Suicide okok, tünetek - hogyan lehet megelőzni a szibériai orvosi portálon

Öngyilkosság - önkéntes szándékos megfosztás maga az élet. Az öngyilkosság patológia, nem a norma. Azaz, aki öngyilkosságot követ el a (helyesen helyezkedik) mentálisan egészségtelen állapot, amely vagy (általában) fokozatosan alakultak ki, vagy (ritkábban) alakult ki hirtelen.Ironikus, nem minden egyetértenek abban, hogy az öngyilkosság egy szükségszerű következménye a mentális zavarok, mentális zavarok akut vagy krónikus. Ebben a témában végzett díszes vita a különböző körökben, főleg megvitatták azt a tényt, hogy a diagnózis az elmebetegség sok öngyilkosság nem állt (és visszamenőleg is pszichiáterek nem mindig tudta őket, például a Harvard kísérlet). És az a tény is, hogy bizonyos esetekben, mások nem látott egy öngyilkos nincs eltérés, amíg az utolsó pillanatban. Ahhoz, hogy részt ebben a vitában nem. Ebben a cikkben, azt abból a tézis, hogy az emberi norma az a vágy, hogy élni, és a vágy, hogy meghaljon - hiba, rendellenesség patológia (akár diagnosztizált vagy sem). És ezt a hibát, nagyon kevés kivétellel, nem fordul elő elszigetelten, mivel néhány monosimptom - minden rendben van, semmi sem történt az életemben, és hirtelen öngyilkos, ez nem történik meg (és mások nem veszi észre a problémát, több okból is - figyelmetlenség, hozzá nem értés, fokozatos patológia, patológiai visszamenőleges tagadás, mert így nem a felelősséget, stb.)

Amikor egy ilyen patológiás állapot fokozatosan alakultak ki, beszélhetünk mentális betegség, amelynek okát lehet a krónikus stressz és más külső tényezők, vagy belső tényezők a hibát okozó személy találni egy megfelelő módon reagálni az eseményekre az életét. Gyakrabban - kombinációja ezeket a tényezőket. A belső tényezők közé tartozik a krónikus mentális betegségek, mint a skizofrénia, TIR, és más psychopathy.

Fontos, hogy megértsük a következő. Például egy személy úgy döntött, hogy öngyilkos, mert a nehéz helyzetben - a munkahelyi elutasította, felesége elhagyta, nincs pénz, stb Lehet, hogy valaki azt mondja: mi van a mentális zavarok, ez egy normális ember, egyszerű életet hozott neki. Nem, a helyes megközelítés az, hogy egyrészt - a háttérben a problémák az életben, és a többi - a háttérben a belső tulajdonságok a természet és a lélek (a másik személy is találtak más kiutat a helyzet), ez a személy fejlesztett depresszió vagy más betegség amelyek mentális betegség, és hogy öngyilkossághoz vezetett.

Ha ez a feltétel bekövetkezik hirtelen, ez az, amit az úgynevezett „hő a szenvedély.” A kifejezés több jogi, mint orvosi. Ez azt jelenti, hirtelen, rövid távú és jelentős változást a mentális állapot, ami ahhoz vezethet, hogy a Bizottság a jogi aktusok, amelyek normál állapotban az ember nem kerül sor. beleértve öngyilkosság. Például, ha egy személy szeme haldokló hozzátartozókat vagy hirtelen megkapja a hírt, hogy gyökeresen megváltoztatja az életét (egy gyógyíthatatlan betegség, a pénzügyi összeomlás, és így tovább). Ez okozza a nagy tört a kétségbeesés, melankólia és más negatív érzelmek, a személy nem tud bizalommal dönt a végső lépést.

Mindent egybevetve, vannak kivételek. Például, az öngyilkosság, mint egy kulturális vagy vallási kondicionált jelenség. A szamuráj Japánban. Vagy óhitűek közé tartozik. Vagy követői Jim Jones Guyana. Bár az utóbbi sok bizonytalanság - a tömeggyilkosság a tragédia, mint a sokkal több, mint egy tömeges öngyilkosság. De ez nem igaz. Körülbelül ilyen emberek nem azt mondják, hogy elmebetegek, akarnak élni, és nem akar meghalni, de mégis arra a következtetésre jutott, hogy az öngyilkosság különböző okok miatt, köszönhetően a kultúra és a vallás. Talán itt lehet tulajdonítani öngyilkos korunk. És el lehet képzelni olyan helyzetet, amikor egy személy nyugodtan és racionálisan elemezve a helyzetet, arra a következtetésre jut, hogy az ő öngyilkosság - ez a legjobb módja, és ezt csinálja. A szempontból a gyógyszert, de még mindig azt mondják, hogy ez az ember szabálytalanságok a mentális állapot, ami oda vezetett, hogy ezt a következtetést.

