Suicide tünetek, okok és a kezelés

Az öngyilkosság mindig cselekmény önpusztító az egyén által szándékos megöli magát és a befejezetlen öngyilkosság nevű parasuicide. Időben, hogy segítsen suitsidniku, meg kell tanulnia felismerni markerek öngyilkos viselkedés.Az egyetlen kiút, vagy gyengesége karakter?

Van olyan vélemény, hogy a személy, aki elment, hogy öngyilkos - egy gyenge ember. De ez nem mindig van így! Még az erős ember lehet öngyilkossági gondolatok. A legtöbb parasuitsidnikov (azok, akik nem sikerül megölni magukat), mondanám, hogy megy, mert azt akarták, hogy elkerülje a traumatikus helyzetet, vagy szeretne szerezni mentességet

Suicide tünetek, okok és a kezelés
elpusztítja a személyazonosságát gondolatait és érzéseit. Nem akarnak meghalni, mint akarták, hogy elmenjen, hogy mi történik. És abban a pillanatban, a halál úgy tűnt, hogy őket az egyetlen kiút. Amint azt a híres pszichológus Frankl, a potenciális öngyilkos elkezd félni nem a halál, hanem az élet. És ez az alapvető különbség az átlagos személy.

Természetesen az öngyilkosság - nem lehetséges, még a legkritikusabb helyzet, de sokan egyetértenek abban, hogy a béke az újjászületés ember néha szükség van, hogy a közeljövőben a kétségbeesés. És hírességek sem kivételek. Íme néhány példa az élet csillagok.

Híres énekes Tina Turner évek rendszeresen verte a férje és a producer. Nem akarja, hogy élni többé, Tina megpróbált öngyilkos lenni 1986-ban. De miután egy sikertelen kísérlet, ő találta az erőt, hogy megtörje a házasság Ike Turner és átalakult egy globális csillag.

Színésznő Dryu Berrimor vált híressé tizenéves lány. Hamarosan találkozott nemcsak az alkohol, hanem a kábítószer, valamint évek óta szenved bipoláris zavarban. Ez az első alkalom Drew megpróbálta megölni magát 14 év. De munka után egy személyes terapeuta, sikerült változtatni az életét, és megszabadulni a rossz szokások.

Az öngyilkosság nem csak valami, amit hallunk naponta barátok, a tévében látni és olvasni az interneten. Ez olyasmi, ami mindannyiunkat érint. A statisztikák szerint minden ötödik ember a világon, személyesen érinti a probléma az öngyilkosság. Megértése, hogy mi történik a suitsidnika tudatosság segíthet megnyerni a csatát téveszmék, amely elvezeti ezt a végső aktus önpusztítás.

Az okok az öngyilkosság különböző lehet. Vannak emberek, akik öngyilkosságot követnek el, próbálja elkerülni elutasítását érzések a fájdalom vagy veszteség.

Suicide tünetek, okok és a kezelés
Másoknál az erős szégyen, a harag vagy elviselhetetlen bűntudat. Mások aggódnak kiábrándító barátok vagy családtagok. A negyedik érzést nem kedvelt, nem akarja, hogy az áldozat, vagy a teher.

Nem hiszem, hogy suitsidniki tapasztalható néhány súlyosabb hangsúlyozza az élet. Inkább van egyfajta személyiség patológia, amely nem megfelelően kezelni a problémákat. Már a kezdetektől fogva, hogy ezek az emberek az élet sok problémát. Suitsidniki magasabb aránya a mentális zavarok, gyakran visszaélnek pszicho-stimuláns anyagok. De ennek ellenére, öngyilkosság megtörténhet bármely család, köztük az is, hogy néz ki elég jól.

kockázati csoportok

Abban a pillanatban, amikor egy férfi megszállott öngyilkossági gondolatok, megy maga ellen. Suitsidnik hiszen a transz állapotban, amikor meghallja a „kritikus belső hang”, ami hajtja őt az öngyilkosság. Ez a „saját-ellenes” alapul negatív korai élettapasztalatok, fájdalmas vagy traumatikus események, valamint az elmúlt destruktív kapcsolatokat. „Anti-I” okoz a személy önkritikára, hogy utálom magam, és a legrosszabb esetben is az öngyilkosságot. A csata a valós személy, az „anti-én” az suitsidnika jelentheti a különbséget élet és halál között.

Itt azok a tényezők, amelyek a kockázat: • Életkor 45 év feletti;
  Suicide tünetek, okok és a kezelés
 • Súlyos mentális rendellenességek (depresszió, skizofrénia, demencia, delírium, pszichózis, hallucinációk, psychopathy, hangulatzavar);
 • Legutóbbi válás vagy a házastárs halála;
 • A munkanélküliség és a veszteség az élet értelmét kutatták;
 • magány;
 • Gyógyíthatatlan szomatikus betegségek (HIV, onkológia);
 • Megsértése az interperszonális kapcsolatok, vagy hosszan tartó frusztrációt közötti serdülőknél;
 • Alkohol- és drogfogyasztás, függőség játék;
 • Deviáns bűnözői magatartását;
 • Szuperkritikus magad.

