Szerződés kereskedelmi bérleti joga 1

A megállapodás értelmében a kereskedelmi bérleti, az egyik fél - a tulajdonos a lakás vagy az általa megbízott személy (a lízingbe adó) - vállalja, hogy a másik fél (a munkáltató) nappali díj ellenében a tulajdonosi és használja, hogy maradjon meg (1. bekezdése a 671. cikk a Ptk ..).Ahhoz, hogy a szerződés megkötésére a kereskedelmi bérleti helyiségek nem kell semmilyen adminisztratív előfeltételei: elegendő megállapodásra jutni minden lényeges pont.

Az objektum a munkaszerződés lehet a lakás, amely megfelel számos formai követelményeknek. Meg kell felelnie az építési előírások, a tűzvédelmi előírások, egészségügyi követelmények, stb Ezen kívül, a ház (helyiségek) után az építési, illetve az átváltást házak (helyiségek) A felhatalmazott szervek által. Ezek a szervek a Hivatal Műszaki Inventory. Residence izolálhatjuk és lakható (n. 1, v. 673 CC RF).

Felei a munkaszerződés helyiségek a bérbeadó és a bérlő. Mint bérlő lehet bármilyen tárgya a polgári jogok, amely a tulajdonos a lakásban. Ami a munkáltató, akkor csak egy állampolgár. Jogi személy telephelyén is átment

vatsya csak bérleti megállapodás alapján a kötelező használatának feltétele a helyiségeket a szállás a polgárok.

A szerződés bérleti egy határozott idejű szerződés. A GC Magyarországon telepített kétféle ilyen megállapodás: a rövid távú - akár egy év, és a hosszú távú - egytől öt évig. Ebben az esetben, ha nincs idő van megadva, akkor a szerződés hosszú távú, hogy öt évre kötik (art. 683 a Polgári Törvénykönyv).

Azonban aláírásával kereskedelmi bérleti szerződés, egy személy számára, akik élnek a lakott területen, és a jogot, hogy a társ-bérlők. Ebben az esetben több személy a kötelezettségét, a kereskedelmi bérleti szerződés, ahol az egyik oldalon áll a bérbeadó - a természetes vagy jogi személy, aki rendelkezik a lakás a tulajdonjog, a gazdasági irányítás és operatív irányítás, és a másik oldalon a második felvonás, mint munkáltató, vagy a állampolgár egyidejűleg, a továbbiakban együtt bérlők és egyetemlegesen felelnek a földesúr (4. o. az Art. 677 a Polgári törvénykönyv). Ebben az esetben a bérbeadó kérheti a kötelezettségek teljesítése, beleértve a fizetési, illetve mindegyik.

Az egyoldalú mennyiségének változása fizetési helyiségeiben nem megengedett, kivéve azokat az eseteket a törvény által előírt vagy a szerződés.

Fizetési határidő használati helyiségek meg kell határozni a szerződésben. Ha ez nem történik meg, összhangban a para. 3. Az Art. 682 A polgári törvénykönyv Magyarország kifizetést havonta.

A résztvevők a ház kapcsolatok, amellett, hogy a bérbeadó és a bérlő is albérlő és ideiglenes bérlők, amely független a használati jogok a helyiségek nem rendelkezik.

Az univerzum, mint az, mások hozzájárulása szükséges minden állandó lakos a munkáltató szervezetek. Ideiglenes lakosok lakótér szabad korlátozott ideig. Ebben a bizonyos része a helyiségek használata nem látszanak, és beleegyezésével a bérbeadó nem szükséges. A munkáltató csak akkor értesíti a bérbeadó az univerzumok idő bérlők.

Ideiglenes lakosok gyökeret, vagy egy előre meghatározott időszakra vagy határozatlan időre. Ha a kifejezés nem állapodtak meg, akkor használat után a férőhelyek megszűnik. Ha ez az időszak az ideiglenes lakók már megállapodtak, a munkáltatónak vagy bármely rezidens ebben lakónegyedében állampolgár kérheti a kilakoltatás ideiglenes lakók, akik kénytelenek elhagyni a megszállt területet legkésőbb hét napon belül a kérelmet kilakoltatás.

Ami a albérlő, szemben az ideiglenes lakosok, meg kell fizetni a használat adott nekik lakás. Elengedhetetlen feltétele a helyszíneken megállapodás egy olyan kifejezés, amely nem haladhatja meg az a szerződés időtartama bérleti élőhelyén. Abban az esetben, korai a szerződés megszűnése a bérleti élőhelyén ugyanakkor megszüntette a szerződést a táplálékot.Ellentétben ideiglenes lakosok albérlő kap birtoklása és használata egy meghatározott részét a lakás (vagy az összes helyiség). Ugyanakkor egy független használati jogot nem szerez, és tetteiért sérti a munkaszerződés, a munkáltató felelős. Ő nem rendelkezik hatóság és a megrendelések utalt rá a területeken.

Amint következik igénypont. 2 evőkanál. 685 a polgári törvénykönyv, a szerződés fenntartását élőhelyén lehet kötni a jogi követelményeknek a norma az élettér fejenként. Ez az arány 12 négyzetméter. m lakótér (Art. 38 LC). Ezért, ha ennek eredményeként a bevezetése albérlő mérete lakóövezeti per minden lakó, kisebb lesz, mint a norma, bérleti helyiségek a helyszíneken nem engedélyezett.

A szerződés fenntartáshoz élettér nem vonatkozik a szabály az elsőbbségi jog, hogy kössön szerződést egy új kifejezés.