Suicide okok, tünetek - hogyan lehet megelőzni a szibériai orvosi portálon

Az egészséges ember szeretne élni, és élni. Ő kilátások (világnézet, a megértés a helyüket a világban), hogy úgy dönt, élet, még a nehéz helyzetben.

Amikor a világ változik, és kiválasztja a halál, ez annak a jele a rossz egészségi állapot. Meg lehet és kell javítani a segítségével a pszichoterápiás és / vagy gyógyszeres kezelés.

Leggyakrabban ezek a változások meghosszabbított időben, legalább - azonnal jelentkeznek. Pillanatnyi változás világkép esetleg hatása alatt erős és hirtelen cselekmény tényezők.

Outlook miatt változhat vallási vagy egyéb létesítmények. Ez ahhoz vezethet, hogy a gondolatok, hogy szükség van, sőt kívánatos az öngyilkosság. hívjuk az ilyen személy nem elmebeteg. Azonban itt is lehetőség van a vita.Továbbá, nem nevezünk elmebetegek jellegű, amely lezárta ablakmélyedés az ellenséges bunker, vagy dobta repülőgép a konvoj az ellenséges tankok. Bár az is bizonyos mértékig öngyilkosság.

Magyarország tekintetében Statisztika szerint a kiábrándító dolog. Az öngyilkossági ráta a magas, bár egyértelmű tendencia, hogy csökken (de szkeptikusok és a pesszimisták azt mondják, hogy ez jár a változás a hivatalos nyilvántartási politikai öngyilkosság).

Öngyilkosság egyenlőtlenül oszlanak kor. A legtöbb sikeres öngyilkosságok teszik öregségi (néhány statisztikát érett kor 40 év). De a legtöbb (és nyomasztó), az öngyilkossági kísérletet - évesen serdülő- és ifjúsági (15-25 év). Azonban befejezésekor serdülőkorban is a vezető: a grafikon az öngyilkosságok kor eloszlása ​​a második legmagasabb csúcsa.

Mintegy serdülő öngyilkosság és megbeszéljük.

A tinédzser - az a személy, aki belép a felnőttkort. Ő először találkozik a felnőtt problémák, és megtanulja kezelni őket. És aki nem tudja, hogyan kell megoldani, és megpróbálja öngyilkosságot. Statisztikák azt mondja, egyértelmű összefüggés a tizenéves öngyilkosságok és a gyerekek arra a szintre, a legtöbb ilyen probléma. Az anyagi hátrányt, családi konfliktusok, a szülői alkoholizmus, stb Tehát amikor azt halljuk, hogy egy tinédzser egy „normális” család elkövetett (vagy próbált elkövetni) öngyilkosság, meg kell értenünk: igen, ez történik. De gyakrabban nem.

Suicide okok, tünetek - hogyan lehet megelőzni a szibériai orvosi portálon

Milyen tényezők előznie öngyilkos serdülőkorban?

Szinte mindig - családi problémák. Állandó konfliktusok, a szülők válása, az alkoholizmus / drogfüggőség a szülők, a családon belüli erőszak, a nem megfelelő oktatáspolitikai - túlzott aggodalommal, vagy éppen ellenkezőleg, egy közömbös magatartást. Az árnyalat az, hogy ezek vagy más problémák a listából megtalálható minden második családnak, ugyanakkor, nem mindegyik nevelt gyermekek hajlamosak az öngyilkosságra.

Gyakran - e, vagy más mentális zavarok. előtt megfigyelt, gyakran növeli a tünetek súlyosságától függően. Tendencia, hogy depresszió, súlyos hangulatingadozás kifejezett gondolatok kisebbrendűségi a megjelenésük, bűntudat, stb Kitett diagnózis az elmebetegség - ugyanabban a csoportban. A történelem öngyilkossági vagy parasuicidal (emlékeztető öngyilkosság, de elkövetett egy bemutató-zsarolta célból anélkül, hogy valódi szándékát, hogy kilép az élet) - itt van.

Gyakran - kedvezőtlen változásokat az életben, meghatalmazotti provokáló faktor (egy már elkészített talaj). Elválás a barát / barátnő, a halál egy szeretett egy, nem a fejlett üzleti, stb

Mint látható, az összes ilyen tényezők nagyon általános, nem specifikus. Mindegyikük statisztikailag növeli az öngyilkosság kockázatát egy tinédzser, de nem teszi elkerülhetetlenné. Sok fiatal találják magukat egy ilyen helyzetben, de nem mindenki próbál öngyilkosságot. Ezért, miután az a tény, ők (ezek a tényezők) könnyen kimutatható, de a prediktív értéke nem túl magas (de még mindig nem nulla, és akkor lehet használni, van prognosztikai asztal, mint az asztali Volkov alapján összeállított elemzés ezen tényezők).

