Szemölcsök a kutyák (a lábát, arc, ajak, fül) okozza, és mit kell tenni, minden a kutyák

Szemölcsök a kutyák (a lábát, arc, ajak, fül) okozza, és mit kell tenni, minden a kutyák

Szemölcsök (népszerű név) vagy papillomavírus (használni az orvosi terminológia) - egy vírusos betegség, amely ma és az elmúlt néhány évtizedben a múlt század megkapta széleskörű kutyák. Egy személy nem lehet elkapni a betegséget a négylábú barátja. A forrás a betegség a celluláris anyagot a bőr vagy a nyálkahártya felületén a fertőzött állat. A betegség nem vihető át a vér vagy nyál!Szemölcsök újonnan alakult az állat teste növedékek különböző alakú és különböző méretekben. Ők képviselik domborúságához vagy szürkés-rózsaszín hússzínű néha fekete pontok, az érintőképernyő lehet sima vagy érdes fajtól függően. Egyre ilyen növekedés jelenhetnek meg a lábak, fej, fül területén az ajkakon és a szájban.

Szemölcs jóindulatú természetű és két vidov- kemény és puha testű. A szakértők szerint, papillomatosis, figyelemmel elsősorban állatok korai életkorban (egy és négy év). Bár a gyakorlat és a tapasztalat sok kutyatulajdonos azt mondta, a négylábú háziállatok szemölcsök is előfordulhat az egész élet.

Szemölcsök a lábon

Szemölcsök is előfordulhat kutyák mancsát, és bőrterületet szőrrel borított. A haj szakaszok, papilloma gyakran nem okoz semmilyen kellemetlenséget háziállat, talán nem is az esztétikai megjelenése ezen tumorok esetében maga a tulajdonos. De szemölcsök lábat kell, hogy legyen óvatos. Ők rendszeresen ellenőrizni kell sérülés és horzsolások.

Szemölcsök a kutyák (a lábát, arc, ajak, fül) okozza, és mit kell tenni, minden a kutyák

Ha a kutya folyamatosan nyalogatja a hely, ahol a papilloma található, sántítani kezd, vagy a felépülési növekedni kezdett a méret, meg kell mutatni, hogy az állat az állatorvoshoz. Ez jelentheti az átmenet a jóindulatú daganatok gyenge minőségű, és további bővítése felhalmozódását előfordulhat, ennek eredményeként, a rák diagnózisa.

Szemölcsök az ajkak és a szájüreg

Daganatok, a kutya száját lehet egy- vagy kombinált csoportban. A nyálkahártya-felület a leginkább veszélyeztetett a megjelenése szemölcsök. Mivel a finom szerkezetű, akkor rá, hogy sérülés, amelyet úgy készíthetünk a kutya játék közben, egy bot vagy razgryzaniya nagy csontok, evés közben a durva szilárd.

Szemölcsök a kutyák (a lábát, arc, ajak, fül) okozza, és mit kell tenni, minden a kutyák


Virus vágások vagy horzsolások, hiszen végre, és elkezd léteznek az állat a nyálkahártyát. Ha az ajkak megjelent szemölcsök gazda azonnal látható, a daganatok a szájüregben, csak akkor mutatható ki egy speciális vizsgálati négylábú barátja.

Az utóbbi években, orális papillomatosis gyakran elég feltűnő testvérek. Ha növedékek az ajkak vagy a száj nem okoz kényelmetlenséget az állat, akkor nincs külön oka a nyugtalanság. Ha a kutya nehéz bilincs állkapocs, a kellemetlen érzés, amikor ételt, különösen, ha van növekedés vagy alakváltozás a szemölcsök, ez egy ok arra, keresse fel állatorvosát.

Szemölcsök, hogy előfordulnak a nyálkahártyán a száj az állat, a legérzékenyebbek, hogy az átalakulás a jóindulatú malignus, és képesek rákot okoz egy négylábú pet.

Szemölcsök az arcon

Nagyon veszélyes szemölcsök, amelyek akkor jelentkeznek állatok szemébe. Attól függően, hogy hol a daganatok találhatók, milyen méretű vannak, lehetőség van a veszteség egy kutya részben vagy teljesen. Ha látsz egy szemölcs kis átmérőjű nem növeli a méretét, és nem módosítja az űrlapot, és nem zavarja a kedvencével, konkrét oka a fellebbezést, hogy az állatorvos is.

Szemölcsök a kutyák (a lábát, arc, ajak, fül) okozza, és mit kell tenni, minden a kutyák

Szemölcsök jelenhetnek meg a fejét: a tetején és a füle körül. Ebben az esetben fennáll annak a veszélye sérülés kinövések során nyírás vagy fésülködés négylábú barátja. Tulajdonos kell nagyon óvatos, hogy ne sértse a szemölcs. Ha kaszálás történik groomer (a szakember így a állati szőr jó állapotban), szükséges, hogy figyelmeztesse a jelenléte a daganatok a szervezetben egy kutya.

Okai szemölcsök a kutyák

Köztudott, hogy a kutyák papillomatosis - betegség vírus okozta szemölcsök át közvetlenül egy beteg állat. A fő oka van:

  1. Rendszeres kommunikáció a többi állat fertőződik meg HIV-vel.
  2. A gyengülő immunrendszer a kutya.
  3. Neoplazma egy négylábú barát gyakran fordul elő tavasszal és ősszel, változása miatt az anyagcsere-folyamat a test a kutya.

A kezelés módja gyakran természetétől függ a szemölcs. Néhány jöhet önmagukban egy idő után. Ha papilloma nem adja át, akkor kapcsolatba kell lépnie az állatorvosi klinikán.

A műtéti eltávolításának módja:

Ha szükség van, és a többi lehetőség nem működik, akkor el kell távolítani a szemölcsök sebészi. Ebben az esetben kell alkalmazni:

  • Cryosurgery - Fagyasztott tumorok, ahol azok teljesen vagy kúpos, vagy csökken a mérete.
  • Diathermocoagulation - jelenlegi használata, a teljes megsemmisítése a szövetek és részecskék.
  • Sebészi eltávolítását - használja, hogy távolítsa el szemölcsök lézeres, altatásban. Ez az eljárás lehetővé teszi, hogy gyorsan elérjék a kívánt eredményt, anélkül, hogy káros hatása van a szervezetben.

Szemölcsök a kutyák (a lábát, arc, ajak, fül) okozza, és mit kell tenni, minden a kutyák

orvosi módszer

Sokan nem akarják, hogy a kutya műtétileg eltávolítják papillomavírus. És ha lehetséges, próbálja meg megszabadulni tőlük gyógyszert. Diagnózis és a kezelés feladat, kapcsolatba kell lépnie az állatorvosi klinikán. Ez állatorvosok gyakran írnak egy tanfolyam injekciókat helyett sebészet: prokain, immunovital, interferon tsikloferon.

Száma és időtartama ezen gyógyszerek függ szigorúan a súly és a kor a kutya.

népi módon

Népi kezelési lehetőségek szemölcsök súlyát. A fő, és tényleg segít a következők:

  • Használata szalicilsav kenőcs (alkalmazni a szemölcs);
  • Rajz kialakulását pitypang gyümölcslé.
  • A szárazjég alkalmazása a 2 percig, 3-4-szer naponta.
  • Csomagolva géz darab apróra vágott fokhagymát, és csatolja a papilloma.

Nem szükséges, hogy saját gyógyít. Jobb, hogy forduljon a állatorvosi klinikán, ahol gyorsan segít.