekkorától

Suicidal tünetek, okok, gondoskodást és a megelőzés


Bármilyen öngyilkos viselkedés tudható be, hogy három csoport egyikébe. Nézzük meg őket:

 • Igaz öngyilkos viselkedés. Úgy néz ki, mintha a váratlan, de ez nem spontán. Jellemzően ez a viselkedés jól átgondolt és tervezett egészen a legapróbb részletekig. Lesz mindig megelőzi a jelentős változásokat gondolkodás és viselkedés, mondások.

Jelek az öngyilkos viselkedés mindig képződik egyszerre, de az eredmény egy hosszú gondolkodás a lét értelmének. Ezek megmutatkoznak depressziós hangulat, szomorúság, az elnyomás, értékelések a értelmetlensége a létezés, a kritika magának. Igaz öngyilkos viselkedés általában kifejezve világosan, hogy képes háttérbe szorítják a másik érzelmeit és ez az emberi természet. De a figyelmeztető jelek nem mindig látják szeretteiket. A döntés az öngyilkosság elfogadott egy ilyen személy óvatosan, ő nem kétséges, hogy ez a helyes.

Jelek az öngyilkos magatartás


Változás fog bekövetkezni az érzelmi szféra egy személy, de hatásuk is érinti, és Pszichoszomatika. Egy ember rajong a öngyilkosság a következő panaszok:

 • Rossz étvágy.
 • Alvási problémák. Panaszkodnak fokozott gyengeség vagy álmatlanság (lásd még -. Hogyan kezeljük álmatlanság).
 • Fejfájás. fáradtságérzés.
 • Kerülni kell az érintkezést a barátok és rokonok.
 • Koncentrációs zavar.
 • Állandó szomorúság.
 • Nincsenek tervek a jövőre nézve.
 • Közöny a megjelenésüket (rendetlenséget ruházat, nem tartása higiénés előírásokat).

Suicidal tünetek, okok, gondoskodást és a megelőzés

Key jelek, amelyek jelzik az öngyilkossági

Figyeljen! A legaggasztóbb csengő - ez szokatlan barátok és rokonok látogatása. Ez a személy épít egy beszélgetést úgy, hogy úgy érezték, hogy látta az utolsó vele.


A kritikus pont - az érzés, hogy a világ irreális, idegen. Az állam az egyén nagyon ideges és izgatott. Ő kezdi a folyamatot deperszonalizáció akkor is előfordulhatnak hallucinációk.

diagnosztika


Ha vannak látható jelei öngyilkosság vagy halálos ítéletet kell őrzik. A hatalmas öngyilkosságok száma közvetlenül válaszolni a kérdésekre, és tájékoztassa az orvost, az ő szándékait. Hozd gyanúját öngyilkosság néhány furcsaság a viselkedés az egyén: akarja, visszavonulás, öngyilkossági kísérlet a múltban, és így tovább.

Vannak diagnosztikai vizsgálatok, amelyek segítenek a potenciális kockázatot. Különösen igaz ezek alkalmazása a diagnózis az öngyilkos magatartás gyermekeknél és serdülőknél.Hatékonyan használja Eysenck kérdőívet. Ő határozza meg az állapotok száma (frusztráció, szorongás, agresszió, merevség), hogy a kísérő személy öngyilkossági viselkedést. Egy jó diagnosztikai módszer - a módszer a befejezetlen mondat, amely feltárja számos személyes attitűdök és meghatározza a kapcsolat az ember, hogy a környező körülmények.

Suicidal Tendencies gyermekeknél és serdülőknél


Szuicid viselkedés gyakran megtalálható a gyermekek és serdülők lakosság. Az a tény, hogy ebben a korban még folyik kialakulását az ember, és ez ritkán egy halad gond nélkül. Az okok a következők lehetnek: alacsony önértékelés, elszakadás a szeretett egy, a változás az oktatási intézmény, egy nehéz kapcsolat a szülőkkel, a szülők válása, a családon belüli erőszak, a szeretet hibák, féltékenység.

Suicidal tünetek, okok, gondoskodást és a megelőzés


Nagyon komoly ez a probléma lehet diszfunkcionális és törött családokat.

További információk. Vannak riasztó kifejezéseket, amelyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni: „Nem vagyok képes elviselni”, „nem vagyok haszna senkinek”, „utálom ezt az életet.”