Azonban ennél sokkal fontosabb az elosztása specifikus tünetek, amelyek lehetővé teszik, hogy gyanús a serdülő öngyilkossági gondolatok. Rámutatnak lehetséges, mert, amint már említettük, az öngyilkosság nem fordul elő hirtelen a háttérben, hogy az eredmény többé-kevésbé hosszú kóros folyamatot, amely kimutatható. Ez nem vonatkozik az öngyilkosság egy dühroham, de ez - inkább ritkaság. Milyen tüneteket, rendezze őket fontossági sorrendben:

Frank nyilatkozatok, mint: „Nem akarok élni”, „megyek el öngyilkosságot.” Írás egy búcsúlevelet. Első információk a felkészülés öngyilkosság a vizsgálat naplók, személyes levelezés (jelentősége ezeknek a módszerek, megbeszéljük, de ha hirtelen használták őket, és a kapott információkat - el kell ébreszteni).

Előkészítés öngyilkosság. Alig van felhalmozva szappanozta kötelet. De a tanulmány a működési elve mérgek, drogok, a hatása alá a magasból, és így tovább. Lehet, hogy a felfedezés gyógyszerek, vegyszerek, borotvapenge, amikor lehetetlen elmagyarázni nekik megfelelő oka.

Első információk a közelgő öngyilkosság, barátok, ismerősök tinédzser.

Közmondások, néha viccek, stb A téma az öngyilkosság. hogy hamarosan vége lesz „én odaadom az összes problémát”, „Tudni ideges, ha meghalok”, „aki eljön a temetésemre, ha én hirtelen meghalt”, stb

Rajzok, kimutatások, a téma az öngyilkosság és a halál. bár nem kapcsolódik közvetlenül magát idézve aforizmák, vers, valaki nyilatkozatok a témában a halál és öngyilkosság „fogunk kapni, ha nem érdekel, akkor, és csak a halál hirtelen megszabadulni a fájdalom”, és így tovább.

Viselkedésváltozás. a veszteség a korábbi érdekeit, „előkészítő intézkedések”, mint például a forgalmazás értékes dolog, amit egy barát, szemléletformálás, hogy egy közeli, indokolatlan túlzott meleg vagy hideg.

Nyilatkozatok a reménytelen a helyzet. élet értelmetlensége egészére.

Észlelése esetén ezek a tünetek lépéseket kell tennie - legalábbis beszélni a tini, megpróbálja kideríteni, események kiváltó okait. Ha ez nem lehetséges, hogy ezt, a vonakodás a tizenéves, hogy a kapcsolatot, a legcsekélyebb kétség lehetőségét a helyzet feletti irányítást -, hogy egy szakember (lehetőleg egy terapeuta, azaz egy szakember a magasabb orvosi oktatás).

Ezek a rövid, általános pontot kapcsolatos kérdése tizenéves öngyilkosság.

Suicide okok, tünetek - hogyan lehet megelőzni a szibériai orvosi portálon

Az utóbbi időben azonban terjedt el egy új, nagyon eltér a hagyományos (fontos pont) nézd meg a problémát, amely különösen azt jelenti, hogy:

Az öngyilkosság lehet a cselekvés tökéletes mentális egészségének serdülők a háttérben a jólét.

Mások csak az utolsó pillanatban, hogy nem bármilyen rendellenességet észlel a viselkedését a serdülő, semmi jelét, semmi aggasztó.

Az öngyilkosság következménye lehet a hatás gyakorolt ​​a tini psihoprogrammiruyuschimi technológiákat.

Ezek a technológiák működnek az összes vagy majdnem az összes, senki sincs biztonságban, hogy lesz az áldozat. Ezek a technológiák alkalmassá távoli alkalmazások, különösen az interneten keresztül.

Ezek a technológiák szándékosan használnak ma Magyarországon ismeretlen ellenséges erők.

Az áldozatok az összes fent már sok tizenéves öngyilkos, a pontos szám nem ismert, de beszélünk tíz és száz áldozatot.

Mivel nincs kétség sejtette, beszélek az úgynevezett „Group of Death”.

Ami a fenti nézet felel meg a valóságnak? Van ez így ijesztő, és talán még rosszabb? Vagy talán pontosabban fel a kérdést egy kicsit másképp: mi valóban ijesztő terjedése „csoport a halál”, és minden velük kapcsolatos? Hogyan, hogy ne váljanak áldozatává magát, és megvédjék a fundamentumok rokonok? Leírom a következő fejezetekben.