szérum kreatinin emelkedés oka norma

Növekedésének okai kreatinin

szérum kreatinin emelkedés oka norma

Gyanúja veseelégtelenség orvos javasolhatja a páciensnek, hogy vizsgálja meg a vér kreatinin.

A kreatinin - a végtermék a protein-lebontás és elődje - kreatin szintetizálódik kreatin részt az energia-metabolizmusban. Ez nitrogénvegyület van thresholdless anyag, azaz egyszerűen kiválasztódik a vesék által a szervezetből (nem szekretálódik és nem szívódik vissza a tubulus), így annak koncentrációja állandó. Nagymértékben függ a kreatinin mennyisége az izomtömeg térfogata. Rendellenességek jelzik vesebetegség, mozgásszervi rendszer és metabolikus rendellenességek.A vizsgálat során az orvos irányít, ha a beteg teszi az ilyen panaszok:

És ha kreatinemiyu észlelésekor az orvos gyanúsított:

A kiterjedt sérülések, elsősorban azért, mert izomsérülés, kreatinin gyorsan előállítható, és ezért, annak koncentrációja erősen megnövekszik.

Ez természetes, hogy hozzanak létre egy pontos diagnózis nem elég meghatározni a kreatinin-szintjét a vérben. Például, kimutatására vesebetegség, hogy azonosítsa a glomeruláris filtrációs sebesség, szükség van, hogy tartsa a minta Reberga. Annak igazolására, hyperthyreosis kell vizsgálnia a pajzsmirigy működését, így meg kell, hogy adja át a további vizsgálatokat.Ha a diagnózis figyelembe kell venni befolyásoló tényezők szérum kreatinin:

Mi az arány a vér kreatinin

szérum kreatinin emelkedés oka norma

Kreatininszint a vérben - állandó minden személy számára. Attól függ, hogy milyen nemű és korú, és nem függ a napszaktól, az étkezés vagy testmozgás.

kreatinin koncentráció függ a nemek és életkor mellett laboratóriumok különböző kutatási módszerek, és ezért a normál értékek változhatnak. Szinte minden teszt azon alapszik, a reakció Jaffa, amelyet le több, 1886. Azóta, ez a módszer nagymértékben javult.

Normál kreatinin a vérben:

Bár a vér kreatinin rendkívül kis mennyiségben, ezért nagy diagnosztikus értékű, különösen a korai felismerés a rendellenességek a vese, és a vázizom.

A jelentős növekedés van rögzített léziók 50% nephronok. Súlyos veseelégtelenségben, annak koncentrációja elérheti 800-2650 pmol / L.

A pusztítás izomszövet és más patológiák koncentrációja emelkedik jelentősen. Ezért nem kell kitalálni, hogy mi okozta kreatinemii elég, hogy orvoshoz. A szakember alapján az elemzést és egyéb kapcsolódó tünetek pontos diagnózis felállításához.

Amelyhez az orvos kérdezze

A kreatinin - egyike azon kevés anyagok, a koncentráció, amely gyakorlatilag nem befolyásolja az élelmiszer-terhelés és a circadian ritmus. Ő sok keletkezik, amikor az izomszövet lebomlást, fokozza a szérum és sérti a húgyutak. Ennek megfelelően, a szérum kreatinin fontos diagnosztikus jele, különösen az észlelési veseelégtelenség. Leggyakrabban a tanulmány a kreatinin-szintjét a vérben irányítja Nephrológus.

szérum kreatinin szint vizsgálata biokémiai vérvizsgálatok használhatók a gyakorlatban, és más orvosok: urológus, trauma, sebészeti beavatkozás, endokrinológus, kardiológus, reumatológus.