Bárki időről időre tapasztalható negatív érzelmek. Miért egy öngyilkosságot követ el, a másik ugyanabban a helyzetben nem? Mi teszi egyesek kevésbé rugalmasak az élet nehézségeit? Mi okozza a személy, hogy ki az élet megszűnése? A válasz ezekre a kérdésekre abban a tényben rejlik, hogy a legtöbb ember, aki megy az öngyilkosság, a mély depresszió.

A fő ok

Mivel az alapja az öngyilkossági kísérletek általában a depresszió, a tanulmány az oka a betegség segít megérteni az okokat az öngyilkosság. Depresszió okoz a személy, hogy összpontosítson a meghibásodások és lekicsinyelni a saját képességeit. A súlyos depresszió egyszerűen nem látja a lehetőségét, hogy egy jó eredmény. Depresszió helyez szűrő a gondolkodás, amely torzítja mindent körül. Különösen akut nyilvánul meg kamaszkorban.

Suicide tünetek, okok és a kezelés
Az élet egy tinédzser soha nem könnyű. És a tizenévesek élő erőszakos vagy visszaélésszerű feltételek, úgy tűnik, elviselhetetlen. Néhány tizenéves attól tartanak, hogy ők nem szeretik. Mások küzdenek elutasítását saját teste, vagy úgy gondolja, rosszul magukat. Néhány tizenéves nehezen tanulási vagy figyelmet problémák, ami további problémákat az iskolában. Ezek csalódott önmagukban vagy úgy érzik, hogy csalódást okoz a szülőknek. Mindezeket a problémákat okozhat súlyos depresszió, ha egy tinédzser túl hosszú nélküli segítség és támogatás.

szerfüggés

Emberek, akiknek problémái vannak az alkohol és a kábítószer esetében nagyobb az öngyilkossági gondolatok és viselkedés. Túlzott ezen anyagok felhasználása súlyos depresszió. Sokan depressziós sor, hogy alkohol vagy kábítószer, mint azt a menekülés a valóságtól, de csak növeli a depresszió. Ezen túlmenően, az alkohol és a kábítószer megváltoztatják a gondolkodás akadályozza kockázatok értékelésére és a helyes döntéseket. Sok az öngyilkossági kísérlet történik, amikor egy személy befolyása alatt az alkohol vagy kábítószer.

Riasztás

A statisztikák szerint a legtöbb elkövetett öngyilkosságok az első három hónapon belül egy pszichológiai válság. Amikor egy személy gondol öngyilkosság, ő állapotában hyperarousal, miért alvási problémák egyike a legfontosabb figyelmeztető jeleket.

Vannak más jelei annak, hogy az a személy gondol a halál:

Suicide tünetek, okok és a kezelés

 • Közvetlenül vagy közvetve veszélyezteti, hogy megöli magát;
 • A forgalmazás a tartozások és eszközök;
 • Reménytelenség és a bűntudat;
 • Különítmény a család és a barátok,
 • Hoz érdekében az ügyek, megbékélést ellenség;
 • Viccek a téma az öngyilkosság, az egészségtelen érdeklődést halál;
 • Megtagadása, hogy részt vegyenek a kedvenc időtöltés és tevékenységek;
 • Koncentrálási nehézségek vagy a gondolkodás;
 • Változások az evés, alvás és megjelenése;
 • Önpusztító viselkedés (alkohol, drog, saját magának okozott sérülés).

Mi van, ha te vagy valaki tudja?

Ha valaha is gondolt öngyilkosságra, azonnali segítségre van szüksége. Öngyilkossági gondolatok egy nagyon veszélyes állapot. Ne várjon, és reméljük, hogy a hangulat is javul. Ha valaki úgy érzi, rossz hosszú ideig, nehéz objektívnek. Kérdezd közeli barátok vagy szakemberek segítségét!

Ha úgy gondolja, hogy valaki tudja, hogy gondolkodik a halál, próbálj meg beszélni vele. Még a lehetőségét csak beszélünk róla teszi érzem nincs egyedül. A szó a probléma lehetővé teszi, hogy más megoldásokat. Még ha a barátod azt kéri, hogy tartsa titokban, kérjen képzett segítséget. Ne felejtsük el, hogy függhet az élet a barátod!

Terápia és megelőzés

A terapeuta biztosítja a szükséges érzelmi támogatást és segítséget egy személy megtanulják a készségek, hogy megoldja a problémákat. Jó támogatás is van egy csoport ember, hasonló problémák (pl alkoholizmus, a homoszexualitás vagy egészségügyi problémák). Ezekben a csoportokban, az emberek képesek lesznek, hogy megosszák a probléma az emberek, akik osztják az aggodalmát.

Terápia és az öngyilkosság megelőzése gyakran irányul a depresszió kezelésére. Az egyik fő eleme az öngyilkosság megelőzés tanítani készségek, amelyek segítenek a személy, hogy megértsék és szabályozzák az érzelmeiket. Azt is jól megalapozott kognitív viselkedési terápia, különösen szituációs tréning. Terápia folytatjuk mindaddig, amíg az ember nem tanulni kezelni az érzelmeiket a saját.

Szinte mindenki, gondoljon az öngyilkosság, úgy érzi, ambivalens érzések. Figyelni arra, hogy egy személy, és azt mutatja, hogy nincs egyedül, segítünk neki érzem fontos és szükséges. Ne feledje, hogy mindig van kiút!

Értékelés: (1 szavazat, 5,00 5)