Szívelégtelenség okai és következményei vitaportal - Health and Medicine

Szívelégtelenség okai és következményei vitaportal - Health and Medicine

Szívmegállás - egy nagyon veszélyes állapot az emberi élet. Gyakran előfordul hirtelen, még a fiatal, egészséges emberek. Melyek a fő okai a szívmegállás és hogyan tudunk segíteni az áldozat?Szívmegállás úgynevezett teljes megszüntetését hatékony tevékenység a szív.

A megváltás az emberi élet, amely szívrohamot, ami körülbelül 5-7 percig. Ezt követően, még ha tudjuk is megújítja a szív tevékenységét, a következmények súlyosak lehetnek, akár a teljes rokkantság.

Szívelégtelenség: hogyan lehet felismerni

Szívelégtelenség kellően egyértelmű klinikai tünetek, amelyek ismerete lehetővé teheti az ideje, hogy tegyen sürgős újraélesztés.

Leállítása után a szív megáll vért pumpál, ami természetesen okozza eltűnését a pulzus minden nagy artériákban. Miután 10-20 másodperc után megállás ember szívét elveszti az eszméletét, majd 30-60 másodpercig, a légzés eltűnik. A diákok a szívmegállás szélesek, és nem reagálnak a fényre, az arcbőr feltételez szürke-kék színű.

Ne felejtsük el, az újraélesztés kell végezni a lehető leghamarabb, de még mindig nem használják, hogyan ellenőrizze, hogy van egy valós személy szívmegállás.

Opciók és annak okait szívmegállás

Úgy döntött, hogy osztja számos jelentős oka a szívmegállás.

  • A kamrai aszisztolé. Ha asystolia nincs elektromos tevékenység a szív - felvett egy egyenes vonal a monitoron vagy EKG-film. Ok asystole lehet bármilyen súlyos betegség, a kardiovaszkuláris rendszer, de gyakrabban nehéz szívinfarktus vagy tüdőembólia. Az okok között szerepel, asystolia: elektromos baleset (beleértve a villám), a túladagolás szívglikozidok, szíven belüli manipuláció, érzéstelenítés és súlyos anyagcsere betegségek.
  • Kamrafibrilláció. A leggyakoribb változat a szívelégtelenség akár 90% -ában fordul elő benne. Ennél a betegség az egyes izomrostok a szívkamrák kezdődik aszinkron, és nagyon gyorsan zsugorodik, ami teljesen hatástalan opciót a hemodinamika - a szív megáll vért pumpál. Gyorsan és válogatás nélküli csökkentését gyorsan kimeríti a tartalékok a szív, így megszűnik az összes tevékenységet. Okai pitvarfibrilláció hasonló a fent bemutatott.
  • Elektromechanikus disszociáció. Opció megállítani a mechanikus tevékenység a szív, ha megmarad az elektromos aktivitást. Van egy ilyen patológia súlyos metabolikus rendellenességek - hiperkalémia, acidózis, hypoxia, valamint a túlhűtés. fulladás, vízbefulladás, mellkasi trauma (például szelep pneumothorax), szívtamponád, túladagolás, vagy nem megfelelő kombinációja számos kardiális gyógyszerek.


Szívelégtelenség: következmények

Annak ellenére, hogy az agy és a gerincvelő együttesen alkotják nem több mint 2-3% testsúly, ezek tették ki mintegy 15% -át a perctérfogat.

A jelenlegi szabályozási folyamatok lehetővé teszik, hogy a központi idegrendszer szintjén forgalomban akár 25% -a normális, de a mellkasi kompresszió, amely a leggyakrabban használt, amikor megállították, amely csak 5% -a normális áramlását.

Ezért kulcsfontosságú szerepet játszott a sebességet a hasznosítás a normál szívverés: minél előbb, hogy megújítja a szív tevékenységét, annál kisebb az esélye a szövődmények.

Közül a hatása lehet a központi idegrendszerre izoláljuk:

  • amnézia - memóriazavar különböző jellegű (esetleges elvesztése minden korábbi trauma esetén, vagy részleges elvesztése memória eseményeket, melyek közvetlenül megelőzően a megállási a szív);
  • vakság - fakad a megsemmisítése a vizuális része az agy bizonyos esetekben, a sérült terület az agyműködés hogy más szervek és a látás helyreáll;
  • görcsök - elég gyakori következményei szívmegállás, rohamok általában izolált a természetben, mint például az időszakos végtag ismétlődő görcsök vagy akaratlan rágómozgások;
  • hallucinációk - kísérheti görcsök lehetnek látási, hallási, és más típusú hallucinációk.

A prognózis a szívmegállás függ az eltelt időt attól a pillanattól kezdve a szívmegállás sikeres kimenetele újraélesztés. Ily módon, amikor egy öt perces és fél órás kardiális újraélesztés teljes felépülés után szívmegállás fordul elő mintegy 50% -ában.

Ha az idő a szívmegállás haladhatja meg a 6 percet és újraélesztés hosszabb ideig tartott, mint 15 perc, a behajtás esélye az emberi élet rendkívül alacsony.