Jelek az öngyilkos viselkedés bizonyos mértékben hasonlóak a felnőtteknél. De számos jellemzői:

 • Még mindig nem lehet egyértelműen különbséget tenni a valódi öngyilkossági szándék és zsarolta demonstratív lépéseket.
 • Nincsenek ábrázolásai halál fogalma.
 • Adhat egy erős reakció enyhe kifogás.
 • A kapcsolat az öngyilkos magatartás házi gondozás, a hiányzások órák az iskolában, az alkohol és a cigaretta.

A szülőknek meg kell eldobni mindent, és vigyázni a gyermek, mert felelősséget az állam fekszik nekik. Szükség van minden módon, hogy segítsen neki leküzdeni nehézségek, hogy ossza meg érzelmi stressz.

Segítség öngyilkos hajlammal


Annak érdekében, hogy egy ilyen ember, az első dolog az, hogy létrehozza az érzelmi kapcsolatot vele. Ez legyen egy úgynevezett empatikus partnerség. Figyelj rá, együtt éreznek. Azt meg kell kezdeni, hogy benned.

Vannak bizonyos szabályok kölcsönhatás egy férfi, aki a közeljövőben az öngyilkosság.

 • Próbálja tartani a személy nem marad egyedül. Ugyanakkor, nem zavarja őt a tolakodó tanácsot. Fontos, hogy mindig vele, hogy távolítsa el a veszélyes objektumok elrejtése veszélyes szert.
 • Halkan és óvatosan érintse fel a gondolkodását, hogy nem lenne jó, hogy látogasson el az orvos-pszichoterapeuta.
 • Kommunikáció a beteg, mint egy figyelmes beszélgetőpartner. Nem kell, hogy értékelje, és kifogásolják, hogy jobb, hogy egy nyugodt, türelmes helyzetbe. Óvatosan hallgatni őt, nem vitatkozni, gondosan érdeklődni az ő gondolatait és terveit. Meg kell próbálnunk, így áttért a gondolatait valami pozitív. Is biztos, hogy elmondja neki, hogyan kell, és fontos, hogy a környéket.

Ha a helyzet indult, és még mindig nem lépnek érvénybe, meg kell, hogy küldje el a kórházba. Ott a beteg lesz állandó felügyelete alatt a terapeuták, pszichológusok, és más orvosok. Terápia általában komplex, kiválasztott egyedi rendszer. A kezelést végezzük antidepresszánsokat, nyugtatókat és opiátok. Ugyanakkor ez a kijelölt pálya a vitaminok. A kezelés során az adagolással lehet az orvos módosíthatja.

Megelőzése felnőtt és serdülő öngyilkosság


Minden emberi pszichében eltérő elrendezésben, hogy valaki hajlamosabb a érzelmek, néhány kevésbé. Vannak emberek, akik érzelmi sokk okozhat súlyos depresszió. Ha az emberek kezdett viselkedni nem megfelelő, neki, hogy figyelje meg, és legyen a cselekvés ideje.

Azt nem lehet kapcsolatban egy ilyen személy érzéketlenség vagy agresszió. Ön tud nyújtani a segítséget, vagy szeretné, hogy konzultáljon egy pszichológus. Potenciális öngyilkos kell utalni egy speciális kórház mellett őr egészségügyi dolgozók.

Ami a gyermekek és serdülők, akkor nem lesz nagy szerepet játszik a szülői részvétel. Korai életkortól kezdve meg kell tanítani a gyermeket, hogy megosszák tapasztalataikat, szorongások. Próbálja megoldani a problémákat közösen. Ne felejtsük el, fontos, hogy ne csak hallgatni a gyermeket, hanem próbálja megérteni. Még a legapróbb panaszának kell figyelembe venni és értékelni.

Ébredjetek a gyermek érdeke az új üzlet. Hozza ki a legtöbbet a sokféleség a mindennapi életben. Ez lehet egy újfajta sport, lenyűgöző túra, látogatás a mozi, egy érdekes utazás, szórakoztató hobbi. Jó ötlet -, hogy a gyermek egy kisállat. Ez mozgósítja és ráhangolódni a pozitív.

Suicidal tünetek, okok, gondoskodást és a megelőzés


Figyeljük meg a napi rutin. A gyermeknek meg kell aludni elég időt tölteni a friss levegőt, enni is megfelelő termékeket, vegyenek részt a testmozgás.

Akkor hogy a segítségével egy pszichológus. Legyen óvatos, próbálja csepegtetni a gyermekek a szeretet az élet és az optimizmus!

Felelős kiváltó öngyilkosság

Az öngyilkos viselkedés - komoly és sürgető probléma, ami kétségtelenül kiemelt figyelmet igényel. De időben diagnosztizált és az illetékes szervezet megelőző intézkedések jelentős mértékben javíthatja a helyzetet.