Szerelem Kémia - csak a legérdekesebb

Szerelem - a legértékesebb és kívánatos érzést mindenki életében. Séta a városban, egy gyengéd ölelés, csók, virágcsokrok, „pillangók a gyomorban” - ez az, amit az egyesület felhívja az emberek ezt az érzést.De nem mindenki tudja, hogy az alapja a szeretet rejlik. kémia. Végtére is, a szeretet - elsősorban kémiai folyamat, amely magában foglalja számos hormon a testünkben. Kiderült, hogy az érzéseinket - ez semmi, ennek eredményeként a kémiai reakciókat a szervezetben. Tehát lássuk, mi a hormonok felelősek a felfogás, és segít, hogy boldogok legyünk.

Feniletilamin. hormon szerelem
Mi lehet szebb, mint ez a szelíd érzés, amikor felgyorsul a szívverés, a vér felforr, étvágytalanság, és nem tudunk másra gondolni, hanem egy szeretett? És hála szüksége ezt a dolgot, mert mi vagyunk a feniletilamin eufória láttán a tárgy a szeretet és a vágy, hogy vele, amikor nincs a közelben. Olyan dolog, mint a szerelem első látásra úgy tűnik, nem egy találmány középkori költők. Itt is meg kell köszönni feniletilamin. A tény az, hogy amikor találkozunk valakivel, aki tetszik, agyunk kezd aktívan elő ez az anyag. Kiderült, hogy képesek vagyunk értékelni a lehetséges partner külső jellemzőinek egy pillanat alatt.

Ha jelenleg nem szerelmes, de te tényleg nem elég ez az érzés, és szeretné megtapasztalni ujjongás, ez segít a sötét csokoládé, amely segíti a fejlődését feniletilamin.

Dopamin. A hormon az öröm
Ez a hormon nem csak formálja a személy egy érzés az öröm, hanem megkérdőjelezi, hogy folyamatosan megismételni ezt az érzést. Ezen kívül az is nevezik hormon koncentrációját a cél elérésére. A dopamin termelődik a szervezetben elején kezdődik a szeretet, ez segít meghatározni a cél -, hogy a személy akarnak elérni - és törekszik a határozott fellépés. A dopamin szintén segíti a vágy, hogy egyesítse egy szeretett, és néha van egy vágy teljesen.

Ezen túlmenően a dopamin szabadul fel a folyamat a várakozás az öröm. Nem csoda, hogy azt mondják, hogy tetszik nem az ünnep maga, és annak az elvárásnak. Ez azért van, mert szeretjük álmodni egy személy, amelynek pályázati érzés, mert remeg a térd időpont előtt - köszönhetően az agy dopamin készül boldogságot. Elősegíti a dopamin előállításában, és ennek következtében az öröm és élvezet a szex valakivel, akit szeretsz. Ezen kívül van néhány dolog, ami segít, hogy érezd emelésével szintje ennek a hormonnak. Például, finom étel. jóllakottság is segít a dopamint termelő. Kedvenc női időtöltés - bevásárlás, és ez nem véletlen, hiszen a vásárlás minden szép dolgok is, számunkra nagy öröm. Most már tudjuk, hol shopaholics veszik! Ezek azok az emberek, akik a folyamatos törekvés az élvezet. De öröm nem lehet megvalósítani, és a várakozás a vásárlás, mert néha csak annyi, hogy séta a boltok és az álom egy új veshchichki.Oxitocin és a vazopresszin. hormonok mellékletet
Ezek is nevezik hormonok bizalom, amelyek segítenek, hogy erősítse kapcsolatait. A legszebb óra jön, amikor a kapcsolat két ember között már kialakult, és halad egy szakasza a kölcsönös szeretet és a bizalom egymásban. Ezek a hormonok folyamán termelt intimitás, és abban a pillanatban az orgazmus. Azt is kiváltó endorfinok. Az oxitocin készítmény csökkenti szerelem hormon, ami heves vágy gyengült, de helyébe szelíd mellékletet. A vazopresszin felelős házasságtörés.

A szerotonin. hangulat hormon
A fő funkciója a hormon a testünkben - létrehozását a jó hangulat. Ennek hiánya a szervezetben előforduló anyag vezet a depresszió. Ez a hormon segít harci stressz és felelős a pozitív érzelmek.

By the way, a szerotonin mennyiségét a szervezetben növekedésével csökken a dopamin szintjét, mert a szeretet gyakran együtt jár a szenvedés és tapasztalatait. És van egy paradoxon: érezzük egyfajta öröm a szeretet, de ugyanakkor hajlamos hangulatváltozások - így a hirtelen örömkönnyek vagy flash.

Kompenzálja a hiányosságot a szerotonin segítséget tartalmazó élelmiszerek triptofán és a szénhidrátok. Úgy nyúlik, szilva, keserű csokoládé, banán, füge. By the way, innen a vágy, hogy „megragadja” a probléma, hogy könnyítsen a hangulat, a szervezet megpróbálja termelését indukálja a szerotonin.

Adrenalin. hormon szenvedély
Adrenaline - egy hormon, amely növeli a hagyományos képességek. Valentin megnöveli a termelés, ami a vágy, hogy „hegyeket mozgat”, hogy végre a bravúr, és nem őrült dolgokat kedvéért egy szeretett. Adrenalin ébred inspiráció - ezért szerelmeseinek hajlamosak verset írni. Ez a hormon növeli a gyakoriságát és súlyosságát összehúzódások a szívizom, valamint a gyakoriságát és mélységét a légzés - a megnyilvánult gerjesztés és a szenvedély nyomja az emberek egymás karjaiban. adrenalin is elősegíti a sport, különösen annak extrém sportok, mint például az ejtőernyőzés, hegyi kerékpározás.

Endofrin. A hormon a boldogság
Az endorfinok - fájdalom által termelt hormon az agy. Legmagasabb szinten egy személy egyfajta nyugalom és a belső béke. Tehát, az érzés, a boldogság. Az endorfinok termelődnek, amikor a kapcsolat létrejött, a szeretet és a zavartság színpad telt el, és most egy kapcsolat van összhang. Különösen intenzíven amikor által termelt fizikai érintkezés szeretteit, vagyis szex közben.

By the way, különösen intenzíven termelt endorfinok a terhesség alatt. Boldogság hormonok segítenek fejleszteni a testmozgás, a nevetés és a csokoládé.

A férfi szemszögéből - nem tudok egyet. Nekem van 2-szer a fenti eljárás sikertelen. Amíg fiatal voltam és szegény, nem volt logika tetteikért, és most boldog vagyok a feleségével és lányával.
A következtetés az, hogy (én) - Minden, amire szükség van, mielőtt egy fontos döntés az esküvő gondolni az élet. Tudom, hogy nem segít, mert én azt mondtam. Most már biztos, hogy csak a szigorú logika, hogy mentse a hét!
PS És ami a legjobb hullám Cole Biryulyovo! Emlékszik minden. -)