Annak érdekében, hogy biztosítsák a stabilitást kapcsolatok fejlesztése a kereskedelmi bérleti és a munkáltatói jogokat a Polgári Törvénykönyvben létrehozza elővásárlási jogát a munkáltató kössön szerződést egy új kifejezés (Art. 664). Ahhoz, hogy az említett jogot bérlő legalább három hónappal a lejárat előtt a lakásbérleti hez munkáltató szerződést kötni ugyanazon vagy különböző körülmények között. A megegyezés az új vagy régi a szerződés feltételeinek a munkáltatónak nincs joga követelni a növekedés személyek száma állandó lakóhellyel vele a szerződés alapján a lakásbérleti.

Ha a bérlő bármilyen okból úgy döntött, nem bérbe a helyiségeket több mint egy éve, köteles tájékoztatni a munkáltatót a megtagadása hogy meghosszabbítja a szerződést. Ha a bérbeadó nem tett ilyen figyelmeztetést, és a munkáltató nem hajlandó kiterjeszteni a szerződés, a szerződést kell tekinteni terjeszteni ugyanolyan feltételek mellett ugyanebben az időszakban.

Ha a bérbeadó nem volt hajlandó megújítani a szerződést a döntés kapcsán, hogy nem adja át a helyiség kiadó, de egy éven belül attól az időponttól a szerződés lejártakor a munkáltatóval kötött szerződést bérleti egy másik személy, a munkáltató joga van követelni elismerése a szerződés semmis, és (vagy) okozott károk megtérítése iránt megtagadása, hogy megújítja a szerződést vele (Art. 684. a Polgári törvénykönyv).

A GC-Magyarország (Art. 687) meghatározza azokat a feltételeket és megszüntetésére irányuló eljárást kereskedelmi bérleti szerződés. A szerződés megszüntethető mind a bérbeadó és bérlő. Különösen a bérlő a helyiségek jogosult hozzájárulásával más polgárok állandó lakóhellyel vele bármikor felmondhatja a munkaszerződés írásbeli figyelmeztetés, hogy a bérbeadó három hónapig (Sec. 1, Art. 687 a Polgári Törvénykönyv).

A döntés, hogy megszünteti a szerződést, a bérleti díjak férőhelyek kell tenni minden felnőtt állampolgár tartósan letelepedett a bérlő. Ha elhagyja a helyiségeket nem minden, a szerződés nem fog megállni tevékenységét: a lakhatáshoz való jogot elveszíti csak szüntetni egy másik lakóhely.

A szerződés bérleti akkor is megszüntethető bármelyik fél, ha az egészségügyi és műszaki állapota a lakás alkalmatlanná teszi a további szállás. Ez alkalmatlanság határozza meg külön

Ha a bérlő a helyiség vagy más állampolgárok számára, akiknek a tevékenysége ő a felelős, használja a helyiségeket más célra, vagy rendszeresen megsértik a jogait és érdekeit szomszédok, a bérbeadó közölheti a munkáltató annak szükségességét, hogy megszüntesse a jogsértések.

Az helytelen használata jelenti a helyiségek használatával nem élnek (a termelés szervezése, a létesítmény raktárak, stb), vagy csak a szállás (elhelyezés egyaránt felhasználható élő és egyéb célokra).

Sérti a jogait és érdekeit a szomszédok minden olyan tevékenységtől, jelentős kényelmetlenséget okozna tartózkodó személyek közös háztartásban a munkáltatóval. Ez magában foglalja a botrányok, a befogadás, az éjszakai hangos zene, stb Sőt, a törvény kiemeli, hogy ezeket az intézkedéseket meg kell ismételni, azaz szisztematikus.

Ha ezek után figyelmeztetés a munkáltató vagy más személyek állandó lakóhellyel vele, továbbra is használhatja a helyiségeket más célra, vagy sérti a jogait és érdekeit a szomszédok, a bíróság dönthet úgy, hogy megszünteti a szerződést, a bérleti díjak élőhelyén. Azonban ebben az esetben a bíróság adhat a munkáltató határidőt megszüntetése megsértése és csak az ismételt utalás, hogy felmondja a szerződést. A jogi következményei a szerződés megszűnése áll az a tény, hogy a munkáltató és minden személy él vele kilakoltatták a megszállt lakás.

A szerződés bérleti lehet szüntetni a bíróság a kérelmet a bérbeadó a következő esetekben:

nem fizetése a munkáltató fizetési lakóegységek hat hónappal, ha a szerződés nem hosszabb időtartamot, valamint a rövid távú foglalkoztatás meghibásodása esetén, hogy a fizetés több mint kétszerese - a végén az eredeti fizetési feltételek;

megsemmisülése vagy károsodása helyiségek által, vagy más állampolgárok számára, akiknek a tevékenysége ő a felelős.

A bíróság szerint a munkáltató időtartama nem több mint egy év adható a megszüntetése megsértése előidéző ​​szerződés megszűnését bérleti élőhelyén. Ha a futamidő alatt a bíróság által meghatározott munkáltató nem szünteti megsértése vagy nem tett meg minden szükséges intézkedést, hogy foglalkozzon velük, a bíróság az ismételt alkalmazása a bérlő úgy dönt,

A szerződés felmondása bérleti élőhelyén. Ugyanakkor, kérésére a munkáltató a bíróság elhalaszthatja a határozat végrehajtásának időtartama nem haladja meg az egy évet.

Így a munkáltató adott türelmi idő, hogy visszaállítsa a már meglévő helyzetet. Ha ezt a kifejezést nem használják őket, és akár szervezeti intézkedéseket kell hozni (például a szerződés megkötése a javítás az elpusztult területek), a szerződést vele lehet törölni.